ביום רביעי, 30 ביולי 2025, שווקי העולם הציגו ביצועים מעורבים כאשר המשקיעים עיבדו איתותים כלכליים משתנים באזורים מרכזיים. בעוד שהשווקים באמריקה הפגינו עמידות מסוימת, השווקים האירופיים והאסייתיים חוו פעילות מתונה יותר, המשקפת זהירות מתמשכת על רקע אי ודאות גאופוליטית וכלכלית. לקראת יום חמישי, 31 ביולי, משתתפי השוק עוקבים מקרוב אחר מדדים מרכזיים ואינדיקטורים כדי להעריך את כיוון השוק בסביבה המסומנת באופטימיות זהירה.

סקירת שווקי אמריקה: עליות מתונות לצד תנודתיות

בשווקי אמריקה, מדד IBOVESPA רשם עלייה מתונה של 0.95%, וסגר על 133,989.73 נקודות, בתמיכה מחוזקות במניות הברזילאיות על רקע סביבה חיובית למחירי הסחורות. מדד נאסד”ק קומפוזיט עלה בשיעור קטן יותר של 0.15% ל-21,129.67, משקף ביצועים מעורבים במניות הטכנולוגיה לאחר דיווחי רווחים אחרונים.

עם זאת, המדדים הרחבים בארה”ב הציגו חולשה מסוימת, כאשר מדד S&P 500 ירד ב-0.12% ל-6,362.90 ומדד דאו ג’ונס התעשייתי צנח ב-0.38% ל-44,461.28. מדד ראסל 2000 למניות קטנות ירד גם הוא ב-0.47% ל-2,232.40, מה שמעיד על זהירות המשקיעים במגזרים בסיכון גבוה יותר. מדד S&P/TSX הקנדי ירד ב-0.62% ל-27,369.96, כתוצאה מלחצים במגזרי האנרגיה והפיננסים.

התנודתיות, שנמדדה על ידי מדד VIX, ירדה ב-3.13% לרמה של 15.48, מה שמעיד שלמרות החששות, חלק מהמתחים בקרב המשקיעים נרגעו לאחר תנודות אחרונות.

מדד הדולר האמריקאי (DXY) רשם ירידה שולית של 0.06% ל-99.76, שסייע לתמוך במטבעות הקשורים לסחורות אך הגבילה את המניות הרגישות לדולר.

שווקי אירופה: עליות קלות לצד ביצועי מגזרים לא אחידים

שווקי אירופה נסגרו במגמה מעורבת אך חיובית באופן כללי. מדד EURO STOXX 50 עלה ב-0.26% ל-5,393.18, מונע מחוזקות במניות תעשייתיות ובמניות צרכניות שאינן מחויבות. לעומת זאת, מדד ניקיי 225 ביפן ושאר המדדים באסיה הציגו תמונה זהירה יותר.

מדד FTSE 100 טיפס ב-0.01% ל-9,136.94, מדד DAX בגרמניה עלה ב-0.19% ל-24,262.22, ומדד CAC 40 בצרפת קפץ ב-0.06% ל-7,861.96. למרות העליות, חלק מהמדדים האירופיים התקשו מול חששות כלכליים רחבים יותר. מדד MSCI אירופה ירד ב-0.36% ל-2,399.05, בעוד שמדד הפאונד הבריטי צנח ב-0.79%, בלחץ חששות מתמשכים לגבי האינפלציה.

מדד האירו ירד ב-1.24% לרמה של 114.04, המשקף תנודות במטבע כתוצאה מציפיות למדיניות הבנק המרכזי האירופי.

שווקי אסיה: איתותים מעורבים לצד חשש לסיכונים

שווקי אסיה היו ברובם במגמת ירידה ב-30 ביולי, המשקפת זהירות על רקע נתונים כלכליים מעורבים ואי ודאות גאופוליטית מתמשכת. מדד ניקיי 225 ביפן התנגד למגמה עם עלייה יציבה של 0.91%, וסגר על 41,024.66, מונע מאופטימיות במגזרי הטכנולוגיה והיצוא.

לעומת זאת, מדד S&P/ASX 200 באוסטרליה ירד ב-0.22% ל-8,736.80, ומדד KOSPI בדרום קוריאה ירד ב-0.43% ל-3,240.54. מדד S&P BSE סנסקס בהודו צנח ב-0.53% ל-81,050.83, בהשפעת חולשה במניות הפיננסיות.

מדד האנג סנג בהונג קונג ירד ב-1.10% ל-24,899.92, בעוד שמדד שנחאי קומפוזיט (000001.SS) בסין ירד ב-0.68% ל-3,591.26 על רקע חששות מחודשים לגבי רגולציה.

מבחינת מטבעות, מדד הין היפני ירד ב-0.67% ל-66.90, ומדד הדולר האוסטרלי צנח ב-1.14% ל-64.37, מה שמעיד על חשש לסיכונים ושינויים בזרימות ההשקעה.

סקירת שוק תל אביב: ירידות במדדים המרכזיים

בבורסת תל אביב, המדדים המרכזיים סבלו מלחצים מטה. מדד ת”א-35 ירד ב-0.41% לסגירה על 3,024.71 נקודות, כאשר 27 מניות ירדו לעומת 7 בלבד שעלו. מדד ת”א-90 הרחב ירד בשיעור חד יותר של 1.19%, וסגר על 3,305.75.

