hero

יום ג’ 26.04.22:

ארצות הברית

המדדים בוול סטריט התחילו את יום המסחר בירידות שערים חדות בהמשך לסוף שבוע אדום במיוחד אך כניסת כספים לשוק לאורך יום המסחר שינתה את המגמה ולבסוף המדדים סיימו את היום בעליות שערים. מדד הדאו ג’ונס סיים את היום בעליה של 0.7%. מדד ה- S&P 500 סגר את היום בעליה של 0.57%. מדד הנאסד”ק סיים את היום בעליה של 1.29% ומדד הראסל 2000 סיים את היום בעליה של 0.70%. הנפט ממשיך במסחר המאוד תנודתי שלו לאור הניסיון לתמחר את משבר האנרגיה והשפעת הבעיות בשרשראות האספקה על ההיצע הקיים וכעת נסחר בירידה של 3.38% המחיר לחבית עומד כעת על 98.62 דולר, ירידות החוזים על הנפט לאורך הלילה משכו את הסקטור למטה ביום המסחר וזה הוביל את הירידות במדד עם ירידה יומית של 3.34%. חברת טוויטר (TWTR) הודיעה אתמול שהיא נכנסת לתהליך של מכירה למנכ”ל טסלה אלון מאסק עבור 44 מיליארד דולר וברגע שהעסקה תצא לפועל החברה תהפוך לחברה פרטית. המסחר במניה הופסק באמצע היום לאחר ההודעה במחיר של 51.7 דולר למניה המשקף עליה יומית של 5.66%. מאסק אמר בהודעה משלו כי הוא רוצה להביא את החברה למקומות חדשים עם פיצ’רים נוספים, הפיכת האלגוריתם לקוד פתוח בכדי להגדיל שקיפות, להביס את הבוטים בפלטפורמה ואימות כל המשתמשים בפלטפורמה כאנשים אמיתיים. ההודעה צפויה לסיים מספר שבועות תנודתיים למניה שראתה את מאסק הופך לבעל המניות הגדול בחברה, דוחה את הצעת ההנהלה להצטרף לדירקטוריון ומנסה השתלטות עוינת על החברה. קוקה קולה (KO) הכתה את תחזיות האנליסטים לרבעון עם צפי חיובי קדימה וצמיחה של 16% בהכנסות, המניה עלתה לאחר הדוחות ב- 1.06%. חברת הגיימינג אקטיוויז’ן בליזארד (ATVI) פספסה את תחזית הרווח וההכנסות לרבעון עם מכירות מאכזבות למוצר הדגל של החברה קול אוף דוטי, המניה לא הגיבה באופן משמעותי לדוחות מכיוון שהמשקיעים ממשיכים להתמקד במיזוג לתוך מייקרוסופט.

אסיה

באסיה הבוקר המסחר מתנהל במגמה חיובית לאחר הירידות החדות אתמול עקב חזרתה של העלייה בתחלואה מנגיף הקורונה בסין. מדד הניקיי היפני עולה 0.51% מדדי סין המובילים נסחרים במגמה חיובית, מדד שנחאי עולה ב- 0.74% וממד האנג סנג עולה ב- 1.66%.

אירופה

מדדי אירופה התחילו את השבוע בירידות שערים חדות וסגרו את יום המסחר כאשר ברקע המדדים בארה”ב עדיין יורדים בחדות. מדד הדאקס ירד 1.54%, מדד הקאק הצרפתי ירד ב- 2.01%, מדד הפוטסי הבריטי ירד ב- 1.88% ומדד הסטוקס 600 המרכזי של אירופה ירד ב- 1.81%.

ישראל

המדדים בישראל סיימו את יום המסחר בירידות שערים בהובלת סקטור ת”א נפט וגז כאשר מדד ת”א 35 ירד ב- 0.76% ו- ת”א 90 ירד ב- 0.45%. מדד ת”א בנקים ירד 0.75%, מדד ת”א נדל”ן עלה ב- 0.2% ומדד ת”א ביומד ירד ב- 2.02%. את העליות בתל אביב אתמול הובילו גזית גלוב שסיימה בעליה של 9.26%, הבורסה לניירות ערך בתל אביב שעלתה במסחר ב- 6.65%, וואן טכנולוגיות שסיימה את היום בעליה של 5.26% ואלקו שעלתה ביום המסחר ב- 3.19%. את הירידות במדד הובילו אלקטריאון שהמשיכה את המגמה השלילית מתחילת השנה וסיימה את היום בירידה של 15.07%, נפטא שירדה ב- 7.73% ודלק קבוצה שסיימה את היום בירידה של 7.11%. רוב המטבעות המובילים נסחרו בעליות מול השקל כאשר הדולר עלה ב- 2.3%, בסופו של יום שערו היציג נקבע על 3.291 שקלים. האירו עלה אתמול ב- 0.46% ושערו היציג נקבע על 3.5292 שקלים. הליש”ט סיימה את היום בירידה של 0.43% ושערה היציג נקבע על 4.1866 שקלים. אתמול דיווח משרד הבריאות על 3,788 מאומתים חדשים, 217 חולים במצב קשה כאשר מתוכם כ- 78 מונשמים. בגזרת הקריפטו המטבעות נסחרים כרגע בעליות , הביטקוין נסחר ב- 40,595 דולר למטבע ורשם עליה נוכחית של 1.00% האת’ריום נסחר ב- 3,001 דולר למטבע ורשם עליה נוכחית של 0.03%.

