ארצות הברית

המסחר בארה”ב יפתח את חודש אוגוסט אחר הצהריים והחוזים על המדדים המרכזיים מאותים על צפי לפתיחה חיובית של עד 0.81%. אמש וול-סטריט ננעלה במגמה חיובית: הדאו-ג’ונס (40,842) עלה ב-0.24%, ה-S&P500 (5,522) טיפס ב-1.58% והנאסד”ק (17,599) קפץ ב-2.64%. מדד הפחד (VIX, 16.36) נפל ב-7.52%. אתמול הכריז הנגיד על הותרת הריבית המרכזית על כנה אך לא שלל את האפשרות להורדת הריבית בפגישה הבאה בחודש ספטמבר.

AMD העלתה את תחזית המכירות, עלתה ב-4.3% וסיפקה רוח גבית לשאר הסקטור. אנבידיה זינקה ב-13% ומדד השבבים (SOX) טיפס בכמעט 7%. מטא פרסמה דוחות, הכתה את התחזיות והתחזקה ב-5%. אפל ואמזון שידווחו היום עלו ב-1.5% ו-2.9% בהתאמה. הרשת החברתית פינטרסט צנחה ב-14% לאחר שהתחזית שסיפקה להמשך השנה לא עמדה בציפיות המשקיעים. מאצ’ גרופ המפעילה את אפליקציית ההיכרויות טינדר דיווחה על עלייה בהכנסות וברווחים וזינקה ב-13%. מבטחת הבריאות הומאנה נפלה ביותר מ-10% לאחר שתחזית ההכנסות להמשך השנה לא סיפקה את המשקיעים בשוק. רשת המלונות מאריוט פספסה בשורת ההכנסות ומניית החברה ננעלה בירידה של כמעט 5%. באוינג הכריזה על זהות המנכ”ל הבא של החברה, המשקיעים אהבו את ההודעה ומניית החברה עלתה ב-2%. 

אסיה

השווקים באסיה נסחרים בשעה זו במגמה חיובית. בורסת שנחאי (2,941) עולה קלות ב-0.09%, הבורסה בהונג קונג (17,370) מתחזקת ב-0.15% ומדד סנסקס ההודי (81,903) מוסיף 0.2%. מדד הניקיי ביפן (38,060) יורד בניגוד למגמה הכללית ונחלש ב-2.66%, מדד 50 החברות הגדולות בטאיוואן (22,622) קופץ ב-1.9% והבורסה באוסטרליה (8,124) נסחרת בעלייה של 0.4%. 

אירופה

בורסות אירופה ננעלו אתמול במגמה חיובית ויחדשו את המסחר בשעות הקרובות. מדד הפוטסי (8,367) הבריטי עלה ב-1.13%, הקאק40 הצרפתי (7,586) נסגר ללא שינוי, הדאקס (18,508) הגרמני התחזק ב-0.53% והבורסה בשוויץ (12,317) הוסיפה 0.29%.

ישראל

הבורסה בת”א תיפתח את יום המסחר האחרון לשבוע זה לאחר סגירה חיובית אמש. מדד ת”א-35 (2,011) עלה ב-0.33%, מדד ת”א-125 (1,998) התחזק ב-0.18% ומדד הבנקים (3,916) הוסיף 0.26%. מדד הגלובל-בלוטק (415) טיפס ב-0.62% ומדד ת”א נדל”ן (907) ירד בניגדו למגמה הכללית ונחלש ב-0.9%.

טבע דיווחה, עקפה את התחזיות, עלתה ב-4.23% והובילה את העליות מבין המניות הפעילות. בלטו גם הן בעליות נייס שעלתה ב-1.17%, פועלים שהוסיפה 0.67% ולאומי שהתחזקה ב-0.25%. במדד ת”א 125 נרשמו ירידות בולטות בנכסים ובניין שאיבדה 2.7%, פרטנר שנחלשה ב-2.62% והראל השקעות שהשילה 2.61%. לעומת זאת, עליות חדות במדד נרשמו בדוראל אנרגיה ואו.פי.סי אנרגיה שקפצו ב-11.19% ו-8.26% בהתאמה על רקע ההתייקרות במחירי החשמל בארה”ב, קנון שזינקה ב-7.79% ואודיוקודקס שהוסיפה 5.19%. יומן אקסטנשנס זינקה ב-42.45% לאחר שדיווחה כי מתנהל מו”מ עם חברה סינית להשקעה של 7 מיליון דולר בחברה. מאסיבית הפועלת בתחום מדפסות התלת ממד נפלה ב9.64%, ללא דיווח מיוחד, והשלימה ירידה של 66% מתחילת השנה. 

סחורות

הנפט נסחר הבוקר במגמה חיובית לאחר שקפץ אתמול על רקע המתיחות במזה”ת. נפט מסוג טקסס עולה ב-0.89% ונסחר במחיר של 78.6$ לחבית. נפט מסוג ברנט מתחזק ב-0.79% ונסחר במחיר לחבית של 81.48$. מחיר הגז הטבעי עולה בשעה זו ב-1.08%.

