סיטיגרופ (Citigroup Inc. NYSE: C) פרסמה ב-15 באפריל 2025 את דוחותיה הכספיים לרבעון הראשון של שנת 2025. מהדוחות עולה כי הבנק רשם הכנסה נטו של 4.1 מיליארד דולר, או 1.96 דולר למניה בדילול מלא, על בסיס הכנסות של 21.6 מיליארד דולר. נתונים אלה משקפים שיפור ניכר בהשוואה לרבעון הראשון של 2024, אז עמדה ההכנסה נטו על 3.4 מיליארד דולר, או 1.58 דולר למניה בדילול מלא, על בסיס הכנסות של 21.0 מיליארד דולר. העלייה המדווחת בהכנסות בשיעור של 3% לעומת התקופה המקבילה אשתקד נבעה בעיקר מצמיחה בכל אחד מחמשת העסקים המקושרים של סיטי, אולם קוזזה במידה רבה על ידי ירידה בפלח “כל היתר” (All Other). בניכוי השפעות הקשורות לפיצולים עסקיים בשתי התקופות, ההכנסות אף הן עלו ב-3%. בחינה מעמיקה זו מתחקה אחר המניעים העיקריים מאחורי ביצועי סיטי ברבעון הראשון, מנתחת את תרומות פלחי העסקים המרכזיים שלה ושופכת אור על המדדים הפיננסיים הבסיסיים.
ביצועים פיננסיים כוללים: הכנסות, הוצאות ורווחיות
תוצאות הרבעון הראשון של 2025 של סיטיגרופ משקפות תקופה של מנוף תפעולי חיובי ושיפור בתשואות בכל קווי העסקים שלה. ההכנסה הנקייה לרבעון הגיעה ל-4.1 מיליארד דולר, עלייה מ-3.4 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. צמיחה זו נבעה בעיקר מהוצאות נמוכות יותר והכנסות גבוהות יותר, אם כי קוזזה חלקית על ידי עלייה בעלות האשראי. הרווח למניה (EPS) גם הוא עלה מ-1.58 דולר ל-1.96 דולר למניה בדילול מלא, וזה משקף את ההכנסה הנקייה הגבוהה יותר ומספר נמוך יותר של מניות במחזור.
ההכנסות הכוללות, נטו מהוצאות ריבית, עמדו על 21.6 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2025, עלייה של 11% רבעון על רבעון מול הרבעון הרביעי של 2024 ועלייה של 3% שנה על שנה מול הרבעון הראשון של 2024. צמיחה זו בהכנסות נבעה בעיקר מעלייה של 4% בהכנסות מריבית נטו, מונעת על ידי פעילות בבנקאות אישית בארה”ב (USPB), שווקים, עושר ושירותים. עם זאת, עלייה זו קוזזה חלקית על ידי ירידות בפלחי “כל היתר” ובנקאות. הכנסות שאינן מריבית גם כן רשמו עלייה של 1%, בעיקר מפעילות בשווקים, בנקאות ועושר, אשר קוזזה על ידי ירידות בפלחי “כל היתר”, USPB ושירותים.
הוצאות התפעול הסתכמו ב-13.4 מיליארד דולר, ירידה של 5% על בסיס מדווח בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. ירידה זו נבעה בעיקר מהיטל מיוחד קטן יותר של ה-FDIC (תאגיד ביטוח הפיקדונות הפדרלי), היעדר חיוב ארגון מחדש והוצאות פיצויים נמוכות יותר. הירידה בהוצאות הפיצויים הושפעה לחיוב גם מהשפעת שערי חליפין, חיסכון בפריון הקשור לפישוט הארגוני של סיטי, הפחתת עלויות שאינן מנוצלות, ופיצויי פיטורים נמוכים יותר. השפעות חיוביות אלו על ההוצאות קוזזו חלקית על ידי עליות בהוצאות טכנולוגיה ותקשורת, עמלות מקצועיות הקשורות לטרנספורמציה, והוצאות פרסום ושיווק. בניכוי ההיטל המיוחד של ה-FDIC והשפעות הקשורות לפיצולים עסקיים, ההוצאות ירדו ב-3%.
