נקודות מפתח

  • מדד ת"א-125 עלה ב-1.25% ב-31 ביולי, כאשר 97 מניות רשמו עליות לעומת 20 מניות בלבד שירדו, נתון המעיד על ביקושים רחבים בשוק.
  • מדד ת"א-35 התחזק ב-1.32%, בעוד שמדד ת"א-90 הוסיף 1.25%, והמשיך את מגמת ההתאוששות הן במניות הגדולות והן במניות הבינוניות.
  • גם שוק האג"ח התחזק, כאשר מדד אג"ח כללי עלה ב-0.14%, כך שנרשמו עליות הן בשוק המניות והן בשוק איגרות החוב.
hero

שוק המניות בתל אביב סיים את שבוע המסחר בעליות נאות ביום שישי, 31 ביולי, כאשר המשקיעים המשיכו את מגמת ההתאוששות מהיום הקודם ורכשו מניות במרבית ענפי המשק. העליות נתמכו ברוחב שוק חיובי, כאשר מניות גדולות, מניות בינוניות ומניות ערך רשמו כולן ביצועים חיוביים.

בניגוד ליום המסחר הקודם, גם שוק איגרות החוב הציג מגמה חיובית, דבר שהצביע על שיפור בסנטימנט המשקיעים הן בשוק המניות והן בשוק החוב.

מניות השורה הראשונה המשיכו להוביל את העליות

מדד ת”א-35 עלה ב-1.32% וננעל ברמה של 4,149.50 נקודות. מתוך מניות המדד, 29 רשמו עליות ורק שש מניות ירדו.

מדד ת”א-125 התחזק ב-1.25% לרמה של 4,071.76 נקודות. בסך הכול עלו 97 מניות, לעומת 20 מניות שירדו, בעוד שמונה מניות נותרו ללא שינוי. רוחב השוק החיובי העיד על השתתפות רחבה של משקיעים במגוון ענפים.

מחזור המסחר במניות הסתכם בכ-3.08 מיליארד שקל, נתון המעיד על פעילות מסחר יציבה ועל המשך חזרת המשקיעים לשוק לאחר התנודתיות שנרשמה בתחילת השבוע.

יום העליות השני ברציפות מחק חלק משמעותי מהירידות שנרשמו מוקדם יותר השבוע וחיזק את ההערכה כי סנטימנט המשקיעים השתפר.

גם מניות הביניים, מניות הערך והמדדים הענפיים הצטרפו למגמת העליות

מרבית המדדים המרכזיים בבורסה סיימו את יום המסחר בעליות.

מדד ת”א-90 התחזק ב-1.25% לרמה של 3,833.87 נקודות. מספר המניות שעלו עמד על 68 לעומת 14 מניות שירדו, נתון המעיד על ביקושים חזקים גם בקרב חברות השווי הבינוני.

מדד ת”א-90 ובנקים עלה ב-1.18% לרמה של 3,979.61 נקודות. 73 מניות רשמו עליות לעומת 14 מניות בלבד שירדו, כאשר מניות הבנקים והפיננסים תרמו באופן משמעותי למגמת ההתאוששות.

מדד ת”א-125 ערך התחזק ב-1.28% וננעל ברמה של 4,100.14 נקודות. מתוך מניות המדד, 46 עלו ורק תשע ירדו, נתון המשקף ביקושים מחודשים למניות ערך.

גם מדד תל אביב סקטור-באלאנס עלה ב-1.06% לרמה של 4,640.46 נקודות. 79 מניות עלו לעומת 16 מניות בלבד שירדו, מה שמצביע על כך שהעליות התפרסו על פני מגוון רחב של ענפים ולא התמקדו במספר מצומצם של מניות.

העליות הרחבות במדדי המניות הגדולות, מניות הביניים, מניות הבנקים ומניות הערך מעידות על התחזקות משמעותית באמון המשקיעים במהלך יום המסחר.

גם שוק איגרות החוב הציג מגמה חיובית

גם שוק החוב הישראלי רשם עליות נרחבות, לאחר החולשה שאפיינה אותו ביום המסחר הקודם.

מדד אג”ח כללי עלה ב-0.14% וננעל ברמה של 431.53 נקודות. רוחב השוק היה חיובי במיוחד, כאשר 518 סדרות אג”ח עלו לעומת 49 בלבד שירדו.

מדד אג”ח קצרות עלה ב-0.03% לרמה של 477.15 נקודות, והמשיך להפגין יציבות גם על רקע השינויים בשווקים.

גם איגרות החוב הקונצרניות השתתפו במגמת העליות. מדד תל בונד צמודות A עלה ב-0.16% לרמה של 439.33 נקודות, ואילו מדד תל בונד 60 צמוד עלה ב-0.18% לרמה של 427.82 נקודות.

