עיקרי הדברים:
– מניות ארה”ב ירדו בכל המדדים המרכזיים, כאשר הנאסד״ק הוביל את הירידות עם -0.82%.
– שווקי אירופה רשמו ירידות חדות יותר, בהובלת מדד הדאקס הגרמני שצנח 2.29%.
– מדדי תל אביב ננעלו בירידות רוחביות, כאשר ת”א-35 ירד 1.36%.
שווקי העולם ננעלו ב-2 בספטמבר 2025 במגמה זהירה, עם ירידות במדדי ארה”ב, אירופה וישראל, מה שמעיד על חשש המשקיעים מהאטה בצמיחה, כיווני מדיניות בנקים מרכזיים ואתגרים ענפיים. באסיה נרשמו תוצאות מעורבות, כאשר מדד הקוספי של דרום קוריאה סיים בעליות, אך רוב המדדים האזוריים שיקפו את מצב הרוח השלילי הגלובלי. לקראת 3 בספטמבר, המיקוד צפוי להישאר באיתותי מדיניות מוניטרית, נתוני מאקרו וחוסן השווקים האזוריים.
שווקי ארה”ב מתקשים תחת אותות מעורבים
וול סטריט סיימה את יום שלישי בירידות, כאשר סוחרים שקלו דוחות כספיים חלשים מהצפוי מול תקוות לתמיכה מדיניותית. מדד S&P 500 ירד 0.69% ל-6,415.54, בעוד מדד דאו ג’ונס ירד 0.55% ל-45,295.81. מדד הנאסד״ק רשם את הירידה החדה ביותר, -0.82% ל-21,279.63, על רקע חולשה במניות הטכנולוגיה.
גם מניות החברות הקטנות נחלשו, כאשר מדד Russell 2000 ירד 0.60% ל-2,352.21, מה שמעיד על חולשה רוחבית במניות ארה”ב. התנודתיות עלתה, כאשר מדד ה-VIX של CBOE קפץ 6.51% ל-17.17, מה שממחיש את זהירות המשקיעים.
מדד הדולר האמריקאי התחזק קלות ב-0.10% ל-98.50, מה שחיזק את מעמדו כמקלט בטוח. לקראת 3 בספטמבר, המשקיעים יעקבו מקרוב אחרי נתוני מאקרו קרובים, כולל נתוני תעסוקה ומדדי PMI למגזר השירותים, אשר עשויים להשפיע על ציפיות בנוגע למדיניות הפדרל ריזרב.
מניות אירופה מובילות את הירידות הגלובליות
המדדים האירופיים רשמו ירידות חדות יותר בהשוואה לארה”ב, על רקע תחזיות חלשות של חברות וחששות בענף האנרגיה. מדד הדאקס הגרמני צנח 2.29% ל-23,487.33, הירידה היומית החדה ביותר בשבועות האחרונים. מדד STOXX 50 הכל-אירופי ירד 1.42%, ומדד MSCI Europe השיל 1.84%.
בצרפת, מדד CAC 40 ירד 0.70% ל-7,654.25, ומדד פוטסי 100 בלונדון נחלש 0.87% ל-9,116.69. גם שווקי המט”ח שיקפו חולשה דומה: מדד האירו ירד 0.36% ומדד הליש”ט הבריטית ירד 0.82%.
לקראת 3 בספטמבר, מצב הרוח יושפע מנתוני אינפלציה חדשים בגוש האירו ומהצהרות מדיניות של ה-ECB. המשקיעים נותרים מודאגים מהאטה בצמיחה ומהאתגרים המבניים המתמשכים בבסיס התעשייתי של האזור.
אסיה מציגה ביצועים מעורבים לנוכח פערים אזוריים
שווקי אסיה ב-2 בספטמבר הציגו ביצועים לא אחידים. מדד הקוספי של דרום קוריאה עלה 0.23% ל-3,179.58, בעוד מדד הסנסט של הודו ירד 0.12%. מדד הניקיי 225 של יפן ירד 0.58% ל-42,064.97, בלחץ ין חזק יותר, כאשר מדד הין היפני ירד 0.85% ל-67.42.
מדד שנחאי קומפוזיט בסין ירד 0.96% ל-3,820.98, בעוד מדד ההאנג סנג בהונג קונג נחלש 0.47% ל-25,377.00, על רקע לחצים מתמשכים מענף הנדל”ן והאטה בהשקעות זרות. באוסטרליה, מדד ASX 200 צנח 1.46% ל-8,770.70, במקביל לירידה של 0.37% במדד הדולר האוסטרלי.
לקראת 3 בספטמבר, המיקוד באסיה יהיה בפרסום נתוני סחר והצהרות של בנקים מרכזיים, במיוחד ביפן ובדרום קוריאה, שם הציפיות למדיניות מוניטרית נותרות תנודתיות.
