hero

כל משקיע יודע כי שינויים בשווקים ישפיעו על מגמות של מחירי מוצרי השקעה. כל שינוי עשוי להשפיע, החל משיעורי האבטלה וכלה בפוליטיקה. אבל מה עם השפעות בכיוון ההפוך? איך שוק ההון מעצב את המציאות שבה אנו חיים ואיך תמהיל ההשקעות שאנחנו בוחרים לתיק ההשקעות המנוהל הפרטי שלנו מניע גלגלים הרבה יותר רחבים מאשר רק אלה של שוק ההון?

ארגונים מגייסים כספים ומשקיעים בייצור

ההשפעה הראשונה של שוק ההון על עולמנו תהיה כמובן זו הישירה: ההשקעות במניות והגיוסים שעורכות חברות שמוכרות מניות מאפשרות פיתוח והתרחבות של מחקר וייצור. אנחנו רואים את זה למשל בסקטור הפודטק כאשר חברות בשלבים שונים של מחקר ופיתוח של מוצרים חדשים, כמו פיוצ’ר מיט שגייסה בסוף שנת 2021 כ – 350 מיליוני דולרים או חברת הסטארט אפ הישראלית פלנטיש שמדפיסה נתחי סלמון וגייסה לאחרונה שני מיליוני דולרים. סכומים אלה שגויסו יעמדו לטובת המשך פיתוח וחדירה לשווקים, יאפשרו הפחתת עלויות ייצור ומכירת המוצרים במחירים אטרקטיביים יותר וגיוון גדול יותר במספר המוצרים הנמכרים.

שילוב ידיים בין טרנדים להשקעה וטרנדים במחקר ופיתוח

עוד השפעה משמעותית של שוק ההון על המציאות מאפשרת לגושים גדולים של משקיעים לכוון את מאמצי המו”פ לקראת סקטורים שיש בהם עניין ציבורי רב. ראינו זאת היטב במהלך שנת 2021, כאשר משקעים פרטיים ומוסדיים הצביעו על טרנדים מעניינים במיוחד, כמו למשל על טרנד תעשיית החלל, הקלינטק, הפודטק, וטרנדים אחרים. העניין שבא לידי ביטוי היטב בחיפוש של משקיעים אחר הזדמנויות בתחום, הביא להתפתחויות מואצות בסקטורים אלה מבחינת המשאבים שהושקעו בקביעת הובלה בין ארגונים רלוונטיים ובהשקעה בחדשנות.

התעשייה משפיעה על שוק ההון – ולהיפך

מגמות בתעשייה ובהיצע של מוצרים שונים משפיעות על האטרקטיביות של מוצרי השקעה בשוק ההון. זה יכול להיות שינויים גיאו-פוליטיים, שינויים במחירי חומר הגלם או בביקושים (ראו ערך השינויים בביקוש למוצרים וסביבות טכנולוגיות בתקופת הבידודים של שנת 2020 והעלייה המטאורית במחירי המניות של חברות הטכנולוגיה), כמו גם טרנדים של השקעה שמעצבים את ההיררכיה בין חברות גדולות בתעשייה. הקשר בין שינויים ארגוניים ושוק ההון הוא ברור: כשאילון מאסק מצייץ בנוגע למכירת מניות או מאפשר רכישת מוצרים באתר של טסלה באמצעות המטבע הקריפטוגרפי דוג’קוין, משהו קורה באופן כמעט מיידי בשוק ההון. אבל הקשר הזה פועל גם הפוך: כאשר נוצר טרנד השקעה במוצר או בסקטור מסויים, הוא מושך אליו עניין הולך וגובר גם בשוק ההון, עם הצטרפות של עוד ועוד משקיעים והזרמה של כספים לארגונים רלוונטיים. העניין גורם להובלה של הגוף המושך השקעות גם מחוץ לשוק ההון, לסיקור נרחב ולעיתים לעלייה בביקושים. בחלק מהמקרים, כאשר עליות בשוק ההון אינן מבוססות או הולכות יד ביד עם שינויים שמצדיקים את העלייה במשיכה של משקיעים למוצר כמו למשל שינויים במגוון המוצרים, באטרקטיביות הארגון, בשוק שבו הוא פועל וכדומה, העליות מובילות לתיקון מחירים או לירידות שערים, ומובילות לעיתים את הארגון למצב של קריסה.