עלות האשראי של סיטיגרופ עלתה ב-15% ל-2.7 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2025. עלייה זו נבעה בעיקר מבנייה גבוהה יותר נטו בהפרשות להפסדי אשראי (ACL), המשקפת הרעה בתחזית המאקרו-כלכלית ברבעון הנוכחי לעומת התקופה המקבילה אשתקד, וכן הפסדי אשראי נטו גבוהים יותר בתיקי כרטיסי האשראי ב-USPB. למרות זאת, שיעור המס האפקטיבי של סיטיגרופ נותר ללא שינוי מהותי ועמד על כ-25% בהשוואה לרבעון הראשון של 2024. סך ההפרשה להפסדי אשראי עמד על כ-22.8 מיליארד דולר בסוף הרבעון, עלייה מ-21.8 מיליארד דולר בסוף התקופה המקבילה אשתקד. סך ההפרשות להפסדי אשראי על הלוואות עמד על כ-18.7 מיליארד דולר בסוף הרבעון, עלייה מ-18.3 מיליארד דולר בסוף התקופה המקבילה אשתקד, כאשר יחס הרזרבה להלוואות ממומנות ירד קלות מ-2.75% ל-2.70%.
דגשים מביצועי הפלחים העסקיים
שירותים (Services): פלח השירותים הניב הכנסות של 4.9 מיליארד דולר, עלייה של 3% משנה לשנה. צמיחה זו הונעה בעיקר על ידי פתרונות אוצר וסחר (TTS), שהמשיכו לצבור נתח שוק. הכנסות נטו מריבית בתוך השירותים עלו ב-5%, הודות למרווחי פיקדונות גבוהים יותר ועלייה ביתרות פיקדונות והלוואות. למרות זאת, הכנסות שאינן מריבית ירדו ב-4%, בעיקר בשל היעדר עמלות עונתיות מסוימות בשירותי ניירות ערך מהתקופה המקבילה אשתקד, עלייה בחלוקת הכנסות והשפעת שערי חליפין, אך קוזזו חלקית על ידי חוזק מתמשך במנועי עמלות בסיסיים כמו נפח סליקת דולר אמריקאי ושווי עסקאות חוצות גבולות. ההכנסה הנקייה של פלח השירותים עלתה ב-7% ל-1.6 מיליארד דולר, וזאת הודות להכנסות גבוהות יותר, הוצאות נמוכות יותר ועלות אשראי נמוכה יותר.
שווקים (Markets): פלח השווקים הציג ביצועים חזקים, כאשר ההכנסות עלו ב-12% ל-6.0 מיליארד דולר, מונעים על ידי צמיחה הן בהכנסות משוקי הכנסה קבועה והן משוקי הון. הכנסות שוקי הכנסה קבועה עלו ב-8% ל-4.5 מיליארד דולר, כתוצאה מצמיחה במרווחים ומטבעות (עלייה של 9% עקב פעילות לקוחות מוגברת) ומוצרי מרווח/הכנסה קבועה אחרים (עלייה של 7% מפעילות לקוחות והלוואות גבוהות יותר). הכנסות שוקי הון רשמו עלייה משמעותית של 23% ל-1.5 מיליארד דולר, בעיקר בשל נגזרות הון, על רקע עלייה בתנודתיות השוק ופעילות לקוחות גבוהה יותר, ומומנטום בשירותי פריים (Prime services). ההכנסה הנקייה של שווקים עמדה על 1.8 מיליארד דולר, עלייה של 27% מ-1.4 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד, וזאת הודות להכנסות גבוהות יותר למרות קיזוז חלקי על ידי עלייה בהוצאות התפעול.
בנקאות (Banking): הכנסות הבנקאות הגיעו ל-2.0 מיליארד דולר, עלייה של 12% משנה לשנה. צמיחה זו נבעה מפעילות בנקאות השקעות, שרשמה עלייה של 12% בהכנסות ל-1.0 מיליארד דולר, מונעת על ידי עלייה של 14% בעמלות בנקאות השקעות. עמלות הייעוץ נוכחות עלו באופן ניכר ב-84% כאשר העסק צבר נתח ארנק. עם זאת, עמלות שוקי הון (ECM) ירדו ב-26%, ועמלות שוקי חוב (DCM) ירדו ב-3%. הכנסות מהלוואות תאגידיות, למעט שווי שוק על גידורי הלוואות, ירדו ב-1% ל-903 מיליון דולר. ההכנסה הנקייה של הבנקאות עלתה ב-4% ל-543 מיליון דולר, כתוצאה מהכנסות גבוהות יותר והוצאות נמוכות יותר, למרות קיזוז על ידי עלות אשראי גבוהה יותר.
