ברנרד ארנו המיליארדר הצרפתי והמנכ”ל המכהן של תאגיד הענק LVMH בעל שווי שוק של 315 מיליארד דולר המחזיק את מותגי היוקרה המובילים בעולם כמו לואי ויטון, DKNY, הרמס ועוד מחפש להרחיב את עסקיו לתחום טכנולוגיית הענן. בחודש מאי קרן ההשקעות של ארנו הצטרפה לסבב גיוס והשקעות בחברת WIZ הישראלית, חד קרן העוסק בפיתוח מערכות.
קרן ההשקעות של ארנו משקיעה בטכנולוגיה כחול לבן
ברנרד ארנו, מנכ”ל ובעל השליטה בתאגיד LVMH (Moet Hennessy, Luis Vuitton, EPA: MC) מתחום מוצרי המותרות, נחשב מאז מאי 2021, לפי דירוג מגזין פורבס, לאיש העשיר ביותר בעולם עם הון עצמי של מעל 192 מיליארד דולרים. אחת ההשקעות הראשונות שביצע ברנרד כאיש העשיר ביותר בעולם הייתה בחברת אבטחת הענן הישראלית Wiz. בסוף מאי 2021 הצטרפה קרן ההשקעות של ארנו לסבב רכישת מניות Wiz והשקיעה, יחד עם משקיעים נוספים וביניהם ענקית התוכנה סיילספורס וקרן בלקסטון, כ – 120 מיליון דולרים בחברה ששווי השוק שלה עומד על כ – 1.7 מיליארד דולרים. תחום אבטחת הענן צומח בקצב המהיר ביותר מכל תחומי הסייבר.
חברת Wiz הוקמה במרץ 2020 על ידי אסף רפפורט, עמי לוטבק, ינון קוסטיקה ורועי רזניק. הארבעה כבר ייסדו בעבר יחד את חברת אדאלום שנמכרה למיקרוסופט ביולי 2015 תמורת 320 מיליון דולרים. Wiz ביצעה כמה סבבי גיוס הון מוצלחים והפכה במהירות לחברת חד קרן השווה מעל למיליארד דולרים. קרנות השקעה מובילות כגון סקויה, אינסייט פרטנרס ואינדקס השקיעו בה 100 מיליוני דולרים כבר בדצמבר 2020, במרץ גייסה Wiz כ- 130מיליון דולרים נוספים ובסבב הנוכחי, כאמור, 120 מיליונים כולל מן הקרן של ברנרד ארנו. ההשקעות הגדולות ב – Wiz מעידות על האמון של משקיעים דוגמת ברנרד ארנו בשוק אבטחת הענן. אמנם מדובר בתחום שהוא עדיין קטן משמעותית מתחומי אבטחת מידע מסורתיים, ההוצאה הגלובלית על אבטחת מידע בענן צפויה להיות כ – 840 מיליון דולרים “בלבד” השנה, לעומת 13 מיליארד בתחומי אבטחת סייבר קונבנציונאליים. אולם, חשוב לקחת בחשבון שהצמיחה בתחום מהירה מאוד, 41% בשנה לעומת 12.4% בלבד של צמיחה בשוק הסייבר כולו. ארנו עשה את הונו מנדל”ן ומוצרי מותרות, וכעת משקיע בטכנולוגיה.
איש עסקים מוצלח מגיל צעיר
את דרכו העסקית החל בחברה של אביו. הוא שכנע אותו לשנות את מוקד עיסוק החברה לנדל”ן ובמשך שנים עסק ארנו בבנייה בצרפת ובארה”ב. ב-1984 הפך מנכ”ל חברת פיננסייר אגאשה המתמחה במוצרי מותרות, תחת ניהולו רכשה החברה את מותג היוקרה כריסטיאן דיור ואת חנות הכלבו הידועה בפריז Le Bon Marche. ארנו הקים את תאגיד LVMH והמשיך לבצע רכישות מוצלחות ולהגדיל את הונו. בשנים האחרונות מבצעת קרן ההשקעות Aglae Ventures בבעלותו של ארנו השקעות בחברות טכנולוגיה וביניהן Noom, Spotify (NYSE: SPOT), Slack, Ankorstore ועוד.
