hero

סדרה של פריצות סייבר משמעותיות בישראל, עלו לכותרות ולא הותירו ספק למי שעוד היה כזה: הנתונים שלנו חשופים, האקרים מכל רחבי העולם מצויידים בטכנולוגיות זריזות שקשה לנצח, ומעוניינים לפצח את הקודים שיעניקו להם גישה לנתונים ואפשרות לדרוש סכומי עתק כתשלומי כופר. מנכ”ל פורטינט, מהחזקות והבולטות מבין חברות אבטחת הסייבר בארץ, מדבר על מעל 1,000 פריצות בממוצע בשבוע על ארגונים ישראלים – כאשר לאחרונה ציין כי הסקטור שסובל מהמספר הגבוה ביותר של ניסיונות פריצה, הוא סקטור הבריאות ובפרט בתי החולים.

לצד הפחתה ניכרת בפשיעה במיקומים פיזיים, כמו למשל פריצות לבנקים, ארגונים שמנהלים פריצות סייר הם לעיתים ארגוני טרור, ולפעמים הם לא יותר מאשר קבוצה של נערים חריפי שכל ומשועשעים. אינספור ארגוני עתק מנהלים מסדי נתונים וביג דאטה בהיקפים הולכים וגדלים, ונדרשים על מנת לספק מענה הולם לצרכי השימוש במידע הארגוני שלהם, לאחסן את הנתונים בענן. חברות שמשתמשות באחסון נתונים בענן חשופות יותר לפריצות סייבר, וזו אחת הסיבות הבולטות לשיעור שעלה במאות אחוזים במהלך השנה החולפת, של פריצות כאלה ודרישות כופר להשבת נתונים, למשל של משתמשים או לקוחות בארגונים שנפרצו.

על פי מחקר שנערך לאחרונה בישראל, פחות מ – 50% מכלל הארגונים מבוטחים בביטוח סייבר. חשוב לדעת, שמעבר לעלות הכופר הנדרש על ידי הפורצים למערכת, עלויות נוספות במקרה של פריצת סייבר היא עלות השבת המערכות לפעילות תקינה, עלות הפסד של ימי עבודה, עלות של תביעות ופיצויים ללקוחות ועובדים שפרטיהם נחשפו ועוד. סך הכל, מדובר באירוע שהפוטנציאל שלו להשבית את פעילות הארגון ולגרום לנזקים כבדים – גדול, ראו ערך שירביט שההפסדים לאחר פריצת הסייבר שחוותה איפס לחלוטין את רווחיה לאורך שנת 2021.

המרוויחים הגדולים הם חברות אבטחת הסייבר

לצד הסיכונים הגדלים בניהול מסד נתונים בענן, מספר לא מבוטל של חברות אבטחת סייבר גדלו באופן מטאורי במהלך השנה האחרונה, כמה חברות אבטחת סייבר צעירות אף הרוויחו את הכינוי חדי קרן, לאחר ששווי השוק לפיו נסחרו היה גבוה ממילארד דולר. כמה מהבולטות שבחברות הסייבר ששווי השוק ומחירי המניות שלהם קפצו הן:

פורטינט

“המלכה האם” של חברות אבטחת הסייבר, נוסדה בשנת 2000 והמציאה את חומת האש, שערכה עלה ביציבות לאורך השנים אולם זינק בחדות מאז מרץ 2020, ובשנה האחרונה היא השיגה תשואה של כ – 192.5%.

פאלו אלטו

חברת אבטחת המידע פאלו אלטו נטוורקס הוקמה בשנת 2005, ושווי השוק שלה החל לזנק בדיוק במרץ אשתקד, עם הבהלה בשוקי ההון שאיפיינה את הרבעון הראשון של אותה שנה. פאלו אלטו השיגה במהלך 12 החודשים האחרונים תשואה של 82.7%. לפי דירוג דאן אנד בראדסטריט, מדובר בחברה עם השינוי הגדול ביותר בהכנסות בנוגע לשנה שעברה.

סייבר ארק

סייברארק היא חד קרן צעיר העוסק באבטחת מידע, מבית הייצור הישראלי המבטיח ששחרר אל העולם השנה מספר מפתיע של יוני קורנים בתחום אבטחת המידע. מניית סייברארק הרוויחה השנה תשואה של מעל 84%, עם שווי שוק של כ – 7.8 מיליארדי דולרים.

האם כדאי להשקיע בחברות מבוססות וחדי קרן בתחום אבטחת המידע?

