כיצד ,תשפיע מדיניותו של טראמפ בקדנציה שנייה על שוק המניות

מהי חשיבותו של שוק המניות עבור ממשל טראמפ?

טוב, חברים, בואו נצלול לתוך הסיבה מדוע שוק המניות הוא עניין כה גדול עבור ממשל טראמפ. דמיינו זאת: טראמפ רואה בשוק המניות כלוח תוצאות אישי. כל עלייה היא ניצחון; כל ירידה היא אסון. זה כאילו הוא משחק משחק מונופול בעל סיכון גבוה, אבל עם כסף אמיתי, וכידוע, הכלכלה האמיתית על כף המאזניים.

במהלך הקדנציה הראשונה שלו, טראמפ היה כמעט דבוק לגרפים של שוק המניות. הוא התפאר לעתים קרובות בשיאים של השוק כאילו היו הישגים אישיים שלו. וכאשר הדברים пошли דרומה? ובכן, זו תמיד הייתה אשמת מישהו אחר. שוק המניות לא היה רק אוסף של מספרים עבורו; הוא היה השתקפות של הצלחת נשיאותו.

כעת, כשהוא נכנס לקדנציה השנייה שלו, תפקידו של שוק המניות הופך קריטי עוד יותר. למה? כי יש לו תוכניות גדולות והוא זקוק לאישור השוק. אם המשקיעים יתחילו להיבהל מהמדיניות שלו, זה עלול לאותת צרות עבור האג’נדה שלו. תגובת השוק יכולה לתת אור ירוק לצעדיו או לבלום אותם. לכן, שימו עין על הגרפים האלה – הם עשויים לספר לנו כיצד יתנהלו ארבע השנים הבאות.

כיצד ראה טראמפ את שוק המניות במהלך כהונתו הראשונה?

בואו נודה באמת: טראמפ ראה בשוק המניות את לוח התוצאות האישי שלו. בכל פעם שהמספרים עלו, הוא מיהר ללטף את עצמו על השכם ולעשות סיבוב ניצחון. אם השוק צנח, ובכן, פתאום זו הייתה אשמתו של מישהו אחר. זה היה כמו לצפות בתוכנית ריאליטי שבה שוק המניות היה הדמות הראשית, וטראמפ היה המנחה הקבוע, מוכן לקחת קרדיט על כל החדשות הטובות.

זוכרים את הרגע הזכור ההוא ב-13 במרץ 2020? טראמפ שלח הודעה חתומה למנחה פוקס ניוז לו דובס עם תרשים של Yahoo! Finance של מדד הדאו ג’ונס. השוק בדיוק זינק כמעט 2,000 נקודות לאחר שהכריז על מצב חירום לאומי עקב COVID-19. עבור טראמפ, זו הייתה הוכחה לכך שההכרזה שלו לבדה יכולה לשלוח את השוק מעלה. הוא היה כמו קוסם עם חשבון טוויטר, שולף עליות שוק מהכובע שלו.

אבל זה לא היה רק הצגה. טראמפ באמת האמין שביצועי שוק המניות הם השתקפות ישירה של נשיאותו. הוא התפאר לעתים קרובות בשיאים היסטוריים כראיה לתבונתו הכלכלית. זו הייתה דרכו לומר, “תראו, אנשים, אני עושה עבודה פנטסטית!” וכאשר השוק ירד, הוא מיהר להסיט את האשמה, מצביע אצבע מאשימה על הפדרל ריזרב, הדמוקרטים או כל שעיר לעזאזל נוח אחר.

בקיצור, כהונתו הראשונה של טראמפ התאפיינה במיקוד כמעט אובססיבי בשוק המניות. זה היה הברומטר שלו להצלחה, גיליון הציון היומי שלו. ואתם יכולים להתערב שהוא יעקוב אחר המספרים האלה באותה קפדנות גם בכהונה השנייה שלו, בתקווה לניצחונות גדולים נוספים לצייץ עליהם.

אילו מדיניות פוטנציאליות עשויות להשפיע על שוק המניות בקדנציה השנייה של טראמפ?

הקדנציה השנייה של טראמפ צפויה להיות מלאה במדיניות שיכולה לשלוח את שוק המניות למסע ברכבת הרים. הדקו חגורות, אנשים, כי זה הולך להיות פרוע. בואו נצלול למדיניות האפשרית שיכולה לגרום לכולנו להרגיש כאילו אנחנו שוב בשורה הראשונה של רכבת הרים בפארק שעשועים.

