עם שווי שוק של מעל 18 מיליארדי דולרים, סולאראדג’ שברה את שיא שווי השוק של חברה ישראלית שנסחרת בבורסה של ניו יורק. לפני כשבוע (4.12.21) פורסם כי החברה הישראלית המתמחה בייצור פאנלים סולאריים לייצור חשמל מאנרגיית השמש, תיכנס למדד S&P 500 האמריקאי, מדד טכנולוגי הנחשב למדד המייצג ביותר של כלכלת ארה”ב, החל מה – 20 לחודש. סולאראדג’ היא החברה הישראלית הראשונה שנכנסת למדד ה – S&P 500, וגם בזאת, החברה רושמת שיא ישראלי חדש. מה זה אומר על תחום הקלינטק?
סולאראדג’ – סיפור הצלחה ישראלי
סולאראדג’ הוקמה בשנת 2006 על ידי חמישה שותפים יוצאי יחידת מודיעין מובחרת בצה”ל. רק שנתיים לאחר הקמתה, הצליחה לגייס מעל 20 מיליוני דולרים בסבב גיוסים שני. בשנת 2015 הונפקה מניית החברה לפי שווי שוק של 730 מיליוני דולרים ונסחרה אז סביב מחיר של 21 דולרים. היום, נסחרת המניה סביב מחיר של 330 דולרים, ושווי השוק של החברה נכון להיום עומד על כ – 18 מיליארד דולרים.
סולאראדג’ מתמחה בייצור רכיבים למערכות לייצור חשמל סולארי מאנרגיית השמש. היא מציעה מכירת רכיבים כאלה לבתים פרטיים, לארגונים ולמוסדות וההכנסות מפעילות בתחום מכירת רכיבים לייצור חשמל מהשמש מהווים מעל 90% מכלל הרווחים של החברה, כשני מיליארד דולרים בשנה. חטיבת E-Mobility שסולאראדג’ משקיעה בה משאבים רבים בשנים האחרונות מתמחה בייצור רכיבים כוללים לרכבים חשמליים, ממנוע ועד מצברים, ממירים חשמליים ורכיבי ניטור של הרכבים. בתחילת השנה חתמה חטיבת הרכבים החשמליים של סולאראדג’ על הסכם שיתוף פעולה עם פיאט בייצור הרכב המסחרי הראשון של החברה, אולם נכון להיום. הרכב עוד לא הושק ופיאט מדשדשת מאחור בתחום הרכבים החשמליים.
הצלחה גדולה באמריקה, פחות בישראל
מדד S&P 500 הוא, כאמור, מהמדדים המובילים של הבורסה בוול סטריט, והוא מייצג בעיקר חברות טכנולוגיה אמריקאיות. מניות בולטות במדד הן אפל, מייקרוסופט, אמזון, טסלה, NVIDIA, ברקשייר האת’וויי, JP MORGAN, ורבות נוספות. הכניסה של סולאראדג’ למדד, כשהיא החברה הישראלית הראשונה הנכללת במדד הנחשק. מדד S&P 500 המנוהל על ידי בית ההשקעות מק’גרו היל בחטיבת המדדים סטנדרט אנד פורס, והוא כולל 500 מהמניות הגדולות והיציבות ביותר הנסחרות בבורסה האמריקאית. כניסת סולאראדג’ למדד מהווה סימן חשוב לתחזית חברת ההשקעות המוכרת בנוגע ליציבות החברה ולהמשך הרווחיות שלה.
ביחד עם זאת, בישראל ניראה ששוק הקלינטק בכלל מתנהל באופן מנומנם. לצד פעילות מדשדשת של סולאראדג’ בשוק ההתקנות של מערכות סולאריות בישראל, גם מדד הקלינטק הישראלי מראה ירידות שערים מאז השקתו בסוף 2020. מאז תחילת 2021, הפסיד המדד כ – 15.7% ממחירו, ומחלקת הפיתוח של סולאראדג’ מספרת כי ישראל רחוקה ממיצוי הפוטנציאל למעבר לטכנולוגיות קלינטק וקידום אג’נדה ירוקה ואקולוגית יותר.
איך מגיבה מניית סולאראדג’ לחדשות?
מניית סולאראדג’ שבחודש האחרון דווקא הפסידה כ – 5.8% ממחירה, עלתה בששת הימים האחרונים שמאז פרסום כניסתה למדד בכ – 6.3%. מאז תחילת שנת 2021 עלה מחיר המניה בכ – 6.2%, ב – 12 החודשים האחרונים עלה מחיר המניה בכ – 21.6%, ובחמש השנים האחרונות, למשקיעים פסיביים יותר, עלה מחיר המניה בכ – 2,321%.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- ליאור מור
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 23 שעה
SKN | מחירי הצרכן בסין עולים בעדינות בעקבות ביקוש עונתי – אך לחצי הדפלציה נמשכים
הוצאות חג הגבירות את מדד המחירים לצרכן ב־0.2%, אך כלכלנים מזהירים: העלייה זמנית, הצמיחה מאטה והסיכון לדפלציה נותר ממשי מחירי
- לפני 23 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
הוצאות חג הגבירות את מדד המחירים לצרכן ב־0.2%, אך כלכלנים מזהירים: העלייה זמנית, הצמיחה מאטה והסיכון לדפלציה נותר ממשי מחירי
- ליאור מור
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 ימים
SKN | בסנט רומז כי “דיבידנד ה־2,000 דולר” של טראמפ עשוי להתממש דרך הפחתות מס — ולא כתשלום ישיר
שר האוצר האמריקאי מציין כי הכנסות המכסים עשויות להיות מנותבות להקלות מס נוספות, בעוד בית המשפט העליון בוחן את חוקיות
- לפני 1 ימים
- •
- 8 דק’ קריאה
שר האוצר האמריקאי מציין כי הכנסות המכסים עשויות להיות מנותבות להקלות מס נוספות, בעוד בית המשפט העליון בוחן את חוקיות
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 ימים
SKN | GoDaddy תשלם פיצוי של 170 מיליון דולר בתיק פטנטים על טכנולוגיית בניית אתרים
חבר מושבעים בדלאוור פסק לטובת Express Mobile — עימות נוסף בתחום הקניין הרוחני של תעשיית עיצוב האתרים GoDaddy (NYSE: GDDY),
- לפני 3 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
חבר מושבעים בדלאוור פסק לטובת Express Mobile — עימות נוסף בתחום הקניין הרוחני של תעשיית עיצוב האתרים GoDaddy (NYSE: GDDY),
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 ימים
SKN | מדוע פלטפורמות בינה מלאכותית הן הזדמנות ולא איום עבור אסטרטגיית Amadeus
בעוד ששווקי הנסיעות העולמיים מתאוששים וההשקעות בטכנולוגיה ארגונית מתגברות, רואה Amadeus בעלייתן של פלטפורמות הבינה המלאכותית לא איום – אלא
- לפני 3 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
בעוד ששווקי הנסיעות העולמיים מתאוששים וההשקעות בטכנולוגיה ארגונית מתגברות, רואה Amadeus בעלייתן של פלטפורמות הבינה המלאכותית לא איום – אלא