נקודות מפתח

  • ה-FAA אישר פטור שיאפשר לבואינג למכור 35 מטוסי מטען נוספים מדגם 777F לאחר 1 בינואר 2028, מועד כניסת דרישות פליטות מחמירות יותר לתוקף.
  • ההחלטה יוצרת גשר של שלוש שנים עבור בואינג, בעוד שעיכובים בהסמכה דוחפים את מועד הכניסה הצפוי לשירות של ה-777-8F מהדור הבא לסביבת 2029.
  • הפטור תומך בקיבולת המטען האווירי העולמית, אך עלול להגדיל את פעילות מטוסי המטען בעולם בכ-2% ואת צריכת הדלק בכ-8% לעומת רמות 2024.
hero

מינהל התעופה הפדרלי של ארה״ב, ה-FAA, העניק לבואינג פטור מתקנות הפליטות החדשות למטוסים, ובכך אפשר לחברה למכור 35 מטוסי מטען נוספים מדגם 777F לאחר כניסת התקנים החדשים לתוקף ב-2028. ההחלטה מעניקה גמישות נוספת לתעשיית הלוגיסטיקה האווירית הגלובלית בתקופה שבה קיבולת מטוסי המטען רחבי-הגוף נותרה מוגבלת, ובמקביל מדגישה את המתח בין ביקוש לטווח הקצר להובלת מטענים לבין תקני סביבה מחמירים יותר.

הפטור מונע פער ייצור אפשרי במטוסי מטען

הפטור מאפשר לבואינג להמשיך לקבל הסמכה למטוסי מטען חדשים מדגם 777F במשך שלוש שנים נוספות לאחר 1 בינואר 2028. לפי מסגרת הפליטות הקיימת, מטוסים חדשים שאינם עומדים בדרישות שנקבעו ליעילות דלק ולפליטת גזי חממה לא יהיו זכאים לקבל אישור כשירות אווירית ראשוני לאחר מועד זה.

בואינג ביקשה את הפטור בדצמבר 2025, תוך ציון ביקוש חזק מצד לקוחות ועיכובים בהסמכת ה-777-8F. ה-777F הנוכחי נותר מטוס המטען רחב-הגוף הגדול היחיד שנמצא בייצור, בעוד שמחליפו אינו צפוי להיכנס לשירות לפני 2029 בערך. ללא הפטור, בואינג הייתה עלולה להתמודד עם פער בין סיום ייצור ה-777F לבין זמינותו של המטוס מהדור הבא. החברה הזהירה כי פער כזה עלול לסכן יצוא אמריקאי בהיקף של יותר מ-15 מיליארד דולר.

הלוגיסטיקה האווירית מקבלת כרית קיבולת חשובה

המטוסים הנוספים עשויים להעניק גמישות משמעותית לחברות תעופה ולמפעילי מטען שמסתמכים על מטוסי מטען רחבי-גוף לטווחים ארוכים. הביקוש למטען אווירי נתמך בסחר הבינלאומי, במסחר האלקטרוני ובמשלוחים רגישים לזמן, בעוד ששיבושים בנתיבי השיט הימיים יכולים להגדיל את הערך של הובלה אווירית מהירה יותר.

ה-777F חשוב במיוחד משום שמפעילים יכולים להמשיך להזמין פלטפורמה מוכחת בזמן שהם ממתינים להשלמת ההסמכה של ה-777-8F ולכניסתו לשירות מסחרי. חלון הייצור הנוסף מעניק גם לחברות התעופה יותר זמן לתכנן את החלפת הציים ולהימנע מתלות גבוהה מדי במטוסים ישנים במהלך תקופת המעבר.

להחלטה יש גם מחיר סביבתי. ה-FAA מעריך כי 35 מטוסי המטען הנוספים עלולים להגדיל את פעילות מטוסי המטען בעולם בכ-2% ואת צריכת הדלק בכ-8% לעומת רמות 2024. הנתונים מדגישים את הפשרה הכרוכה בשמירה על קיבולת מטען נוספת, בזמן שתעשיית התעופה פועלת לעבור בהדרגה למטוסים חסכוניים יותר בדלק.

בואינג מקבלת גשר לדור הבא של מטוסי המטען

עבור בואינג, הפטור מפחית את הלחץ שנוצר בעקבות העיכובים בתוכנית ה-777X הרחבה יותר ומעניק לחברה זמן נוסף להעביר לקוחות בהדרגה ל-777-8F. הפטור גם מסייע לשמור על רציפות עבור הספקים ופעילות הייצור שתומכים כיום בתוכנית מטוסי המטען הקיימת.

עבור שוק הלוגיסטיקה הרחב יותר, היתרון המיידי הוא גמישות גדולה יותר בציים. עם זאת, המטרה ארוכת הטווח נותרה מעבר למטוסים חדשים יותר, המסוגלים לשנע מטענים ביעילות ולעמוד בתקני פליטות מחמירים יותר.

