נקודות מפתח
- הדולר האמריקאי התחזק לאחר שיו"ר הפדרל ריזרב, קווין וורש, אותת כי ייתכן שיידרשו צעדי מדיניות נוספים אם האינפלציה לא תמשיך להתקרב ליעד הפד של 2%.
- הציפיות להעלאת ריבית של הפד בספטמבר התחזקו, כאשר ההסתברות לעלייה של לפחות 25 נקודות בסיס עלתה לכ-50% בעקבות דבריו של וורש.
- מדד הדולר רשם את הרמה הגבוהה ביותר מאז 19 באוגוסט, והוא נמצא בדרך לעלייה השבועית החדה ביותר שלו זה חמישה שבועות.
הדולר האמריקאי התחזק ב-28 באוגוסט לאחר שיו”ר הפדרל ריזרב, קווין וורש, אותת כי קובעי המדיניות עשויים לשקול העלאות ריבית נוספות אם האינפלציה תישאר מעל היעד. דבריו שינו את ציפיות השוק לקראת ישיבת המדיניות של הפדרל ריזרב בספטמבר ותמכו בביקוש רחב יותר למטבע האמריקאי.
התנועה בשוק המט”ח מדגישה את הרגישות המתמשכת של השווקים הגלובליים לתקשורת מצד בנקים מרכזיים, במיוחד כאשר המשקיעים מעריכים אם לחצי האינפלציה נחלשים במידה מספקת או אם המדיניות המוניטרית תידרש להישאר מצמצמת למשך זמן ממושך יותר.
דברי וורש מחזקים את הדולר על רקע שינוי בציפיות הריבית
מדד הדולר האמריקאי, המודד את ביצועי המטבע מול סל מטבעות מרכזיים, עלה ב-0.35% ל-99.46 נקודות, לאחר שהגיע לרמה של 99.592 נקודות, הגבוהה ביותר מאז 19 באוגוסט. העלייה הגיעה לאחר נאומו הראשון של וורש בסימפוזיון הכלכלי בג’קסון הול, שבו אמר כי ייתכן שלפדרל ריזרב “נותרה עבודה לבצע” אם האינפלציה לא תמשיך להתקרב ליעד של 2%.
דברי וורש פורשו בשווקים כאיתות לכך שהידוק מוניטרי נוסף עדיין אפשרי. הציפיות להעלאת ריבית של 25 נקודות בסיס מצד הפד בספטמבר עלו לכ-50%, לעומת כ-35% לפני דבריו.
השינוי ממחיש עד כמה המשקיעים עוקבים אחר התקשורת של הפדרל ריזרב. גם ללא התחייבות ישירה להעלאת ריבית, התבטאויות המצביעות על חשש מאינפלציה עשויות להשפיע באופן משמעותי על שווי המטבעות, שוקי האג”ח והקצאת נכסים גלובלית.
הדולר בדרך לשבוע החזק ביותר שלו זה חמישה שבועות
התחזקות הדולר הרחיבה את ההתאוששות השבועית שלו, כאשר המטבע עלה בכמעט 0.7% במהלך השבוע ונמצא בדרך לעלייה השבועית החדה ביותר זה חמישה שבועות. האירו ירד בכ-0.6% באותה תקופה, ורשם ירידה שבועית ראשונה לאחר ארבעה שבועות רצופים של עליות.
מול הין היפני, הדולר התחזק ב-0.31% לרמה של 159.88 ין לדולר, והוא נמצא בדרך לעלייה שבועית שלישית בארבעה שבועות. נתוני האינפלציה האחרונים ביפן השפיעו אף הם על הציפיות בשוק, כאשר האינפלציה הבסיסית בטוקיו האיצה באוגוסט זה החודש השלישי ברציפות, וחיזקה את ההערכות לאפשרות של הידוק מדיניות מצד הבנק המרכזי של יפן.
עבור משקיעים גלובליים, הפער בין ציפיות המדיניות המוניטרית בארה”ב וביפן נותר גורם מרכזי המשפיע על שוק המט”ח. סביבת דולר חזק עשויה להשפיע על זרימות השקעות בינלאומיות, מחירי סחורות ומטבעות בשווקים מתעוררים.
שוקי המטבע הגלובליים מגיבים לשינוי בתחזית המדיניות
מטבעות מרכזיים נוספים נחלשו מול הדולר. הליש”ט הבריטית ירדה ב-0.18% ל-1.3566 דולר, והיא נמצאת בדרך לסיים רצף עליות של ארבעה שבועות. גם הדולר הקנדי נחלש ב-0.24% מול המטבע האמריקאי לרמה של 1.388 דולר קנדי לדולר.
