נקודות מפתח

  • מדד KOSPI Composite Index של דרום קוריאה עלה ב-1.42% ל-6,905.02 נקודות, והוביל את מדדי המניות המרכזיים באסיה במהלך מסחר הבוקר ביום חמישי.
  • מדד SSE Composite Index של סין עלה ב-0.59% ל-3,912.52 נקודות, בעוד מדד Hang Seng של הונג קונג התחזק ב-0.56% ל-25,652.97 נקודות.
  • מדד Nikkei 225 של יפן ירד ב-0.51% ל-65,924.41 נקודות, בעוד מדד S&P/ASX 200 של אוסטרליה ירד ב-0.46%; מדד הין היפני נחלש ב-0.06%, בעוד מדד הדולר האוסטרלי עלה ב-0.10%.
hero

שווקי המניות באסיה נסחרו במגמה מעורבת במהלך מסחר הבוקר ביום חמישי, 27 באוגוסט, כאשר דרום קוריאה הובילה את העליות האזוריות, בעוד יפן ואוסטרליה נעו בירידות. סין והונג קונג רשמו גם הן עליות, וסיפקו מומנטום חיובי נוסף בחלקים מצפון-מזרח אסיה, בעוד הודו רשמה ירידה מתונה. הביצועים הלא אחידים מדגישים את המיקום הסלקטיבי של המשקיעים ברחבי אסיה-פסיפיק, כאשר משתתפי השוק בוחנים התפתחויות תאגידיות, תנאים כלכליים, ציפיות למדיניות מוניטרית, תנועות מטבע וסנטימנט הסיכון הגלובלי הרחב יותר.

דרום קוריאה מובילה כאשר סין והונג קונג מתחזקות

דרום קוריאה רשמה את הביצועים החזקים ביותר מבין מדדי המניות המרכזיים באסיה בנתוני הבוקר שסופקו. מדד KOSPI Composite Index עלה ב-1.42% ל-6,905.02 נקודות, ועבר מעל רמת 6,900 הנקודות. העלייה משקפת שיפור משמעותי בסנטימנט ומציבה את המניות הדרום-קוריאניות במרכז העליות האזוריות ביום חמישי.

הביצועים החזקים יותר של KOSPI מצביעים על התחדשות הביקוש למניות דרום קוריאניות, כולל חברות טכנולוגיה, שבבים, תעשייה וחברות מוכוונות יצוא. המשקיעים ממשיכים לעקוב אחר הביקוש לשבבים, תנאי היצוא, רווחי החברות והמגמות הגלובליות בתחום הטכנולוגיה, כאשר הם בוחנים אם המדד יוכל לשמור על המומנטום החיובי שלו.

גם סין נסחרה בעליות. מדד SSE Composite Index עלה ב-0.59% ל-3,912.52 נקודות, והתרחק מעט מעל רמת 3,900 הנקודות, אך נותר מתחת לרף הפסיכולוגי החשוב של 4,000 נקודות. העלייה מצביעה על ביקוש איתן יותר למניות סיניות, כאשר המשקיעים בוחנים את התנאים הכלכליים המקומיים בסין, רווחי החברות, ציפיות המדיניות, שוויי השוק ותחזית הצמיחה הרחבה יותר.

מדד Hang Seng של הונג קונג עלה ב-0.56% ל-25,652.97 נקודות. העלייה סיפקה תמיכה נוספת למגמה החיובית בשווקי צפון-מזרח אסיה, כאשר חברות פיננסיות, טכנולוגיה וחברות הקשורות לצריכה נותרו מוקדי עניין מרכזיים.

יפן ואוסטרליה יורדות בעוד הודו נעה מטה

יפן נסחרה בירידות במהלך מסחר הבוקר ביום חמישי. מדד Nikkei 225 ירד ב-0.51% ל-65,924.41 נקודות, ונשאר מתחת לרמת 66,000 הנקודות. הירידה הציבה את המניות היפניות בין המדדים המרכזיים החלשים יותר בנתוני השוק המדווחים, כאשר המשקיעים בחנו את רווחי החברות, הביקוש הגלובלי, שוויי השוק והתפתחויות המטבע.

