יום ו’ 28.01.22:
ארצות הברית
המדדים בוול סטריט המשיכו לפי אותו תסריט מוכר שמלווה אותם בתקופה האחרונה כאשר היום החל בעליות חדות והסתיים בירידות בהובלת מניות הצמיחה והטכנולוגיה. מדד הדאו ג’ונס סיים את היום בירידה של 0.02%. מדד ה- S&P 500 סגר את היום בירידה של 0.54%. מדד הנאסד”ק ירד ב- 1.4% ומדד הראסל 2000 ירד ב- 2.29%. הסנטימנט השלילי נרשם בכל נכסי הסיכון והעיד על “fly to safety” כאשר הנכס היחיד שהגיב בעליות ביום המסחר היה האג”ח הממשלתי. נתון הצמיחה לרבעון הרביעי יצא מעל הצפי והראה צמיחה של 6.9% הרבה מעל הצפי לצמיחה של 5.5% ברבעון. מקדונלדס (MCD) פיספסה בשורת המכירות והרווח בדוח הרבעוני עקב עליה במחירי חומרי הגלם, המניה ירדה ביום המסחר בחדות אך לבסוף סיימה את היום בירידה קלה. אינטל וטסלה פרסמו את דוחותיהם לאחר יום המסחר הקודם וכעת סיימו את היום בירידה של 7.04% ו- 11.55% בהתאמה לאחר הצפי המאכזב קדימה. חברת הטבק אלטריה (MO) עקפה במעט את תחזית הרוווח כשסיימה את הרבעון ברווח מתואם של 1.09 דולר למניה, המניה הגיבה בעליה של 1.76% לפרסום הדוחות. חברות האשראי מאסטרקארד וויזה עקפו את התחזיות לרבעון עקב עליה במכירות מכרטיסי אשראי בין מדינות (crossborder) שעקפו את הרמה בה היו לפני פרוץ משבר הקורונה, המניות הגיבו בעליה של 1.76% ו- 4.34% בהתאמה לאחר הדוחות. אפל הכתה את תחזיות האנליסטים לרבעון בעזרת מכירות חזקות של טלפונים ומכשירי מאק של החברה והתמודדות טובה יותר עם בעיות בשרשראות האספקה ממתחריה, המניה עלתה לאחר הדוחות במסחר המאוחר ב- 4.55%.
אסיה
באסיה הבוקר המסחר מתנהל במגמה מעורבת כאשר מדד הניקיי היפני עולה 2.09% מדדי סין המובילים במגמת ירידה, מדד שנחאי יורד ב- 0.76% וממד האנג סנג יורד ב- 0.87%.
אירופה
מדדי אירופה סיימו את היום בעליות כאשר המסחר ביבשת נסגר לפני הירידות החדות בארה”ב כמו שקרה לאחר כל תפנית חדה במסחר מעבר לים. מדד הדאקס הגרמני עלה 0.42%, מדד הקאק הצרפתי סיים את היום בעליה של 0.6%, ומדד הפוטסי הבריטי עלה ב- 1.13%. מדד הסטוקס 600 המרכזי של אירופה עלה ב- 0.65%.
ישראל
המסחר בתל אביב הסתיים אתמול במגמה מעורבת כאשר מדד ת”א 35 ירד 1.03% ומדד ת”א 90 עלה 0.27% מדד ת”א בנקים עלה 0.37%, מדד ת”א נדל”ן ירד ב- 0.21% ומדד ת”א ביומד ירד ב- 0.83%, את העליות בתל אביב אתמול הובילו גזית גלוב עם עליה של 12.32%, פרטנר שסיימה את היום עם עליה של 4.53% והמשיכה את המגמה החיובית מהימים האחרונים, ארגו פרופרטיז עם עליה של 4.31% וקנון אשר עלתה 3.25%. את הירידות במדד הובילו אורמת טכנולוגיות שירדה 5.42%, בונוס ביוגרופ שירדה 5.05%, אקוואריוס מנועים עם ירידה של 5% וג’נסל עם ירידה של 4.76%. בגזרת המט”ח המטבעות המובילים אתמול נסחרו במגמה מעורבת מול השקל, הדולר עלה ב- 0.63%, בסופו של יום שערו היציג נקבע על 3.196 שקלים. האירו ירד אתמול ב- 0.46% ושערו היציג נקבע על 3.5667 שקלים. הליש”ט נחלשה אתמול ב- 0.31% ושערה היציג נקבע על 4.28 שקלים. אתמול דיווח משרד הבריאות על 67,728 מאומתים חדשים, 952 חולים במצב קשה כאשר מתוכם כ- 212 מונשמים. בגזרת הקריפטו המטבעות ממשיכים לתקן חלק מהירידות החדות שחוו בשבוע האחרון, הביטקוין נסחר ב- 36,959 דולר למטבע ורשם עליה נוכחית של 2.97% האת’ריום נסחר ב- 2,422 דולר למטבע ורשם עליה נוכחית של 2.34%.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 11 שעה
SKN | וול סטריט ננעלה בירידות חדות בעקבות החרפת המימושים במניות הטכנולוגיה: סיכום המסחר ליום שישי ותחזית ליום שני
וול סטריט חתמה את שבוע המסחר ביום שישי, 17 ביולי 2026, בירידות חדות, כאשר המשקיעים המשיכו לממש מניות טכנולוגיה ואימצו
- לפני 11 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
וול סטריט חתמה את שבוע המסחר ביום שישי, 17 ביולי 2026, בירידות חדות, כאשר המשקיעים המשיכו לממש מניות טכנולוגיה ואימצו
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 13 שעה
SKN | קרן Direxion Daily S&P 500 Bear 1X התחזקה כאשר המשקיעים הגדילו את החשיפה לאסטרטגיות הגנתיות
קרן Direxion Daily S&P 500 Bear 1X Shares (NYSE Arca: SPDN) רשמה עלייה במהלך המסחר ב־17 ביולי, כאשר המשקיעים ביקשו
- לפני 13 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
קרן Direxion Daily S&P 500 Bear 1X Shares (NYSE Arca: SPDN) רשמה עלייה במהלך המסחר ב־17 ביולי, כאשר המשקיעים ביקשו
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 15 שעה
SKN | מדד הדולר האמריקאי שמר על יציבות כאשר המשקיעים איזנו בין הביקוש לנכסי מקלט לציפיות למדיניות המוניטרית
מדד הדולר האמריקאי (DXY) רשם עלייה מתונה במהלך המסחר ב־17 ביולי, והמשיך להפגין יציבות יחסית למרות סנטימנט מעורב בשווקים הפיננסיים
- לפני 15 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
מדד הדולר האמריקאי (DXY) רשם עלייה מתונה במהלך המסחר ב־17 ביולי, והמשיך להפגין יציבות יחסית למרות סנטימנט מעורב בשווקים הפיננסיים
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 15 שעה
SKN | שוקי אירופה ננעלו בירידות כאשר לחץ המכירות הרחב האפיל על העלייה במדד FTSE 100
שווקי ההון באירופה ננעלו ברובם בירידות ב־17 ביולי, כאשר המשקיעים בחנו את הדוחות הכספיים, נתוני המאקרו והתחזיות למדיניות המוניטרית ברחבי
- לפני 15 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
שווקי ההון באירופה ננעלו ברובם בירידות ב־17 ביולי, כאשר המשקיעים בחנו את הדוחות הכספיים, נתוני המאקרו והתחזיות למדיניות המוניטרית ברחבי