גם מדד ת”א-125 ירד ב-0.59%, וסגר על 3,086.74, עם חולשה ממוקדת במגזרי הבנקים והטכנולוגיה. מחזורי המסחר נותרו גבוהים, עם סך של מעל 1.37 מיליארד ש”ח במחזור על מדד ת”א-35 בלבד.

מדדי האג”ח הראו תוצאות מעורבות כאשר מדד האג”ח הכללי All-Bond עלה ב-0.05%, בעוד שמדדי אג”ח מגזריים כמו ת”א-125 ערך ות”א סקטור-באלאנס ירדו ב-1.14% ו-0.89%, בהתאמה.

מה צפוי ל-31 ביולי 2025

לקראת יום חמישי, 31 ביולי, המשקיעים יתמקדו בכמה גורמים מרכזיים שעשויים להשפיע על כיוון השווקים:

  • דיווחי רווח והנחיות: פרסומי רווחים רבעוניים מתמשכים מחברות מרכזיות ייבחנו לאיתותים בנוגע לבריאות הכלכלה ולהזדמנויות צמיחה.
  • פרסומי נתונים כלכליים: נתוני אינפלציה, תעסוקה ומדדי ייצור בכלכלות המרכזיות יהיו מכריעים בעיצוב ציפיות הבנקים המרכזיים ובהתייחסות המשקיעים.
  • התפתחויות גאופוליטיות: משא ומתן מסחרי ומתח גאופוליטי ממשיכים להוות גורמי סיכון העלולים לעורר תנודתיות בשווקים הגלובליים.
  • תנועות מטבע: תנודות בדולר ובאירו ימשיכו להשפיע על חברות רב-לאומיות ושווקי הסחורות.

משתתפי השוק צריכים להתכונן לתנודתיות מתמשכת, עם סיכוי לסבב מגזרים כשמשקיעים יתאימו את עצמם לנרטיבים מאקרו-כלכליים מתפתחים. אופטימיות זהירה עשויה להימשך, אך תשומת לב למקפצי זמן קצרים תהיה חיונית.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שוקי אמריקה נסגרו באדום, בהובלת גל מכירות רחב
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 38 mins

    שוקי אמריקה נסגרו באדום, בהובלת גל מכירות רחב שוקי אמריקה נסגרו באדום, בהובלת גל מכירות רחב

    יום המסחר האחרון של השבוע בשווקי אמריקה הסתיים בירידה רחבה, כאשר גל של לחץ מכירות שטף את המדדים המרכזיים. המשקיעים

    • לפני 38 mins
    • 6 דק’ קריאה

    יום המסחר האחרון של השבוע בשווקי אמריקה הסתיים בירידה רחבה, כאשר גל של לחץ מכירות שטף את המדדים המרכזיים. המשקיעים

    שוק העבודה האמריקאי מאותת על בלימה: נתוני התעסוקה מאכזבים, תיקונים חדים לאחור מעוררים דאגה
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    שוק העבודה האמריקאי מאותת על בלימה: נתוני התעסוקה מאכזבים, תיקונים חדים לאחור מעוררים דאגה שוק העבודה האמריקאי מאותת על בלימה: נתוני התעסוקה מאכזבים, תיקונים חדים לאחור מעוררים דאגה

    דו"ח התעסוקה לחודש יולי שפורסם היום מציג תמונה עגומה למדי בנוגע למצב שוק העבודה בארה"ב. הכלכלה האמריקאית הוסיפה 73 אלף משרות

    • לפני 2 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    דו"ח התעסוקה לחודש יולי שפורסם היום מציג תמונה עגומה למדי בנוגע למצב שוק העבודה בארה"ב. הכלכלה האמריקאית הוסיפה 73 אלף משרות

    מניית USA Rare Earth (USAR): פוטנציאל לאומי בתחום הקריטי של מתכות נדירות
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    מניית USA Rare Earth (USAR): פוטנציאל לאומי בתחום הקריטי של מתכות נדירות מניית USA Rare Earth (USAR): פוטנציאל לאומי בתחום הקריטי של מתכות נדירות

    כיסוי חדש עם יעד של 16 דולר – מה עומד מאחוריו? חברת Cantor Fitzgerald פתחה בכיסוי על מניית USA Rare

    • לפני 3 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    כיסוי חדש עם יעד של 16 דולר – מה עומד מאחוריו? חברת Cantor Fitzgerald פתחה בכיסוי על מניית USA Rare

    דוח רבעון שני של ExxonMobil: שיאים תפעוליים לצד ירידה ברווח הנקי
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    דוח רבעון שני של ExxonMobil: שיאים תפעוליים לצד ירידה ברווח הנקי דוח רבעון שני של ExxonMobil: שיאים תפעוליים לצד ירידה ברווח הנקי

    חברת האנרגיה האמריקאית ExxonMobil פרסמה את תוצאותיה לרבעון השני של 2025, עם ביצועים מרשימים בצד התפעולי, אך ירידה חדה בשורת

    • לפני 3 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    חברת האנרגיה האמריקאית ExxonMobil פרסמה את תוצאותיה לרבעון השני של 2025, עם ביצועים מרשימים בצד התפעולי, אך ירידה חדה בשורת