עושר (Wealth): פלח העושר רשם עלייה חזקה של 24% בהכנסות, שהגיעו ל-2.1 מיליארד דולר. צמיחה זו הייתה רחבה, עם תרומות מ-Citigold, הבנק הפרטי ו-Wealth at Work. הכנסות נטו מריבית בתוך עושר עלו ב-30% ל-1.3 מיליארד דולר, מונעות על ידי צמיחה במרווחי הפיקדונות למרות יתרות פיקדונות נמוכות יותר. הכנסות שאינן מריבית גם הן עלו ב-16% ל-822 מיליון דולר, בעיקר מונעות על ידי צמיחה בהכנסות מעמלות השקעה, כאשר נכסי השקעה של לקוחות עלו ב-16%. הכנסות הבנק הפרטי עלו ב-16% ל-664 מיליון דולר, בעוד הכנסות Wealth at Work זינקו ב-48% ל-268 מיליארד דולר, והכנסות Citigold עלו ב-24% ל-1.2 מיליארד דולר. ההכנסה הנקייה של עושר השתפרה משמעותית ב-62% ל-284 מיליון דולר, וזאת הודות להכנסות גבוהות יותר למרות קיזוז רב על ידי עלות אשראי גבוהה יותר.
בנקאות אישית בארה”ב (USPB): הכנסות USPB עלו ב-2% ל-5.2 מיליארד דולר. עלייה זו נבעה מצמיחה בכרטיסי אשראי ממותגים (Branded Cards) ובבנקאות קמעונאית (Retail Banking), שקוזזה במידה רבה על ידי ירידה בשירותים קמעונאיים (Retail Services). הכנסות מכרטיסי אשראי ממותגים עלו ב-9% ל-2.9 מיליארד דולר, חלקית עקב צמיחה של 8% ביתרות נושאות ריבית ועלייה של 3% בנפח הוצאות בכרטיסים. הכנסות משירותים קמעונאיים, לעומת זאת, ירדו ב-11% ל-1.7 מיליארד דולר, בעיקר עקב עלייה בהתחייבויות לתשלומי שותפים. הכנסות מבנקאות קמעונאית עלו ב-17% ל-661 מיליון דולר, מונעות על ידי השפעת מרווחי פיקדונות גבוהים יותר. ההכנסה הנקייה של USPB עלתה ב-115% ל-745 מיליארד דולר, וזאת הודות לעלות אשראי נמוכה יותר והכנסות גבוהות יותר.
כל היתר (All Other – Managed Basis): קטגוריה זו חוותה ירידה של 39% בהכנסות, שהגיעו ל-1.4 מיליארד דולר. ירידה זו יוחסה להכנסות נטו מריבית נמוכות יותר והשפעת שינויי שווי שוק על השקעות מסוימות בקטגוריית Corporate/Other, וכן להכנסות נמוכות יותר הקשורות לסגירת פעילויות ויציאה משווקים, והשפעת הפיחות בפזו המקסיקני. ההפסד הנקי בפלח “כל היתר” התרחב ל-870- מיליון דולר, בהשוואה ל-477- מיליון דולר בתקופה המקבילה אשתקד. הדבר נבע בעיקר מהכנסות נמוכות יותר ועלות אשראי גבוהה יותר, שקוזזו חלקית על ידי הוצאות נמוכות יותר.
הון ותשואות לבעלי המניות
סיטיגרופ המשיכה להחזיר הון לבעלי מניותיה. במהלך הרבעון הראשון של 2025, הבנק החזיר סך של כ-2.8 מיליארד דולר לבעלי המניות הרגילים בצורת דיבידנדים ורכישות חוזרות של מניות. סכום זה כלל 1.75 מיליארד דולר ברכישות חוזרות כחלק מתוכניתה בהיקף 20 מיליארד דולר. יחס התשלום עמד על 74%.
בסוף הרבעון, ערך הספר למניה של סיטיגרופ עלה ב-5% ל-103.90 דולר בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, בעוד ערך הספר המוחשי למניה עלה ב-6% ל-91.52 דולר. עליות אלו משקפות הכנסה נטו גבוהה יותר, רכישות חוזרות של מניות רגילות ותנועות נטו מועילות בהכנסה כוללת אחרת שנצברה (AOCI), אשר קוזזו חלקית על ידי תשלום דיבידנדים רגילים ומעודפים.
יחס הון הליבה רובד 1 (CET1 Capital ratio) הראשוני עמד על 13.4% בסוף הרבעון. זאת בהשוואה ל-13.6% בסוף הרבעון הקודם. הירידה נבעה מתשלום דיבידנדים רגילים ומעודפים וכן מרכישות חוזרות של מניות רגילות, נכסים משוקללי סיכון גבוהים יותר ונכסי מס נדחים גבוהים יותר, אשר קוזזו במידה רבה על ידי ההכנסה הנקייה ותנועות נטו מועילות ב-AOCI. יחס המינוף המשני (Supplementary Leverage Ratio – SLR) של סיטיגרופ לרבעון הראשון של 2025 נותר יציב על 5.8%, ללא שינוי מהרבעון הקודם.
