רקע – הפיננסים והבנקאות בעידן החדש
סקטור הפיננסים הוא אולי הסקטור החבוט ביותר של שנת 2020 על תקופת הקורונה. מניות הבנקים היו הראשונות לאבד מערכן עם פרוץ משבר הקורונה כתוצאה מהמשבר הכלכלי והפגיעה ברזרבות בכל העולם. מדד תל-אביב בנקים, למשל, איבד מתחילת השנה (2020) כמעט 21%, על אף שבמהלך דצמבר עלה ערכו בכמעט 5%. מדד הביטוח צנח במרץ השנה ואיבד כמעט 50% מערכו (אולם התאושש מאז, לכדי תשואה חיובית של כ – 3% מאז תחילת 2020). כמשקיעים, לעיתים חשוב לאתר הזדמנויות דווקא בסקטורים שחוו ירידות שערים דרמטיות, אם ההנחה היא שמחירי מוצרי ההשקעה צפויים לבצע תיקון ולהתייצב במחירי שוק גבוהים יותר. ממש כמו בשוק הנדל”ן בארה”ב של אחרי משבר הסאב-פריים, אז עטו משקיעים זרים על נכסים בכל המדינה מפני שידעו שמחירי הנדל”ן ישובו למחירי האיזון של לפני המשבר (מה שאכן קרה ברוב המדינות בארה”ב), כך עם מוצרי ההשקעה של סקטור הפיננסים ממש עכשיו: המחיר הנמוך כתוצאה מירידות שערים חדות לאורך שנת 2020 שנבעו מחוסר יציבות פיננסית, עשוי לעלות לרמת האיזון שלו – ומי שבפנים, ירוויח.
מניות ומוצרי השקעה בסקטור הפיננסי
הסקטור הפיננסי מכיל מוצרי השקעה כמו מניות, מוצרים עוקבי מדד, קרנות סל, ומוצרים אחרים בקטגוריות כמו בנקאות, אשראי, ביטוח, הלוואות ומשכנתאות, וכדומה. עד מחצית שנת 2020 הרוב המכריע של מוצרי ההשקעה בתחומים אלה ספג ירידות ערך חדות, אולם מוצרי השקעה רבים בתחום כבר מראים סימנים של התאוששות. השקעה רווחית תהיה השקעה במוצר שמחירו ירד, ושערכו צפוי לעלות עם התיקון הכללי של השוק. הנה כמה דוגמאות, למוצרים בסקטור הפיננסי שערכם נפגע השנה:
האם כדאי להשקיע כעת בסקטור הפיננסים?
ראינו מספר דוגמאות שמצביעות על המהלך הגורף שהתרחש בסקטור הפיננסי בישראל ובעולם: מניות הסקטור הפיננסי שנהנו כמו מוצרי ההשקעה של הסקטורים האחרים, משנה נהדרת להשקעות במהלך 2019, התחילו את שנת 2020 בשערים גבוהים. לקראת מרץ התחיל תהליך של אבדן ערך וירידת שערים, כאשר חלק ממוצרי ההשקעה כבר התחילו להתאושש וערכן מציג עליות שערים מאז אוקטובר השנה. אנליסטים רבים יספרו כי מוצרי השקעה בסקטור הפיננסי עוד צפויים לעלות בערכם, ככל שהשוק ישוב ליציבות לאור החיסון שכבר אושר לשימוש חירום. כמו בכל היבט אחר בעולם ההשקעות – ייתכנו גם הפתעות. בימים אלה, ניראה כי סקטור הפיננסים מציע הזדמנות פז של שפע מוצרי השקעה הנמכרים בשערים נמוכים משערי האיזון בשוק – מה שלפחות באופן תיאורטי, יוביל לגריפת רווחים ולתשואות גבוהות. מי שחושש להשקיע במוצרי השקעה ספקולטיביים (כמו מניות) ומעדיף להמר על עליות ערך צפויות בסקטור הפיננסים אולם בזהירות – יכול לעשות כן על ידי השקעה במוצרים מחקי מדד או בקרנות סל, שם הגידור ופיזור הסיכונים הם מובנים במוצר ההשקעה והסיכון להפסד נמוך, כמו גם הסיכוי לתשואה גבוהה במיוחד. בנוסף לכך, חשוב לומר כי סקטור הפיננסים בסופו של דבר הוא החמצן של הכלכלה, אשראי יניע את הצריכה הפרטית ואת המגזר העסקי.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- ליאור מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
SKN | האם Gloo Code יכולה להפוך את פיתוח ה-AI ליעיל יותר עבור מפתחים וארגונים?\
Gloo הציגה את Gloo Code, יכולת פיתוח חדשה המבוססת על סוכני AI בתוך Gloo AI Studio, במטרה להתמודד עם אחד
- לפני 4 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
Gloo הציגה את Gloo Code, יכולת פיתוח חדשה המבוססת על סוכני AI בתוך Gloo AI Studio, במטרה להתמודד עם אחד
- אריק ארקדי סלוצקי
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 ימים
SKN | ChatGPT חוצה את רף מיליארד המשתמשים החודשיים במובייל: האם OpenAI תצליח להפוך את קנה המידה לצמיחה ארגונית?
ChatGPT חצה רף משמעותי מבחינת היקף השימוש, כאשר נתוני Similarweb מצביעים על כך שמספר המשתמשים הפעילים החודשיים באפליקציות ה-iPhone וה-Android
- לפני 1 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
ChatGPT חצה רף משמעותי מבחינת היקף השימוש, כאשר נתוני Similarweb מצביעים על כך שמספר המשתמשים הפעילים החודשיים באפליקציות ה-iPhone וה-Android
- ליאור מור
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | המנכ״ל החדש של Apple עומד בפני מבחן של 14 מיליארד דולר: האם John Ternus יהפוך את ה-iPhone המתקפל למנוע צמיחה חדש?
Apple מתקרבת לאחת מהשקות ה-iPhone המשמעותיות ביותר שלה בשנים האחרונות, ימים ספורים לאחר ש-John Ternus נכנס לתפקיד מנכ״ל החברה. השקה
- לפני 2 ימים
- •
- 8 דק’ קריאה
Apple מתקרבת לאחת מהשקות ה-iPhone המשמעותיות ביותר שלה בשנים האחרונות, ימים ספורים לאחר ש-John Ternus נכנס לתפקיד מנכ״ל החברה. השקה
- רוני מור
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | המרוץ האוטונומי של טסלה: האם ה-Cybercab יכריע את שוק המוניות הרובוטיות או שמא התוכנה היא המפתח?
המעבר של תעשיית הרכב העולמית מייצור חומרה מסורתי לאספקת שירותי תוכנה וניידות (MaaS) רושם פרק חדש עם השקת צי המוניות
- לפני 2 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
המעבר של תעשיית הרכב העולמית מייצור חומרה מסורתי לאספקת שירותי תוכנה וניידות (MaaS) רושם פרק חדש עם השקת צי המוניות