האם מכסים חדשים עלולים לעורר תגובות שליליות בשוק?

ראשית, יש לנו מכסים. זוכרים שטראמפ התחיל להטיל מכסים על כמעט כל דבר שזז? ובכן, נראה שאנחנו עשויים להיות בסיבוב שני. הרעיון הוא להגן על מקומות עבודה ותעשיות אמריקאיות, אבל שוק המניות לא תמיד אוהב את הגישה הזו. משקיעים מתעצבנים כשהם שומעים את המילה “מכס” כי זה יכול להוביל לעלויות גבוהות יותר עבור עסקים וצרכנים. וכאשר העלויות עולות, הרווחים יכולים לצנוח.

תוכניתו של טראמפ להטיל מכסים אוניברסליים של 10 עד 20 אחוזים על יבוא עלולה לזעזע את המצב. כלכלנים מזהירים כי הדבר עלול להוביל לעלייה באינפלציה, מה שיקשה על הפדרל ריזרב לשמור על ריביות נמוכות. ריביות גבוהות יותר נוטות לגרום למשקיעים להתעצבן כי הן יכולות להאט את הצמיחה הכלכלית. לכן, אם טראמפ יכביד על המכסים, ייתכן שנראה את שוק המניות זורק קצת התקף זעם.

כיצד גירושים המוניים עשויים להשפיע על אמון המשקיעים?

ואז יש את נושא הגירושים ההמוניים. הבטחות הקמפיין של טראמפ כללו כמה מדיניות הגירה די אגרסיבית, ואם הוא יממש אותן, זה יכול להיות בעל השפעה גדולה על השוק. למה? כי חלק ניכר מכוח העבודה מורכב ממהגרים. סילוק מספר גדול מהם עלול להוביל למחסור בכוח אדם, במיוחד בתעשיות שנסמכות במידה רבה על כוח אדם מהגרים, כמו חקלאות ובנייה.

כאשר עסקים לא מצליחים למצוא מספיק עובדים, הייצור מואט והעלויות עולות. משקיעים לא אוהבים את זה כשחברות צריכות לשלם יותר כדי לקבל את אותה כמות עבודה. זה אוכל את הרווחים ויכול להוביל למחירי מניות נמוכים יותר. בנוסף, קיימת אי הוודאות הנוספת לגבי האופן שבו מדיניות זו תיושם ותיאכף, מה שיכול לגרום למשקיעים להיות עצבניים עוד יותר.

גירעון פיסקלי וכאוס בשוק האג”ח

מדיניות נוספת שיכולה לשלוח את השוק לסחרור היא מדיניות שמוסיפה לגירעון הפיסקלי. טראמפ מעולם לא התבייש להוציא כסף, ואם הוא יחליט לדחוף לפריטים גדולים יותר מבלי למצוא דרכים לממן אותם, זה עלול להפחיד את שוק האג”ח. כאשר הממשלה לווה יותר, זה יכול להוביל לתשואות גבוהות יותר על אג”ח, וזה לא חדשות טובות לשוק המניות. תשואות גבוהות יותר פירושן עלויות אשראי גבוהות יותר עבור עסקים, מה שיכול להאט את ההשקעות והצמיחה.

אם משקיעים יתחילו להיכנס לפאניקה מהגירעון הפיסקלי, נוכל לראות מכירת חיסול בשוקי האג”ח והמניות. זהו איזון עדין, וההחלטות של טראמפ בתחום זה ייבחנו מקרוב.

בקיצור, למדיניות של טראמפ בקדנציה השנייה שלו יכולות להיות השפעות רבות ושונות על שוק המניות. ממכסים ועד הגירה ועד מדיניות פיסקלית, יש הרבה דברים שמשקיעים צריכים לעקוב אחריהם. אם למדנו משהו מהקדנציה הראשונה שלו, זה שהשוק מגיב בחוזקה להחלטות שלו. אז, בואו נשמור את הפופקורן בהישג יד ונראה איך ההצגה הזו מתפתחת.

כיצד ישפיעו תגובות השוק על החלטות המדיניות של טראמפ?