תחזית ומיקוד אסטרטגי
מנכ”לית סיטי, ג’יין פרייזר, התייחסה לרבעון החזק, והדגישה מומנטום מתמשך, מנוף תפעולי חיובי ותשואות משופרות בכל חמשת העסקים. היא ציינה כי פלח השירותים רשם את הכנסות הרבעון הראשון הטובות ביותר מזה עשור, פלח השווקים הציג רבעון ראשון מוצלח עם עלייה של 12% בהכנסות הודות לפעילות לקוחות חזקה, ופלח הבנקאות גם הוא רשם עלייה של 12% כאשר הכנסות ממיזוגים ורכישות כמעט הוכפלו לעומת השנה שעברה. הכנסות פלח העושר עלו ב-24% עם התקדמות בכל שלושת פלחי הלקוחות, ו-USPB עלה ב-2%, בעיקר הודות לצמיחה בכרטיסי אשראי ממותגים, וגם רשם שיפור בתשואות.
פרייזר חזרה והדגישה את מיקודה של סיטי בביצוע האסטרטגיה שלה, תוך שימת דגש על תמהיל עסקי מגוון שנועד לתפקד במגוון רחב של תרחישים מאקרו-כלכליים. היא סיכמה בכך שלמרות סביבה לא ודאית, הידע העמוק ורוחב היכולות שסיטי מביאה לשווקים רבים בהם היא פועלת הם נקודת הבחנה, שכן הם ממשיכים לעזור ללקוחות לנווט בסביבה זו.
תוצאות הרבעון הראשון של 2025 של סיטיגרופ מדגישות תקופה של יישום אסטרטגי וחזרה לרווחיות המונעת על ידי צמיחה בעסקי הליבה שלה וניהול הוצאות יעיל. בעוד שגורמים מאקרו-כלכליים ומאמצי הטרנספורמציה המתמשכים ימשיכו להשפיע על הביצועים העתידיים, המודל העסקי המגוון של הבנק ועמדת ההון החזקה שלו נועדו לספק חוסן בנוף כלכלי גלובלי משתנה.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 16 mins
שווקי אסיה נפתחים במגמה מעורבת: הין מתחזק והדולר האוסטרלי מטפס
סנטימנט המשקיעים מתפצל ברחבי האזור על רקע התחזקות המטבעות ולחצים על שווקי המניות 📅 בוקר יום חמישי | פתיחת מסחר
- לפני 16 mins
- •
- 6 דק’ קריאה
סנטימנט המשקיעים מתפצל ברחבי האזור על רקע התחזקות המטבעות ולחצים על שווקי המניות 📅 בוקר יום חמישי | פתיחת מסחר
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
מדדי המחירים ליצרן בארה”ב מאותתים האטה חדה: גם מדד הליבה וגם המדד הכללי יורדים לרמות שפל של שנה
הנתונים שפורסמו ביולי מעידים על התרככות אינפלציונית מובהקת בסקטור הייצור – מה שמגביר את הלחץ על הפדרל ריזרב לבחון שינוי
- לפני 2 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
הנתונים שפורסמו ביולי מעידים על התרככות אינפלציונית מובהקת בסקטור הייצור – מה שמגביר את הלחץ על הפדרל ריזרב לבחון שינוי
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
סיכום שוק האמריקות: עליות חזקות בכל המדדים העיקריים עם חזרת האמון
סיום המסחר ביבשת אמריקה הראה ביצועים חזקים בכל מדדי המניות המרכזיים, מה שמצביע על תחושה מחודשת של אופטימיות בשוק. מעליות
- לפני 3 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
סיום המסחר ביבשת אמריקה הראה ביצועים חזקים בכל מדדי המניות המרכזיים, מה שמצביע על תחושה מחודשת של אופטימיות בשוק. מעליות
- אור שושן
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
רנו מוריד תחזית לשנת 2025 – מניות יורדות בשיעור חד
יום רביעי, 16 ביולי 2025, סימן יום קשה לרנו – יצרנית הרכב הצרפתית הודיעה על הורדת תחזיותיה לשנת 2025, מה
- לפני 4 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
יום רביעי, 16 ביולי 2025, סימן יום קשה לרנו – יצרנית הרכב הצרפתית הודיעה על הורדת תחזיותיה לשנת 2025, מה