המתכות המרכזיות נסחרות הבוקר בירידות שערים. הזהב מפחית 0.01% ונסחר במחיר של 2,445$ לאונקיה. הכסף יורד ב-0.4% וערכו 28.92$ לאונקיה. 

מט”ח

השקל ממשיך להיחלש ומאבד מערכו ביחס למטבעות החוץ המרכזיים. הדולר עולה ב-0.41% ונסחר בשער של 3.78 שקל ל-1 דולר. האירו מתחזק ב-0.37% ונסחר ב-4.09 שקלים ל-1 אירו. הפאונד נסחר בעלייה של 0.61% וערכו 4.86 שקלים ל-1 פאונד.

קריפטו

ביממה האחרונה נרשמה מגמה שלילית במטבעות הקריפטו המרכזיים והבוקר הם מתאוששים מעט ועולים. הביטקוין מתחזק ב-0.71% וערכו דולר למטבע של 64,220$, המבטא ירידה יומית של 2.45%. האת’ריום עולה ב-0.46% וערכו 3,174$ דולר למטבע המשקף היחלשות של 3.27% ב-24 השעות האחרונות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    טסלה ו-LG Energy חותמות על עסקת סוללות ענקית: האם ההסכם בשווי 4.3 מיליארד דולר יאיץ את פתרונות אחסון האנרגיה?
    • אור שושן
    • 4 דק’ קריאה
    • לפני 19 mins

    טסלה ו-LG Energy חותמות על עסקת סוללות ענקית: האם ההסכם בשווי 4.3 מיליארד דולר יאיץ את פתרונות אחסון האנרגיה? טסלה ו-LG Energy חותמות על עסקת סוללות ענקית: האם ההסכם בשווי 4.3 מיליארד דולר יאיץ את פתרונות אחסון האנרגיה?

    חברת טסלה (NASDAQ:TSLA) וענקית הסוללות הדרום קוריאנית LG Energy Solution (KS:373220) חתמו על חוזה משמעותי בשווי 4.3 מיליארד דולר לאספקת סוללות

    • לפני 19 mins
    • 4 דק’ קריאה

    חברת טסלה (NASDAQ:TSLA) וענקית הסוללות הדרום קוריאנית LG Energy Solution (KS:373220) חתמו על חוזה משמעותי בשווי 4.3 מיליארד דולר לאספקת סוללות

    ווטסקו: תמצית רווחי הרבעון השני
    • Articles
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    ווטסקו: תמצית רווחי הרבעון השני ווטסקו: תמצית רווחי הרבעון השני

    ניתוח עיקרי הרווחים והמגמות ברבעון השני דוח הרווחים של ווטסקו לרבעון השני מציג מספר נקודות עיקריות ומגמות מתהוות שכדאי למשקיעים

    • לפני 3 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    ניתוח עיקרי הרווחים והמגמות ברבעון השני דוח הרווחים של ווטסקו לרבעון השני מציג מספר נקודות עיקריות ומגמות מתהוות שכדאי למשקיעים

    עסקת ענק בפתח: האם רכישת סייברארק בידי פאלו אלטו תעצב מחדש את מפת הסייבר הגלובלית?
    • Articles
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    עסקת ענק בפתח: האם רכישת סייברארק בידי פאלו אלטו תעצב מחדש את מפת הסייבר הגלובלית? עסקת ענק בפתח: האם רכישת סייברארק בידי פאלו אלטו תעצב מחדש את מפת הסייבר הגלובלית?

    ישראל שוב במרכז תשומת הלב הבינלאומית הודעה שפורסמה ב"וול סטריט ג'ורנל" ב-31 ביולי 2025, לפיה ענקית הסייבר האמריקאית פאלו אלטו

    • לפני 4 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    ישראל שוב במרכז תשומת הלב הבינלאומית הודעה שפורסמה ב"וול סטריט ג'ורנל" ב-31 ביולי 2025, לפיה ענקית הסייבר האמריקאית פאלו אלטו

    חברת SoFi סוגרת רבעון שיא: צמיחה מגוונת, רווחיות מתמשכת והובלה בעידן הפינטק החדש
    • Articles
    • 10 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    חברת SoFi סוגרת רבעון שיא: צמיחה מגוונת, רווחיות מתמשכת והובלה בעידן הפינטק החדש חברת SoFi סוגרת רבעון שיא: צמיחה מגוונת, רווחיות מתמשכת והובלה בעידן הפינטק החדש

    מתחרה דיגיטלית שהופכת לשחקן מוביל בשוק האמריקאי שוק הפינטק האמריקאי חווה בעשור האחרון מהפכה עמוקה, כאשר חברות דיגיטליות דוגמת SoFi

    • לפני 5 שעה
    • 10 דק’ קריאה

    מתחרה דיגיטלית שהופכת לשחקן מוביל בשוק האמריקאי שוק הפינטק האמריקאי חווה בעשור האחרון מהפכה עמוקה, כאשר חברות דיגיטליות דוגמת SoFi