hero

יום ג’ 26.04.22:

ארצות הברית

המדדים בוול סטריט התחילו את יום המסחר בירידות שערים חדות בהמשך לסוף שבוע אדום במיוחד אך כניסת כספים לשוק לאורך יום המסחר שינתה את המגמה ולבסוף המדדים סיימו את היום בעליות שערים. מדד הדאו ג’ונס סיים את היום בעליה של 0.7%. מדד ה- S&P 500 סגר את היום בעליה של 0.57%. מדד הנאסד”ק סיים את היום בעליה של 1.29% ומדד הראסל 2000 סיים את היום בעליה של 0.70%. הנפט ממשיך במסחר המאוד תנודתי שלו לאור הניסיון לתמחר את משבר האנרגיה והשפעת הבעיות בשרשראות האספקה על ההיצע הקיים וכעת נסחר בירידה של 3.38% המחיר לחבית עומד כעת על 98.62 דולר, ירידות החוזים על הנפט לאורך הלילה משכו את הסקטור למטה ביום המסחר וזה הוביל את הירידות במדד עם ירידה יומית של 3.34%. חברת טוויטר (TWTR) הודיעה אתמול שהיא נכנסת לתהליך של מכירה למנכ”ל טסלה אלון מאסק עבור 44 מיליארד דולר וברגע שהעסקה תצא לפועל החברה תהפוך לחברה פרטית. המסחר במניה הופסק באמצע היום לאחר ההודעה במחיר של 51.7 דולר למניה המשקף עליה יומית של 5.66%. מאסק אמר בהודעה משלו כי הוא רוצה להביא את החברה למקומות חדשים עם פיצ’רים נוספים, הפיכת האלגוריתם לקוד פתוח בכדי להגדיל שקיפות, להביס את הבוטים בפלטפורמה ואימות כל המשתמשים בפלטפורמה כאנשים אמיתיים. ההודעה צפויה לסיים מספר שבועות תנודתיים למניה שראתה את מאסק הופך לבעל המניות הגדול בחברה, דוחה את הצעת ההנהלה להצטרף לדירקטוריון ומנסה השתלטות עוינת על החברה. קוקה קולה (KO) הכתה את תחזיות האנליסטים לרבעון עם צפי חיובי קדימה וצמיחה של 16% בהכנסות, המניה עלתה לאחר הדוחות ב- 1.06%. חברת הגיימינג אקטיוויז’ן בליזארד (ATVI) פספסה את תחזית הרווח וההכנסות לרבעון עם מכירות מאכזבות למוצר הדגל של החברה קול אוף דוטי, המניה לא הגיבה באופן משמעותי לדוחות מכיוון שהמשקיעים ממשיכים להתמקד במיזוג לתוך מייקרוסופט.

אסיה

באסיה הבוקר המסחר מתנהל במגמה חיובית לאחר הירידות החדות אתמול עקב חזרתה של העלייה בתחלואה מנגיף הקורונה בסין. מדד הניקיי היפני עולה 0.51% מדדי סין המובילים נסחרים במגמה חיובית, מדד שנחאי עולה ב- 0.74% וממד האנג סנג עולה ב- 1.66%.

אירופה

מדדי אירופה התחילו את השבוע בירידות שערים חדות וסגרו את יום המסחר כאשר ברקע המדדים בארה”ב עדיין יורדים בחדות. מדד הדאקס ירד 1.54%, מדד הקאק הצרפתי ירד ב- 2.01%, מדד הפוטסי הבריטי ירד ב- 1.88% ומדד הסטוקס 600 המרכזי של אירופה ירד ב- 1.81%.

