אילו אירועים כלכליים צפויים לעצב את מגמות שוק ההון השבוע
מבוא
חברים, הכינו את עצמכם! השבוע הקרוב בשוק ההון הולך להיות כמו רכבת הרים בפארק שעשועים – מרגש, בלתי צפוי, ועם פוטנציאל לתחושת בחילה. לוח הזמנים שלנו עמוס באירועים כלכליים שיכולים לשלוח את השווקים לסחרור. החל מנתוני האינפלציה בארה”ב, דרך מכירות בלאק פריידי, תנודות במחירי הנפט, נתוני אינפלציה בגוש האירו ועד ביטקוין שממשיך לייצר כותרות – הולך להיות שבוע סוער. עבור אלו מאיתנו שעוקבים אחר ההשקעות שלנו, השבוע מציע אוצר בלום של מידע שיעזור לנו לנווט את תיקי ההשקעות. אז, תפסו פופקורן והתכוננו לצלול לעולם המרתק של מגמות שוק ותחזיות כלכליות.
כיצד ישפיעו נתוני האינפלציה בארה”ב על מדיניות הפדרל ריזרב?
טוב, חברים, בואו נצלול לפרטים הקטנים של איך נתוני האינפלציה בארה”ב יכולים לעשות או לשבור את השבוע שלנו בשוק ההון. ביום רביעי הקרוב, צפוי להתפרסם מדד הוצאות הצריכה האישיות (PCE). למי מאיתנו שלא דובר כלכלנית, מדד זה הוא הכלי המועדף על הפדרל ריזרב למדידת אינפלציה. חשבו עליו כמדחום שלהם לבדיקת הטמפרטורה של הכלכלה.
עכשיו, כאן זה נהיה מעניין. התחזיות צופות עלייה שנתית של 2.3% עבור חודש אוקטובר. זה קצת יותר גבוה מהחודש שעבר, אז כל העיניים נשואות לדוח הזה. למה? כי זה כמו המופע המקדים לפני האירוע המרכזי – ישיבת הריבית של הפדרל ריזרב ב-17-18 בדצמבר. אם האינפלציה תהיה חמה מהצפוי, הפד עשוי ללחוץ על הבלמים בקיצוץ הריבית. ותאמינו לנו, שוקי המניות, במיוחד מגזרים כמו טכנולוגיה ותעשייה, ירגישו את החום.
אבל אם ה-PCE יהיה יותר רגוע, כמו עמידה בתחזיות או אפילו מתחת להן, הפד יוכל לדבוק בתוכנית המשחק שלו. אלו חדשות טובות ליציבות השוק. דמיינו את זה: פחות התקפי פאניקה למשקיעים ואולי אפילו כמה עליות במגזרים הרגישים לאינפלציה.
בואו לא נשכח את שוק האג”ח, חברנו הוותיק. אג”ח לטווח ארוך עלולות לספוג מכה אם הריבית תישאר גבוהה, בעוד שמניות הרגישות לאינפלציה עשויות לחגוג אם הנתונים יהיו מתונים. אז, שמרו את המחשבונים בהישג יד ואת העיניים פקוחות. נתוני ה-PCE של השבוע הזה הם הטוויסט בעלילה שכולנו חיכינו לו.
מה יכולים מכירות בלאק פריידי לספר לנו על בריאות הכלכלה האמריקאית?
טוב, חברים, זה הזמן הזה בשנה שוב – בלאק פריידי. זה לא רק לקנות טלוויזיה חדשה או אוזניות מהודרות עם ביטול רעשים. לא, בלאק פריידי הוא כמו המקבילה הכלכלית לבדיקת בריאות עבור הצרכן האמריקאי. אז למה אנחנו צריכים להתעניין? ובכן, נתוני המכירות מאירוע הקניות הענק הזה נותנים לנו מושג די מוצק לגבי כמה בטוחים אנשים מרגישים לגבי הארנקים שלהם.
