נקודות מפתח

  • מדד TA-35 מוביל את מניות ישראל עם עלייה של 0.33%, בעוד שמדדים רחבים יותר כגון TA-90 ו-TA-125 מציגים גם הם תנועות חיוביות.
  • שווקי האג"ח נותרו יציבים יחסית, עם שינויים מינימליים במחירים ובמחזורים של אג"ח קצרות ואג"ח צמודות למדד.
  • פעילות השוק משקפת אופטימיות זהירה בקרב המשקיעים, עם השתתפות חזקה במדדים מאוזנים וממוקדי סקטור.
hero

שווקי תל אביב נפתחו עם עליות מתונות במדדים המרכזיים, מה שמייצג שילוב של יציבות כלכלית פנימית וזהירות מצד המשקיעים. מדד TA-35 עלה 0.33% והגיע ל-3,961.52 נקודות במחזור מסחר של 170,256.7 אלף שקל, והוביל את מגמת העליות ביום זה. מדדים רחבים יותר, כולל TA-90 ו-TA-125, גם הם רשמו עליות, מה שמרמז על חוזק במניות הביניים והמניות הרחבות יותר. סביבת השוק מדגישה התאוששות הדרגתית בתיאבון לסיכון, כאשר המשקיעים מאזנים בין הזדמנויות קצרות טווח לבין אי-ודאויות מאקרו-כלכליות.

דינמיקת שוק המניות

מדד TA-90 עלה 0.75%, והגיע ל-4,064.25 נקודות, עם 55 מניות בעלות מגמת עלייה לעומת 10 מניות בירידה, מה שמצביע על השתתפות רחבה בשוק. בדומה לכך, מדד TA-125 עלה 0.43% והגיע ל-3,977.31 נקודות, נתמך ב-80 מניות בעלות מגמת עלייה לעומת 20 בירידה. מדדים ממוקדי סקטור, כגון TA Sector-Balance, הציגו גם הם מומנטום חיובי, עם עלייה של 0.59% ל-4,583.97 נקודות, מה שמבטא חוזק סלקטיבי בתיקי השקעות מגוונים היטב. התפלגות המחזורים מצביעה על פעילות מוגברת במניות הביניים, שם נראה שהמשקיעים מפנים הון לסקטורים המציגים רווחיות יציבה ומדדי שווי משקפים פוטנציאל חיובי.

מבחינת רוחב השוק, עליונות המניות בעלות מגמת עלייה על פני המניות בירידה מדגישה תחושת אופטימיות, בעוד שמספר המניות ללא שינוי מוגבל, מה שמעיד על כך שרוב הפעילות היא כיוונית. סביר שהמשקיעים מגיבים לאותות מאקרו-כלכליים גלובליים, ליציבות המטבע ולתחזיות הרווחיות של החברות המקומיות, מה שמחזק את האמון בשוק המניות הישראלי במהלך חצי היום הראשון של המסחר.

סקירת שווקי אג”ח

מקטע האג”ח נותר יציב יחסית, כאשר מדד All-Bond קצר עד שנה לא השתנה והגיע ל-466.19 נקודות, מה שמעיד על יציבות בתשואות לכלי חוב עם פדיון מתחת לשנה. אג”ח צמודות למדד חוו עליות מינימליות, כולל מדד TL Bonds A עלה ל-421.61 נקודות (+0.03%) ומדד TL Bonds 60 עלה ל-415.74 נקודות (+0.02%), מה שמדגיש זהירות מצד המשקיעים במכשירי תשואה ממשית.

למרות השינויים המינימליים במחירים, מחזורי המסחר מצביעים על מעורבות יציבה מצד המשקיעים, עם 34,987 אלף שקל שהוחלפו באג”ח. התנודתיות המוגבלת בשוקי האג”ח תואמת את ציפיות המדיניות המוניטרית הנוכחית, כאשר המשקיעים ממתינים לאותות ברורים בנוגע להחלטות ריבית מקומיות ופיתוחים פיסקליים אפשריים. מכשירים צמודי אינפלציה נותרו רלוונטיים עבור משקיעים מקצועיים המעוניינים לשמר הון בסביבה נמוכה סיכון, במיוחד לאור אי-הוודאות בשווקים הגלובליים ותנודות המטבע.

תחושת השוק ותובנות אסטרטגיות

פרופיל השוק הנוכחי משקף אופטימיות זהירה, כאשר המשקיעים מקצים הון באופן סלקטיבי למניות עם בסיס יסודות יציב, תוך שמירה על נזילות באג”ח. הביצועים החיוביים במדדים המרכזיים מצביעים על אמון בצמיחה המקומית ובחוסן התאגידי. מדד All-Bond הכללי הציג עלייה מינימלית של 0.03%, בעוד שמדדים מאוזנים וממוקדי סקטור ממשיכים למשוך עניין בקרב המשקיעים.

גורמים טכניים, כגון מחזורי מסחר יומיים, מצביעים על כך שהמשקיעים עוקבים אחר תנועות מחיר תוך יום, פועלים למיקום לרווחים קצרים טווח תוך ניטור ההתפתחויות הכלכליות הרחבות. ריכוז העליות במדדי הביניים ובמדדי סקטור מאוזנים מצביע על מיקוד בחברות שיכולות להרוויח מביקוש פנימי יציב וצמיחה המכוונת ליצוא.

