תוצאות חזקות אך ירידה בשורת הרווח: ביצועי Toll Brothers במחצית הראשונה של שנת הכספים 2025

בוני הבתים האמריקאית Toll Brothers, המובילה בשוק המגורים היוקרתי בארצות‑הברית, פרסמה את דוחותיה לרבעונים הראשון והשני של שנת הכספים 2025. הנתונים מגלים תמונה דו‑שכבתית: ההכנסות והיקפי המסירות ממשיכים לעלות, אך הרווח הנקי נשחק בשל עלייה בהוצאות, ירידה ברווחים חד‑פעמיים שהופיעו אשתקד והמשך רגישות של שולי הרווח. עם זאת, הנהלת החברה שומרת על תחזיותיה לשנת 2025, בהסתמך על צבר הזמנות משמעותי ועל ביקוש יציב למוצרי ה־luxury שבהם היא מתמחה.

צמיחה בהכנסות והאצת קצב המסירות

ברבעון הראשון, שהסתיים ב‑31 בינואר 2025, ההכנסות ממכירת בתים הסתכמו ב‑1.84 מיליארד דולר – ירידה של חמישה אחוזים בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד – אולם מספר הבתים שנמסרו עלה בשלושה אחוזים לרמה של 1,991 יחידות. המחיר הממוצע לבית נותר יציב סביב 925 אלף דולר, נתון המשקף את עמידות פלח השוק היוקרתי גם בסביבה מקרו‑כלכלית מאתגרת. ברבעון השני, שהסתיים ב‑30 באפריל, המחזור טיפס ל‑2.71 מיליארד דולר – צמיחה של שני אחוזים – והמסירות זינקו בעשרה אחוזים ל‑2,899 יחידות . במצטבר למחצית, ההכנסות הגיעו ל‑4.55 מיליארד דולר, כמעט ללא שינוי לעומת התקופה המקבילה ב‑2024, אך מספר היחידות שנמסרו עלה בחמישה אחוזים ל‑4,890.

שחיקת רווחיות על רקע עלויות ושונות חשבונאית

על אף גידול במכירות, הרווח הנקי ברבעון הראשון הצטמק ל‑177.7 מיליון דולר (1.75 דולר למניה בדילול מלא) לעומת 239.6 מיליון דולר אשתקד. הירידה מוסברת בעיקר בעלויות הפחתות מלאי והשהיה במכירת נכס להשכרה, אשר גרעו מן הרווח התפעולי . ברבעון השני הסתכם הרווח הנקי ב‑352.4 מיליון דולר (3.50 דולר למניה), ירידה של כ‑27 אחוזים מול התקופה המקבילה, שבה נהנתה החברה מרווח חד‑פעמי ממכירת קרקע מסחרית. שיעור הרווח הגולמי ממכירת בתים עמד על 25 אחוז ברבעון הראשון ו‑26 אחוז ברבעון השני, כאשר הגרסה המתואמת – בניכוי ריביות והפחתות – התייצבה על 26.9 אחוז ו‑27.5 אחוז בהתאמה . במקביל, הוצאות SG&A טיפסו ל‑13.1 אחוז מההכנסות ברבעון הראשון, לפני שנרשמה התמתנות ל‑9.5 אחוז ברבעון השני.

חוזקה תפעולית מול חולשת הזמנות

קצב החתימות ממשיך להצביע על ביקוש אמיד, גם אם מתון יותר. בערך הכספי, החוזים החתומים נטו עלו ברבעון הראשון ל‑2.31 מיליארד דולר, עלייה של 12 אחוזים, בעוד ברבעון השני נרשמה ירידה של 11 אחוזים ל‑2.60 מיליארד . צבר ההזמנות בסוף אפריל עמד על 6.84 מיליארד דולר (6,063 יחידות), ירידה של שבעה אחוזים בערך ושל חמישה‑עשר אחוזים בכמות בהשוואה לשנה קודמת. הנהלת Toll Brothers גורסת כי הפער בין הביקוש הגבוה בשכבות המחיר העליונות לבין המגבלות שהציבו עלויות המימון בשוקי הביניים יישאר דומיננטי, אך תמהיל גאוגרפי רחב ומוצר משודרג יסייעו להחזיק רמות מחיר ומרווח.

מאזן איתן ומדיניות החזרת הון

החברה סיימה את הרבעון השני עם מזומנים ושווי מזומנים בהיקף 686.5 מיליון דולר ויתרות נזילות נוספות של 2.19 מיליארד דולר במסגרת קו אשראי מתחדש . יחס החוב להון עמד על 26.1 אחוז, בעוד יחס החוב‑נטו להון ירד ל‑19.8 אחוז – שיפור ביחס לרבעון הראשון . בתוך כך, Toll Brothers המשיכה בתכנית רכישת מניות: 0.2 מיליון מניות נרכשו ברבעון הראשון בעלות כוללת של 23.7 מיליון דולר, ובעקבותיה בוצעה רכישה משמעותית של 1.6 מיליון מניות ברבעון השני בהיקף 177.4 מיליון דולר . הדיבידנד הרבעוני הועלה בחודש מרץ לתשואת מזומן של 0.25 דולר למניה .

