hero

בחירת אפיקי השקעה – כיצד כל אחד מאיתנו יכול להפוך למשקיע חכם?

מתלבטים לגבי ניהול הכספים שלכם? ובכן, שוחחנו עם מייק לביא – שותף בחברת נטו וחבר דירקטוריון, מתכנן פיננסי בכיר עם ניסיון של למעלה מ 13 שנים בתחום הפיננסים והשיווק, וזאת בכדי שגם אתם תוכלו ללמוד כיצד להפוך למשקיעים חכמים.

אפיקי השקעה: הדור הבא

הריבית האפסית בבנק והשחיקה של כספי החיסכון שלנו מהווים סוגיה חשובה שכל אחד מאיתנו נאלץ להתמודד עמה, בשל הרצון ליציבות כלכלית בטווח הקצר והארוך. אם גם אתם מתלבטים מה לעשות עם הכסף הנזיל שלכם, הגעתם בדיוק למקום הנכון. שוחחנו עם מייק לביא, שותף בחברת נטו ומתכנן פיננסי בכיר אשר סיים לאחרונה מחקר מקיף אודות הרגלי ההשקעה של האוניברסיטאות המובילות בעולם. מה אפשר ללמוד מהן וכיצד ניתן להימנע משחיקה של כספנו באמצעות ניצול הטבות מס? להלן הפרטים.

בהתבסס על המחקר שערכת, מה בעיינך מבדיל את המשקיעים החכמים מאחרים?

המחקר שאני ערכתי מדד ובחן את הרגלי ההשקעה בתחום של ניהול תיקי ההשקעות של ההון של האוניברסיטאות והמכללות הבולטות בעולם כגון אוקספורד, הווארד, פרינסטון וייל. מדובר בהון העצמי של אותן אוניברסיטאות, והוא ונועד בדרך כלל לשמש את הסגל האקדמי בעבור מחקרים וכן תשלום הפנסיות של הפרופסורים ואנשי הסגל. בדרך כלל, ההון העצמי מנוהל ע”י ועדת השקעות פנימית. באופן טבעי, כאשר אנחנו מסתכלים על המוסדות האקדמאים המובילים בעולם עובדים בהם האנשים המשכילים ביותר בעולם. השכבה של האוכלוסייה המלומדת והמשכילה ביותר בעולם נמצאת באותן מוסדות, ואם אנחנו נלמד איך הם מנהלים את ההון של עצמם ונאמץ לעצמנו את הרגלי ההשקעה שלהם – כך נוכל להשתפר וללמוד כיצד לנהל את ההון של הלקוחות על הצד הטוב ביותר.

מה הכי בלט באפיקי ההשקעה שלהם?

תיק השקעות שנחשב לתיק ההשקעות הטוב ביותר בעולם הוא של אונ’ ייל. הוא הצליח להניב ב 20 השנה האחרונות תשואה שנתית למעלה מ 12.5% לשנה, ומעבר לכך שהייתה לו את התשואה הכי גבוהה לעומת שאר התיקים – הוא גם עשה את זה עם הכי פחות תנודתיות.

איך מסבירים את זה?

אחת המסקנות שעולה מהמחקר שעשיתי היא שהתיקים הללו מנוהלים עם משקל גבוה יחסית של השקעות אלטרנטיביות, והם מנהלים את התיקים עם הרבה מאוד נכסים חוץ בורסאיים. ללא ספק, מדובר באחד הגורמים שמייצבים את התשואות ומשפרים את הביצועים.

מה ניתן ללמוד ממסקנות המחקר לגבי כספים נזילים?

הכיוון שאפשר ללכת אליו ובייחוד אחרי תקופת הקורונה הוא לבנות תיק השקעות מאוזן מבחינת היחס בין השקעות בבורסה לבין השקעות מחוץ לבורסה – השקעות אלטרנטיביות אשר צוברות תאוצה רבה בשנים האחרונות, ולא בכדי.

יש כל מיני סוגים של תיקי השקעות מנוהלים, כאשר כל בית השקעות מציע מספר מסלולים. כיצד אני כלקוח אדע שהמסלול אכן מתאים לי, וזאת ביחס לעובדה שלא ניתן לבחון את התשואה של תיק ההשקעות באופן קבוע?

צריך להבין כי הגופים הללו הם גופים תחרותיים ויש להם מוטיבציה להציג למשקיע את התוצאות הטובות ביותר בכל שנה, ביחס למתחרים, כדי שימשיכו לעבוד איתם. מי שפותח תיק השקעות בשני גופים ומעלה, יש לו את היכולת לקבל אינדיקציה לקבל את הביצועים של אותו גוף. לכן, צריך בשלב הראשוני צריך לתת את האמון והקרדיט כלפי אותו גוף שהוא עושה בעבורנו את הבחירה הנכונה.

אחד מיתרונות של תיקון 190 היא האפשרות להפקיד כספים לקופת גמל במעמד עצמאי ולמשוך את הכספים באחת משתי אפשרויות. האם התיקון רלוונטי רק בעבור פנסיונרים והאם יש אפשרות לפתוח קופת גמל רגילה על בסיס התיקון למי שמעוניין?

תיקון 190 לא מתאים רק לפנסיונרים, אולם מתאים יותר למי שמתקרב לגיל הפרישה. תיקון 190 הינו למעשה רפורמה ולא מוצר פיננסי מסוים. הרפורמה מאפשרת להשקיע במוצרים פיננסים מסוימים, ולכן גם למי שלא קרוב לגיל הפרישה יש אפשרות להשקיע במכשירים פיננסים.

