נקודות מפתח
- אינפלציה: פרסום מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש ספטמבר, שנדחה עקב השבתת הממשל, הוא נתון המאקרו המשפיע ביותר לפני החלטת הריבית הקרובה של הפדרל ריזרב.
- עונת הדוחות: תשומת הלב מופנית לחברות טכנולוגיה ענקיות – טסלה, שתחשוף התקדמות בתחומי הרובוטיקה וה-AI, ונטפליקס, לאחר העלאת מחירים והרחבת תחזיות.
- סיכוני מאקרו: שווקי המניות נמצאים תחת לחץ מחודש בעקבות ביטול פגישת סחר מתוכננת בין ארה"ב לסין, מה שמצית מחדש חששות ממלחמת מכסים.
השבוע הנוכחי בשווקים העולמיים מתאפיין בשילוב נפיץ של דוחות כספיים רבעוניים מחברות מפתח לצד פרסומי מאקרו קריטיים ואי-וודאות גלובלית. המגמה המסחררת שנרשמה בשבוע שעבר, על רקע חששות מאיכות האשראי בבנקים אזוריים, מחייבת את המשקיעים להתמקד בשני צירים מרכזיים: פרסום נתון האינפלציה המעוכב בארה”ב והביצועים העסקיים של ענקיות הטכנולוגיה, במיוחד אלו הנמצאות בחזית הרכב החשמלי והבינה המלאכותית. הדינמיקה הזו תעצב את ציפיות הריבית לשבוע הבא ואת כיוון המניות לטווח הקרוב.
מדד המחירים לצרכן: המבחן האחרון של הפד
מדד המחירים לצרכן (CPI) לחודש ספטמבר, המתוכנן ליום שישי, מהווה את פיסת המידע המשמעותית האחרונה שהפדרל ריזרב יקבל לידיו טרם החלטת הריבית הבאה שלו. דחיית הנתון עקב המצב הפוליטי בוושינגטון רק הגבירה את חשיבותו. כלכלנים צופים כי הדו”ח ישקף עליית מחירים מתונה יותר בהשוואה לחודש אוגוסט.
נתון זה ישמש אינדיקטור מכריע להערכת הפד את קצב ההתמתנות האינפלציונית, במיוחד לאור הדגש ששמו גורמים בבנק המרכזי על ההיחלשות בשוק העבודה. אם ה-CPI יפתיע כלפי מטה, הדבר יתמוך בנרטיב של “נחיתה רכה” ויגביר את הסבירות להפוגה או אף לקיצוץ ריבית. לעומת זאת, אינפלציה עיקשת מהצפוי עלולה לאלץ את הפד לשקול מחדש את מדיניותו.
דוחות הטכנולוגיה: AI, רובוטיקה והפער בין הציפיות למציאות
עונת הדוחות תתמקד השבוע בדו”חות של שלוש חברות טכנולוגיה מובילות:
- טסלה (TSLA): פרסום הדו”ח ביום רביעי יתמקד לא רק בביצועי מסירות הרכב החשמלי, שנראה חזק יותר מהצפוי, אלא בעיקר בעדכונים בנושאי צמיחה ארוכת טווח. המנכ”ל, אילון מאסק, צפוי להרחיב על תוכניות הרובוטקסי, פיתוח רובוטי ה”אופטימוס” וקידום טכנולוגיית הנהיגה העצמית. החברה נמצאת תחת בחינה מדוקדקת לאחר עלייה חדה במניה, כאשר המשקיעים מחפשים הצדקה איתנה לשווי השוק שלה מעבר לענף הרכב.
- אינטל (INTC): הדו”ח שיתפרסם ביום חמישי יעמוד במוקד לאחר סדרת השקעות ועסקאות שמיצבו את יצרנית השבבים האמריקאית מחדש, כולל שותפות עם אנבידיה וסיוע ממשלתי. המשקיעים יעקבו אחר סימנים להתאוששות וצמיחה בשוק השבבים, במיוחד בהקשר של ביקוש גובר לפתרונות AI.
