שווקי העבודה באוסטרליה הראו חוסן מחודש ביולי, והעניקו דחיפה חיובית לתחזית הכלכלית של המדינה. נתוני תעסוקה עדכניים חשפו כי שיעור האבטלה ירד במעט, מה שמשקף פעילות גיוס חזקה יותר וסימן מעודד לקובעי המדיניות על רקע חוסר הוודאות הכלכלית העולמית. ההתאוששות מגיעה לאחר תקופה של תנודתיות בנתוני התעסוקה מוקדם יותר השנה, ומעוררת אופטימיות כי מגזר העבודה נותר עמיד למרות לחצי יוקר המחיה העולים.
צמיחת תעסוקה חזקה מנוגדת לחששות האחרונים
על פי הלשכה האוסטרלית לסטטיסטיקה (ABS), סך המועסקים עלה באופן חד ביולי, והפך חלק מהחולשה שנצפתה בחודשים הקודמים. העלייה הושגה הודות לצמיחה הן במשרות מלאות והן במשרות חלקיות, מה שמצביע על רווחים רחבים בשוק העבודה.
הנתונים מראים כי המעסיקים עדיין בוטחים בתחזיות הכלכליות של אוסטרליה, גם כאשר העלאות ריבית ולחצי אינפלציה מכבידים על הוצאות הצרכנים. כלכלנים מציינים כי ההתאוששות בגיוס עשויה לסייע בשמירה על הכנסות משקי הבית, ולתמוך בביקוש המקומי בחודשים הקרובים.
שיעור האבטלה יורד, שיעור ההשתתפות נשאר יציב
שיעור האבטלה ירד במעט, מה שמעיד על שיפור בזמינות המשרות. חשוב לציין כי שיעור ההשתתפות בכוח העבודה נותר יציב, מה שאומר שהירידה באבטלה לא נבעה מירידה במספר מחפשי העבודה, אלא מיצירת משרות אמיתית.
מגמה זו חיובית במיוחד עבור קובעי המדיניות, שכן היא מצביעה על כך שהכלכלה האוסטרלית מסוגלת לייצר הזדמנויות תעסוקה בקצב שיכול לקלוט כוח עבודה יציב או מתרחב.
הגורמים המרכזיים להתאוששות המשרות ביולי
מספר גורמים תרמו להתאוששות שווקי העבודה באוסטרליה:
- ביקוש חזק במגזרי השירותים – תעשיות האירוח, הבריאות והחינוך חוו צמיחה משמעותית בתעסוקה כאשר עסקים הרחיבו את פעילותם והכינו עצמם לביקוש עונתי גבוה יותר.
- פרויקטי תשתית – יוזמות תשתית גדולות של מדינות וממשל פדרלי חיזקו את התעסוקה בבנייה ובענפים קשורים.
- נורמליזציה לאחר המגפה – תעשיות שעדיין מתאוששות מהפרעות הקורונה, כגון תיירות, המשיכו להוסיף עובדים כדי לענות על עלייה בפעילות הלקוחות.
- אמון עסקי – למרות רוחות נגד גלובליות, חברות רבות באוסטרליה נותרו אופטימיות, מה שהוביל לגיוס עובדים חדשים ושימור עובדים קיימים.
השלכות כלכליות של עליות התעסוקה
ההתאוששות ביולי עשויה להשפיע על עמדת המדיניות המוניטרית של הבנק המרכזי של אוסטרליה (RBA). עם ירידת האבטלה, ייתכן שלחצי השכר יישארו גבוהים, מה שמוסיף מורכבות למאבק הבנק באינפלציה.
עם זאת, כלכלנים מסוימים מזהירים כי יש להתייחס לכוח בנתוני המשרות בזהירות. למרות שהמספרים הכותרתיים מעודדים, עדיין קיימת אי ודאות אם המומנטום בגיוס יוכל להישמר עד סוף השנה, במיוחד אם התנאים הכלכליים הגלובליים יחמירו.
