שוקי המניות באסיה פתחו את יום חמישי, 3 ביולי 2025, במגמה מעורבת, כאשר רוב הבורסות נסחרות בזהירות על רקע הציפייה לנתוני תעסוקה חשובים בארצות הברית ולשינויים אפשריים במדיניות הריבית. התחזיות הכלכליות והאיתותים שמגיעים מוושינגטון ומוול סטריט יוצרים אווירה מתוחה – אך גם סקרנית – בקרב המשקיעים באסיה, שמנסים להבין כיצד תיראה המחצית השנייה של השנה בשוק הגלובלי.

בזמן שמדדים מרכזיים כמו ניקיי 225, קוספי והאנג סנג רשמו תנועות קלות מעלה ומטה, ניתן לראות סימנים לתחזיות סלקטיביות מצד המשקיעים, תוך בחינה מדוקדקת של מגזרים כמו טכנולוגיה, ייצור ותשתיות. לצד זאת, גם שוק המטבעות והסחורות מושפע מתנודות האי-ודאות, כשמחירי הנפט והזהב מגיבים לדיווחים על הסכמים גיאו-כלכליים חדשים בין ארה”ב לוייטנאם.

נתוני התעסוקה בארה”ב תופסים את מרכז הבמה

עיני המשקיעים מופנות כמעט בבלעדיות לפרסום הקרוב של דו”ח התעסוקה האמריקאי (Nonfarm Payrolls), הצפוי לקבוע את הטון בשווקים העולמיים בשבועות הקרובים. לפי התחזיות, המשק האמריקאי צפוי להוסיף כ־110 אלף משרות חדשות ביוני, בזמן ששיעור האבטלה עשוי לעלות לרמה של 4.3%. כל נתון חריג מהציפיות, כלפי מעלה או מטה, עשוי להניע את הפדרל ריזרב לשקול מחדש את המדיניות המוניטרית שלו.

המשקיעים באסיה, המושפעים עמוקות מתנודות בשוק האמריקאי, שומרים על רמות סיכון זהירות. כל איתות לכך שהפד ימהר להוריד ריבית – או להיפך, יעדיף להמתין – ישפיע מיידית גם על הבורסות באסיה, ובעיקר על מגזרים הרגישים לשינויים כלכליים גלובליים כמו טכנולוגיה, ייצור וחומרי גלם.

בורסת טוקיו: היפנים שומרים על קור רוח

מדד ניקיי 225 בבורסת טוקיו ירד קלות ב־0.1%, בהמשך למגמה יציבה שאפיינה את השבועות האחרונים. המשקיעים ביפן נעים בין תקווה לעידוד בצמיחה הכלכלית לבין חשש מייבוא אינפלציה דרך שערי המט”ח, בעיקר לנוכח התחזקות הדולר האמריקאי מול הין. במקביל, דו”חות תאגידיים צפויים להתפרסם בימים הקרובים, ואלו עשויים להשפיע על סקטורים כגון ייצור רכב, טכנולוגיה ובנקאות.

הבנק המרכזי של יפן ממשיך לשדר מדיניות מוניטרית רכה, אך המשקיעים מבינים כי כל שינוי במדיניות של הפד האמריקאי – עשוי לגרום לזעזועים גם ביפן, בעיקר אם מדובר בתנועה חדה במטבע או בסחר בינלאומי.

דרום קוריאה מפתיעה בעליות חדות

בורסת סיאול הציגה ביצועים חיוביים מובהקים, כאשר מדד KOSPI זינק ב־1.3%, בעיקר בזכות מגזר הטכנולוגיה שהמשיך ליהנות מביקושים עולמיים לערכות שבבים, מערכות AI וחיישנים מתקדמים. העלייה במחירי המניות של חברות כמו Samsung ו-SK Hynix מעידה על חזרת האמון של המשקיעים בשוק הקוריאני, במיוחד לאחר חודשים של תנודתיות חזקה.

התחזקות השוק הקוריאני עשויה גם להיות תוצאה של הרגיעה הגיאופוליטית האזורית ושל גידול ביצוא לטכנולוגיות מתקדמות. עם זאת, כפי שמזהירים אנליסטים, הסנטימנט עדיין שביר, וכל שינוי בנתונים האמריקאיים עלול לשנות את מגמת המסחר במהירות.

סין והונג קונג: מגמות הפוכות בשווקים המקושרים

שוקי המניות הסיניים הפגינו יציבות יחסית. מדד CSI 300, העוקב אחרי 300 החברות הגדולות בבורסות שנגחאי ושנזן, עלה בכ־0.5%, בהובלת חברות שירותים וחברות בנייה. נתונים חיוביים שפורסמו בנוגע להתרחבות מגזר השירותים – במיוחד שירותים פיננסיים ומסחר מקוון – עוררו תחושת אופטימיות בקרב המשקיעים המקומיים.

לעומת זאת, ההאנג סנג של הונג קונג נחלש ב־0.7%, כאשר התחזיות הפסימיות סביב רווחיות הבנקים הגדולים ויחסי סחר מתוחים עם ארה”ב העיבו על האווירה הכללית. המשקיעים בהונג קונג ממשיכים לעקוב אחרי מדיניות הממשל המרכזי בבייג’ינג בכל הנוגע לעידוד שווקים ולתמיכה בחברות פרטיות – אך לפי שעה, השוק שומר על תנודתיות.