טוב, בואו נתעמק בנושא. כולנו יודעים שטראמפ מכיר היטב את העליות והירידות של שוק המניות. למעשה, הוא כמעט חבר הכי טוב שלו, צופה בכל תנודה כמו נץ. אז ברור למדי שאם השוק יחליט “להשתולל” בתגובה לאחת המדיניות שלו, סביר להניח שהוא ישים לב.

זוכרים איך הוא טיפל בדברים בכהונה הראשונה שלו? בכל פעם שהשוק צלל, טראמפ מיהר לשנות כיוון. לא סוד שהוא רואה בשוק המניות גליון ציונים על ביצועיו. אם המשקיעים מתחילים להילחץ בגלל מדיניות חדשה – נניח, מכס כבד על יבוא – אפשר להתערב שטראמפ יהיה קשוב. הוא הראה בעבר שהוא מוכן להתאים את עמדתו כדי לשמור על שוק שמח. אחרי הכל, שוק שמח פירושו כותרות טובות, וטראמפ אוהב את הכותרות שלו.

קחו, למשל, את עמדתו בנושא מכסים. כלכלנים טוענים כי הטלת מכסים על יבוא עלולה לגרום למשקיעים להיכנס לטירוף ולגרום לאינפלציה. אנחנו יכולים לדמיין את זה עכשיו: שוק המניות מתחיל להיכנס לפאניקה, תשואות האג”ח עולות בצורה דרמטית, ופתאום, טראמפ עשוי לחשוב מחדש על כל רעיון המכסים. הוא כנראה יגיד משהו כמו, “היי, אולי 20% היה קצת יותר מדי, בואו נקטין את זה קצת.”

ובואו לא נשכח את חלקו האישי בכל זה. עם מיליארדים שקשורים לשוק, ירידה משמעותית היא לא רק בעיה פוליטית עבור טראמפ; זו גם בעיה אישית. אז אם נראה שהשוק מגיב בצורה שלילית, כמעט מובטח שטראמפ ינקוט פעולה כדי להחליק את העניינים.

לסיכום, תגובות שוק המניות הן כמו GPS עבור החלטות המדיניות של טראמפ. אם השוק מתחיל לצעוק “שנה מסלול”, אפשר להתערב שטראמפ יקשיב.

מה תפקידו של עושרו האישי של טראמפ בהחלטותיו הקשורות לשוק?

בואו נדבר על הפיל בחדר – הארנק של טראמפ. עם שווי נקי מוערך של כ-6 מיליארד דולר, אפשר לומר בבטחה שטראמפ הוא שחקן משמעותי בזירה. עכשיו, דמיינו שיש לכם כל כך הרבה כסף קשור לשוק המניות. כל תנודה קטנה בוודאי מרגישה כמו נסיעה ברכבת הרים, נכון?

ההון האישי של טראמפ הוא בהחלט גורם בתהליך קבלת ההחלטות שלו. חשבו על זה: אם העושר שלכם היה תלוי בביצועי שוק המניות, האם לא הייתם זהירים במיוחד לגבי המדיניות שאתם מיישמים? האינטרסים הכלכליים של טראמפ משמעם שיש לו אינטרס אישי לשמור על שוק שמח. אחרי הכל, שוק קורס הוא לא רק חדשות רעות עבור הכלכלה – אלא גם חדשות רעות עבור חשבון הבנק שלו.

קשר זה לשוק עשוי לגרום לטראמפ להיות נוטה יותר להימנע ממדיניות שעלולה לגרום לטלטלות משמעותיות. לכן, בעוד שהוא עשוי לדבר הרבה על מכסי מגן וגירושים המוניים, כשמגיעים לידי מעשה, הוא עשוי להנמיך את הלהבות כדי לשמור על תיק ההשקעות שלו בריא. אחרי הכל, אף אחד לא אוהב לראות את עושרו צולל, אפילו לא נשיא מיליארדר.

סיכום: למה אנחנו יכולים לצפות מקדנציה שנייה של טראמפ?

