מאז סוף שנת 2019, אז שמענו לראשונה על הנגיף המסתורי שהתפשט מסין לכל מדינות העולם, תחום התיירות והתעופה נמצא בירידה. בין חברות הענק שנפגעו מירידות בשיעורים אדירים בביקושים, אפשר למצוא חברות תעופה, מלונאות, נופש, תיירות, ועוד.

כל חברות התעופה התמודדו עם ירידות בביקושים ובמחירי המניות ברבעון הראשון של שנת 2020, כששוק ההון הגיב להתפשטות וירוס הקורונה. אפשר, למשל, להזכיר את מניית אל על שלנו שירדה מאז סוף דצמבר 2019 ועד עכשיו בשיעור של כ – 40%, את מניית חברת הלואו קוסט Wizz Air שבמהלך הרבעון הראשון של 2020, בין ה – 21 לפברואר לסוף מרץ, איבדה מעל 50% ממחירה, את מניית קבוצת International Airlines Group שבבעלותה חברות תעופה כמו בריטיש איירווייז, איבריה, אייר לינגוס, ונוספות, שאיבדה בערך באותה תקופה של סוף פברואר עד סוף מרץ 2020 כ – 66% ממחירה, ועוד.

אם כל אלה לא מספיקות, בואינג התמודדה עם אסון נוסף שנבע ממחדל תכנוני בדגם חדש של המטוסים שלה. באוקטובר 2018 התרסק מטוס מהדגם החדש והמפואר 737 8 MAX מבית בואינג בטיסה פנימית מעל שמי אינדונזיה מטעם חברת התעופה ליון אייר. 189 אנשים היו על המטוס בעת ההתרסקות, 181 אזרחים ועוד שמונה אנשי צוות, וכולם ניספו באסון.

ב – 10 במרץ 2019 התרסקה עוד טיסה, הפעם של את’יופיאן איירליינס, באותו דגם של מטוס – בואינג 737 8 Max. הפעם נספו 157 נוסעים ואנשי צוות, כשהמטוס התרסק שש דקת לאחר ההמראה.

אפילו באפריל 2021, הודיעה חברת בואינג שהיא ממליצה ל – 16 חברות התעופה שהחזיקו מטוסים מהדגם הרדוף 737 8 מקס, להשבית את המטוסים עקב תקלות חשמל שהתגלו, זאת רק חודשים ספורים לאחר שהורשה מחדש השימוש בדגמים אלה.

בינואר 2020 כבר היה ברור שבואינג מתרסקת. קיטונות של ביקורת נשמעו בנוגע למערכות הבטיחות של דגמי המטוס שהתרסקו והתכנון הלא מספק שלהם. מנכ”ל החברה הודח (כמובן, כאשר באמתחתו חבילת פיצויים מפנקת), והחברה חישבה מסלול מחדש.

הפסדים עצומים למניה

מי שהשקיע בתיירות במהלך שנת 2020, הפסיד עשרות אחוזים מכספי ההשקעה שלו, כפי הנראה. כעת, עם סוף המשבר ושחרור העולם מהשפעות הנגיף – היה ניראה שכל מניות התעופה מתרוממות, כולן פרט לזו של חברת בואינג. באפריל השנה (2021) היכו הדו”חות אפילו את התחזיות הפסימיות של הכלכלנים, עם הפסדים של מעל 1.5 דולרים למניה ברבעון הראשון של 2021. אמנם, הכנסות החברה ברבעון זה היו גבוהות מהתחזיות, ובכל זאת, לצד תחזיות של הפסדים בסדר גודל של 90-95 סנט למנייה, ניראה שבואינג פשוט לא מצליחה להתאושש.

