המסחר במטבעות זרים ברחבי העולם אתמול (27 במאי 2025) מתאפיין בתמונה מורכבת ומרתקת, המשקפת את האינטראקציה הדינמית בין כוחות גלובליים ומקומיים. בעוד שהדולר האמריקאי, המטבע הדומיננטי בעולם, מראה סימני התחזקות מול מרבית המטבעות המרכזיים, ביניהם האירו, הלירה שטרלינג, היין היפני והדולר הקנדי, הוא נחלש באופן משמעותי ובולט מול השקל הישראלי. תופעה חריגה זו מעידה על קיומם של גורמים ספציפיים בזירה המקומית המשפיעים באופן ניכר על המסחר בצמד המטבעות USD/ILS, וגוברים לעיתים על המגמות הכלליות של הדולר בשווקים הבינלאומיים.

במהלך המסחר היום, ניכרת מגמה של התחזקות קלה של הדולר האמריקאי מול האירו (EUR). שער החליפין EUR/USD רשם ירידה של כ-0.23%, מה שמשקף שכעת נדרשים כ-0.88328 אירו לרכישת דולר אמריקאי אחד. תנועה דומה נצפתה גם מול הלירה שטרלינג (GBP), כאשר שער GBP/USD ירד בכ-0.25%, ודולר אמריקאי אחד קנה כ-0.74055 פאונד בריטי. גם מול מטבעות מרכזיים באסיה נרשמה התחזקות של הדולר. מול היין היפני (JPY), הדולר התחזק בכ-0.29%, ושער USD/JPY הגיע לרמה של כ-144.19 ין יפני לדולר אמריקאי. כמו כן, מול הדולר הקנדי (CAD), הדולר האמריקאי התחזק בכ-0.42%, ושער USD/CAD עומד כעת על כ-1.3823 דולר קנדי לדולר אמריקאי.

לעומת זאת, ובניגוד למגמה העולמית, הדולר האמריקאי נחלש מול השקל הישראלי (ILS) בכ-0.15% במהלך 24 השעות האחרונות, ושער USD/ILS ירד לרמה של כ-3.5358 שקל לדולר. ירידה זו מצטרפת להיחלשות משמעותית יותר של הדולר מול השקל שנרשמה בשעות המסחר המוקדמות יותר, כפי שצוין בדיווחים הראשוניים. הפער הניכר בין התנהגות הדולר מול השקל לבין התנהגותו מול שאר המטבעות המרכזיים בעולם מדגיש את עוצמתם של הגורמים המקומיים המשפיעים על שוק המט”ח הישראלי.

ניתוח מעמיק של הגורמים לתנועות המטבעות השונות

ההתחזקות הגלובלית של הדולר עשויה להיות מוסברת על ידי מספר גורמים מאקרו-כלכליים וסנטימנט שוק. ייתכן שהמשקיעים מגיבים לנתונים כלכליים יציבים יחסית שמגיעים מארצות הברית, המצביעים על המשך צמיחה או לפחות על חוסן כלכלי. בנוסף, בתקופות של אי ודאות גיאופוליטית או חששות כלכליים גלובליים, הדולר נתפס לעיתים קרובות כ”מקלט בטוח”, מה שמגביר את הביקוש לו ומחזק את שערו. כמו כן, ציפיות לעתיד מדיניות הריבית של הפדרל ריזרב (הבנק המרכזי של ארה”ב) יכולות להשפיע באופן משמעותי על חוזקו של הדולר. אם השוק מצפה להעלאות ריבית עתידיות, הדבר עשוי להפוך את נכסי הדולר לאטרקטיביים יותר ולתמוך בהתחזקות המטבע.

לעומת זאת, ההיחלשות הבולטת של הדולר מול השקל מצביעה באופן ברור על השפעה דומיננטית של כוחות שוק מקומיים. כפי שנותח קודם לכן, התגובה הפרואקטיבית והמהירה של הגופים המוסדיים בישראל לצפי לעליות בשוק המניות האמריקאי, וול סטריט, בעקבות ההודעה על השהיית המכסים על סחורות מהאיחוד האירופי, היא ככל הנראה הגורם המרכזי לירידה זו. המוסדיים הישראלים, המנהלים תיקי השקעות גדולים הכוללים נכסים אמריקאיים, מבקשים לשמור על רמת חשיפה מאוזנת למט”ח במונחי שקל. כאשר הם צופים עליות בשווי האחזקות שלהם בוול סטריט, הם נוטים למכור דולרים כדי להוריד את שיעור החשיפה הכולל למטבע האמריקאי ולשמור על יציבות בתיק ההשקעות שלהם.

השפעת אירועי סוף השבוע האחרון על תגובת השווקים

ההודעה המקורית והמפתיעה של נשיא ארה”ב דאז, דונלד טראמפ, בסוף השבוע האחרון על כוונתו להטיל מכסים גבוהים על סחורות המיובאות מהאיחוד האירופי, עוררה תגובה שלילית בקרב המשקיעים והובילה לירידות בבורסות, כולל בוול סטריט ביום שישי האחרון. החששות מפני הסלמה במלחמת הסחר הגלובלית וההשלכות האפשריות על הצמיחה הכלכלית העולמית הובילו למכירות של נכסי סיכון.

הגופים המוסדיים בישראל, המנטרים באופן רציף את תנועות החוזים העתידיים כאינדיקטור מוקדם לכיוון השוק, הגיבו במהירות לשינוי זה. הם הקדימו את תגובת השוק האמריקאי והחלו למכור דולרים, ובכך השפיעו באופן מיידי על שער הדולר מול השקל. תגובה מהירה זו מדגימה את הקשר ההדוק והרגישות הגבוהה של השוק הפיננסי הישראלי לאירועים המתרחשים בשוקי העולם, ובמיוחד בוול סטריט, המשמשת כמעין מצפן עבור משקיעים רבים.