במידה ובחרתי ליצור קשר עם מנהל תיק השקעות מקצועי. האם אני כלקוח פטור מהתעסקות או שמא עליי להתמקצע בתחום, ואם כן אז באיזה היקף?

ניהול השקעות הוא שירות והוא למעשה חבילה כוללת. אנחנו הולכים לאופציה של ניהול תיקים מכמה טעמים: אחת הסיבות זה לאור חוסר הבנה וידע רלוונטי, ואז ניתן לקבל את השירות הזה בכדי לגשר על הפער. מעבר לכך, ניהול תיקים מומלץ למי שאין זמן להתעסק בתחום – ניהול תיק השקעות מצריך תשומת לב ברמה יומיומית, ולמי שאין את הזמן להתעסק עם התהליך עדיף שייתן את כספו לבית השקעות אשר ידע לנהל את הכספים בצורה נכונה ועם אצבע על הדופק, באשר לתנודות השוק.

איך אני יכול לדעת כי מנהל תיק ההשקעות עושה אכן עבודה טובה, כמו כל ספק שירות אחר?

מהסיבה הזו יש יתרון למי שמפזר את התיק בין מספר גופים, ולא שם את הביצים באותו סל. מדובר במהלך שיכול לאפשר לאותו אדם מדי שנה לעצור ולעשות השוואה בין התיקים, ולמדוד אותם אחד כנגד השני.

למה צריך מתכנן פיננסי? לא מספיק לנו מנהל השקעות בבנק או סוכן ביטוח שאנו סומכים עליו?

למתכנן פיננסי יש יכולת להציע פתרונות שלא כולם קיימים אצל הבנקאים. ישנם אפיקי השקעה מסוימים שחלקם נחשבים לאטרקטיביים מאוד, שלמרבה הצער לא תמיד נמצאים כיום בבנקים.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות ואין האמור בו מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מניית טסלה עולה כאשר התרחבות ה-Cybercab מסמנת שלב חדש בצמיחת הרובוטקסי
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | מניית טסלה עולה כאשר התרחבות ה-Cybercab מסמנת שלב חדש בצמיחת הרובוטקסי SKN | מניית טסלה עולה כאשר התרחבות ה-Cybercab מסמנת שלב חדש בצמיחת הרובוטקסי

    מניית טסלה עלתה ביותר מ-5% כאשר המשקיעים מגיבים לסימנים לכך שהחברה מתקרבת להרחבת צי הרובוטקסי הייעודי שלה המבוסס על Cybercab.

    • לפני 3 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מניית טסלה עלתה ביותר מ-5% כאשר המשקיעים מגיבים לסימנים לכך שהחברה מתקרבת להרחבת צי הרובוטקסי הייעודי שלה המבוסס על Cybercab.

    SKN | קולינס מזהה תמונת אינפלציה מעורבת, ואי־הוודאות סביב הריבית נמשכת
    • Articles
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 7 ימים

    SKN | קולינס מזהה תמונת אינפלציה מעורבת, ואי־הוודאות סביב הריבית נמשכת SKN | קולינס מזהה תמונת אינפלציה מעורבת, ואי־הוודאות סביב הריבית נמשכת

    נתוני המחירים מציגים תמונה מתונה יותר במדדים הבסיסיים נשיאת הבנק הפדרלי של בוסטון, סוזן קולינס, אמרה ביום חמישי כי נתוני

    • לפני 7 ימים
    • 8 דק’ קריאה

    נתוני המחירים מציגים תמונה מתונה יותר במדדים הבסיסיים נשיאת הבנק הפדרלי של בוסטון, סוזן קולינס, אמרה ביום חמישי כי נתוני

    SKN | האם מניית Macy’s זולה מדי מכדי להתעלם ממנה במכפיל רווח של 10 בלבד?
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 שבועות

    SKN | האם מניית Macy’s זולה מדי מכדי להתעלם ממנה במכפיל רווח של 10 בלבד? SKN | האם מניית Macy’s זולה מדי מכדי להתעלם ממנה במכפיל רווח של 10 בלבד?

    Macy’s (NYSE: M) נסחרת לפי שווי שנראה נמוך במיוחד ביחס לשוק המניות האמריקאי, שבו התמחורים נותרו גבוהים. מפעילת בתי הכלבו

    • לפני 2 שבועות
    • 6 דק’ קריאה

    Macy’s (NYSE: M) נסחרת לפי שווי שנראה נמוך במיוחד ביחס לשוק המניות האמריקאי, שבו התמחורים נותרו גבוהים. מפעילת בתי הכלבו

    SKN | הדולר נחלש עם דעיכת ההימורים על העלאת ריבית הפד, בעוד העימות עם איראן מחדד את סיכוני האינפלציה
    • רוני מור
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 2 שבועות

    SKN | הדולר נחלש עם דעיכת ההימורים על העלאת ריבית הפד, בעוד העימות עם איראן מחדד את סיכוני האינפלציה SKN | הדולר נחלש עם דעיכת ההימורים על העלאת ריבית הפד, בעוד העימות עם איראן מחדד את סיכוני האינפלציה

    הדולר האמריקאי עלה מעט ביום שלישי, אך נותר סמוך לשפל של כמה חודשים מול המטבעות המרכזיים, כאשר המשקיעים המשיכו לעדכן

    • לפני 2 שבועות
    • 8 דק’ קריאה

    הדולר האמריקאי עלה מעט ביום שלישי, אך נותר סמוך לשפל של כמה חודשים מול המטבעות המרכזיים, כאשר המשקיעים המשיכו לעדכן