מבט קדימה: הזדמנויות וסיכונים

במהלך המשך המסחר, על המשקיעים לעקוב אחר מספר גורמים מרכזיים שעשויים להשפיע על מגמת השוק. התפתחויות מאקרו-כלכליות גלובליות, במיוחד בשווקי האנרגיה ובמדיניות הריבית בארה”ב, עשויות להשפיע על תחושת המשקיעים בתל אביב. גם דוחות רווח של חברות מקומיות, תנודות מטבע ושיקולים גיאופוליטיים באזור ישפיעו על דינמיקת שוקי המניות.

למשקיעי אג”ח, תנועות תשואה ואינדיקטורים אינפלציוניים יישארו קריטיים, במיוחד עבור אג”ח צמודות ואג”ח קצרות מועד. על משתתפי השוק לעקוב אחר שינויים בתיאבון לסיכון, העלולים להגביר תנודתיות במדדי הביניים ובמדדי סקטור. שמירה על פיזור נכון בין מניות ואג”ח תהיה חיונית לאיזון בין תשואות פוטנציאליות לבין שמירה על הון. באופן כללי, השוק מציג טון קונסטרוקטיבי וזהיר, עם הזדמנויות למיקום טקטי תוך התמקדות במגמות מאקרו ומיקרו כלכליות מתפתחות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מכירת פנים ב-Gold.com: האם מהלך של 800,000 דולר מצד ריצ’רדסון מאותת על זהירות או מימוש רווחים שגרתי?
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 47 mins

    SKN | מכירת פנים ב-Gold.com: האם מהלך של 800,000 דולר מצד ריצ’רדסון מאותת על זהירות או מימוש רווחים שגרתי? SKN | מכירת פנים ב-Gold.com: האם מהלך של 800,000 דולר מצד ריצ’רדסון מאותת על זהירות או מימוש רווחים שגרתי?

    מכירת מניות על ידי גורם פנים בהיקף של כ-800,000 דולר ב-Gold.com עוררה בחינה מחודשת מצד משקיעים, במיוחד כאשר שווקי הזהב

    • לפני 47 mins
    • 6 דק’ קריאה

    מכירת מניות על ידי גורם פנים בהיקף של כ-800,000 דולר ב-Gold.com עוררה בחינה מחודשת מצד משקיעים, במיוחד כאשר שווקי הזהב

    SKN | שווקי אירופה נסגרו בירידות כאשר חולשה רחבה מקזזת את חוזק ה-FTSE
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    SKN | שווקי אירופה נסגרו בירידות כאשר חולשה רחבה מקזזת את חוזק ה-FTSE SKN | שווקי אירופה נסגרו בירידות כאשר חולשה רחבה מקזזת את חוזק ה-FTSE

    שווקי אירופה נסגרו במגמה מעורבת אך ברובה שלילית ב-2 באפריל, כאשר משקיעים שקללו אי-ודאות מאקרו-כלכלית ואיתותים מהשווקים הגלובליים. בעוד מדד

    • לפני 4 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    שווקי אירופה נסגרו במגמה מעורבת אך ברובה שלילית ב-2 באפריל, כאשר משקיעים שקללו אי-ודאות מאקרו-כלכלית ואיתותים מהשווקים הגלובליים. בעוד מדד

    SKN | שווקי ארה”ב נחלשים כאשר חולשה בטכנולוגיה וזינוק בתנודתיות מאותתים על תמחור מחדש של סיכונים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    SKN | שווקי ארה”ב נחלשים כאשר חולשה בטכנולוגיה וזינוק בתנודתיות מאותתים על תמחור מחדש של סיכונים SKN | שווקי ארה”ב נחלשים כאשר חולשה בטכנולוגיה וזינוק בתנודתיות מאותתים על תמחור מחדש של סיכונים

    מניות בארה"ב נסחרו בירידות ב-2 באפריל כאשר משקיעים העריכו מחדש סיכונים על רקע עלייה בתנודתיות ופערים בין מגזרים. בעוד מדדים

    • לפני 7 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    מניות בארה"ב נסחרו בירידות ב-2 באפריל כאשר משקיעים העריכו מחדש סיכונים על רקע עלייה בתנודתיות ופערים בין מגזרים. בעוד מדדים

    SKN | שווקי אסיה עולים במסחר הבוקר ביום חמישי כאשר הונג קונג והודו מובילות את העליות האזוריות
    • עומר בר
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 19 שעה

    SKN | שווקי אסיה עולים במסחר הבוקר ביום חמישי כאשר הונג קונג והודו מובילות את העליות האזוריות SKN | שווקי אסיה עולים במסחר הבוקר ביום חמישי כאשר הונג קונג והודו מובילות את העליות האזוריות

    שווקי המניות באסיה נפתחו ביום חמישי, 2 באפריל, עם עליות רחבות ברוב המדדים המרכזיים כאשר המשקיעים אימצו מחדש תיאבון לסיכון

    • לפני 19 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    שווקי המניות באסיה נפתחו ביום חמישי, 2 באפריל, עם עליות רחבות ברוב המדדים המרכזיים כאשר המשקיעים אימצו מחדש תיאבון לסיכון