המשקיעים יעקבו אחר הזמנות חדשות ל-777F, קצב ההסמכה של ה-777-8F ומגמות בביקוש למטען אווירי בעולם. השאלה המרכזית היא האם בואינג תוכל לנצל ביעילות את חלון הייצור הנוסף ובמקביל להשלים את מטוס המטען מהדור הבא בהתאם ללוח הזמנים. הפטור מספק פתרון זמני לבעיית קיבולת, אך המבנה העתידי של שוק הלוגיסטיקה האווירית העולמי יהיה תלוי יותר ויותר במהירות שבה מטוסי מטען יעילים יותר יוכלו להחליף את הדור הנוכחי.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    Lockheed Martin | SKN זוכה בחוזה טילים של הצבא האמריקאי בהיקף של עד 1.2 מיליארד דולר, על רקע האצת ייצור PrSM
    • שגיא חבסוב
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 21 mins

    Lockheed Martin | SKN זוכה בחוזה טילים של הצבא האמריקאי בהיקף של עד 1.2 מיליארד דולר, על רקע האצת ייצור PrSM Lockheed Martin | SKN זוכה בחוזה טילים של הצבא האמריקאי בהיקף של עד 1.2 מיליארד דולר, על רקע האצת ייצור PrSM

    Lockheed Martin זכתה בחוזה בהיקף של עד 1.2 מיליארד דולר מהצבא האמריקאי לייצור הדור השני של Precision Strike Missile, ובכך

    • לפני 21 mins
    • 6 דק’ קריאה

    Lockheed Martin זכתה בחוזה בהיקף של עד 1.2 מיליארד דולר מהצבא האמריקאי לייצור הדור השני של Precision Strike Missile, ובכך

    SoftBank | SKN שוקלת הנפקת אג״ח זבל ביותר מ-11 מיליארד דולר למימון השקעה ב-OpenAI
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 21 שעה

    SoftBank | SKN שוקלת הנפקת אג״ח זבל ביותר מ-11 מיליארד דולר למימון השקעה ב-OpenAI SoftBank | SKN שוקלת הנפקת אג״ח זבל ביותר מ-11 מיליארד דולר למימון השקעה ב-OpenAI

    SoftBank נערכת להנפקת אג״ח High-Yield מהגדולות בשנים האחרונות, במטרה לגייס יותר מ-11 מיליארד דולר לתמיכה בהתרחבות האגרסיבית שלה בתחום הבינה

    • לפני 21 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    SoftBank נערכת להנפקת אג״ח High-Yield מהגדולות בשנים האחרונות, במטרה לגייס יותר מ-11 מיליארד דולר לתמיכה בהתרחבות האגרסיבית שלה בתחום הבינה

    SKN | ה-FAA מאפשרת לבואינג למכור 35 מטוסי מטען נוספים מדגם 777F לקראת תקנות הפליטות החדשות
    • שגיא חבסוב
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 4 ימים

    SKN | ה-FAA מאפשרת לבואינג למכור 35 מטוסי מטען נוספים מדגם 777F לקראת תקנות הפליטות החדשות SKN | ה-FAA מאפשרת לבואינג למכור 35 מטוסי מטען נוספים מדגם 777F לקראת תקנות הפליטות החדשות

    מינהל התעופה הפדרלי האמריקאי, ה-FAA, אישר פטור שיאפשר לבואינג להמשיך למכור עד 35 מטוסי מטען נוספים מדגם 777F לאחר שדרישות

    • לפני 4 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מינהל התעופה הפדרלי האמריקאי, ה-FAA, אישר פטור שיאפשר לבואינג להמשיך למכור עד 35 מטוסי מטען נוספים מדגם 777F לאחר שדרישות

    JPMorgan | SKN צופה זינוק דו-ספרתי בעמלות, אך Petno מזהיר: המחזור הכלכלי מרגיש טוב מדי
    • ליאור מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 6 ימים

    JPMorgan | SKN צופה זינוק דו-ספרתי בעמלות, אך Petno מזהיר: המחזור הכלכלי מרגיש טוב מדי JPMorgan | SKN צופה זינוק דו-ספרתי בעמלות, אך Petno מזהיר: המחזור הכלכלי מרגיש טוב מדי

    JPMorgan Chase נכנסת לחלק האחרון של הרבעון השלישי עם תחזית חזקה יותר להכנסות מבנקאות השקעות ומפעילות השווקים בהשוואה לכמה מהבנקים

    • לפני 6 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    JPMorgan Chase נכנסת לחלק האחרון של הרבעון השלישי עם תחזית חזקה יותר להכנסות מבנקאות השקעות ומפעילות השווקים בהשוואה לכמה מהבנקים