כאשר צרכנים יוצאים מגדרם בבלאק פריידי, זה סימן שהם מרגישים בנוח להוציא כסף, וזהו אינדיקטור טוב לבריאות הכלכלית. תחשבו על זה: אם אנשים מבזבזים על גאדג’טים, בגדים וכל מיני דברים טובים, זה אומר שהם לא מודאגים מדי מהמצב הכלכלי שלהם. זה מגביר את מגזר הקמעונאות, ובהרחבה, את כלכלתה כולה.
מצד שני, אם מכירות בלאק פריידי נכשלות, זהו דגל אדום. זה מרמז שצרכנים מהדקים את החגורה, אולי בגלל חששות לגבי אינפלציה, ביטחון תעסוקתי או אי ודאויות כלכליות אחרות. עבורנו המשקיעים, זה אומר שאנחנו צריכים לעקוב מקרוב אחר נתוני המכירות האלה. מכירות חזקות יכולות לאותת על זמנים טובים קדימה עבור מניות קמעונאות ומגזרים קשורים. מכירות חלשות, לעומת זאת, עשויות להצביע על כך שעלינו להתכונן לנסיעה משובשת.
אז, כשאנחנו צוללים לעונת הקניות לחגים, בואו נצפה במספרים של בלאק פריידי כמו נץ. הם יותר מסתם ספירה של כמה אנשים קיבלו עסקה – הם בדיקת דופק של הכלכלה האמריקאית עצמה.
כיצד תנודות מחירי הנפט משפיעות על השווקים הגלובליים?
טוב חברים, בואו נצלול לעולם הפראי של מחירי הנפט. בשבוע שעבר, ראינו את מחירי הנפט מזנקים בכ-6%, הודות לדרמה המתמשכת באוקראינה ולצימאון הבלתי נדלה של סין לאנרגיה. עכשיו, למה זה צריך לעניין אותנו? כי מחירי הנפט הם כמו אותו חבר אחד שקובע אם המסיבה תהיה הצלחה או כישלון – הם משפיעים כמעט על הכל.
מתחים גיאופוליטיים הם האשמים העיקריים כאן. כאשר יש סכסוך באזורים המייצרים נפט, כולם נכנסים לפאניקה בגלל מחסור באספקה. זה כמו כשהדוכן פלאפל האהוב עליכם נגמר לו טחינה – כאוס משתרר. בנוסף לכך, הכלכלה של סין מתאוששת, מה שאומר שהם צריכים יותר נפט כדי לתדלק את הצמיחה שלהם. אז, יש לנו תרחיש קלאסי של היצע וביקוש שמתרחש על במה עולמית.
אז מה זה אומר עבורנו המשקיעים? ובכן, אם אתם מחזיקים במניות של חברות אנרגיה, אתם בטח רוקדים עכשיו ריקוד קטן של שמחה. חברות אלה נוטות להרוויח ממחירי נפט גבוהים יותר. עם זאת, לא הכל שמש וחומוס. מחירי נפט גבוהים יכולים להיות כאב ראש אמיתי עבור מגזרים כמו תחבורה וייצור, אשר מסתמכים על אנרגיה זולה יותר. תחשבו על זה כאפקט דומינו – כאשר מחירי הנפט עולים, העלות של הכל, החל ממשלוח סחורות ועד ייצור מוצרים, עולה גם היא.
ובואו לא נשכח את ההשפעה עלינו, הצרכנים. אם מחירי הנפט ימשיכו לטפס, ייתכן שנראה מחירים גבוהים יותר בתחנות הדלק ועלויות גבוהות יותר לחימום הבתים שלנו. זה עלול להוביל לתקציבים ביתיים מצומצמים יותר ופחות הוצאות על סחורות ושירותים אחרים.
בקיצור, תנודות מחירי הנפט יכולות לגרום לרכבת הרים של תגובות בשווקים הגלובליים. אז, שימו עין על המחירים האלה והיו מוכנים להתאים את אסטרטגיות ההשקעה שלכם בהתאם.