תחזית לשוק העבודה האוסטרלי
התחזיות מצביעות על צמיחה מתונה בתעסוקה בחודשים הקרובים, הנתמכת בהשקעה ממשלתית מתמשכת, ביקוש מקומי חזק ומגזר ייצוא חזק של אוסטרליה. עם זאת, קיימים סיכונים מסוימים:
- האטה כלכלית גלובלית – האטה בשווקי הסחר המרכזיים, במיוחד בסין, עלולה להכביד על תעשיות התלויות ביצוא.
- עלויות עסקיות עולות – עלייה בריביות ובמחירי האנרגיה עשויה להגביל את תוכניות הגיוס של חלק מהחברות.
- מחסור בכוח אדם – פערי מיומנויות מתמשכים במגזרים קריטיים עשויים להגביל את פוטנציאל הצמיחה למרות הביקוש הגבוה לעובדים.
סיכום: סימן חיובי אך זהיר
ההתאוששות במשרות ביולי מהווה סימן נחוץ לעמידות על רקע הרוחות הכלכליות הגלובליות הנגדיות. הירידה באבטלה ושיעור ההשתתפות היציב מדגישים את החוזק הבסיסי של שוק העבודה, ומספקים רשת ביטחון לכלכלה בזמן שהיא מתמודדת עם אינפלציה, ריביות גבוהות והאטה בסחר העולמי.
עבור עובדים, שיפור תנאי השוק מציע יותר הזדמנויות ואפשרות לשכר גבוה יותר. עבור קובעי המדיניות, עם זאת, מדובר באתגר של איזון בין תמיכה בצמיחה לבין שליטה בלחצי האינפלציה. ככל שהשנה תתקדם, כל העיניים יהיו נשואות לשאלה אם אוסטרליה תוכל לשמור על המומנטום הזה תוך הימנעות מטלטלות כלכליות.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 9 mins
כורי הליתיום האוסטרליים מקבלים חבל הצלה מעליית מחירים חדה
לאחר שנים של ירידה, מגזר הליתיום של אוסטרליה סוף סוף רואה קרן אור. עלייה אחרונה במחירי הליתיום — המונעת מהפרעות
- לפני 9 mins
- •
- 6 דק’ קריאה
לאחר שנים של ירידה, מגזר הליתיום של אוסטרליה סוף סוף רואה קרן אור. עלייה אחרונה במחירי הליתיום — המונעת מהפרעות
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 33 mins
סקירת שווקי העולם: יום רביעי, 13 באוגוסט 2025 – העליות מכתיבות את הטון לקראת המסחר ביום חמישי, 14 באוגוסט – תל אביב מזנקת, ארה”ב ואירופה מטפסות
ביצועי שווקי המניות ב-13 באוגוסט 2025 שווקי המניות בעולם ננעלו ברובם בעליות ביום רביעי, 13 באוגוסט 2025, על רקע שיפור
- לפני 33 mins
- •
- 7 דק’ קריאה
ביצועי שווקי המניות ב-13 באוגוסט 2025 שווקי המניות בעולם ננעלו ברובם בעליות ביום רביעי, 13 באוגוסט 2025, על רקע שיפור
- ליאור מור
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
משקיעים סינים פונים לאינדונזיה כדי לעקוף מכסי מגן אמריקאיים ולגשת לשוק המקומי הצומח
עניין גובר של עסקים סיניים בדרום-מזרח אסיה חברות סיניות מעבירות יותר ויותר את המיקוד שלהן לאינדונזיה, כאשר הן מחפשות לעקוף
- לפני 2 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
עניין גובר של עסקים סיניים בדרום-מזרח אסיה חברות סיניות מעבירות יותר ויותר את המיקוד שלהן לאינדונזיה, כאשר הן מחפשות לעקוף
- שגיא חבסוב
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 שעה
הדולר נחלש על רקע ציפיות להורדת ריבית של הפד, בעוד ביטקוין מגיע לשיא חסר תקדים
הדולר האמריקאי ירד לרמות נמוכות של כמה חודשים, ככל שהציפיות בשווקים להורדות ריבית מצד הפדרל ריזרב מתגברות, בעוד ביטקוין ממשיך
- לפני 2 שעה
- •
- 7 דק’ קריאה
הדולר האמריקאי ירד לרמות נמוכות של כמה חודשים, ככל שהציפיות בשווקים להורדות ריבית מצד הפדרל ריזרב מתגברות, בעוד ביטקוין ממשיך