ניצנים של פריחה בחברת בואינג

לקראת סוף אפריל של 2021, נשמעים קולות של התאוששות מטעם בואינג: המטוס רדוף התקלות בואינג 737-8 מקס חוזר לכשירות לתעופה בסין, שם מדברים על הזמנות של מטוסים בשווי של כמעט 1.5 טריליוני דולרים מחברת בואינג על פני שני העשורים הבאים. חברת הלואו קוסט ריאן אייר הודיעה על הזמנת 75 מטוסים מהדגם הבעייתי, ההזמנה הגדולה ביותר לדגם זה מאז שקורקע. חברת התעופה אלסקן איירליינס הזמינה 23 מטוסים כאלה. גם חברת התעופה הסעודית מתעניינת ברכישת מטוסים מדגם זה.

כיום, נסחרת מניית בואינג מסביב למחיר של 230 דולרים למנייה. זאת, אחרי שפל של 95 דולרים למנייה במרץ 2020. במרץ 2019, לפני תחילת התקופה הקשה של בואינג, מחיר המנייה עמד על כ – 420 דולרים. כפי הנראה, למניית בואינג שעסקיה משתפרים ממש כעת, יש עוד לאן לעלות, ומי שמחפש את ההשקעה הבאה שלו בתחום התיירות והתעופה, עשוי להתעניין בה.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    ניווט גלי המחר: ניתוח סגירת השוק של היום באמריקות
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    ניווט גלי המחר: ניתוח סגירת השוק של היום באמריקות ניווט גלי המחר: ניתוח סגירת השוק של היום באמריקות

    יכול ליצור מאמר SEO צופה פני עתיד או אנליטי המבוסס על הנתונים שסופקו, תוך התמקדות בפרשנויות אפשריות והשלכות עתידיות. זה

    • לפני 1 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    יכול ליצור מאמר SEO צופה פני עתיד או אנליטי המבוסס על הנתונים שסופקו, תוך התמקדות בפרשנויות אפשריות והשלכות עתידיות. זה

    ניווט בחולות המשתנים: סקירת שוק האמריקות (13 ביוני 2025)
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    ניווט בחולות המשתנים: סקירת שוק האמריקות (13 ביוני 2025) ניווט בחולות המשתנים: סקירת שוק האמריקות (13 ביוני 2025)

    שוק האמריקות חווה כרגע תקופה של תנודתיות מוגברת ומגמות שונות נכון לאמצע יוני 2025. בעוד שאינדקסים מסוימים מראים חוסן, אחרים

    • לפני 2 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    שוק האמריקות חווה כרגע תקופה של תנודתיות מוגברת ומגמות שונות נכון לאמצע יוני 2025. בעוד שאינדקסים מסוימים מראים חוסן, אחרים

    עדכון אינפלציה באירופה: מגמות מעורבות לקראת החלטות ריבית קרובות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    עדכון אינפלציה באירופה: מגמות מעורבות לקראת החלטות ריבית קרובות עדכון אינפלציה באירופה: מגמות מעורבות לקראת החלטות ריבית קרובות

    נתוני האינפלציה שפורסמו הבוקר ממספר מדינות באירופה מציירים תמונה מורכבת של הלחצים הכלכליים ביבשת. בעוד חלק מהמדדים מצביעים על התמתנות

    • לפני 5 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    נתוני האינפלציה שפורסמו הבוקר ממספר מדינות באירופה מציירים תמונה מורכבת של הלחצים הכלכליים ביבשת. בעוד חלק מהמדדים מצביעים על התמתנות

    שוק שוורים בשנה השלישית: האם התנודתיות הנוכחית מאותתת על תיקון או המשך מגמה?
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    שוק שוורים בשנה השלישית: האם התנודתיות הנוכחית מאותתת על תיקון או המשך מגמה? שוק שוורים בשנה השלישית: האם התנודתיות הנוכחית מאותתת על תיקון או המשך מגמה?

    השוק עולה – אבל התחזיות מתערערות מאז השפל של אוקטובר 2022, שוק המניות האמריקאי מציג התאוששות ניכרת, כשהוא מוסיף למעלה

    • לפני 6 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    השוק עולה – אבל התחזיות מתערערות מאז השפל של אוקטובר 2022, שוק המניות האמריקאי מציג התאוששות ניכרת, כשהוא מוסיף למעלה