בחברת LVMH, שברנרד ארנו הוא בעל השליטה בה, ניסו את מוצרי אבטחת המידע בענן של Wiz ונראה ששביעות הרצון הייתה רבה כל כך עד שעוררה עניין לבצע השקעה גם בחברת הטכנולוגיה המבטיחה הזו. בסבב הגיוס הנוכחי של WIZ לקח חלק גם מר הווארד שולץ, ממייסדי סטארבקס (ואשר שימש גם כמנכ”ל החברה במשך כ – 14 שנים). עם השלמתו המוצלחת של סבב גיוס ההון הנוכחי הפכה חברת Wiz לאחד הסטרטאפים הישראלים שהשיגו מעמד של חברת חד קרן בזמן המהיר ביותר. את הגיוס ביצעה החברה לפי שווי שוק של 1.7 מיליארד דולרים וכך השיגה שווי של יותר מיליארד דולרים בתוך פחות משנה ממועד הקמתה. מנהלי קרן ההשקעות Algae Ventures של ברנרד ארנו מספרים שהאטרקטיביות של Wiz נובעת, בין היתר, מתמהיל ייחודי של אנשי צוות להם מומחיות טכנית ומסחרית. המוצרים של Wiz הם קלים לפריסה ולשימוש והם משרתים היטב צוותי אבטחת מידע הנדרשים לפעול בסביבת הענן המורכבת.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- ליאור מור
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 19 שעה
SKN | האם ענקיות הטכנולוגיה מעדיפות השקעות במרכזי נתונים לבינה מלאכותית על פני שמירה על מקומות עבודה?
התנגדות גוברת בתוך אמזון להיקף השקעות הבינה המלאכותית אמזון ניצבת בפני ביקורת הולכת וגוברת מצד חלק מעובדיה, על רקע האצת
- לפני 19 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
התנגדות גוברת בתוך אמזון להיקף השקעות הבינה המלאכותית אמזון ניצבת בפני ביקורת הולכת וגוברת מצד חלק מעובדיה, על רקע האצת
- Articles
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 22 שעה
SKN | האם הנפקת המניות בהיקף של 80 מיליארד דולר של Alphabet מסמנת עידן חדש בגיוסי הון לבינה מלאכותית?
Alphabet דוחפת את שוקי ההון לטריטוריה חדשה Alphabet הציתה דיון חדש בוול סטריט לאחר שחשפה תוכנית לגייס 80 מיליארד דולר
- לפני 22 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
Alphabet דוחפת את שוקי ההון לטריטוריה חדשה Alphabet הציתה דיון חדש בוול סטריט לאחר שחשפה תוכנית לגייס 80 מיליארד דולר
- שגיא חבסוב
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 ימים
SKN | אפל צוברת תאוצה לקראת WWDC כאשר המשקיעים מחפשים את מנוע הצמיחה הבא בתחום הבינה המלאכותית
אפל (Apple Inc.) חוזרת למרכז תשומת הלב בשווקים הפיננסיים, כאשר משקיעים נערכים לקראת כנס המפתחים השנתי והמצופה של החברה. האירוע
- לפני 1 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
אפל (Apple Inc.) חוזרת למרכז תשומת הלב בשווקים הפיננסיים, כאשר משקיעים נערכים לקראת כנס המפתחים השנתי והמצופה של החברה. האירוע
- רוני מור
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 ימים
SKN | האם Rivian מתחילה לאתגר את הדומיננטיות של טסלה בשוק הרכב החשמלי עם ה-R2 החדשה?
Rivian מגיעה להישג שנחשב עד לאחרונה לבלעדי לטסלה במשך יותר מעשור נהנתה Tesla מאחד היתרונות התחרותיים המשמעותיים ביותר בתעשיית הרכב
- לפני 1 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
Rivian מגיעה להישג שנחשב עד לאחרונה לבלעדי לטסלה במשך יותר מעשור נהנתה Tesla מאחד היתרונות התחרותיים המשמעותיים ביותר בתעשיית הרכב