סיכום והשלכות על המשק הישראלי

התנודות המורכבות שנרשמו היום בשוק המט”ח העולמי ממחישות את ריבוי הגורמים המשפיעים על שערי החליפין. בעוד שהמגמות הגלובליות משפיעות על חוזקו של הדולר מול רוב המטבעות, אירועים מקומיים ופעולות של גופים מוסדיים יכולים ליצור תנודות משמעותיות בשערי חליפין ספציפיים, כמו זה שבין הדולר לשקל. ההיחלשות החריגה של הדולר מול השקל על רקע התחזקותו מול מטבעות אחרים מדגישה את כוחם של הגופים המוסדיים המקומיים ואת רגישות השוק הישראלי לתנודות בשוק ההון האמריקאי.

המשך המסחר בשעות הקרובות ובימים הקרובים צפוי להיות תנודתי, כאשר השווקים יגיבו באופן מלא לפתיחת המסחר בארה”ב ולנתונים כלכליים נוספים שיפורסמו. יש לעקוב בדריכות אחר התפתחויות אלה כדי להבין את כיוון שער הדולר מול השקל בטווח הקצר והבינוני. במקביל, המגמות המאקרו-כלכליות הגלובליות והמדיניות המוניטרית של הבנקים המרכזיים הגדולים ימשיכו לשחק תפקיד מרכזי בעיצוב שוק המט”ח העולמי והמקומי. תנודות בשער הדולר הן בעלות השפעה רחבה על המשק הישראלי, החל מעלויות היבוא והיצוא, דרך רמת האינפלציה, ועד לתשלומי המשכנתאות וההשקעות של משקי הבית והעסקים. ניתוח מעמיק ומתמשך של הגורמים השונים יסייע למקבלי החלטות ולמשקיעים לנווט בצורה מושכלת בסביבה הדינמית של שוק המט”ח.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    ניתוח ביצועים פיננסיים של PayPal: מסע של צמיחה, אתגרים וציפיות קדימה
    • דודי אוחיון
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 32 mins

    ניתוח ביצועים פיננסיים של PayPal: מסע של צמיחה, אתגרים וציפיות קדימה ניתוח ביצועים פיננסיים של PayPal: מסע של צמיחה, אתגרים וציפיות קדימה

    חברת PayPal (NASDAQ: PYPL), מהשחקניות הבולטות בתחום התשלומים הדיגיטליים, עברה בעשור האחרון שינויים משמעותיים בפעילותה הפיננסית. מהצגת נתוני הכנסות מרשימים ועד

    • לפני 32 mins
    • 6 דק’ קריאה

    חברת PayPal (NASDAQ: PYPL), מהשחקניות הבולטות בתחום התשלומים הדיגיטליים, עברה בעשור האחרון שינויים משמעותיים בפעילותה הפיננסית. מהצגת נתוני הכנסות מרשימים ועד

    סקירת ביצועים של מניית פייפאל: מגמות, נתונים והערכת סיכונים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 51 mins

    סקירת ביצועים של מניית פייפאל: מגמות, נתונים והערכת סיכונים סקירת ביצועים של מניית פייפאל: מגמות, נתונים והערכת סיכונים

    מניית פייפאל (NASDAQ: PYPL), אחת מחלוצות תחום התשלומים הדיגיטליים, עברה בשנים האחרונות תנודתיות גבוהה. מהשיאים של תקופת הקורונה ועד ההתייצבות

    • לפני 51 mins
    • 6 דק’ קריאה

    מניית פייפאל (NASDAQ: PYPL), אחת מחלוצות תחום התשלומים הדיגיטליים, עברה בשנים האחרונות תנודתיות גבוהה. מהשיאים של תקופת הקורונה ועד ההתייצבות

    שלוש המניות הגרועות ביותר ב-S&P 500 עד כה בשנת 2025:
    • דודי אוחיון
    • 11 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    שלוש המניות הגרועות ביותר ב-S&P 500 עד כה בשנת 2025: שלוש המניות הגרועות ביותר ב-S&P 500 עד כה בשנת 2025:

    בשוק ההון, כמו בחיים, לא כל אחד מצליח להוביל ולהניב תשואות גבוהות. שנת 2025 מהווה עדות לכך שגלי הצמיחה במדדים

    • לפני 2 שעה
    • 11 דק’ קריאה

    בשוק ההון, כמו בחיים, לא כל אחד מצליח להוביל ולהניב תשואות גבוהות. שנת 2025 מהווה עדות לכך שגלי הצמיחה במדדים

    שוק החוזים העתידיים ביפן: מגמות, ביצועים ואתגרים רגולטוריים ב־2025
    • שגיא חבסוב
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    שוק החוזים העתידיים ביפן: מגמות, ביצועים ואתגרים רגולטוריים ב־2025 שוק החוזים העתידיים ביפן: מגמות, ביצועים ואתגרים רגולטוריים ב־2025

    יפן במרכז שוק הנגזרים האסייתי שוק החוזים העתידיים של יפן מהווה נדבך מרכזי בזירת ההשקעות האסייתית ונמצא בתקופה של צמיחה

    • לפני 3 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    יפן במרכז שוק הנגזרים האסייתי שוק החוזים העתידיים של יפן מהווה נדבך מרכזי בזירת ההשקעות האסייתית ונמצא בתקופה של צמיחה