יום ו’ 28.01.22:
ארצות הברית
המדדים בוול סטריט המשיכו לפי אותו תסריט מוכר שמלווה אותם בתקופה האחרונה כאשר היום החל בעליות חדות והסתיים בירידות בהובלת מניות הצמיחה והטכנולוגיה. מדד הדאו ג’ונס סיים את היום בירידה של 0.02%. מדד ה- S&P 500 סגר את היום בירידה של 0.54%. מדד הנאסד”ק ירד ב- 1.4% ומדד הראסל 2000 ירד ב- 2.29%. הסנטימנט השלילי נרשם בכל נכסי הסיכון והעיד על “fly to safety” כאשר הנכס היחיד שהגיב בעליות ביום המסחר היה האג”ח הממשלתי. נתון הצמיחה לרבעון הרביעי יצא מעל הצפי והראה צמיחה של 6.9% הרבה מעל הצפי לצמיחה של 5.5% ברבעון. מקדונלדס (MCD) פיספסה בשורת המכירות והרווח בדוח הרבעוני עקב עליה במחירי חומרי הגלם, המניה ירדה ביום המסחר בחדות אך לבסוף סיימה את היום בירידה קלה. אינטל וטסלה פרסמו את דוחותיהם לאחר יום המסחר הקודם וכעת סיימו את היום בירידה של 7.04% ו- 11.55% בהתאמה לאחר הצפי המאכזב קדימה. חברת הטבק אלטריה (MO) עקפה במעט את תחזית הרוווח כשסיימה את הרבעון ברווח מתואם של 1.09 דולר למניה, המניה הגיבה בעליה של 1.76% לפרסום הדוחות. חברות האשראי מאסטרקארד וויזה עקפו את התחזיות לרבעון עקב עליה במכירות מכרטיסי אשראי בין מדינות (crossborder) שעקפו את הרמה בה היו לפני פרוץ משבר הקורונה, המניות הגיבו בעליה של 1.76% ו- 4.34% בהתאמה לאחר הדוחות. אפל הכתה את תחזיות האנליסטים לרבעון בעזרת מכירות חזקות של טלפונים ומכשירי מאק של החברה והתמודדות טובה יותר עם בעיות בשרשראות האספקה ממתחריה, המניה עלתה לאחר הדוחות במסחר המאוחר ב- 4.55%.
אסיה
באסיה הבוקר המסחר מתנהל במגמה מעורבת כאשר מדד הניקיי היפני עולה 2.09% מדדי סין המובילים במגמת ירידה, מדד שנחאי יורד ב- 0.76% וממד האנג סנג יורד ב- 0.87%.
אירופה
מדדי אירופה סיימו את היום בעליות כאשר המסחר ביבשת נסגר לפני הירידות החדות בארה”ב כמו שקרה לאחר כל תפנית חדה במסחר מעבר לים. מדד הדאקס הגרמני עלה 0.42%, מדד הקאק הצרפתי סיים את היום בעליה של 0.6%, ומדד הפוטסי הבריטי עלה ב- 1.13%. מדד הסטוקס 600 המרכזי של אירופה עלה ב- 0.65%.
ישראל
המסחר בתל אביב הסתיים אתמול במגמה מעורבת כאשר מדד ת”א 35 ירד 1.03% ומדד ת”א 90 עלה 0.27% מדד ת”א בנקים עלה 0.37%, מדד ת”א נדל”ן ירד ב- 0.21% ומדד ת”א ביומד ירד ב- 0.83%, את העליות בתל אביב אתמול הובילו גזית גלוב עם עליה של 12.32%, פרטנר שסיימה את היום עם עליה של 4.53% והמשיכה את המגמה החיובית מהימים האחרונים, ארגו פרופרטיז עם עליה של 4.31% וקנון אשר עלתה 3.25%. את הירידות במדד הובילו אורמת טכנולוגיות שירדה 5.42%, בונוס ביוגרופ שירדה 5.05%, אקוואריוס מנועים עם ירידה של 5% וג’נסל עם ירידה של 4.76%. בגזרת המט”ח המטבעות המובילים אתמול נסחרו במגמה מעורבת מול השקל, הדולר עלה ב- 0.63%, בסופו של יום שערו היציג נקבע על 3.196 שקלים. האירו ירד אתמול ב- 0.46% ושערו היציג נקבע על 3.5667 שקלים. הליש”ט נחלשה אתמול ב- 0.31% ושערה היציג נקבע על 4.28 שקלים. אתמול דיווח משרד הבריאות על 67,728 מאומתים חדשים, 952 חולים במצב קשה כאשר מתוכם כ- 212 מונשמים. בגזרת הקריפטו המטבעות ממשיכים לתקן חלק מהירידות החדות שחוו בשבוע האחרון, הביטקוין נסחר ב- 36,959 דולר למטבע ורשם עליה נוכחית של 2.97% האת’ריום נסחר ב- 2,422 דולר למטבע ורשם עליה נוכחית של 2.34%.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- שגיא חבסוב
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 52 mins
SKN | מניות מרכזי נתונים מאותתות על פריצה—מדוע זו התבררה כפריצת שווא
מניית מרכז נתונים שנמצאת במעקב הדוק נראתה לאחרונה כמאשרת פריצה שורית, ומשכה זרימות מונעות-מומנטום כאשר המשקיעים נשענו על נרטיב תשתיות
- לפני 52 mins
- •
- 5 דק’ קריאה
מניית מרכז נתונים שנמצאת במעקב הדוק נראתה לאחרונה כמאשרת פריצה שורית, ומשכה זרימות מונעות-מומנטום כאשר המשקיעים נשענו על נרטיב תשתיות
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
SKN | ברנשטיין מעלה את יעד הזהב ל-2026 אך מזהירה שהראלי מתקרב לגבולותיו
ברנשטיין העלתה את התחזית ארוכת הטווח שלה למחירי הזהב עד שנת 2026, ומשקפת ביקוש מוסדי מתמשך ואי-ודאות גיאופוליטית נמשכת. במקביל,
- לפני 2 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
ברנשטיין העלתה את התחזית ארוכת הטווח שלה למחירי הזהב עד שנת 2026, ומשקפת ביקוש מוסדי מתמשך ואי-ודאות גיאופוליטית נמשכת. במקביל,
- אור שושן
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
SKN | שווקי אירופה נסגרים במגמה מעורבת כאשר מדד DAX מציג ביצועי יתר בעוד המדדים הרחבים נסוגים
שווקי המניות באירופה סגרו את יום המסחר ב-7 בינואר במגמה מעורבת, המשקפת זהירות גוברת לאחר פתיחה חזקה לשנה. בעוד מדד
- לפני 4 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
שווקי המניות באירופה סגרו את יום המסחר ב-7 בינואר במגמה מעורבת, המשקפת זהירות גוברת לאחר פתיחה חזקה לשנה. בעוד מדד
- אור שושן
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 5 שעה
SKN | מדד דאו ג׳ונס נחלש כאשר לחץ מכירות מוקדם בוחן את הביטחון ברמות שיא
שוק המניות האמריקאי נפתח ב-7 בינואר בטון רך יותר, כאשר מדד דאו ג׳ונס התעשייתי נסוג לאחר שבחן רמות שיא אחרונות.
- לפני 5 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
שוק המניות האמריקאי נפתח ב-7 בינואר בטון רך יותר, כאשר מדד דאו ג׳ונס התעשייתי נסוג לאחר שבחן רמות שיא אחרונות.