מה משמעות נתוני האינפלציה בגוש האירו עבור מדיניות הבנק המרכזי האירופי?
טוב, חברים, בואו נצלול לתוך נתוני האינפלציה בגוש האירו והשפעתם הפוטנציאלית על הבנק המרכזי האירופי (ECB). כולנו יודעים שה-ECB לא בדיוק ידוע בקבלת החלטות מהירות, אבל נתוני אינפלציה גבוהים עלולים לאלץ אותו לפעול. בחודש שעבר, האינפלציה בגוש האירו הגיעה ל-2%, וזה קצת כמו לגלות שדוכן הפלאפל האהוב עליכם העלה את המחירים – זה מורגש וקצת מעצבן.
כעת, אם הנתונים הקרובים יראו שהאינפלציה ממשיכה לעלות, ה-ECB עלול להרגיש צורך להדק את המדיניות המוניטרית. משמעות הדבר היא שהוא עלול להעלות את הריבית, מה שיהפוך את ההלוואות ליקרות יותר. זה כמו שדמי המנוי לחדר הכושר עולים, ופתאום אתה צריך לחשוב פעמיים על פרוסת הפיצה הנוספת. ריביות גבוהות יותר עלולות להפעיל לחץ על מגזרים כמו נדל”ן ובנקאות, שבהם הלוואות הן עניין גדול.
אבל היי, אם נתוני האינפלציה יהיו מתונים, זו יכולה להיות אנחת רווחה לכולם. ה-ECB עלול להחליט לשמור על יציבות, מה שעוזר לשמור על יציבות השוק. זה כמו שהמאפייה האהובה עליכם שומרת על מחיר החלה המפורסמת שלה – כולם שמחים והעולם מרגיש קצת יותר צפוי.
משקיעים יעקבו מקרוב אחר הנתונים הללו. אם האינפלציה תעלה, צפו לתנודות מסוימות בשוק, במיוחד במגזרים הרגישים לריבית. אבל אם היא תהיה מתונה, נוכל לראות עלייה בביטחון, מה שהופך את זה לזמן טוב לחשוב על הצעד הבא שלכם בשוק. אז בואו נחזיק אצבעות ונקווה למספרים יציבים.
למה ביטקוין מתקרב לשיא היסטורי?
בסדר, חברים, תתכוננו! ביטקוין במסע פראי והוא מתקרב לסימן המדהים של 100,000 דולר. אז מה מניע את טיל הקריפטו הזה? בואו נצלול פנימה.
קודם כל, בואו נדבר על רגולציה – או ליתר דיוק, על היעדרה. לאחרונה, ארה”ב משדרת אווירה של שחרור המושכות בכל הנוגע לרגולציות על קריפטו. עם פרישתו של יו”ר רשות ניירות הערך בינואר, השוק רוחש אופטימיות. הפוגה רגולטורית זו היא כמו זריקת אדרנלין לביטקוין, שמעניקה לו את החופש לנסוק גבוה יותר ללא הכבלים המשפטיים הרגילים.
ואז יש את סנטימנט המשקיעים. אנשים נוהרים לביטקוין כאילו מדובר במסוק האחרון שיוצא מסייגון. למה? כי בתקופות של אי ודאות כלכלית, ביטקוין נתפס כמקום מפלט בטוח. השווקים המסורתיים מתנדנדים, אבל ביטקוין עומד איתן, מושך אליו את כולם, החל מדור המילניום הטכנולוגי ועד למשקיעים מוסדיים גדולים.
ובואו לא נשכח את משחק ההיצע והביקוש הישן והטוב. היצע הביטקוין מוגבל ל-21 מיליון מטבעות, וככל שיותר אנשים קופצים על העגלה, המחסור דוחף את המחיר כלפי מעלה. זה כמו לנסות לקנות פלאפל בתל אביב בשתיים לפנות בוקר – הביקוש גבוה וההיצע מוגבל.
