השקעות אלטרנטיביות לאנשים שמחפשים השקעה אחרת
כמה פעמים שאלתם את עצמכם אם הייתי תופס את ההשקעה הזאת בזמן? אם הייתי יודע קצת יותר על התחום הזה? ואם בכלל הייתה לי את האפשרות להשקיע במקומות שיש לי חסמי השקעה כמו שפה, ידע ומשאב כלכלי. עולם ההשקעות עובר מהפכה שקטה ובתקופה האחרונה יותר ויותר משקיעים פרטיים נכנסים לתחום ההשקעות האלטרנטיביות, לכך יש סיבות רבות כמו למשל, תנודתיות בבורסה בעיתות משבר, ריביות נמוכות על אגרות חוב ומחירי מניות שהגיע לשיא. כל הסיבות הללו גרמו למשקיעים פרטיים רבים לחפש את האלטרנטיבה להשקעה הבאה שלהם. עולם ההשקעות האלטרנטיביות אשר היה שייך במשך עשורים רבים למשקיעים המוסדיים, מספק היום מספר פתרונות מעניינים בתחומים שונים כמו לדוגמא: השקעות בחברות נדל”ן, בחברות תשתיות, בתשתיות אנרגיה ירוקה, בחברות טכנולוגיה, בחברות ביו – טק, בחברות קנאביס, בחברות סטארט-אפ, בבתי דיור מוגן ועוד. למרות שמוצר זה מסייע בפיזור ובגיוון תיק ההשקעות הוא נחשב למוצר מתוחכם שלא מתאים לכל סוגי המשקיעים. את הצמיחה בפעילות האלטרנטיבית אפשר לראות גם אצל הגופים המוסדיים אשר בעבר החזיקו אחוזים בודדים של נכסים לא סחירים וכיום מחזיקים כ-20% מסך תיק הנכסים ואף יותר.
יתרונות של נכסים אלטרנטיביים
- מתאם נמוך לשוק ההון
- פיזור וגיוון השקעה גדול יותר
- השקעה בחברות ובמוצרים בעלי פוטנציאל גדול שלא נסחרות בבורסה
- ניהול מקצועי ומתמחה
חסרונות של נכסים אלטרנטיביים
- נזילות כספים – בדרך כלל מדובר בהשקעה לטווח ארוך
- השקעה מתוחכמת יותר וקשה להבנה עבור הלקוח הממוצע
- השקעה שמותאמת ללקוחות פרטיים בעלי הון ולכן סף כניסה גבוה יותר משוק ההון
לאחרונה מספר תחומים הפכו להיות פופולאריים בקרב משקיעים
1 – נדל”ן מניב במדינות שונות בעולם
2 – תחום התשתיות ואנרגיה ירוקה
3 – חברות קנאביס וחברות סטארט-אפ
4 – בתי דיור מוגן ותחום הבריאות
סיכום
עולם ההשקעות האלטרנטיביות הולך וגדל בשנים האחרונות, הוא מתפתח למגוון תחומים ועל פני מספר יבשות. הכניסה לתחום זה מחייבת לווי של אנשי מקצוע ומומחים בתחום כמו למשל, בתי השקעות, חברות ביטוח, מנהלי קרנות גידור, מנהלי קרנות מתמחות ומתכננים פיננסים. בטרם בוחרים מנהל קרן חשוב לבדוק את המקצועיות והמוניטין לאורך שנים רבות, רצוי לבקש לראות תכנית עסקית בנוגע לפרויקט או להשקעה מסוימת ולבדוק את רמת ההתמחות של מנהלי הקרן בפרויקט. השקעה בקרן אלטרנטיבית היא ריצה למרחקים ארוכים ולכן חשוב להגיע עם אורך נשימה. בנוסף לכך, עולם ההשקעות האלטרנטיביות הוא לא תחליף לשוק ההון אלא תוספת מרעננת עם מגוון השקעות שאפשר לצרף לתיק השקעות. קיימות השקעות עם סף כניסה נמוך והשקעות עם סף כניסה גבוה למשקיעים כשרים או מתוחכמים.
הלקוח הפרטי מרוויח פעמיים. בפעם הראשונה הוא מרוויח את הידע והניסיון של הגופים המקצועיים להשקיע בהשקעה מסוימת, ובפעם השנייה הלקוח מרוויח את היתרון לגודל דבר שמטיב עם ההשקעה.
עולם ההשקעות האלטרנטיבי – לאנשים שמחפשים השקעה אחרת
לכתבות נוספות של רוני מור
אין לראות באמור באתר משום ייעוץ או שיווק השקעות ו/או ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי ו/או תחליף לשיווק כאמור ו/או ייעוץ מס או תחליף לקבלת ייעוץ כאמור המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודיים של כל אדם.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אריק ארקדי סלוצקי
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
SKN | מכירות טסלה בפורטוגל צנחו למרות הצמיחה החדה בשוק הרכב החשמלי
ב-1 בספטמבר 2026, נתונים חדשים מפורטוגל הצביעו על פער חד בין ביצועי המכירות החודשיים של טסלה לבין המשך ההתרחבות של
- לפני 3 שעה
- •
- 8 דק’ קריאה
ב-1 בספטמבר 2026, נתונים חדשים מפורטוגל הצביעו על פער חד בין ביצועי המכירות החודשיים של טסלה לבין המשך ההתרחבות של
- ליאור מור
- •
- 8 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
SKN | פורטוגל מתקרבת לבחירה בין Air France-KLM ללופטהנזה במכירת נתח מ-TAP
ב-1 בספטמבר 2026 התקדמה פורטוגל צעד נוסף לקראת הכרעה באחד מתהליכי ההפרטה הנצפים ביותר בענף התעופה האירופי, לאחר שקיבלה הערכה
- לפני 3 שעה
- •
- 8 דק’ קריאה
ב-1 בספטמבר 2026 התקדמה פורטוגל צעד נוסף לקראת הכרעה באחד מתהליכי ההפרטה הנצפים ביותר בענף התעופה האירופי, לאחר שקיבלה הערכה
- ליאור מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 6 שעה
SKN | ג’ון טרנוס נכנס לתפקיד מנכ”ל אפל: האם יצליח לנווט בין AI, סין ומחזור הצמיחה הבא?
Apple נכנסת ב-1 בספטמבר לעידן ניהולי חדש, כאשר ג'ון טרנוס מחליף את טים קוק בתפקיד המנכ"ל. מדובר באחד מחילופי
- לפני 6 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
Apple נכנסת ב-1 בספטמבר לעידן ניהולי חדש, כאשר ג'ון טרנוס מחליף את טים קוק בתפקיד המנכ"ל. מדובר באחד מחילופי
- אריק ארקדי סלוצקי
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 8 שעה
SKN | אלפבית מסיימת את השבוע בירידה על רקע אובדן כישרונות בתחום ה-AI וסימני שאלה לגבי היתרון התחרותי
Alphabet Inc. סיימה את שבוע המסחר המלא האחרון בירידה מתונה, כאשר המשקיעים המשיכו לבחון מחדש את מעמדה של ענקית
- לפני 8 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
Alphabet Inc. סיימה את שבוע המסחר המלא האחרון בירידה מתונה, כאשר המשקיעים המשיכו לבחון מחדש את מעמדה של ענקית