hero

יום ה’ 03.03.22:

ארצות הברית

המדדים בוול סטריט רשמו יום של עליות שערים למרות המשך הלחימה באוקראינה. מדד הדאו ג’ונס עלה אתמול ב- 1.79%. מדד ה- S&P 500 סגר את היום בעליה של 1.86%. מדד הנאסד”ק עלה ב- 1.62% ומדד הראסל 2000 עלה ב- 2.51%. בהישג ראשון ממשי לצבא הרוסי אחרי שבוע של מלחמה העיר חרסון הדרומית נכבשה וההפצצות על קייב נמשכות, הלחימה בשעות אלה לא פוסקת אך המשא ומתן צפוי להתחדש בקרוב. רוסיה ספגה מכה קשה בעצרת האו”ם לאחר שהוחלט על גינוי המתקפה ברוב מוחץ. בנאום בקונגרס יושב ראש הפד ג’רום פאואל אמר שהצפי להעלאת ריבית ראשונה בחודש מרץ לא השתנה מכיוון שהכלכלה ממשיכה להשתפר למרות המצב הגאופוליטי, לאחר ההודעה השוק חזר לגלם צפי ל5 העלאות ריבית השנה. סקטור הפיננסים הוביל את העליות במדד לאחר הודעת הפד בזכות עליות של עד 5% במניות הבנקים, הסקטור סיים את היום בעליה של 2.55%. את העליות במדד הובילו מניות המלונאות לאחר הודעה שסין צפויה לצמצם את מגבלות הקורונה במדינה, לאס וגאס סנדס (LVS) סיימה את היום בעליה של 10.17%  ורשת הריסורטים ווין (WYNN) סיימה את היום בעליה של 8.56%. את הירידות במדד הובילו מניות האנרגיה המתחדשת שסיימו רצף של כמה ימים של עליות חדות, מניות הסקטור סיימו את היום בירידה של עד 4%. החוזים על הנפט המשיכו לעלות לאור המצב הגאופוליטי וסיימו את היום בעליה של 7.73%, החוזה הגיע למחיר של 111.4 דולר לחבית. חברת פורד הודיעה על הכוונה להפריד את פעילות הרכבים החשמליים של החברה מפעילות הליבה בכדי להגדיל את המיקוד בתחום ולהאיץ את הצמיחה, המניה הגיבה להודעה בעליה של 8.38% ביום המסחר.

אסיה

באסיה הבוקר המסחר מתנהל במגמה חיובית. מדד הניקיי היפני עולה 0.72% מדדי סין המובילים נסחרים במגמה חיובית, מדד שנחאי עולה ב- 0.1% וממד האנג סנג עולה ב- 0.49%.

אירופה

מדדי אירופה סיימו את היום בעליות שערים בדומה למגמה העולמית. מדד הדאקס הגרמני עלה 0.69%, מדד הקאק הצרפתי סיים את היום בעליה של 1.59%, ומדד הפוטסי הבריטי סיים את היום ללא שינוי משער הבסיס. מדד הסטוקס 600 המרכזי של אירופה עלה ב- 0.9%.

ישראל

המדדים בישראל סיימו את היום בעליות שערים כאשר מדד ת”א 35 עלה ב- 0.26% ו- ת”א 90 עלה ב- 0.96%. מדד ת”א בנקים ירד 1.22%, מדד ת”א נדל”ן עלה ב- 0.5% ומדד ת”א ביומד עלה ב- 0.27%, את העליות בתל אביב אתמול הובילו בונוס ביוגרופ שסיימה את היום בעליה של 24.31%, אלביט מערכות שעלתה במסחר ב- 5.42%, מג’יק שעלתה ב- 5.27% ונופר אנרג’י שסיימה בעליה של 4.83%. את הירידות במדד הובילו  באטמ שירדה במסחר ב- 6.61%, לייבפרסון עם ירידה של 5.13% ונאייקס עם ירידה של  4.03%. בגזרת המט”ח רוב המטבעות המובילים אתמול ירדו מול השקל, הדולר עלה ב- 0.09%, בסופו של יום שערו היציג נקבע על 3.233 שקלים. האירו ירד אתמול ב- 0.51% ושערו היציג נקבע על 3.5885 שקלים. הליש”ט נחלשה אתמול ב- 0.45% ושערה היציג נקבע על 4.3101 שקלים. אתמול דיווח משרד הבריאות על 7,728 מאומתים חדשים, 549 חולים במצב קשה כאשר מתוכם כ- 209 מונשמים. בגזרת הקריפטו הביטקוין נסחר ב- 43,474 דולר למטבע ורשם ירידה נוכחית של 0.75% האת’ריום נסחר ב- 2,910 דולר למטבע ורשם ירידה נוכחית של 1.08%.