לבסוף, הכל קשור לטכנולוגיה. עם ההתקדמות בטכנולוגיית הבלוקצ’יין והאימוץ הגובר על ידי מוסדות פיננסיים מרכזיים, ביטקוין הוא לא סתם גחמה חולפת; הוא הופך למרכיב עיקרי בתזונה הפיננסית.
אז בין אם אתם משקיעים ותיקים או סתם אנשים שאוהבים לראות זיקוקים, שימו עין על ביטקוין. ענק הקריפטו הזה לא מראה סימנים של האטה.
סיכום
חברים, תתכוננו! השבוע בשוק ההון צפוי להיות כמו רכבת הרים. נתוני האינפלציה בארה”ב עשויים לזעזע את מדיניות הפד, מכירות הבלאק פריידי ייתנו לנו תמונת מצב על אמון הצרכנים, ומחירי הנפט משחקים קלאס בגלל מתחים גיאופוליטיים. אל תשכחו את נתוני האינפלציה של גוש האירו, שעשויים להשפיע על גישת הבנק המרכזי האירופי, ואת הביטקוין שמפלרטט עם רף 100,000 הדולר. זהו שבוע עמוס בהזדמנויות ואתגרים, אז בואו נשמור על עיניים פקוחות ונתאים את תיקי ההשקעות שלנו לפעולה.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 17 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 mins
4 המניות המעניינות לשבוע קדימה
4 המניות המעניינות לשבוע קדימה מבוא שלום, משקיעים יקרים! שוק המניות ממשיך להיות רכבת הרים, והשבוע הקרוב מבטיח לא פחות
- לפני 4 mins
- •
- 17 דק’ קריאה
4 המניות המעניינות לשבוע קדימה מבוא שלום, משקיעים יקרים! שוק המניות ממשיך להיות רכבת הרים, והשבוע הקרוב מבטיח לא פחות
- אור שושן
- •
- 21 דק’ קריאה
- •
- לפני 12 שעה
איך סיימו השווקים בעולם את השבוע האחרון ?מה היו המגמות בשוק המניות העולמי בשבוע שעבר?17-22 בנובמבר 2024
איך סיימו השווקים בעולם את השבוע האחרון ?17-22 בנובמבר 2024 מה היו המגמות בשוק המניות העולמי בשבוע שעבר?17-22 בנובמבר 2024
- לפני 12 שעה
- •
- 21 דק’ קריאה
איך סיימו השווקים בעולם את השבוע האחרון ?17-22 בנובמבר 2024 מה היו המגמות בשוק המניות העולמי בשבוע שעבר?17-22 בנובמבר 2024
- אור שושן
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 13 שעה
סיכום שבוע ישראלי לפני פתיחת שוק ישראל עד כמה היה יציב שוק האג”ח הישראלי בשבוע האחרון
עד כמה יציב שוק האג"ח הישראלי השבוע מה מצב שוק האג"ח הישראלי כיום? טוב, בואו ניכנס לעולם המרתק של האג"ח.
- לפני 13 שעה
- •
- 9 דק’ קריאה
עד כמה יציב שוק האג"ח הישראלי השבוע מה מצב שוק האג"ח הישראלי כיום? טוב, בואו ניכנס לעולם המרתק של האג"ח.
- עומר בר
- •
- 9 דק’ קריאה
- •
- לפני 19 שעה
מה היו נקודות השיא בשוק ההון האמריקאי בשבוע שעבר?איך היו ביצועי שוק ההון האמריקאי בשבוע של ה-17-22 בנובמבר, 2024
איך היו ביצועי שוק ההון האמריקאי בשבוע של ה-17-22 בנובמבר, 2024 מה היו נקודות השיא בשוק ההון האמריקאי בשבוע שעבר?
- לפני 19 שעה
- •
- 9 דק’ קריאה
איך היו ביצועי שוק ההון האמריקאי בשבוע של ה-17-22 בנובמבר, 2024 מה היו נקודות השיא בשוק ההון האמריקאי בשבוע שעבר?