נקודות מפתח
- הבורסות בארה"ב ננעלו בעליות, אך זינוק של 3.13% במדד ה-VIX ל-17.44 מאותת על חרדה משמעותית בקרב המשקיעים.
- השווקים באירופה נחלשו, כאשר מדד ה-DAX הגרמני וה-EURO STOXX 50 איבדו מעל 0.65%, בהדגישם חולשה אזורית.
- המסחר באסיה הציג מגמה מעורבת חריפה: מדד הניקיי 225 ביפן זינק ב-2.12%, בעוד מדד ה-Hang Seng בהונג קונג צנח ב-1.43%.
פער מדאיג: עליות מול פחד
יום המסחר האחרון של חודש אוקטובר הציג תמונה שבורה ומורכבת עבור המשקיעים הגלובליים. בעוד שהמדדים בארה”ב הצליחו להתקדם לטריטוריה חיובית, העליות הסוו מתח משמעותי, כאשר זינוק במדד התנודתיות (VIX) סתר באופן ישיר את מגמת העליות. פער חריג זה, יחד עם סנטימנט “בריחה מסיכון” ששלט בבורסות אירופה ופילוג חד בביצועי אסיה, מרמז כי המשתתפים בשוק מגדרים באופן פעיל סיכוני סוף שבוע ומטילים ספק בקיימות של הערכות השווי הנוכחיות במניות עם פתיחת חודש נובמבר.
העליות בוול סטריט מסוות התגוננות
על פני השטח, וול סטריט נראתה חיובית. מדד הנאסד”ק מוטה הטכנולוגיה הוביל את העליות, עם טיפוס של 0.61% לרמה של 23,724.96, בעוד מדד ה-S&P 500 הוסיף 0.26% ונסגר ברמה של 6,840.20. מדד הדאו ג’ונס נותר כמעט ללא שינוי, עם עלייה של 0.09% בלבד. עם זאת, הנתונים הפנימיים של היום חשפו נרטיב שונה. העליות נתמכו בעיקר על ידי חוזק ספציפי במניות ענק, בראשן אמזון (AMZN) שזינקה ב-9.58% במחזור מסחר עצום, ועלייה חריגה של 7.98% בסקטור התשתיות (Utilities). בריחה זו לסקטור הנחשב דפנסיבי קלאסי, בשילוב עם העלייה במדד ה-VIX, מצביעה על כך שההון המוסדי חיפש ביטחון, ולא רדף באופן אגרסיבי אחר סיכון.
המניות באירופה מסיימות את אוקטובר בנימה שלילית
הסנטימנט מעבר לאוקיינוס האטלנטי היה שלילי באופן מובהק. המדדים הפאן-אירופיים נסוגו בעוד המשקיעים עיכלו רוחות נגדיות אזוריות והתכוננו למיצוב סוף החודש. מדד ה-DAX הגרמני ירד ב-0.67% ל-23,958.30, ומדד ה-EURO STOXX 50 נחלש ב-0.65%. בפריז, מדד ה-CAC 40 שיקף את החולשה עם ירידה של 0.44%, בעוד מדד ה-FTSE 100 בלונדון ננעל גם הוא בירידה של 0.44%. מגמת ירידה מסונכרנת זו משקפת חששות מתמשכים לגבי המסלול הכלכלי באירופה, גם כאשר מדד האירו עצמו נותר יציב יחסית, ונחלש ב-0.13% בלבד מול הדולר.
סיפור על שתי מגמות טקטוניות בשוקי אסיה
שוקי אסיה סיפקו את הניגוד החד ביותר של היום. מדד הניקיי 225 ביפן היה הבולט לטובה בעולם, כשזינק ב-2.12% לרמה של 52,411.34, ממשיך את המומנטום החזק שלו בעוד היין שומר על יציבות. מדד ה-KOSPI בדרום קוריאה רשם גם הוא עלייה נאה של 0.50%. עם זאת, חוזק זה היה מנותק לחלוטין מהסנטימנט בסין. מדד ה-Hang Seng בהונג קונג צנח ב-1.43%, ומדד ה-S&P BSE SENSEX ירד ב-0.55%. פער זה מדגיש רוטציה בזרימת ההון, כאשר המשקיעים מעדיפים את השוק היפני בעודם מוכרים מניות הקשורות לסין על רקע חששות כלכליים מתמשכים.