אם כן, מה השורה התחתונה? אנחנו צפויים לרכבת הרים עם הקדנציה השנייה של טראמפ ושוק המניות. עם מכסים חדשים, גירושים המוניים אפשריים ומדיניות נועזת אחרת על הפרק, נראה כי תנודתיות בשוק היא בלתי נמנעת. בעוד שטראמפ שם עין חדה על שוק המניות, מה שעשוי להוביל לכמה התאמות מדיניות, אנחנו יכולים לצפות לחלק הוגן של דרמה ומתח. כמשקיעים, מוטב לנו לחגור חגורות ולהישאר ערניים – כי אם יש דבר אחד שלמדנו, זה שטראמפ ושוק המניות הם הכל חוץ מצפויים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    מה היו נקודות השיא בשוק ההון האמריקאי בשבוע שעבר?איך היו ביצועי שוק ההון האמריקאי בשבוע של ה-17-22 בנובמבר, 2024
    • עומר בר
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    מה היו נקודות השיא בשוק ההון האמריקאי בשבוע שעבר?איך היו ביצועי שוק ההון האמריקאי בשבוע של ה-17-22 בנובמבר, 2024 מה היו נקודות השיא בשוק ההון האמריקאי בשבוע שעבר?איך היו ביצועי שוק ההון האמריקאי בשבוע של ה-17-22 בנובמבר, 2024

    איך היו ביצועי שוק ההון האמריקאי בשבוע של ה-17-22 בנובמבר, 2024 מה היו נקודות השיא בשוק ההון האמריקאי בשבוע שעבר?

    • לפני 5 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    איך היו ביצועי שוק ההון האמריקאי בשבוע של ה-17-22 בנובמבר, 2024 מה היו נקודות השיא בשוק ההון האמריקאי בשבוע שעבר?

    מהו BNB וכיצד הוא התפתח עם הזמן
    • רוני מור
    • 20 דק’ קריאה
    • לפני 11 שעה

    מהו BNB וכיצד הוא התפתח עם הזמן מהו BNB וכיצד הוא התפתח עם הזמן

    מהו BNB וכיצד הוא התפתח עם הזמן מבוא BNB, המכונה גם Build and Build, היא מטבע דיגיטלי בולט בשוק הקריפטו,

    • לפני 11 שעה
    • 20 דק’ קריאה

    מהו BNB וכיצד הוא התפתח עם הזמן מבוא BNB, המכונה גם Build and Build, היא מטבע דיגיטלי בולט בשוק הקריפטו,

    בחודש האחרון, סולנה (SOL) משכה את תשומת ליבם של רבים בקהילת הקריפטו לאחר עלייה מרשימה של 53.74%. זינוק זה מיקם את סולנה כמטבע דיגיטלי בולט, ומושך תשומת לב
    • אור שושן
    • 18 דק’ קריאה
    • לפני 12 שעה

    בחודש האחרון, סולנה (SOL) משכה את תשומת ליבם של רבים בקהילת הקריפטו לאחר עלייה מרשימה של 53.74%. זינוק זה מיקם את סולנה כמטבע דיגיטלי בולט, ומושך תשומת לב בחודש האחרון, סולנה (SOL) משכה את תשומת ליבם של רבים בקהילת הקריפטו לאחר עלייה מרשימה של 53.74%. זינוק זה מיקם את סולנה כמטבע דיגיטלי בולט, ומושך תשומת לב

    מה גורם לעליית המחירים האחרונה של סולנה (SOL)? מבוא בחודש האחרון, סולנה (SOL) משכה את תשומת ליבם של רבים בקהילת

    • לפני 12 שעה
    • 18 דק’ קריאה

    מה גורם לעליית המחירים האחרונה של סולנה (SOL)? מבוא בחודש האחרון, סולנה (SOL) משכה את תשומת ליבם של רבים בקהילת

    יום המסחר של 22 בנובמבר 2024 הציג ירידות חדות במספר מניות מרכזיות בשווקים הבינלאומיים. במאמר זה נעמיק בניתוח ביצועי המניות של החברות Tsingtao Brewery (TSGTF), Grab Holdings (GRAB), Reddit, Inc. (RDDT), Centessa Pharmaceuticals (CNTA), Intuit Inc. (INTU), BGC Group (BGC), EMCOR Group (EME), ו-TransMedics Group (TMDX). נדון בגורמים האפשריים לירידות, נבחן את נתוני הביצועים וננסה להבין את הפוטנציאל העתידי של כל אחת מהחברות הללו.

    יום המסחר של 22 בנובמבר 2024 הציג ירידות חדות במספר מניות מרכזיות בשווקים הבינלאומיים. במאמר זה נעמיק בניתוח ביצועי המניות