המטבע הקנדי התמודד עם אי-ודאות נוספת, למרות נתונים כלכליים שהצביעו על התאוששות חזקה של כלכלת קנדה ברבעון השני, בזכות שיפור ביצוא ובביקוש המקומי. עם זאת, מתיחות מסחרית מחודשת בין ארה”ב לקנדה, כולל הודעות חדשות בנוגע למכסים, יצרה אי-ודאות נוספת לגבי תחזית המטבע.
הדולר הקנדי ירד בכ-0.9% מול הדולר האמריקאי השבוע, מה שעשוי להיות הירידה השבועית החדה ביותר שלו זה יותר מחודשיים.
הגורמים המרכזיים למעקב לקראת החלטת הפד בספטמבר
השווקים יתמקדו כעת בנתוני אינפלציה נוספים, בהתבטאויות של הפדרל ריזרב ובמדדים כלכליים שעשויים לקבוע אם קובעי המדיניות יבחרו בצעדי הידוק נוספים. התחזקות הדולר האחרונה משקפת שינוי בציפיות השוק, אך המשך המגמה יהיה תלוי בשאלה אם האינפלציה תמשיך להציג סימני התמד.
המשקיעים ימשיכו לעקוב גם אחר ההתפתחויות במדיניות המוניטרית הגלובלית, ובמיוחד אחר ההבדלים בין הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי האירופי והבנק המרכזי של יפן. שוקי המטבע עשויים להמשיך להיות רגישים לאיתותי מדיניות, מגמות אינפלציה והתפתחויות גיאופוליטיות לקראת ישיבת הפד בספטמבר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
SKN | שוקי אירופה ננעלו בעליות לאחר התחזקות במדדים המרכזיים
שוקי המניות באירופה ננעלו בעליות ב-28 באוגוסט, לאחר התחזקות רחבה במדדי המניות המרכזיים. המשקיעים הפגינו חזרה של ביקוש למניות אירופיות,
- לפני 3 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
שוקי המניות באירופה ננעלו בעליות ב-28 באוגוסט, לאחר התחזקות רחבה במדדי המניות המרכזיים. המשקיעים הפגינו חזרה של ביקוש למניות אירופיות,
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 6 שעה
SKN | מניות ארה”ב נותרות סמוך לשיאים, בעוד השווקים נסחרים במגמה מעורבת ב-28 באוגוסט
שוקי המניות בארה"ב נסחרים ב-28 באוגוסט במגמה מעורבת אך חיובית ברובה, כאשר המשקיעים מאזנים בין המשך החוזקה בכמה מהמדדים המרכזיים
- לפני 6 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
שוקי המניות בארה"ב נסחרים ב-28 באוגוסט במגמה מעורבת אך חיובית ברובה, כאשר המשקיעים מאזנים בין המשך החוזקה בכמה מהמדדים המרכזיים
- אור שושן
- •
- 10 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 שעה
SKN | מניות תל אביב יורדות כאשר מדד ת”א-35 מאבד 0.62% ורוחב שווקי המניות נחלש
שווקי ההון בתל אביב נסחרים בירידות, תוך נסיגה מחלק מההתאוששות החדה שנרשמה במושב המסחר הקודם. החולשה רחבה בקרב מדדי המניות
- לפני 11 שעה
- •
- 10 דק’ קריאה
שווקי ההון בתל אביב נסחרים בירידות, תוך נסיגה מחלק מההתאוששות החדה שנרשמה במושב המסחר הקודם. החולשה רחבה בקרב מדדי המניות
- אור שושן
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 15 שעה
SKN | סקירת שווקי העולם: המניות עולות בארה”ב ובתל אביב ב-27 באוגוסט 2026 בעוד אירופה נחלשת – התחזית לקראת המסחר ב-28 באוגוסט
שווקי העולם ננעלו ב-27 באוגוסט 2026 עם הבדלים משמעותיים בין האזורים. מניות ארה"ב רשמו עליות רוחביות, בהובלת עלייה חדה בנאסד"ק,
- לפני 15 שעה
- •
- 9 דק’ קריאה
שווקי העולם ננעלו ב-27 באוגוסט 2026 עם הבדלים משמעותיים בין האזורים. מניות ארה"ב רשמו עליות רוחביות, בהובלת עלייה חדה בנאסד"ק,