- נטפליקס (NFLX): הסטרימר ידווח ביום שלישי לאחר שנקטה בצעדים להגדלת ההכנסות באמצעות העלאות מחירים ומיסוד המלחמה בשיתוף הסיסמאות. עדכוני המנויים והתחזיות להמשך השנה יהיו חיוניים להערכת יעילות הצעדים הללו.
סכסוך הסחר והשוק הסיני: איום מתחדש
אי-הוודאות הגיאו-כלכלית עלתה מדרגה עם דיווחים על ביטול פגישה מתוכננת בין הנשיא דונלד טראמפ לשי ג’ינפינג, ובעקבותיה איומים בהטלת מכסים נוספים של 100% על יבוא מסין. צעדים אלו, המהווים תגובה להגבלות סיניות על ייצוא מינרלים קריטיים, מחזירים את “מלחמת הסחר” לכותרות ומעוררים חשש כבד מפני האטה גלובלית והשפעה שלילית ישירה על מגזרים רגישים כגון טכנולוגיה וייצור.
להסתכל קדימה: בין אינפלציה לגיאופוליטיקה
השבוע עשוי להיות אחד התנודתיים ביותר ברבעון הנוכחי. השווקים ינועו בין נתוני האינפלציה והדיור (מכירות בתים קיימים ונתוני PMI) לבין ביצועי ענקיות הטכנולוגיה. אולם, גורם סיכון מרכזי נותר המתיחות הגוברת סביב סוגיות הסחר בין המעצמות. על המשקיעים לעקוב מקרוב אחר תגובות השוק להתפתחויות הגיאופוליטיות, שכן הן עלולות להשפיע באופן מיידי ודרמטי על סנטימנט הסיכון העולמי, הרבה מעבר להשפעת נתון מאקרו בודד.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שעה
SKN | יום שלישי, 5 במאי 2026 – מניות תל אביב ממשיכות לעלות זה יום שני ברציפות לאחר עליות ביום שני, 4 במאי | ת”א-90 מזנק ב-2.28% עם התרחבות רוחב השוק
שווקי תל אביב נסגרו בעליות ביום שלישי, 5 במאי 2026, תוך המשך המגמה החיובית מיום שני, 4 במאי, כאשר אמון
- לפני 1 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
שווקי תל אביב נסגרו בעליות ביום שלישי, 5 במאי 2026, תוך המשך המגמה החיובית מיום שני, 4 במאי, כאשר אמון
- רוני מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 8 שעה
SKN | מחירי הנפט נסוגים קלות לאחר זינוק על רקע עימותים בין ארה”ב לאיראן המעלים חששות להפסקת אש
מחירי הנפט ירדו קלות לאחר זינוק משמעותי, כאשר השווקים הגיבו להסלמה במתיחות בין ארצות הברית לאיראן.נפט ברנט ירד לכיוון 113
- לפני 8 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
מחירי הנפט ירדו קלות לאחר זינוק משמעותי, כאשר השווקים הגיבו להסלמה במתיחות בין ארצות הברית לאיראן.נפט ברנט ירד לכיוון 113
- עומר בר
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 9 שעה
SKN | אפל בוחנת את אינטל וסמסונג לייצור שבבים בארה”ב על רקע חששות מאספקה
אפל קיימה לפי הדיווחים שיחות ראשוניות עם אינטל וסמסונג אלקטרוניקס בנוגע לייצור המעבדים המרכזיים שלה בארצות הברית. השיחות מאותתות על
- לפני 9 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
אפל קיימה לפי הדיווחים שיחות ראשוניות עם אינטל וסמסונג אלקטרוניקס בנוגע לייצור המעבדים המרכזיים שלה בארצות הברית. השיחות מאותתות על
- שגיא חבסוב
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 24 שעה
SKN | מחיר השמרנות: הפער הנפתח בין באפט למדדי הטכנולוגיה
מאז המחצית השנייה של שנת 2022, וורן באפט וצוות הניהול של ברקשייר האת'וויי נוקטים בגישה של צמצום חשיפה, כאשר החברה
- לפני 24 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
מאז המחצית השנייה של שנת 2022, וורן באפט וצוות הניהול של ברקשייר האת'וויי נוקטים בגישה של צמצום חשיפה, כאשר החברה