ארצות הברית
וול-סטריט תיפתח את המסחר השבועי היום אחר הצהריים. החוזים על המדדים המרכזיים מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לירידות שערים: החוזים על הדאו-ג’ונס (39,216) נסחרים בירידה קלה של 0.02%, החוזים על ה-S&P500 (5,249) מפחיתים 0.06% והחוזים על הנאסד”ק 100 (18,302) נסחרים ביציבות.
ביום רביעי השבוע יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ שצפוי לעמוד על 0.4% לצד נתוני אינפלציית הליבה שצפויים להגיע לרמה שנתית של 3.8%. כמו כן ביום חמישי יפורסמו נתונים משוק התעסוקה מתחילת חודש אפריל וביום שישי יפורסם הסנטימנט הצרכני.
אסיה
המסחר בשווקי אסיה נפתח במגמה חיובית. בורסת שנחאי (3,065) יורדת בניגוד למגמה ונחלשת ב-0.13%, הבורסה בהונג קונג (16,748) מתחזקת ב-0.15% ומדד סנסקס ההודי (74,621) מטפס ב-0.5%. מדד הניקיי ביפן (39,294) עולה ב-0.77%, מדד 50 החברות הגדולות בטאיוואן (20,442) מוסיף 0.52% והבורסה באוסטרליה (7,789) נסחרת בעלייה של 0.2%.
אירופה
בורסות אירופה יחלו במסחר בשעות הקרובות. במהלך השבוע יפורסמו נתונים כלכליים מרכזיים כמו מכירות הקמעונאים לחודש פברואר וביום רביעי תיערך ישיבת הבנק המרכזי שבסופה תפורסם החלטת הריבית בגוש האירו, כאשר הצפי הוא להשארתה על כנה בשיעור של 4%.
ישראל
הבורסה באחוזת בית פתחה את שבוע המבחר בעליות נאות. מדד ת”א-35 (1,968) עלה ב-1.37%, מדד ת”א-125 (1,999) התחזק ב-1.21% ומדד הבנקים (3,684) קפץ ב-3.25%. מדד הגלובל-בלוטק (433) טיפס ב-0.33% ומדד ת”א נדל”ן (941) ננעל בעלייה של 1.07%. היום תפורסם החלטת הריבית של בנק ישראל והצפי הוא להשארתה ברמה של 4%.
הסקטור הבנקאי הוביל את העליות במניות הפעילות: דיסקונט קפץ ב-3.59%, לאומי עלה ב-3.41% ופועלים הוסיף 3.34%. טבע עלתה גם היא והוסיפה 2.58%. במדד ת”א 125 נרשמו עליות חדות בפורמולה מערכות שזינקה ביותר מ-6% על רקע הדיווח על כוונה למכור את חברת סאפיינס שעלתה אתמול ב-4.5%, אייאיאס שהוסיפה 4.9% ויוחננוף שעלתה ב-4.55%. לעומת זאת, ירידות בולטות נרשמו במדד במניות מיטרוניקס שנחלשה ביותר מ4%, קמטק שהשילה 2.8% ודלק רכב שירדה ב-2.79%. שופרסל עלתה אתמול ב-1.47% על רקע השינוי במינוי יו”ר החברה. מנועי בית שמש המשיכה במומנטום החיובי מתחילת השנה, הוסיפה אתמול 5% והשלימה עלייה של 40.6% מתחילת השנה. נקסט ג’ן זינקה ביותר מ-25% ללא דיווח מיוחד וזוז פאוור התממשה ביותר מ-18% לאחר שהודיעה כי השלימה את הרישום למסחר בבורסת הנאסד”ק שבניו-יורק.
סחורות
שבוע המסחר בנפט נפתח בירידות שערים בולטות. נפט מסוג טקסס נחלש ב-1.39% ונסחר במחיר של 85.7$ לחבית. נפט מסוג ברנט מפחית 1.44% ונסחר במחיר לחבית של 89.86$. מחיר הגז הטבעי יורד בשעה זו ב-2.07%.
המתכות המרכזיות נסחרות הבוקר בעליות שערים. הזהב עולה ב-0.99% ונסחר במחיר של 2,334$ לאונקיה. הכסף מתחזק ב-1.89% וערכו 27.69$ לאונקיה.
מט”ח
השקל פתח את שבוע המסחר במגמת התחזקות ביחס למטבעות המרכזיים. הדולר יורד ב-0.97% ונסחר בשער של 3.71 שקל ל-1 דולר. האירו נחלש ב-0.99% ונסחר ב-4.02 שקלים ל-1 אירו. הפאונד נסחר בירידה של 1.34% וערכו 4.68 שקלים ל-1 פאונד.
קריפטו
ביממה האחרונה נרשמו עליות שערים מתונות במטבעות הקריפטו המרכזיים והבוקר הם ממשיכים במגמה החיובית. הביטקוין עולה ב-0.47% וערכו דולר למטבע של 69,738$, המבטא עלייה יומית של 0.45%. האת’ריום מתחזק ב-0.23% וערכו 3,427$ דולר למטבע המשקף עלייה של 1% ב-24 השעות האחרונות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- עומר בר
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 9 שעה
SKN | מדוע התביעה הפדרלית מבקשת עונש קל יותר בפרשת הונאת מניית המעדנייה בניו ג’רזי בהיקף של 100 מיליון דולר?
התביעה הפדרלית בארצות הברית המליצה על עונש מאסר מופחת באופן משמעותי לג'יימס פאטן, אחד הדמויות המרכזיות בפרשת מניפולציית המניות הידועה
- לפני 9 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
התביעה הפדרלית בארצות הברית המליצה על עונש מאסר מופחת באופן משמעותי לג'יימס פאטן, אחד הדמויות המרכזיות בפרשת מניפולציית המניות הידועה
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 10 שעה
SKN | הזהב מתחזק על רקע היחלשות הדולר והתמתנות בציפיות האינפלציה
מחירי הזהב עלו לאחר שהמשקיעים הגיבו להיחלשות הדולר האמריקאי ולהתחזקות ההערכה כי לחצי האינפלציה ממשיכים להתמתן. השילוב בין ירידה בחששות
- לפני 10 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
מחירי הזהב עלו לאחר שהמשקיעים הגיבו להיחלשות הדולר האמריקאי ולהתחזקות ההערכה כי לחצי האינפלציה ממשיכים להתמתן. השילוב בין ירידה בחששות
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 שעה
SKN | דאו ג’ונס ננעל בשיא חדש כאשר מניות הבלו־צ’יפ מובילות את העליות בוול סטריט
מדד דאו ג'ונס (DJIA) סיים את יום המסחר ב־3 ביולי בשיא נעילה חדש, והמשיך להפגין את חוסנו של שוק המניות
- לפני 11 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
מדד דאו ג'ונס (DJIA) סיים את יום המסחר ב־3 ביולי בשיא נעילה חדש, והמשיך להפגין את חוסנו של שוק המניות
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 שעה
SKN | קרן Direxion Daily Small Cap Bear 3X עלתה כאשר המשקיעים הגדילו את החשיפה לאפיקי הגנה
קרן הסל Direxion Daily Small Cap Bear 3X Shares (NYSE Arca: TZA) סיימה את יום המסחר ב־3 ביולי בעלייה, לאחר
- לפני 11 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
קרן הסל Direxion Daily Small Cap Bear 3X Shares (NYSE Arca: TZA) סיימה את יום המסחר ב־3 ביולי בעלייה, לאחר