התשובה היא, להערכת אנליסטים, כן. סקטור אבטחת המידע הוא סקטור “חם”, שניראה שישמור על רמות גבוהות של ביקושים בשנים הבאות. השאלה אם לבחור להוסיף לתיק ההשקעות המנוהל שלכם מניות של חברות סייבר מבוססות או של חדי קרן צעירות וחדשות היא עניין של העדפת סיכונים, כאשר גם חברות וותיקות ומבוססות ששומרות על החדשנות הנדרשת בתחום, וגם חדי קרן, חברות סטארט אפ וארגונים צעירים שהונפקו ומציעים טכנולוגיות אבטחת מידע חדשות, משיגים תשואות גבוהות וצפויים לשמור על רמה גבוהה של רווחים בעתיד הנראה לעין.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | רגולטורים בנקאיים מגבירים את הפיקוח על AI על רקע סיכוני סייבר וחששות ליציבות הפיננסית
    • עומר בר
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 2 ימים

    SKN | רגולטורים בנקאיים מגבירים את הפיקוח על AI על רקע סיכוני סייבר וחששות ליציבות הפיננסית SKN | רגולטורים בנקאיים מגבירים את הפיקוח על AI על רקע סיכוני סייבר וחששות ליציבות הפיננסית

    רגולטורים בנקאיים מרחיבים את הפיקוח על מערכות AI מתקדמות רגולטורים פיננסיים בארה״ב ובאירופה מגבירים את בחינת הסיכונים הקשורים לבינה מלאכותית,

    • לפני 2 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    רגולטורים בנקאיים מרחיבים את הפיקוח על מערכות AI מתקדמות רגולטורים פיננסיים בארה״ב ובאירופה מגבירים את בחינת הסיכונים הקשורים לבינה מלאכותית,

    SKN | תוכנית Saver’s Match של ה-IRS עשויה להעניק לזכאים עד 1,000 דולר נוספים לחיסכון לפנסיה
    • ליאור מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 7 ימים

    SKN | תוכנית Saver’s Match של ה-IRS עשויה להעניק לזכאים עד 1,000 דולר נוספים לחיסכון לפנסיה SKN | תוכנית Saver’s Match של ה-IRS עשויה להעניק לזכאים עד 1,000 דולר נוספים לחיסכון לפנסיה

    רשות המסים האמריקאית, IRS, מודיעה לנישומים על תמריץ חדש לחיסכון לפנסיה שצפוי להיכנס לתוקף ב-2027. תוכנית Saver’s Match, שנוצרה במסגרת

    • לפני 7 ימים
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    רשות המסים האמריקאית, IRS, מודיעה לנישומים על תמריץ חדש לחיסכון לפנסיה שצפוי להיכנס לתוקף ב-2027. תוכנית Saver’s Match, שנוצרה במסגרת

    SKN | שווקי אירופה ממשיכים לרדת: EURO STOXX 50 מוביל את הירידות
    • אור שושן
    • •
    • 4 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 שבועות

    SKN | שווקי אירופה ממשיכים לרדת: EURO STOXX 50 מוביל את הירידות SKN | שווקי אירופה ממשיכים לרדת: EURO STOXX 50 מוביל את הירידות

    שווקי אירופה המשיכו לרדת ב-8 באוקטובר, כאשר כל מדדי המניות המרכזיים ושני מדדי המטבעות שנכללו בנתונים ננעלו בירידות. מדד EURO

    • לפני 1 שבועות
    • •
    • 4 דק’ קריאה

    שווקי אירופה המשיכו לרדת ב-8 באוקטובר, כאשר כל מדדי המניות המרכזיים ושני מדדי המטבעות שנכללו בנתונים ננעלו בירידות. מדד EURO

    SKN | תשואת אג”ח ארה”ב ל-10 שנים מטפסת לשיא מאז 2002, כאשר חששות האינפלציה מאתגרים את ציפיות הריבית של הפד
    • רוני מור
    • •
    • 7 דק’ קריאה
    • •
    • לפני 1 שבועות

    SKN | תשואת אג”ח ארה”ב ל-10 שנים מטפסת לשיא מאז 2002, כאשר חששות האינפלציה מאתגרים את ציפיות הריבית של הפד SKN | תשואת אג”ח ארה”ב ל-10 שנים מטפסת לשיא מאז 2002, כאשר חששות האינפלציה מאתגרים את ציפיות הריבית של הפד

    תשואות האג"ח מטפסות לשיאים של יותר משני עשורים תשואות האג"ח הממשלתיות ארוכות הטווח בארצות הברית החלו את השבוע תחת לחץ

    • לפני 1 שבועות
    • •
    • 7 דק’ קריאה

    תשואות האג"ח מטפסות לשיאים של יותר משני עשורים תשואות האג"ח הממשלתיות ארוכות הטווח בארצות הברית החלו את השבוע תחת לחץ