אביב פרוינד

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | השווקים באירופה ננעלו במגמה מעורבת כאשר CAC 40 עולה בעוד FTSE 100 ו-MSCI Europe יורדים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    SKN | השווקים באירופה ננעלו במגמה מעורבת כאשר CAC 40 עולה בעוד FTSE 100 ו-MSCI Europe יורדים SKN | השווקים באירופה ננעלו במגמה מעורבת כאשר CAC 40 עולה בעוד FTSE 100 ו-MSCI Europe יורדים

    השווקים באירופה ננעלו ב-22 בספטמבר במגמה מעורבת, כאשר עליות מתונות בכמה מהמדדים ביבשת קוזזו על ידי ירידות במדדים אירופיים רחבים

    • לפני 4 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    השווקים באירופה ננעלו ב-22 בספטמבר במגמה מעורבת, כאשר עליות מתונות בכמה מהמדדים ביבשת קוזזו על ידי ירידות במדדים אירופיים רחבים

    SKN | מניות תל אביב עולות קלות כאשר ת״א-35 מתחזק ב-0.41% למרות חולשה רחבה יותר בשוק
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    SKN | מניות תל אביב עולות קלות כאשר ת״א-35 מתחזק ב-0.41% למרות חולשה רחבה יותר בשוק SKN | מניות תל אביב עולות קלות כאשר ת״א-35 מתחזק ב-0.41% למרות חולשה רחבה יותר בשוק

    שוק תל אביב מסכם יום מסחר מעורב מניות תל אביב ננעלו במגמה מעורבת ב-22 בספטמבר 2026, כאשר המדדים המובילים רשמו

    • לפני 5 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    שוק תל אביב מסכם יום מסחר מעורב מניות תל אביב ננעלו במגמה מעורבת ב-22 בספטמבר 2026, כאשר המדדים המובילים רשמו

    SKN | האם הנהגת ה-AI המוכרת יכולה לדחוף את S&P 500 בחזרה לעבר שיאים חדשים?
    • עומר בר
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    SKN | האם הנהגת ה-AI המוכרת יכולה לדחוף את S&P 500 בחזרה לעבר שיאים חדשים? SKN | האם הנהגת ה-AI המוכרת יכולה לדחוף את S&P 500 בחזרה לעבר שיאים חדשים?

    ה-S&P 500 נותר קרוב לשיא שלו שוק המניות האמריקאי מנווט במשך חודשים בנתיב צר שבין חוסן ללחצים הולכים וגוברים. S&P

    • לפני 7 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    ה-S&P 500 נותר קרוב לשיא שלו שוק המניות האמריקאי מנווט במשך חודשים בנתיב צר שבין חוסן ללחצים הולכים וגוברים. S&P

    SKN | השווקים בארה”ב נותרים סמוך לשיאים כאשר האופטימיות סביב AI פוגשת סיכוני ריבית וגיאופוליטיקה
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 8 שעה

    SKN | השווקים בארה”ב נותרים סמוך לשיאים כאשר האופטימיות סביב AI פוגשת סיכוני ריבית וגיאופוליטיקה SKN | השווקים בארה”ב נותרים סמוך לשיאים כאשר האופטימיות סביב AI פוגשת סיכוני ריבית וגיאופוליטיקה

    מניות ארה"ב נותרו בעליות רוחביות ביום שלישי, 22 בספטמבר, כאשר המשקיעים בחנו האם העלייה החדה בהובלת מניות הטכנולוגיה מהיום הקודם

    • לפני 8 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    מניות ארה"ב נותרו בעליות רוחביות ביום שלישי, 22 בספטמבר, כאשר המשקיעים בחנו האם העלייה החדה בהובלת מניות הטכנולוגיה מהיום הקודם