אלון מאסק לא עוצר: ההימור על NVIDIA ו-AMD וההשלכות הכלכליות שמאחורי הקלעים

בינה מלאכותית, שבבים ומיליארדים – מאחורי החלטה אחת דרמטית של אילון מאסק

בעולם שבו טכנולוגיה היא הדלק שמניע את הכלכלה, כל מילה של אילון מאסק יכולה להזיז את שוק ההון. השבוע, מאסק הדהים שוב כשאמר בראיון ל-CNBC שהוא מצפה להמשיך לרכוש מעבדי גרפיקה (GPUs) מ-NVIDIA ו-AMD – ענקיות השבבים שמובילות את מהפכת הבינה המלאכותית.

ההצהרה נשמעת טריוויאלית על פניו, אך למעשה היא טומנת בחובה מסר עמוק על עתיד הכלכלה, על שוק ההון ועל מאזן הכוחות בעולם הבינה המלאכותית.

מי צריך כל כך הרבה שבבים?

מאסק אינו מדבר על כמה כרטיסים לגרפיקה מרשימה. מדובר בהיקפים אסטרונומיים. חברת xAI שהקים, האחראית על פיתוח מודל השפה החדשני “Grok”, מתכננת להקים דאטה סנטר עצום ליד ממפיס שיכלול כמיליון GPUs. לטענתו, כבר הותקנו 200,000 מעבדים בפרויקטים קיימים.

וזה לא נגמר שם – גם טסלה, תחת ניהולו, זקוקה לעוצמת עיבוד משמעותית לצורך פיתוח רובוטים הומנואידיים בשם Optimus, שמיועדים לשנות את פני עולם העבודה.

המשמעות הכלכלית – מי מרוויח?

הביקוש האדיר מצד טסלה ו-xAI מחזק את כוחן של NVIDIA ו-AMD. מניות שתי החברות זינקו מאז תחילת שנת 2024, בין היתר בזכות הצהרות דומות של חברות כמו מייקרוסופט ואמזון. עבור המשקיעים מדובר באיתות ברור: השוק הזה לא הולך להיעלם – הוא רק מתרחב. חברות אלו לא רק מוכרות חומרה – הן שולטות בעתיד המידע.

משקיעים שמזהים את המגמה מוקדם נהנים מהתשואות. כניסת כספים לקרנות ETF ממוקדות AI ומעבדים, יחד עם סנטימנט חיובי סביב החדשנות שמובילה xAI, יוצרים תנועה חזקה בבורסות. התחזיות מדברות על המשך עליות, במיוחד אם פרויקטים כמו Grok ימשיכו להתרחב וישתלבו בתעשיות נוספות – רכב, רובוטיקה, רפואה ועוד.

במקביל, מדינות מתפתחות מנסות להקים תשתיות דומות ולהיות חלק מהמרוץ ל-AI. אך בעוד טסלה ו-xAI בונות מרכזי נתונים בגודל של ערים, שווקים קטנים נאלצים להתמודד עם מחסור בשבבים ועלויות תפעול גבוהות. אם הפערים יעמיקו – נראה מגמות ריכוז של כוח טכנולוגי וכלכלי בידי מעטים.

תלות טכנולוגית ואסטרטגיה עסקית

מאסק אמר בפשטות: “כל עוד NVIDIA עדיפה טכנולוגית – נמשיך לרכוש ממנה”. זהו מסר ישיר ומעורר מחשבה. מצד אחד, מדובר ביעילות – למה לפתח משהו לבד אם אפשר לקנות את הטוב ביותר? מצד שני – האם נכון לתלות כך את גורלך בחברה אחת?

ייתכן שבעתיד נראה את xAI וטסלה שואפות לייצר שבבים משלהן – בדומה למה שעשתה אפל עם המעבדים של סדרת M – אך כרגע, תלות ב-NVIDIA נראית כבחירה מודעת שנועדה להאיץ תהליכים.

האם טסלה ו-xAI יתאחדו?

מאסק נשאל על האפשרות למזג בין שתי החברות. תשובתו הייתה פתוחה: אין תוכנית כזו כרגע – אך הוא לא שולל זאת. בתרחיש כזה, נוכל לראות גוף אחד שמאגד את עולמות התחבורה, האנרגיה והבינה המלאכותית – עם עוצמה פיננסית וטכנולוגית שקשה להתחרות בה.

מה זה אומר עבור המשקיע הפרטי?

