hero

ארצות הברית

וול-סטריט תיפתח את המסחר השבועי היום אחר הצהריים. החוזים על המדדים המרכזיים מאותתים על פתיחה יציבה עם נטייה לירידות שערים: החוזים על הדאו-ג’ונס (39,216) נסחרים בירידה קלה של 0.02%, החוזים על ה-S&P500 (5,249) מפחיתים 0.06% והחוזים על הנאסד”ק 100 (18,302) נסחרים ביציבות.

ביום רביעי השבוע יפורסם מדד המחירים לצרכן לחודש מרץ שצפוי לעמוד על 0.4% לצד נתוני אינפלציית הליבה שצפויים להגיע לרמה שנתית של 3.8%. כמו כן ביום חמישי יפורסמו נתונים משוק התעסוקה מתחילת חודש אפריל וביום שישי יפורסם הסנטימנט הצרכני. 

אסיה

המסחר בשווקי אסיה נפתח במגמה חיובית. בורסת שנחאי (3,065) יורדת בניגוד למגמה ונחלשת ב-0.13%, הבורסה בהונג קונג (16,748) מתחזקת ב-0.15% ומדד סנסקס ההודי (74,621) מטפס ב-0.5%. מדד הניקיי ביפן (39,294) עולה ב-0.77%, מדד 50 החברות הגדולות בטאיוואן (20,442) מוסיף 0.52% והבורסה באוסטרליה (7,789) נסחרת בעלייה של 0.2%.

אירופה

בורסות אירופה יחלו במסחר בשעות הקרובות. במהלך השבוע יפורסמו נתונים כלכליים מרכזיים כמו מכירות הקמעונאים לחודש פברואר וביום רביעי תיערך ישיבת הבנק המרכזי שבסופה תפורסם החלטת הריבית בגוש האירו, כאשר הצפי הוא להשארתה על כנה בשיעור של 4%.

ישראל

הבורסה באחוזת בית פתחה את שבוע המבחר בעליות נאות. מדד ת”א-35 (1,968) עלה ב-1.37%, מדד ת”א-125 (1,999) התחזק ב-1.21% ומדד הבנקים (3,684) קפץ ב-3.25%. מדד הגלובל-בלוטק (433) טיפס ב-0.33% ומדד ת”א נדל”ן (941) ננעל בעלייה של 1.07%. היום תפורסם החלטת הריבית של בנק ישראל והצפי הוא להשארתה ברמה של 4%. 

הסקטור הבנקאי הוביל את העליות במניות הפעילות: דיסקונט קפץ ב-3.59%, לאומי עלה ב-3.41% ופועלים הוסיף 3.34%. טבע עלתה גם היא והוסיפה 2.58%. במדד ת”א 125 נרשמו עליות חדות בפורמולה מערכות שזינקה ביותר מ-6% על רקע הדיווח על כוונה למכור את חברת סאפיינס שעלתה אתמול ב-4.5%, אייאיאס שהוסיפה 4.9% ויוחננוף שעלתה ב-4.55%. לעומת זאת, ירידות בולטות נרשמו במדד במניות מיטרוניקס שנחלשה ביותר מ4%, קמטק שהשילה 2.8% ודלק רכב שירדה ב-2.79%. שופרסל עלתה אתמול ב-1.47% על רקע השינוי במינוי יו”ר החברה. מנועי בית שמש המשיכה במומנטום החיובי מתחילת השנה, הוסיפה אתמול 5% והשלימה עלייה של 40.6% מתחילת השנה. נקסט ג’ן זינקה ביותר מ-25% ללא דיווח מיוחד וזוז פאוור התממשה ביותר מ-18% לאחר שהודיעה כי השלימה את הרישום למסחר בבורסת הנאסד”ק שבניו-יורק.

סחורות

שבוע המסחר בנפט נפתח בירידות שערים בולטות. נפט מסוג טקסס נחלש ב-1.39% ונסחר במחיר של 85.7$ לחבית. נפט מסוג ברנט מפחית 1.44% ונסחר במחיר לחבית של 89.86$. מחיר הגז הטבעי יורד בשעה זו ב-2.07%.

המתכות המרכזיות נסחרות הבוקר בעליות שערים. הזהב עולה ב-0.99% ונסחר במחיר של 2,334$ לאונקיה. הכסף מתחזק ב-1.89% וערכו 27.69$ לאונקיה.