בחירת מוצרים להשקעה בשוק ההון כחלק מהמציאות שבה אנחנו חיים

האורקל מאומהה, גורו ההשקעות וורן באפט, צוטט לא פעם כאומר – השקיעו במניות של חברה שתרצו להיות הבעלים שלה, גם בעוד מאה שנים. בגילו המופלג ועם המיליארדים הרשומים על שמו, אפשר להניח שהוא יודע על מה הוא מדבר כשהוא מסביר על השקעות שיש להן ערך, בשוק ההון כמו גם בעולם האמיתי. הבחירה של מוצרי השקעה בעלי ערך, העשויים להוביל טרנדים בשוק ההון ומחוץ לו, היא עיקרון השקעה מעניין עם עקרונות מוסריים מאחוריו, ויש שיגידו (וגם יציגו קבלות), שבהשקעות לטווח ארוך – מדובר בעיקרון השקעה רווחי.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם משקיעים בעלי הון גבוה מפסידים הזדמנויות בכך שאינם משתמשים בשותף בסגנון פמילי אופיס?
    • רוני מור
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 20 שעה

    SKN | האם משקיעים בעלי הון גבוה מפסידים הזדמנויות בכך שאינם משתמשים בשותף בסגנון פמילי אופיס? SKN | האם משקיעים בעלי הון גבוה מפסידים הזדמנויות בכך שאינם משתמשים בשותף בסגנון פמילי אופיס?

    עבור רבים מבין בעלי ההון הגבוה, האתגר כבר אינו רק להגדיל את ההון — אלא לארגן, להגן ולתאם כל רכיב

    • לפני 20 שעה
    • 4 דק’ קריאה

    עבור רבים מבין בעלי ההון הגבוה, האתגר כבר אינו רק להגדיל את ההון — אלא לארגן, להגן ולתאם כל רכיב

    SKN | מדוע שוויץ היא הסטנדרט החדש לניהול הון אסטרטגי?
    • רוני מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | מדוע שוויץ היא הסטנדרט החדש לניהול הון אסטרטגי? SKN | מדוע שוויץ היא הסטנדרט החדש לניהול הון אסטרטגי?

    מה הופך את שוויץ למרכז הפיננסי הבטוח והיוקרתי בעולם? כשאתם בוחנים את האפשרויות לניהול הון אסטרטגי, עליכם להבין מדוע שוויץ

    • לפני 3 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    מה הופך את שוויץ למרכז הפיננסי הבטוח והיוקרתי בעולם? כשאתם בוחנים את האפשרויות לניהול הון אסטרטגי, עליכם להבין מדוע שוויץ

    SKN | האם בנקי וול סטריט חשופים לסיכוני סייבר נסתרים בעקבות פרצת SitusAMC?
    • רוני מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | האם בנקי וול סטריט חשופים לסיכוני סייבר נסתרים בעקבות פרצת SitusAMC? SKN | האם בנקי וול סטריט חשופים לסיכוני סייבר נסתרים בעקבות פרצת SitusAMC?

    מוסדות פיננסיים בוול סטריט ממהרים להעריך את היקף החשיפה שלהם לאחר שפורצים חדלו-זהות חדרו ל־SitusAMC, ספקית מרכזית של נתוני נדל״ן

    • לפני 3 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מוסדות פיננסיים בוול סטריט ממהרים להעריך את היקף החשיפה שלהם לאחר שפורצים חדלו-זהות חדרו ל־SitusAMC, ספקית מרכזית של נתוני נדל״ן

    SKN | האם הביקוש ה“יוצא דופן” ל-AI של אנבידיה מסמן שלב חדש בעליית הטכנולוגיה הגלובלית?
    • Articles
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 7 ימים

    SKN | האם הביקוש ה“יוצא דופן” ל-AI של אנבידיה מסמן שלב חדש בעליית הטכנולוגיה הגלובלית? SKN | האם הביקוש ה“יוצא דופן” ל-AI של אנבידיה מסמן שלב חדש בעליית הטכנולוגיה הגלובלית?

    אנבידיה מציתה מחדש את תנופת ה-AI עם רבעון שובר שיאים אנבידיה שיגרה אות ברור נוסף לכך שהביקוש לחומרת בינה מלאכותית

    • לפני 7 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    אנבידיה מציתה מחדש את תנופת ה-AI עם רבעון שובר שיאים אנבידיה שיגרה אות ברור נוסף לכך שהביקוש לחומרת בינה מלאכותית