hero

העולם במצב הפכפך ושביר – ושווקי ההון מסביב לעולם בהיסטריה. ההשפעה של האקלים הגיאופוליטי על שוק ההון ועל החלטות של משקיעים מוכרת היטב, ואנחנו רואים אותה באופן חד וברור במהלך השנתיים האחרונות, עם הצלילה של מחירי המניות ברבעון הראשון של שנת 2020, שוק השורי שליווה אותנו לאחר מכן במשך מעל שנה, והנה עכשיו, בצל המלחמה במזרח אירופה, האינפלציה הדוהרת בארה”ב, משבר האנרגיה, החוסר בסחורות והעצבנות שהיא כבר כמעט הרגל של משקיעים – משהו גדול מתרחש בשווקי ההון, ללא ספק.

הכלכלה האמריקאית רחוקה ממצב של איזון. האינפלציה כבר מתקרבת לרמה של 8% – הרבה מעבר לתחזיות של הכלכלנים הפסימיים ביותר. האינפלציה לא מתרחשת בארה”ב רק על רקע סיום מגיפת הקורונה ועלייה בביקושים: משבר האנרגיה שייקר את מחירי האנרגיה במאות אחוזים והכשלים בשרשראות האספקה שהשפיעו על מחירי שורה ארוכה ומגוונת של מוצרים הופכים את האינפלציה לחיה שקשה מאוד להילחם בה, מבחינת הפדרל ריזרב (אחרי הכל, להוזיל את מחירי ההובלה או למצוא מקורות אנרגיה, הפד לא יכול).

הכלכלה האירופאית במצב מורכב לא פחות, עם כמעט 40% מכלל האנרגיה הנצרכת במדינות היבשת שמגיעה ממקורות של LNG, גז טבעי מונזל, היישר מרוסיה דרך צינור שעובר גם באוקראינה. רוסיה לא רק משפיעה על מקורות האנרגיה של אירופה שממילא היו בצרות. רוסיה היא ספקית של מעל 30% מהחיטה, התירס והדגנים באירופה והיא שחקנית ראשית בשוק הסחורות בעולם. אנחנו מבינים אם כן, שהתקופה הנוכחית מביאה למפגש בין שווקים תנודתיים עם מאורעות אובייקטיביים שמשפיעים על מחירי מוצרים להשקעה, לצד משקיעים עצבניים, שלא לומר היסטריים, שנכנסים ובורחים מהשקעות ומקפיצים את מדד ה – VIX, הידוע גם בכינויו מדד הפחד – לרמות שלא ראינו כמותן מאז מרץ 2020.

קרנות גידור הן בדיוק מוצר ההשקעה לתקופות כאלה

כשמשקיעים מוסדיים ומקצועיים נוטשים את שוק ההון לטובת השקעות אלטרנטיביות או סקטורים של השקעות בפוזיציה סופר דפנסיבית – זוהי העת של קרנות הגידור לזרוח. קרנות הגידור מציעות פוזיציות מורכבות ואגרסיביות ומתמחות, כשהן עושות את עבודתן היטב, ביצירת תשואות בשווקים תנודתיים ובשווקים של ירידות מחירים.

חברת האנליסטים המפורסמת גולדמן זאקס פרסמה בימים האחרונים נתונים שמצביעים על פדיונות גדולים של קרנות הגידור מהשקעות בפוזיציית לונג – ומעבר של מיליארדי דולרים לפוזיציית שורט, פוזיציה שמעניקה יתרון דווקא לירידות מחירים. לצד זאת, שפע של מוצרים בשוק ההון דווקא כן מציעים סיכוי לתשואות גבוהות כעת, כמו למשל מחיריהם של לא מעט סחורות (בראשן נזכיר כמובן את מחירי האנרגיה), מחירי המניות של חברות אבטחת הסייבר, ויש אפילו שרוכשים ממש בימים אלה אג”ח ממשלתיות של רוסיה ואוקראינה, המתומחרות כעת, באופן צפוי, במחירי רצפה. גם אפשרויות להשקעה במדינות אחרות, כמו אוסטרליה או מדינות דרום אמריקה, מציעות מפלט בטוח מהתנודתיות הגיאופוליטית שמטלטלת את המפה בימים אלה באזורינו.