הסכמים גיאו-כלכליים חדשים משנים את כללי המשחק

אחד הנושאים המרכזיים שמסוקר היום הוא הסכם הסחר החדש בין ארצות הברית לוייטנאם, במסגרתו יופחתו מכסים על מוצרים וייטנאמיים, בעוד שיבוא מסין יתייקר בשיעור של עד 20%. שינוי זה, שצפוי להשפיע על שרשראות האספקה במזרח אסיה, עשוי לגרום לגל של מעבר ייצור מסין למדינות כמו וייטנאם, הודו ומלזיה.

המשקיעים האסייתיים מתמודדים כעת עם שאלות אסטרטגיות באשר למיקום ההשקעות הבאות – האם להתמקד עדיין בתאגידים מבוססים בסין, או להעדיף חברות ממדינות אזוריות בעלות יתרון תחרותי חדש? נראה כי שינוי המגמות הגיאו-כלכליות ימשיך להשפיע גם בחודשים הקרובים על מבנה ההשקעות באזור.

תנודות בשוק המט”ח והסחורות

הדולר האמריקאי המשיך להתחזק מול רוב המטבעות האסייתיים, מה שמייצר אתגרים ליצואנים ומדינות בעלות גירעון מסחרי. שער הין היפני, למשל, נמצא בלחץ מתמשך מול הדולר, דבר שמסייע אמנם ליצוא, אך פוגע בצרכנים המקומיים.

במקביל, מחירי הנפט רשמו ירידה קלה למחיר של 66.9 דולר לחבית, בעוד שמחיר הזהב ירד לכ־1,352 דולר לאונקיה. שני אלו מהווים ברומטר לאמון הכלכלי הגלובלי – כאשר הזהב משקף שמרנות והגנה, בעוד הנפט נוטה לעלות עם ציפיות לצמיחה.

השקפות קדימה: הזדמנויות או זהירות?

למרות חוסר הוודאות השורר בשווקים, יש גם סיבות לאופטימיות. מגמות הצמיחה בדרום-מזרח אסיה, יחד עם רמזים לתחילת תהליך הורדת ריבית בארה״ב, עשויים לספק רוח גבית חזקה לשווקים האסייתיים במחצית השנייה של 2025.

משקיעים מוסדיים ופרטיים כאחד נדרשים כעת לחשיבה אסטרטגית לטווח בינוני וארוך, תוך התמקדות בענפים מבוססי חדשנות, תשתיות וטכנולוגיה ירוקה. הגיוון הגיאוגרפי הופך חשוב יותר מתמיד, ובחירת השקעות לפי מגמות גלובליות – ולא רק מקומיות – היא זו שתקבע את מידת ההצלחה בשנה הקרובה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שוקי צפון אמריקה נסגרים חזק: צלילה עמוקה לביצועי מדדי המפתח
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    שוקי צפון אמריקה נסגרים חזק: צלילה עמוקה לביצועי מדדי המפתח שוקי צפון אמריקה נסגרים חזק: צלילה עמוקה לביצועי מדדי המפתח

    עם סיום יום המסחר באמריקות, מדדים מרכזיים הראו מומנטום חיובי בולט, מה שמסמן סגירה אופטימית למשקיעים. מהעלייה החזקה של מדד

    • לפני 1 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר באמריקות, מדדים מרכזיים הראו מומנטום חיובי בולט, מה שמסמן סגירה אופטימית למשקיעים. מהעלייה החזקה של מדד

    יולי – החודש המוביל של S&P 500: האם המסורת תמשיך גם ב-2025?
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    יולי – החודש המוביל של S&P 500: האם המסורת תמשיך גם ב-2025? יולי – החודש המוביל של S&P 500: האם המסורת תמשיך גם ב-2025?

     עונת התשואות בשיאה – מה עומד מאחורי המספרים של יולי? חודש יולי מתבלט בעקביות כאחד החודשים החזקים ביותר במדד S&P

    • לפני 3 שעה
    • 8 דק’ קריאה

     עונת התשואות בשיאה – מה עומד מאחורי המספרים של יולי? חודש יולי מתבלט בעקביות כאחד החודשים החזקים ביותר במדד S&P

    קרב המיליארדים על סיטגו: הומלצה הצעה ב-7.38 מיליארד דולר, אך הדרמה טרם הסתיימה
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    קרב המיליארדים על סיטגו: הומלצה הצעה ב-7.38 מיליארד דולר, אך הדרמה טרם הסתיימה קרב המיליארדים על סיטגו: הומלצה הצעה ב-7.38 מיליארד דולר, אך הדרמה טרם הסתיימה

    פקיד בית משפט בארה"ב המליץ על הצעת קבוצה בראשות חברת הכרייה גולד ריזרב לרכישת חברת האם של ענקית הזיקוק סיטגו

    • לפני 4 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    פקיד בית משפט בארה"ב המליץ על הצעת קבוצה בראשות חברת הכרייה גולד ריזרב לרכישת חברת האם של ענקית הזיקוק סיטגו

    מהלך אסטרטגי: Datadog מצטרפת למדד S&P 500 – המשמעות למשקיעים ולשוק הטכנולוגיה
    • אור שושן
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    מהלך אסטרטגי: Datadog מצטרפת למדד S&P 500 – המשמעות למשקיעים ולשוק הטכנולוגיה מהלך אסטרטגי: Datadog מצטרפת למדד S&P 500 – המשמעות למשקיעים ולשוק הטכנולוגיה

    שינוי במדד S&P 500 – Datadog מחליפה את Juniper Networks החל מיום רביעי, ה-9 ביולי 2025, יחול שינוי משמעותי במדד

    • לפני 5 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    שינוי במדד S&P 500 – Datadog מחליפה את Juniper Networks החל מיום רביעי, ה-9 ביולי 2025, יחול שינוי משמעותי במדד