ישראל

המדדים בישראל סיימו את יום המסחר בירידות שערים בהובלת סקטור ת”א נפט וגז כאשר מדד ת”א 35 ירד ב- 0.76% ו- ת”א 90 ירד ב- 0.45%. מדד ת”א בנקים ירד 0.75%, מדד ת”א נדל”ן עלה ב- 0.2% ומדד ת”א ביומד ירד ב- 2.02%. את העליות בתל אביב אתמול הובילו גזית גלוב שסיימה בעליה של 9.26%, הבורסה לניירות ערך בתל אביב שעלתה במסחר ב- 6.65%, וואן טכנולוגיות שסיימה את היום בעליה של 5.26% ואלקו שעלתה ביום המסחר ב- 3.19%. את הירידות במדד הובילו אלקטריאון שהמשיכה את המגמה השלילית מתחילת השנה וסיימה את היום בירידה של 15.07%, נפטא שירדה ב- 7.73% ודלק קבוצה שסיימה את היום בירידה של 7.11%. רוב המטבעות המובילים נסחרו בעליות מול השקל כאשר הדולר עלה ב- 2.3%, בסופו של יום שערו היציג נקבע על 3.291 שקלים. האירו עלה אתמול ב- 0.46% ושערו היציג נקבע על 3.5292 שקלים. הליש”ט סיימה את היום בירידה של 0.43% ושערה היציג נקבע על 4.1866 שקלים. אתמול דיווח משרד הבריאות על 3,788 מאומתים חדשים, 217 חולים במצב קשה כאשר מתוכם כ- 78 מונשמים. בגזרת הקריפטו המטבעות נסחרים כרגע בעליות , הביטקוין נסחר ב- 40,595 דולר למטבע ורשם עליה נוכחית של 1.00% האת’ריום נסחר ב- 3,001 דולר למטבע ורשם עליה נוכחית של 0.03%.

אביב פרוינד

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מעבר לזהב וכסף: מדוע מתכות רבות מציגות פריצות דרך חדות ב-2025
    • רוני מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | מעבר לזהב וכסף: מדוע מתכות רבות מציגות פריצות דרך חדות ב-2025 SKN | מעבר לזהב וכסף: מדוע מתכות רבות מציגות פריצות דרך חדות ב-2025

    בעוד זהב וכסף שלטו בכותרות במהלך 2025, הם מהווים רק חלק ממגמה רחבה בהרבה בשוקי המתכות הגלובליים. שילוב של ביקוש

    • לפני 2 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    בעוד זהב וכסף שלטו בכותרות במהלך 2025, הם מהווים רק חלק ממגמה רחבה בהרבה בשוקי המתכות הגלובליים. שילוב של ביקוש

    SKN | טסלה ב-2025: שלושה כוחות שעיצבו שנה ביזארית עבור אילון מאסק והשווקים
    • שגיא חבסוב
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | טסלה ב-2025: שלושה כוחות שעיצבו שנה ביזארית עבור אילון מאסק והשווקים SKN | טסלה ב-2025: שלושה כוחות שעיצבו שנה ביזארית עבור אילון מאסק והשווקים

    שנת 2025 של טסלה התבררה כאחת השנים החריגות ביותר בתולדות החברה בשווקים הציבוריים, עם תנודות חדות בסנטימנט וזהות תאגידית מתפתחת.

    • לפני 2 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    שנת 2025 של טסלה התבררה כאחת השנים החריגות ביותר בתולדות החברה בשווקים הציבוריים, עם תנודות חדות בסנטימנט וזהות תאגידית מתפתחת.

    SKN | האם על המשקיעים להשקיע 1,000 דולר ב-Plug Power דווקא עכשיו?
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | האם על המשקיעים להשקיע 1,000 דולר ב-Plug Power דווקא עכשיו? SKN | האם על המשקיעים להשקיע 1,000 דולר ב-Plug Power דווקא עכשיו?

    בעוד השווקים הגלובליים מעריכים מחדש את תיאבון הסיכון לקראת מחזור ההשקעות הבא, Plug Power שבה למרכז תשומת הלב של משקיעים

    • לפני 2 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    בעוד השווקים הגלובליים מעריכים מחדש את תיאבון הסיכון לקראת מחזור ההשקעות הבא, Plug Power שבה למרכז תשומת הלב של משקיעים

    SKN | ״אל תירדמו״ על שוק הרכב החשמלי בארה״ב: שלוש סיבות לכך ש-2026 עשויה לסמן נקודת מפנה
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 ימים

    SKN | ״אל תירדמו״ על שוק הרכב החשמלי בארה״ב: שלוש סיבות לכך ש-2026 עשויה לסמן נקודת מפנה SKN | ״אל תירדמו״ על שוק הרכב החשמלי בארה״ב: שלוש סיבות לכך ש-2026 עשויה לסמן נקודת מפנה

    לאחר תקופה סוערת שהתאפיינה בהאטה בצמיחת המכירות, מלחמות מחירים וספקנות מצד משקיעים, שוק הרכב החשמלי בארה״ב נכנס לשלב קריטי. בעוד

    • לפני 2 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    לאחר תקופה סוערת שהתאפיינה בהאטה בצמיחת המכירות, מלחמות מחירים וספקנות מצד משקיעים, שוק הרכב החשמלי בארה״ב נכנס לשלב קריטי. בעוד