רוני מור

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | שווקי ארה״ב נפתחים בירידות כאשר עליית התנודתיות והתחזקות הדולר לוחצות על נכסי סיכון
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 12 mins

    SKN | שווקי ארה״ב נפתחים בירידות כאשר עליית התנודתיות והתחזקות הדולר לוחצות על נכסי סיכון SKN | שווקי ארה״ב נפתחים בירידות כאשר עליית התנודתיות והתחזקות הדולר לוחצות על נכסי סיכון

    שווקי ארה״ב פתחו את המסחר ב-8 בינואר בגישה הגנתית, כאשר מדדי המניות המרכזיים נחלשו בעקבות עלייה בתנודתיות והתחזקות הדולר האמריקאי.

    • לפני 12 mins
    • 5 דק’ קריאה

    שווקי ארה״ב פתחו את המסחר ב-8 בינואר בגישה הגנתית, כאשר מדדי המניות המרכזיים נחלשו בעקבות עלייה בתנודתיות והתחזקות הדולר האמריקאי.

    SKN | מניות מרכזי נתונים מאותתות על פריצה—מדוע זו התבררה כפריצת שווא
    • שגיא חבסוב
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 19 שעה

    SKN | מניות מרכזי נתונים מאותתות על פריצה—מדוע זו התבררה כפריצת שווא SKN | מניות מרכזי נתונים מאותתות על פריצה—מדוע זו התבררה כפריצת שווא

    מניית מרכז נתונים שנמצאת במעקב הדוק נראתה לאחרונה כמאשרת פריצה שורית, ומשכה זרימות מונעות-מומנטום כאשר המשקיעים נשענו על נרטיב תשתיות

    • לפני 19 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    מניית מרכז נתונים שנמצאת במעקב הדוק נראתה לאחרונה כמאשרת פריצה שורית, ומשכה זרימות מונעות-מומנטום כאשר המשקיעים נשענו על נרטיב תשתיות

    SKN | ברנשטיין מעלה את יעד הזהב ל-2026 אך מזהירה שהראלי מתקרב לגבולותיו
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 21 שעה

    SKN | ברנשטיין מעלה את יעד הזהב ל-2026 אך מזהירה שהראלי מתקרב לגבולותיו SKN | ברנשטיין מעלה את יעד הזהב ל-2026 אך מזהירה שהראלי מתקרב לגבולותיו

    ברנשטיין העלתה את התחזית ארוכת הטווח שלה למחירי הזהב עד שנת 2026, ומשקפת ביקוש מוסדי מתמשך ואי-ודאות גיאופוליטית נמשכת. במקביל,

    • לפני 21 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    ברנשטיין העלתה את התחזית ארוכת הטווח שלה למחירי הזהב עד שנת 2026, ומשקפת ביקוש מוסדי מתמשך ואי-ודאות גיאופוליטית נמשכת. במקביל,

    SKN | שווקי אירופה נסגרים במגמה מעורבת כאשר מדד DAX מציג ביצועי יתר בעוד המדדים הרחבים נסוגים
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 22 שעה

    SKN | שווקי אירופה נסגרים במגמה מעורבת כאשר מדד DAX מציג ביצועי יתר בעוד המדדים הרחבים נסוגים SKN | שווקי אירופה נסגרים במגמה מעורבת כאשר מדד DAX מציג ביצועי יתר בעוד המדדים הרחבים נסוגים

    שווקי המניות באירופה סגרו את יום המסחר ב-7 בינואר במגמה מעורבת, המשקפת זהירות גוברת לאחר פתיחה חזקה לשנה. בעוד מדד

    • לפני 22 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    שווקי המניות באירופה סגרו את יום המסחר ב-7 בינואר במגמה מעורבת, המשקפת זהירות גוברת לאחר פתיחה חזקה לשנה. בעוד מדד