גם אוסטרליה נעה בירידות. מדד S&P/ASX 200 ירד ב-0.46% ל-9,085.80 נקודות, ובכך מחק חלק מהמומנטום החיובי האחרון בשוק האוסטרלי. המשקיעים המשיכו לעקוב אחר ההתפתחויות בחברות הכרייה, הפיננסים והאנרגיה, תוך בחינת תנאי השוק האזוריים והגלובליים הרחבים יותר.

מדד S&P BSE Sensex של הודו ירד ב-0.24% ל-77,472.94 נקודות. הירידה המתונה יחסית מצביעה על לחץ מכירות מוגבל בהשוואה לתנועות הגדולות יותר שנרשמו בחלק מהמדדים האזוריים האחרים. המשקיעים ממשיכים להתמקד בצמיחה הכלכלית המקומית, ברווחי החברות, בביצועי מגזר הפיננסים ובשוויי השוק.

הביצועים המנוגדים מדגימים כי מסחר המניות באסיה ביום חמישי אינו נע בכיוון אחיד. דרום קוריאה, סין והונג קונג עולות, בעוד יפן, אוסטרליה והודו נעות בירידות.

שווקי המטבעות נותרים יציבים יחסית

שווקי המטבעות הציגו תנועות מוגבלות במהלך מסחר הבוקר ביום חמישי. מדד הדולר האוסטרלי עלה ב-0.10% ל-71.70, למרות הירידה של 0.46% במדד S&P/ASX 200. התנועות המנוגדות מדגימות כי שווקי המטבע והמניות לא נעו באותו כיוון באוסטרליה במהלך המסחר המדווח.

מדד הין היפני ירד ב-0.06% ל-62.77, במקביל לירידה של 0.51% במדד Nikkei 225. אף ששני המדדים נעו מטה, הירידה ביין הייתה קטנה משמעותית מהירידה בשוק המניות.

בסך הכול, התנועות המצומצמות יחסית בשני מדדי המטבע מצביעות על כך ששוקי המט”ח חווים מיצוב יציב יחסית, למרות הביצועים המעורבים בשווקי המניות האזוריים. המשקיעים ממשיכים לעקוב אחר ציפיות הריבית, התפתחויות האינפלציה, הנחיות הבנקים המרכזיים, נתונים כלכליים, רווחי החברות ותנועות הון בינלאומיות בעת בחינת המיצוב בנכסים באסיה.

לוח המסחר הבינלאומי רלוונטי גם לנזילות האזורית. באסיה, הבורסה של כווית סיטי בכווית מציינת את מולד הנביא, בעוד שהבורסה של קולומבו בסרי לנקה מציינת את יום הירח המלא ניקיני. חגים אלה עשויים להשפיע על פעילות המסחר ועל הנזילות בשווקים המקומיים הרלוונטיים, אף שהשפעתם הישירה על המדדים המרכזיים הכלולים בתמונת הבוקר של יום חמישי מוגבלת.

תחזית: המשקיעים בוחנים אם העליות האזוריות יכולות להתרחב

ככל שמסחר יום חמישי מתקדם, המשקיעים יעקבו אחר השאלה האם דרום קוריאה תוכל לשמור על העלייה של 1.42% מעל רמת 6,900 הנקודות והאם סין והונג קונג יוכלו להמשיך ולהתחזק. תשומת הלב תישאר מופנית גם ליפן ולאוסטרליה, כדי לקבוע אם הירידות שלהן יעמיקו או יתייצבו בהמשך המסחר, בעוד הודו תיבחן לאיתור סימנים להתחדשות הביקוש למניות. תנועות המטבעות, רווחי החברות, אינדיקטורים כלכליים, מגמות האינפלציה, הנחיות הבנקים המרכזיים ותנועות הון בינלאומיות צפויים להמשיך להיות גורמים מרכזיים המשפיעים על כיוון השווקים. עבור משקיעים ישראלים וגלובליים, המסחר ב-27 באוגוסט מדגיש את הפערים המתמשכים בשווקי אסיה-פסיפיק, כאשר דרום קוריאה, סין והונג קונג מציגות מומנטום חיובי, בעוד יפן, אוסטרליה והודו נותרות חלשות יותר, ומחזק את החשיבות של בחינת נתוני יסוד ברמת המדינה, ניהול סיכונים ממושמע ומיצוב סלקטיבי ככל שהמסחר האזורי מתקדם.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח
    • ליאור מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 4 שעה

    SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח SKN | OPEC+ מותיר את יעדי הנפט לדצמבר ללא שינוי, בעוד החלטות מורכבות יותר על מכסות 2027 עומדות בפתח

    מדינות הנפט של OPEC+ הותירו ביום ראשון את יעדי ההפקה שלהן לדצמבר ללא שינוי, מה שמחזק את הציפיות לכך שהקבוצה

    • לפני 4 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    מדינות הנפט של OPEC+ הותירו ביום ראשון את יעדי ההפקה שלהן לדצמבר ללא שינוי, מה שמחזק את הציפיות לכך שהקבוצה

    SKN | מדד KOSPI צנח ב-3.48% ל-5,730.74 נקודות, אך שמר על עלייה שבועית של 4.78%
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 13 שעה

    SKN | מדד KOSPI צנח ב-3.48% ל-5,730.74 נקודות, אך שמר על עלייה שבועית של 4.78% SKN | מדד KOSPI צנח ב-3.48% ל-5,730.74 נקודות, אך שמר על עלייה שבועית של 4.78%

      מדד KOSPI Composite (^KS11) ספג ירידה חדה ב-30 באוקטובר, לאחר שאיבד 3.48%, שהן 206.92 נקודות, וננעל ברמה של 5,730.74

    • לפני 13 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

      מדד KOSPI Composite (^KS11) ספג ירידה חדה ב-30 באוקטובר, לאחר שאיבד 3.48%, שהן 206.92 נקודות, וננעל ברמה של 5,730.74

    SKN | מדד המטבע של הין היפני עלה ב-0.06% ל-63.46 נקודות, למרות ירידה שבועית של 0.48%
    • ליאור מור
    • •
    • 8 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 14 שעה

    SKN | מדד המטבע של הין היפני עלה ב-0.06% ל-63.46 נקודות, למרות ירידה שבועית של 0.48% SKN | מדד המטבע של הין היפני עלה ב-0.06% ל-63.46 נקודות, למרות ירידה שבועית של 0.48%

      מדד המטבע של הין היפני (^XDN) סיים את יום המסחר ב-30 באוקטובר בעלייה מתונה של 0.06%, שהן 0.04 נקודות,

    • לפני 14 שעה
    • •
    • 8 דק’ קריאה

      מדד המטבע של הין היפני (^XDN) סיים את יום המסחר ב-30 באוקטובר בעלייה מתונה של 0.06%, שהן 0.04 נקודות,

    SKN | מדד המטבע של הדולר האוסטרלי ירד ב-0.03% ל-70.30 נקודות, והעמיק את הירידה השבועית ל-0.08%
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 14 שעה

    SKN | מדד המטבע של הדולר האוסטרלי ירד ב-0.03% ל-70.30 נקודות, והעמיק את הירידה השבועית ל-0.08% SKN | מדד המטבע של הדולר האוסטרלי ירד ב-0.03% ל-70.30 נקודות, והעמיק את הירידה השבועית ל-0.08%

      מדד המטבע של הדולר האוסטרלי (^XDA) סיים את יום המסחר ב-30 באוקטובר בירידה קלה של 0.03%, שהן 0.02 נקודות,

    • לפני 14 שעה
    • •
    • 7 דק’ קריאה

      מדד המטבע של הדולר האוסטרלי (^XDA) סיים את יום המסחר ב-30 באוקטובר בירידה קלה של 0.03%, שהן 0.02 נקודות,