נקודות מפתח

  • דרום קוריאה הייתה שוק המניות המרכזי היחיד שרשם עלייה, עם התחזקות של 0.73% לאחר המפולת החדה ביום שני.
  • סין הובילה את הירידות באזור עם ירידה של 2.06%, בעוד שגם הונג קונג, הודו, יפן ואוסטרליה סיימו את יום המסחר בירידות.
  • החולשה הרחבה בשוקי אסיה שיקפה זהירות מצד המשקיעים, למרות סימני התייצבות ראשוניים בדרום קוריאה.
hero

 

שוקי אסיה נסגרו ברובם בירידות ב-14 ביולי 2026, כאשר גל חדש של מכירות הפעיל לחץ על שוקי המניות באזור. סין היבשתית הובילה את הירידות, בעוד שגם יפן, הונג קונג, הודו ואוסטרליה רשמו ביצועים שליליים, שחיזקו את האווירה הזהירה בשווקים. מנגד, דרום קוריאה בלטה כשוק המרכזי היחיד שסיים בעליות, לאחר שהתאוששה באופן מתון מאחת הנפילות החדות ביותר שלה השנה.

יום המסחר המחיש את הפערים בסנטימנט המשקיעים, כאשר רכישות סלקטיביות לא הצליחו לקזז את החולשה הרחבה ברחבי האזור.

דרום קוריאה מציגה התאוששות מתונה

מדד KOSPI של דרום קוריאה עלה ב-0.73% לרמה של 6,856.83 נקודות, והיה למדד המרכזי היחיד באסיה שסיים את יום המסחר בעלייה.

העלייה הגיעה לאחר הצניחה של 8.61% ביום שני, ומרמזת כי משקיעים החלו לנצל את הירידות החדות לצורך רכישת מניות במחירים נמוכים יותר. מניות מתחומי הטכנולוגיה, המוליכים למחצה והבינה המלאכותית התייצבו במהלך המסחר, אף שהמדד עדיין נסחר משמעותית מתחת לרמת 7,000 הנקודות ורחוק מהשיאים שנרשמו מוקדם יותר השנה.

ההתאוששות המתונה מעידה כי אמון המשקיעים השתפר במעט, אך עדיין נותר שברירי.

סין מובילה את הירידות באזור

מדד SSE Composite של סין ירד ב-2.06% לרמה של 3,913.79 נקודות, ורשם את הירידה החדה ביותר מבין השווקים המרכזיים באזור.

הירידה הרחיקה את המדד עוד יותר מרמת 4,000 הנקודות, הנחשבת לרמה פסיכולוגית חשובה, ומשקפת את המשך החולשה בשוקי המניות בסין היבשתית. המשקיעים המשיכו לנהוג בזהירות כלפי המניות הסיניות, כאשר גל המכירות התרחב למגוון רחב של מגזרים.

הירידה האחרונה מחזקת את מעמדה של סין כאחד מהשווקים החלשים ביותר באסיה בשבועות האחרונים.

יפן, הונג קונג והודו נסחרות בירידות

מדד ניקיי 225 של יפן ירד ב-0.39% לרמה של 66,981.16 נקודות, ונשאר מתחת לרף 67,000 הנקודות, כאשר המשקיעים המשיכו לממש רווחים לאחר העליות החדות שנרשמו במחצית הראשונה של השנה.

מדד האנג סנג של הונג קונג ירד ב-0.72% לרמה של 24,039.32 נקודות, ומחק חלק מההתאוששות האחרונה תוך שיקוף זהירות מתמשכת כלפי נכסים הקשורים לכלכלה הסינית.

גם מדד S&P BSE Sensex של הודו ירד ב-0.54% לרמה של 77,198.41 נקודות, ובכך סיים רצף של עמידות יחסית כאשר המשקיעים עברו לגישה הגנתית יותר.

הירידות בשווקים המרכזיים הללו תרמו לסנטימנט השלילי ברחבי האזור.

אוסטרליה נחלשת ושוקי המט”ח נסוגים

מדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה ירד ב-0.49% לרמה של 8,765.60 נקודות, על רקע חולשה מתונה במניות מתחומי הכרייה והפיננסים.

גם בשוקי המט”ח נרשמה חולשה. מדד הדולר האוסטרלי ירד ב-0.49% לרמה של 69.19, בעוד שמדד הין היפני נחלש ב-0.43% לרמה של 61.57.

הירידה המקבילה בשוקי המניות ובמטבעות מצביעה על כך שהמשקיעים שמרו על גישה זהירה לאורך יום המסחר.