עם הכניסה לנובמבר, המשתתפים בשוק יצטרכו ליישב בין האותות הסותרים הללו. השאלה המרכזית היא האם ההתגוננות שנראתה במדד ה-VIX ובסקטור התשתיות הייתה חריגה של יום אחד או תחילתה של מגמת הפחתת סיכונים רחבה יותר. תשומת הלב תעבור לשוק האנרגיה, שם הגז הטבעי זינק ב-4.25%, ולשוק האג”ח האמריקאי, שרשם עליית תשואות בקצה הארוך של העקום, עם תשואת האג”ח ל-10 שנים ברמה של 4.101%. כאשר הזהב יורד מעט מתחת לרף 4,000 הדולר והביטקוין יציב מעל 110,000 דולר, המשקיעים יצטרכו לעקוב ולראות אם ההובלה הצרה של השוק יכולה לעמוד בזרמי התסיסה המורגשים הללו.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- Articles
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שבועות
SKN | אנבידיה לא הצילה את השוק, אך המניות נושקות לשיא: האם טרייד ה-AI מבצע רוטציה?
השוורים מתעלמים מנרטיב "ההאטה ב-AI" עם פתיחת החודש האחרון של שנת 2025, שוק המניות מציג ראלי בניגוד לאינטואיציה. ימים ספורים
- לפני 3 שבועות
- •
- 6 דק’ קריאה
השוורים מתעלמים מנרטיב "ההאטה ב-AI" עם פתיחת החודש האחרון של שנת 2025, שוק המניות מציג ראלי בניגוד לאינטואיציה. ימים ספורים
- Articles
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 חודשים
SKN | מנכ”ל פלנטיר אלכס קארפ מזהיר מפני פער ערך בבינה מלאכותית: האם ההייפ מקדים את התשואות?
עלויות גבוהות מעוררות חששות לגבי ההחזר על ההשקעה (ROI) בזמן שהתלהבות המשקיעים דוחפת את הערכות השווי בטכנולוגיה לשיאים חדשים, אזהרה
- לפני 1 חודשים
- •
- 5 דק’ קריאה
עלויות גבוהות מעוררות חששות לגבי ההחזר על ההשקעה (ROI) בזמן שהתלהבות המשקיעים דוחפת את הערכות השווי בטכנולוגיה לשיאים חדשים, אזהרה
- Articles
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 חודשים
SKN | השווקים האמריקאיים פותחים את נובמבר עם עליות רחבות היקף תוך אופטימיות בקרב המשקיעים
עם חזרת המשקיעים הגלובליים מסוף השבוע, נפתחו השווקים האמריקאיים לנובמבר במגמה חיובית, כאשר המדדים המרכזיים טיפסו ביום שני, 3 בנובמבר.
- לפני 1 חודשים
- •
- 5 דק’ קריאה
עם חזרת המשקיעים הגלובליים מסוף השבוע, נפתחו השווקים האמריקאיים לנובמבר במגמה חיובית, כאשר המדדים המרכזיים טיפסו ביום שני, 3 בנובמבר.
- רוני מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 חודשים
SKN | שווקי המניות היום: דאו, S&P 500 ונאסד״ק יורדים עם ישיבת בעלי המניות של טסלה ודיון בבית המשפט העליון
חוזים עתידיים על מניות בארה״ב נסחרו בירידות ביום חמישי, והרחיבו את המגמה השלילית הקלה, כאשר המשקיעים שוקלים אירועים מרכזיים בזירה
- לפני 2 חודשים
- •
- 6 דק’ קריאה
חוזים עתידיים על מניות בארה״ב נסחרו בירידות ביום חמישי, והרחיבו את המגמה השלילית הקלה, כאשר המשקיעים שוקלים אירועים מרכזיים בזירה