שווקי ישראל מתמודדים עם ירידות רוחביות
מניות תל אביב שיקפו את החולשה הגלובלית ב-2 בספטמבר, וכל המדדים המרכזיים ירדו. מדד ת”א-35 ירד 1.36% ל-2,997.30, בעוד ת”א-125 ירד 1.54% ל-3,050.76. מניות הביניים במדד ת”א-90 רשמו ירידות חדות אף יותר, עם צניחה של 2.03% ל-3,246.02.
מחזורי המסחר היו גבוהים, עם מחזור של כמעט 2.5 מיליארד שקל בת”א-125. מתוך 125 ניירות ערך, 107 ירדו ורק 13 עלו, מה שמעיד על רוחביות גל ההיצעים. גם שוק האג”ח נחלש במעט, כאשר מדד האג”ח הכללי ירד 0.16%.
לקראת המסחר ב-3 בספטמבר, תשומת הלב של המשקיעים תהיה מושפעת מאיתותים גלובליים, לצד נתוני מאקרו מקומיים ועדכוני מדיניות פיסקלית של הממשלה. התנודתיות הגלובלית המתמשכת עשויה להכביד על המניות בישראל, אם כי מגזרי הצריכה והטכנולוגיה עשויים לספק איזון מסוים.
תחזית ל-3 בספטמבר 2025
השווקים פותחים את יום רביעי תחת לחץ של עלייה בתנודתיות, מימושי רווחים וחששות מהאטה בצמיחה הגלובלית. בארה”ב, נתוני שוק העבודה ונתוני ה-PMI יהיו מכריעים למצב הרוח בטווח הקצר, בעוד שבאירופה המשקיעים ממתינים לקריאות אינפלציה לשם קבלת בהירות על הצעדים הבאים של ה-ECB. שווקי אסיה יעקבו אחרי תנודות במטבעות והצהרות של בנקים מרכזיים, בעוד המשקיעים בישראל יפנו את מבטם למומנטום הגלובלי ולאותות מאקרו מקומיים.
בעוד ש-2 בספטמבר הדגיש חולשה רוחבית, 3 בספטמבר עשוי להציג הזדמנויות סלקטיביות אם נתוני המאקרו יפתיעו לחיוב. האיזון בין סיכונים מתמשכים—האטה בצמיחה, אי-ודאות מדיניותית ומתיחויות גיאופוליטיות—לבין ביקוש צרכני עמיד ימשיך לעצב את סנטימנט המשקיעים ברחבי העולם.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- שגיא חבסוב
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 57 שניות
כלכלת אוסטרליה מפתיעה בצמיחה של 0.6% ברבעון השני
עיקרי הדברים: - התוצר המקומי הגולמי של אוסטרליה עלה ב־0.6% ברבעון השני, מעל התחזיות ל־0.5% - הצריכה הביתית זינקה ב־0.9%
- לפני 57 שניות
- •
- 5 דק’ קריאה
עיקרי הדברים: - התוצר המקומי הגולמי של אוסטרליה עלה ב־0.6% ברבעון השני, מעל התחזיות ל־0.5% - הצריכה הביתית זינקה ב־0.9%
- ליאור מור
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 שעה
מחירי הנפט נשארים יציבים כאשר סנקציות אמריקאיות מחזקות את מצוקת ההיצע
עיקרי הדברים: - סנקציות אמריקאיות על שילוח רוסי ויצוא נפט איראני ממשיכות להפעיל לחץ כלפי מעלה על המחירים - ברנט
- לפני 3 שעה
- •
- 5 דק’ קריאה
עיקרי הדברים: - סנקציות אמריקאיות על שילוח רוסי ויצוא נפט איראני ממשיכות להפעיל לחץ כלפי מעלה על המחירים - ברנט
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 4 שעה
טראמפ מבקש מבית המשפט העליון פסיקה מזורזת בנושא מכסים
עיקרי הדברים: - הנשיא לשעבר טראמפ מתכנן לבקש מבית המשפט העליון סקירה מזורזת בנושא המכסים. - הערעור עשוי לשנות את
- לפני 4 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
עיקרי הדברים: - הנשיא לשעבר טראמפ מתכנן לבקש מבית המשפט העליון סקירה מזורזת בנושא המכסים. - הערעור עשוי לשנות את
- רוני מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 5 שעה
הזהב עוקף את איגרות החוב הממשלתיות של ארה”ב בהחזקות הבנקים המרכזיים לראשונה מאז 1996
עיקרי הדברים: - הבנקים המרכזיים מחזיקים כיום יותר זהב מאשר אג"ח אמריקאיות – שינוי שלא נראה כמעט שלושה עשורים -
- לפני 5 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
עיקרי הדברים: - הבנקים המרכזיים מחזיקים כיום יותר זהב מאשר אג"ח אמריקאיות – שינוי שלא נראה כמעט שלושה עשורים -