עבור משקיעים מדובר באיתות חיובי ברור. העובדה שמאסק ממשיך לרכוש GPUs בקנה מידה עצום מצביעה על מגמה שמתרחבת ולא עוצרת – הביקוש לבינה מלאכותית ממשיך לצמוח, ההשקעה בתשתיות חישוב הופכת קריטית בכל תחום, וחברות שבבים אינן רק חברות טכנולוגיה – הן התשתית שעליה נשען העתיד הדיגיטלי.

לסיכום – המהפכה כבר כאן

ההחלטה של מאסק לרכוש מאות אלפי מעבדים מ-NVIDIA ו-AMD היא לא רק עסקית – היא מפת דרכים כלכלית לעשור הקרוב. בעולם שבו כל תעשייה – מרכב ועד בריאות – תלויה בבינה מלאכותית, ההשקעות האלה הן כמו בניית רכבת ללב הכלכלה החדשה.

ומי שבונה את המסילה? חברות השבבים.
ומי שקונה את הקרונות? מאסק – ורבים אחרים שילכו בעקבותיו.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    “ההכנסה חזרה”: שוק האג”ח העולמי מתעורר מחדש ב־2025
    • שגיא חבסוב
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 mins

    “ההכנסה חזרה”: שוק האג”ח העולמי מתעורר מחדש ב־2025 “ההכנסה חזרה”: שוק האג”ח העולמי מתעורר מחדש ב־2025

    לאחר שני עשורים של דשדוש בתשואות, הגרף החדש של BlackRock חושף תמונה מפתיעה: יותר מ־80% משוק האג"ח העולמי שוב מניב

    • לפני 3 mins
    • 7 דק’ קריאה

    לאחר שני עשורים של דשדוש בתשואות, הגרף החדש של BlackRock חושף תמונה מפתיעה: יותר מ־80% משוק האג"ח העולמי שוב מניב

    שווקי אסיה מעורבים ב-23 ביולי: סין והונג קונג עולות, דרום קוריאה צונחת בחדות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 13 mins

    שווקי אסיה מעורבים ב-23 ביולי: סין והונג קונג עולות, דרום קוריאה צונחת בחדות שווקי אסיה מעורבים ב-23 ביולי: סין והונג קונג עולות, דרום קוריאה צונחת בחדות

    עדכון שווקי אסיה – בוקר יום רביעי, 23 ביולי 2025 שווקי אסיה פתחו את יום רביעי בביצועים מעורבים, תוך ביטוי

    • לפני 13 mins
    • 6 דק’ קריאה

    עדכון שווקי אסיה – בוקר יום רביעי, 23 ביולי 2025 שווקי אסיה פתחו את יום רביעי בביצועים מעורבים, תוך ביטוי

    אילון מאסק מגייס 12 מיליארד דולר נוספים ל־xAI: הימור אסטרטגי להובלת מירוץ הבינה המלאכותית
    • רוני מור
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    אילון מאסק מגייס 12 מיליארד דולר נוספים ל־xAI: הימור אסטרטגי להובלת מירוץ הבינה המלאכותית אילון מאסק מגייס 12 מיליארד דולר נוספים ל־xAI: הימור אסטרטגי להובלת מירוץ הבינה המלאכותית

    אילון מאסק מגביר הילוך במירוץ הגלובלי לבינה מלאכותית. לפי דיווחים עדכניים, מייסד טסלה ו־SpaceX מבקש לגייס 12 מיליארד דולר נוספים עבור חברת

    • לפני 1 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    אילון מאסק מגביר הילוך במירוץ הגלובלי לבינה מלאכותית. לפי דיווחים עדכניים, מייסד טסלה ו־SpaceX מבקש לגייס 12 מיליארד דולר נוספים עבור חברת

    סיום המסחר באמריקות: סימנים מעורבים כאשר ראסל 2000 מזנק בתוך סנטימנט זהיר יותר
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    סיום המסחר באמריקות: סימנים מעורבים כאשר ראסל 2000 מזנק בתוך סנטימנט זהיר יותר סיום המסחר באמריקות: סימנים מעורבים כאשר ראסל 2000 מזנק בתוך סנטימנט זהיר יותר

    עם סיום יום המסחר בצפון אמריקה ב-23 ביולי 2025, מתגלה תמונה מגוונת בקרב המדדים העיקריים. בעוד מדד ראסל 2000 זינק,

    • לפני 3 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר בצפון אמריקה ב-23 ביולי 2025, מתגלה תמונה מגוונת בקרב המדדים העיקריים. בעוד מדד ראסל 2000 זינק,