מעניין לציין, אגב, כי דווקא בימים אלה, ולאחר ירידות שערים של מעל 13% במדד ה – S&P 500, התנפחו ההשקעות בקרנות סל שעוקבות אחר מדד זה בשיעור גבוה יותר מזה שראינו בכל 12 החודשים האחרונים. משקיעים בסיכון גבוה הזרימו לשוק ההון מאז תחילת המלחמה מעל 4 מיליארדי דולרים, ומשקיעים רבים יספרו כי הם מאמינים שהמלחמה לא תשנה את פני שוק ההון בטווח הארוך.

אין ספק, אם כן, שמוצרי השקעה אגרסיביים המשתמשים בפוזיציית שורט (שהיא מתאימה במיוחד להשקעה בימים של נפילות שערים) מסוגלים לנצל כל תנודתיות בשוק, לכל כיוון, על מנת לייצר רווחים. אנחנו צופים שמנהלי קרנות גידור מקצוענים ואגרסיביים, יציגו תשואות נאות בתקופה של מפולות, עקב המצב הגיאופוליטי באירופה ובארה”ב.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    מחירי הנפט חוזרים בעקבות הקלה במכס; צפויים להפסדים שבועיים
    • Articles
    • 3 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    מחירי הנפט חוזרים בעקבות הקלה במכס; צפויים להפסדים שבועיים מחירי הנפט חוזרים בעקבות הקלה במכס; צפויים להפסדים שבועיים

    מחירי הנפט מגיעים לרמות הנמוכות בחמישה חודשים מחירי הנפט ירדו לרמות שלא נראו בחמישה חודשים, בהשפעת שילוב של אי-ודאות גיאופוליטית,

    • לפני 4 שעה
    • 3 דק’ קריאה

    מחירי הנפט מגיעים לרמות הנמוכות בחמישה חודשים מחירי הנפט ירדו לרמות שלא נראו בחמישה חודשים, בהשפעת שילוב של אי-ודאות גיאופוליטית,

    האם פורשה פונה אל מנכ”ל מקלארן לשעבר מייקל לייטרס כדי להחזיר את מזלה?
    • Articles
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    האם פורשה פונה אל מנכ”ל מקלארן לשעבר מייקל לייטרס כדי להחזיר את מזלה? האם פורשה פונה אל מנכ”ל מקלארן לשעבר מייקל לייטרס כדי להחזיר את מזלה?

    פורשה מתכוננת למעבר הנהגה מועצת הפיקוח של פורשה AG פתחה בדיונים על שינוי הנהגה משמעותי, מה שמרמז על סיומו האפשרי

    • לפני 5 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    פורשה מתכוננת למעבר הנהגה מועצת הפיקוח של פורשה AG פתחה בדיונים על שינוי הנהגה משמעותי, מה שמרמז על סיומו האפשרי

    מניית פוקסקון מזנקת לאחר שהיו”ר מאשר פגישה עם OpenAI
    • Articles
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    מניית פוקסקון מזנקת לאחר שהיו”ר מאשר פגישה עם OpenAI מניית פוקסקון מזנקת לאחר שהיו”ר מאשר פגישה עם OpenAI

    חברת Foxconn Technology Group, יצרנית האלקטרוניקה הטייוואנית, ראתה את מניותיה מטפסות לאחר שיו"ר החברה, ליו יונג-ווי (Liu Young-way), אישר כי

    • לפני 1 ימים
    • 4 דק’ קריאה

    חברת Foxconn Technology Group, יצרנית האלקטרוניקה הטייוואנית, ראתה את מניותיה מטפסות לאחר שיו"ר החברה, ליו יונג-ווי (Liu Young-way), אישר כי

    פורד מזמנת לתיקון מעל 59,000 רכבים בארה”ב בשל סיכון לשריפה במערכת חימום מנוע
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    פורד מזמנת לתיקון מעל 59,000 רכבים בארה”ב בשל סיכון לשריפה במערכת חימום מנוע פורד מזמנת לתיקון מעל 59,000 רכבים בארה”ב בשל סיכון לשריפה במערכת חימום מנוע

    קריאת התיקון: בטיחות ודגמים מושפעים חברת Ford Motor Company פתחה בקריאה לתיקון של 59,006 רכבים בארה"ב בשל סיכון אפשרי לשריפה

    • לפני 1 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    קריאת התיקון: בטיחות ודגמים מושפעים חברת Ford Motor Company פתחה בקריאה לתיקון של 59,006 רכבים בארה"ב בשל סיכון אפשרי לשריפה