מחזור המסחר באיגרות החוב הסתכם בכ-2.82 מיליארד שקל, מעט מתחת למחזור המסחר במניות, אך עדיין הצביע על פעילות ערה בשוק החוב.

מבט קדימה

הבורסה בתל אביב סיימה את השבוע עם שני ימי עליות רצופים, לאחר שמחקה חלק מהירידות החדות שנרשמו בתחילת השבוע. רוחב השוק החיובי הן במניות והן באיגרות החוב מעיד על שיפור בסנטימנט המשקיעים, אף שהשווקים ממשיכים להיות מושפעים מנתונים כלכליים, דוחות כספיים, התפתחויות גיאופוליטיות וציפיות למדיניות המוניטרית בעולם.

המשקיעים יעקבו בשבוע הקרוב אחר השאלה האם מגמת ההתאוששות תימשך, כאשר המשך ביקושים במניות השורה הראשונה ובמניות הבינוניות עשוי לשמש אינדיקציה להתחזקות האמון בשוק המקומי.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | תשואות האוצר האמריקאי פורצות כלפי מעלה — ויכוח ה-AI וסיכוני האינפלציה משנים את תמונת השוק בארה״ב
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    SKN | תשואות האוצר האמריקאי פורצות כלפי מעלה — ויכוח ה-AI וסיכוני האינפלציה משנים את תמונת השוק בארה״ב SKN | תשואות האוצר האמריקאי פורצות כלפי מעלה — ויכוח ה-AI וסיכוני האינפלציה משנים את תמונת השוק בארה״ב

      השווקים הפיננסיים בארה״ב נכנסו לשבוע על רקע שילוב של עלייה בתשואות האג״ח, התחדשות החששות האינפלציוניים ואי-ודאות סביב קיימותו של

    • לפני 5 שעה
    • 6 דק’ קריאה

      השווקים הפיננסיים בארה״ב נכנסו לשבוע על רקע שילוב של עלייה בתשואות האג״ח, התחדשות החששות האינפלציוניים ואי-ודאות סביב קיימותו של

    SKN | Wells Fargo מזהירה מפני תיקון בשווקים — תמחורים גבוהים פוגשים סיכוני מאקרו גוברים
    • אריק ארקדי סלוצקי
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    SKN | Wells Fargo מזהירה מפני תיקון בשווקים — תמחורים גבוהים פוגשים סיכוני מאקרו גוברים SKN | Wells Fargo מזהירה מפני תיקון בשווקים — תמחורים גבוהים פוגשים סיכוני מאקרו גוברים

      האזהרה מצד Wells Fargo מדגישה מתח גובר בשוקי המניות הגלובליים: יסודות עסקיים חזקים והתלהבות סביב הטכנולוגיה והבינה המלאכותית ממשיכים

    • לפני 6 שעה
    • 6 דק’ קריאה

      האזהרה מצד Wells Fargo מדגישה מתח גובר בשוקי המניות הגלובליים: יסודות עסקיים חזקים והתלהבות סביב הטכנולוגיה והבינה המלאכותית ממשיכים

    SKN | סקירת שוק 11 בספטמבר 2026: מדד Dow עולה ב-0.98% כאשר מניות ארה״ב מתאוששות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 4 ימים

    SKN | סקירת שוק 11 בספטמבר 2026: מדד Dow עולה ב-0.98% כאשר מניות ארה״ב מתאוששות SKN | סקירת שוק 11 בספטמבר 2026: מדד Dow עולה ב-0.98% כאשר מניות ארה״ב מתאוששות

    מניות ארה״ב מתאוששות שוקי המניות בארה״ב הציגו התאוששות רחבה ב-11 בספטמבר, כאשר שלושת המדדים המרכזיים של מניות בעלות שווי שוק

    • לפני 4 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    מניות ארה״ב מתאוששות שוקי המניות בארה״ב הציגו התאוששות רחבה ב-11 בספטמבר, כאשר שלושת המדדים המרכזיים של מניות בעלות שווי שוק

    SKN | האם האינפלציה הגואה בארה״ב עלולה להשאיר את תשואות האג״ח גבוהות ולכפות העלאות ריבית בעולם?
    • ליאור מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 4 ימים

    SKN | האם האינפלציה הגואה בארה״ב עלולה להשאיר את תשואות האג״ח גבוהות ולכפות העלאות ריבית בעולם? SKN | האם האינפלציה הגואה בארה״ב עלולה להשאיר את תשואות האג״ח גבוהות ולכפות העלאות ריבית בעולם?

    האינפלציה בארה״ב מחזירה את הדיון על העלאת הריבית שווקי המניות בעולם קיבלו הקלה זמנית ביום שישי, לאחר שמחירי הנפט הגולמי

    • לפני 4 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    האינפלציה בארה״ב מחזירה את הדיון על העלאת הריבית שווקי המניות בעולם קיבלו הקלה זמנית ביום שישי, לאחר שמחירי הנפט הגולמי