יום ו’ 22.04.22:

ארצות הברית

המדדים בוול סטריט התחילו את יום המסחר בעליות שערים חדות בניסיון לתקן חלק מהירידות החדות מתחילת השנה אך לאחר נאומו הניצי של פאוול עברו לירידות חדות בהובלת מניות הטכנולוגיה. מדד הדאו ג’ונס סיים את היום בירידה של 1.05%. מדד ה- S&P 500 סגר את היום בירידה של 1.48%. מדד הנאסד”ק ירד ב- 2.07% ומדד הראסל 2000 ירד ב- 2.29%. החוזים על הנפט חזרו לעלות לאחר שבוע מסחר תנודתי וסיימו את היום בעליה של 1.96%, סקטור האנרגיה לא הצליח לסיים את היום בעליות בזכות עליות החוזים על הנפט, הסקטור הוביל את הירידות במדד עם ירידה יומית של 3.1%. יושב ראש הפד ג’רום פאוול אמר בנאומו אתמול כי הוא רואה בסיס לביצוע העלאת ריבית של 50 נקודות בסיס בחודש מאי על מנת לטפל במהרה בלחצים האינפלציוניים, ההודעה הגיעה אחרי רטוריקה דומה מצד מספר חברי פד בימים האחרונים אשר מדברים על העלאה של 50 נקודות בסיס ויותר. חברת התקשורת AT&T (T) פרסמה דוחות חיוביים לרבעון עם גידול מפתיע במנויים שעזר לשמור על רווחיות למרות הלחצים האינפלציוניים, המניה עלתה לאחר הדוחות ב- 4.01%. חברת האנרגיה נסקט ארה (NEE) פרסמה דוחות מאכזבים לרבעון עם פספוס רציני בהכנסות וצפי להאטה בהתקנות ברבעון הקרוב, המניה ירדה לאחר הדוחות ב- 6.54%. חברת ההשקעות בלאקסטון (BX) פרסמה דוחות חיוביים לרבעון אך עדכנה צפי מאכזב להמשך השנה עם צפי להאטה בעסקאות בגלל רמת האינפלציה הגבוהה, סביבת הריבית העולה והלחצים הגיאופוליטיים. המניה התחילה את יום המסחר לאחר הדוחות בעליה אך מהר מאוד הצטרפה למגמה בשווקים וסיימה את היום בירידה של 6.45%.

אסיה

באסיה הבוקר המסחר מתנהל במגמה מעורבת. מדד הניקיי היפני יורד 1.71% מדדי סין המובילים נסחרים במגמה מעורבת, מדד שנחאי עולה ב- 0.13% ומדד האנג סנג יורד ב- 0.28%.

אירופה

מדדי אירופה סיימו את היום בעליות שערים למרות הירידות בארה”ב שהחלו לאחר סיום המסחר באירופה. מדד הדאקס הגרמני עלה 0.98%, מדד הקאק הצרפתי סיים את היום בעליה של 1.36%, ומדד הפוטסי הבריטי ירד ב- 0.02%. מדד הסטוקס 600 המרכזי של אירופה עלה ב- 0.32%.

ישראל

היום לא התקיים מסחר בישראל בעקבות החג. בגזרת המט”ח רוב המטבעות המובילים ירדו מול השקל ביום המסחר, הדולר ירד ב- 0.56%, בסופו של יום שערו היציג נקבע על 3.217 שקלים. האירו עלה אתמול ב- 0.37% ושערו היציג נקבע על 3.5132 שקלים. הליש”ט נחלשה אתמול ב- 0.15% ושערה היציג נקבע על 4.2047 שקלים. אתמול דיווח משרד הבריאות על 4,054 מאומתים חדשים, 221 חולים במצב קשה כאשר מתוכם כ- 76 מונשמים. בגזרת הקריפטו המטבעות השונים נסחרים בכרגע בירידות שערים, הביטקוין נסחר ב- 40,701 דולר למטבע ורשם ירידה נוכחית של 1.6% האת’ריום נסחר ב- 3,014 דולר למטבע ורשם ירידה נוכחית של .0.95%.

אביב פרוינד

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    דוח התעסוקה של יוני 2025: שוק העבודה האמריקאי ממשיך להדהים את כולם
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 17 mins

    דוח התעסוקה של יוני 2025: שוק העבודה האמריקאי ממשיך להדהים את כולם דוח התעסוקה של יוני 2025: שוק העבודה האמריקאי ממשיך להדהים את כולם

    שוק העבודה האמריקאי ממשיך להפתיע, והדוח האחרון מיוני 2025 מספק תובנות חשובות לגבי הכיוון שאליו פונה הכלכלה הגדולה בעולם. הנתונים

    • לפני 17 mins
    • 8 דק’ קריאה

    שוק העבודה האמריקאי ממשיך להפתיע, והדוח האחרון מיוני 2025 מספק תובנות חשובות לגבי הכיוון שאליו פונה הכלכלה הגדולה בעולם. הנתונים

    שוקי צפון אמריקה נסגרים חזק: צלילה עמוקה לביצועי מדדי המפתח
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    שוקי צפון אמריקה נסגרים חזק: צלילה עמוקה לביצועי מדדי המפתח שוקי צפון אמריקה נסגרים חזק: צלילה עמוקה לביצועי מדדי המפתח

    עם סיום יום המסחר באמריקות, מדדים מרכזיים הראו מומנטום חיובי בולט, מה שמסמן סגירה אופטימית למשקיעים. מהעלייה החזקה של מדד

    • לפני 2 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר באמריקות, מדדים מרכזיים הראו מומנטום חיובי בולט, מה שמסמן סגירה אופטימית למשקיעים. מהעלייה החזקה של מדד

    יולי – החודש המוביל של S&P 500: האם המסורת תמשיך גם ב-2025?
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    יולי – החודש המוביל של S&P 500: האם המסורת תמשיך גם ב-2025? יולי – החודש המוביל של S&P 500: האם המסורת תמשיך גם ב-2025?

     עונת התשואות בשיאה – מה עומד מאחורי המספרים של יולי? חודש יולי מתבלט בעקביות כאחד החודשים החזקים ביותר במדד S&P

    • לפני 4 שעה
    • 8 דק’ קריאה

     עונת התשואות בשיאה – מה עומד מאחורי המספרים של יולי? חודש יולי מתבלט בעקביות כאחד החודשים החזקים ביותר במדד S&P

    קרב המיליארדים על סיטגו: הומלצה הצעה ב-7.38 מיליארד דולר, אך הדרמה טרם הסתיימה
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    קרב המיליארדים על סיטגו: הומלצה הצעה ב-7.38 מיליארד דולר, אך הדרמה טרם הסתיימה קרב המיליארדים על סיטגו: הומלצה הצעה ב-7.38 מיליארד דולר, אך הדרמה טרם הסתיימה

    פקיד בית משפט בארה"ב המליץ על הצעת קבוצה בראשות חברת הכרייה גולד ריזרב לרכישת חברת האם של ענקית הזיקוק סיטגו

    • לפני 5 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    פקיד בית משפט בארה"ב המליץ על הצעת קבוצה בראשות חברת הכרייה גולד ריזרב לרכישת חברת האם של ענקית הזיקוק סיטגו