תחזית

בהמשך הדרך יעקבו המשקיעים אחר יכולתה של דרום קוריאה להמשיך את ההתאוששות ולחזור מעל רמת 7,000 הנקודות לאחר הירידות החדות שנרשמו בתחילת השבוע.

גם יכולתה של סין להתייצב מעל רמת 3,900 הנקודות תהיה במוקד תשומת הלב, בעוד שביפן יעקבו אחר הניסיון לחדש את המומנטום לעבר רמת 67,000 הנקודות. בנוסף, הונג קונג והודו צפויות להישאר במוקד, כאשר המשקיעים יבחנו האם החולשה האחרונה תתפתח לתיקון רחב יותר בשוקי אסיה.

נכון לעכשיו, שוקי אסיה ממשיכים להיסחר תחת לחץ, כאשר החולשה המתמשכת בסין היבשתית ממשיכה להעיב על הסנטימנט האזורי, למרות סימני ההתייצבות הראשוניים שנרשמו בדרום קוריאה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | שוקי אירופה נסחרו במגמה מעורבת כאשר צרפת וגרמניה הובילו את העליות למרות חולשה במטבעות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    SKN | שוקי אירופה נסחרו במגמה מעורבת כאשר צרפת וגרמניה הובילו את העליות למרות חולשה במטבעות SKN | שוקי אירופה נסחרו במגמה מעורבת כאשר צרפת וגרמניה הובילו את העליות למרות חולשה במטבעות

    שוקי אירופה הציגו ביצועים מעורבים ב-14 ביולי 2026, כאשר העליות בצרפת ובגרמניה סייעו לייצב את סנטימנט המשקיעים, למרות חולשה במדדים

    • לפני 3 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    שוקי אירופה הציגו ביצועים מעורבים ב-14 ביולי 2026, כאשר העליות בצרפת ובגרמניה סייעו לייצב את סנטימנט המשקיעים, למרות חולשה במדדים

    SKN | מניות הטכנולוגיה הכבידו על וול סטריט, כאשר נאסד”ק הוביל את הירידות ב-13 ביולי
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 15 שעה

    SKN | מניות הטכנולוגיה הכבידו על וול סטריט, כאשר נאסד”ק הוביל את הירידות ב-13 ביולי SKN | מניות הטכנולוגיה הכבידו על וול סטריט, כאשר נאסד”ק הוביל את הירידות ב-13 ביולי

    שוקי המניות בארצות הברית פתחו את שבוע המסחר ביום שני, 13 ביולי 2026, בירידות, לאחר שהמשקיעים הפחיתו חשיפה לנכסי סיכון

    • לפני 15 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    שוקי המניות בארצות הברית פתחו את שבוע המסחר ביום שני, 13 ביולי 2026, בירידות, לאחר שהמשקיעים הפחיתו חשיפה לנכסי סיכון

    SKN | שוקי אירופה נסגרו במגמה מעורבת ב-13 ביולי כאשר מניות צרפת וגרמניה עלו בעוד שהמדדים האזוריים נחלשו
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 19 שעה

    SKN | שוקי אירופה נסגרו במגמה מעורבת ב-13 ביולי כאשר מניות צרפת וגרמניה עלו בעוד שהמדדים האזוריים נחלשו SKN | שוקי אירופה נסגרו במגמה מעורבת ב-13 ביולי כאשר מניות צרפת וגרמניה עלו בעוד שהמדדים האזוריים נחלשו

    שוקי המניות באירופה סיימו את יום המסחר ביום שני, 13 ביולי, במגמה מעורבת, כאשר המשקיעים שקלו בין שיפור בסנטימנט במספר

    • לפני 19 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    שוקי המניות באירופה סיימו את יום המסחר ביום שני, 13 ביולי, במגמה מעורבת, כאשר המשקיעים שקלו בין שיפור בסנטימנט במספר

    SKN | הבורסה בתל אביב ננעלה כמעט ללא שינוי: מדד ת”א־125 שמר על רמת 4,000 למרות החולשה במניות הביניים
    • אור שושן
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 20 שעה

    SKN | הבורסה בתל אביב ננעלה כמעט ללא שינוי: מדד ת”א־125 שמר על רמת 4,000 למרות החולשה במניות הביניים SKN | הבורסה בתל אביב ננעלה כמעט ללא שינוי: מדד ת”א־125 שמר על רמת 4,000 למרות החולשה במניות הביניים

    שוק המניות בתל אביב פתח את שבוע המסחר ביום שני, 13 ביולי, במגמה מעורבת, כאשר היציבות במניות הגדולות קיזזה את

    • לפני 20 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    שוק המניות בתל אביב פתח את שבוע המסחר ביום שני, 13 ביולי, במגמה מעורבת, כאשר היציבות במניות הגדולות קיזזה את