מט”ח

השקל פתח את שבוע המסחר במגמת התחזקות ביחס למטבעות המרכזיים. הדולר יורד ב-0.97% ונסחר בשער של 3.71 שקל ל-1 דולר. האירו נחלש ב-0.99% ונסחר ב-4.02 שקלים ל-1 אירו. הפאונד נסחר בירידה של 1.34%  וערכו 4.68 שקלים ל-1 פאונד.

קריפטו

ביממה האחרונה נרשמו עליות שערים מתונות במטבעות הקריפטו המרכזיים והבוקר הם ממשיכים במגמה החיובית. הביטקוין עולה ב-0.47% וערכו דולר למטבע של 69,738$, המבטא עלייה יומית של 0.45%. האת’ריום מתחזק ב-0.23% וערכו 3,427$ דולר למטבע המשקף עלייה של 1% ב-24 השעות האחרונות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    מדד KOSPI ממשיך במסלול העלייה: האם כלכלת דרום קוריאה בדרך לשיא חדש?
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    מדד KOSPI ממשיך במסלול העלייה: האם כלכלת דרום קוריאה בדרך לשיא חדש? מדד KOSPI ממשיך במסלול העלייה: האם כלכלת דרום קוריאה בדרך לשיא חדש?

      ביצועי המדד: זינוק יומי מרשים בדרך לשיא חדש נכון לסגירת המסחר ב-18 בספטמבר 2025, מדד KOSPI ננעל על 3,461.30

    • לפני 5 שעה
    • 5 דק’ קריאה

      ביצועי המדד: זינוק יומי מרשים בדרך לשיא חדש נכון לסגירת המסחר ב-18 בספטמבר 2025, מדד KOSPI ננעל על 3,461.30

    האם השקעת הענק של NVIDIA באינטל תשנה את מפת השבבים העולמית?
    • Articles
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    האם השקעת הענק של NVIDIA באינטל תשנה את מפת השבבים העולמית? האם השקעת הענק של NVIDIA באינטל תשנה את מפת השבבים העולמית?

      השקעה היסטורית בסקטור השבבים במהלך שהדהים משקיעים ואנליסטים, NVIDIA הודיעה כי תרכוש מניות אינטל בהיקף של 5 מיליארד דולר,

    • לפני 6 שעה
    • 6 דק’ קריאה

      השקעה היסטורית בסקטור השבבים במהלך שהדהים משקיעים ואנליסטים, NVIDIA הודיעה כי תרכוש מניות אינטל בהיקף של 5 מיליארד דולר,

    המניות שקיבלו הכי הרבה שדרוגים ברבעון השלישי – ומה זה אומר על ה־S&P 500?
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    המניות שקיבלו הכי הרבה שדרוגים ברבעון השלישי – ומה זה אומר על ה־S&P 500? המניות שקיבלו הכי הרבה שדרוגים ברבעון השלישי – ומה זה אומר על ה־S&P 500?

      גל שדרוגים בוול סטריט דוח חדש של MarketBeat מצביע על כך שהרבעון השלישי של 2025 היה מהחזקים ביותר עבור

    • לפני 6 שעה
    • 5 דק’ קריאה

      גל שדרוגים בוול סטריט דוח חדש של MarketBeat מצביע על כך שהרבעון השלישי של 2025 היה מהחזקים ביותר עבור

    האם קיצוצי המשרות של אנגלו אמריקן בבריסביין הם סימן לאתגרים רחבים יותר בתעשייה?
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 8 שעה

    האם קיצוצי המשרות של אנגלו אמריקן בבריסביין הם סימן לאתגרים רחבים יותר בתעשייה? האם קיצוצי המשרות של אנגלו אמריקן בבריסביין הם סימן לאתגרים רחבים יותר בתעשייה?

    התאמות תפעוליות מול לחצים כלכליים צמצום כוח האדם של אנגלו אמריקן מדגיש את הלחצים הכלכליים המתמשכים במגזר הכרייה באוסטרליה. החברה

    • לפני 8 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    התאמות תפעוליות מול לחצים כלכליים צמצום כוח האדם של אנגלו אמריקן מדגיש את הלחצים הכלכליים המתמשכים במגזר הכרייה באוסטרליה. החברה