תחזית 2025: הנהלה דבקה ביעדים

למרות הסביבה המאקרו‑כלכלית ההפכפכה, Toll Brothers שומרת על התחזית השנתית שפרסמה כבר בפברואר: מסירת 11,200‑11,600 יחידות בשנת הכספים, מחיר ממוצע של 945‑965 אלף דולר לבית, מרווח גולמי מתואם של 27.25 אחוז ו‑SG&A של 9.4‑9.5 אחוז מההכנסות . בכינוס המשקיעים ב‑21 במאי הדגיש המנכ”ל דאגלס ירלי כי גירעון ההיצע המצטבר, העלייה הדמוגרפית במשקי בית אמידים וההזדקנות המואצת של מלאי הבתים הקיים ימשיכו לתמוך בביקוש, גם אם תנודתיות הריבית תכתיב קצב לא אחיד של מכירות.

מבט קדימה

תמונת המחצית הראשונה של 2025 משקפת מארג מורכב: מצדו האחד, Toll Brothers מצליחה להגדיל את הכנסותיה ולשמור על מרווחים תחרותיים בענף בנייה עתיר הון; מצדו האחר, הירידה ברווח הנקי מצביעה על רגישות החברה לעלויות פרויקטליות, להפחתות מלאי ולרווחים חד‑פעמיים. חוסן מאזני, גישה סלקטיבית לרכישות קרקע ותמהיל מוצר מבוסס על בתים יוקרתיים אמורים לספק כרית ביטחון למול תנאי שוק נזילים. ככל שהריבית תתייצב, ובלבד שהשוק האמריקאי ימשיך לחוות מחסור כרוני בהיצע, החברה ניצבת בעמדה המאפשרת לה לשוב לצמיחת רווחיות בשנים הקרובות – אך הדבר יותנה ביכולת לשמור על משמעת תמחור ולנהל מלאי באופן גמיש ביחס לדרישות השוק.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    האם פאלו אלטו ממשיכה להוביל את מהפכת הסייבר בעידן ה-AI?
    • רוני מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 4 mins

    האם פאלו אלטו ממשיכה להוביל את מהפכת הסייבר בעידן ה-AI? האם פאלו אלטו ממשיכה להוביל את מהפכת הסייבר בעידן ה-AI?

    האם פאלו אלטו ממשיכה להוביל את מהפכת הסייבר בעידן ה-AI?  תוצאות חזקות, תגובה פושרת פאלו אלטו נטוורקס פרסמה את תוצאותיה

    • לפני 4 mins
    • 7 דק’ קריאה

    האם פאלו אלטו ממשיכה להוביל את מהפכת הסייבר בעידן ה-AI?  תוצאות חזקות, תגובה פושרת פאלו אלטו נטוורקס פרסמה את תוצאותיה

    שוק העבודה: האם האוטומציה תשפיע על שוקי ההשקעות?
    • רוני מור
    • 11 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    שוק העבודה: האם האוטומציה תשפיע על שוקי ההשקעות? שוק העבודה: האם האוטומציה תשפיע על שוקי ההשקעות?

    שוק העבודה: השפעת האוטומציה על שוקי ההשקעות בשנים האחרונות, האוטומציה הפכה לחלק בלתי נפרד מהתעשייה ומהשוק העולמי. היא משנה לא

    • לפני 2 שעה
    • 11 דק’ קריאה

    שוק העבודה: השפעת האוטומציה על שוקי ההשקעות בשנים האחרונות, האוטומציה הפכה לחלק בלתי נפרד מהתעשייה ומהשוק העולמי. היא משנה לא

    ברקשייר האתוויי: המניה שמנצחת את ה-S&P 500 – האם זהו סיפור הצלחה חסר תקדים?
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    ברקשייר האתוויי: המניה שמנצחת את ה-S&P 500 – האם זהו סיפור הצלחה חסר תקדים? ברקשייר האתוויי: המניה שמנצחת את ה-S&P 500 – האם זהו סיפור הצלחה חסר תקדים?

    ברקשייר האתוויי: המניה שמנצחת את ה-S&P 500 – האם זהו סיפור הצלחה חסר תקדים? מניית ברקשייר האתוויי, בהובלת וורן באפט, ממשיכה

    • לפני 3 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    ברקשייר האתוויי: המניה שמנצחת את ה-S&P 500 – האם זהו סיפור הצלחה חסר תקדים? מניית ברקשייר האתוויי, בהובלת וורן באפט, ממשיכה

    טסלה מול BYD: מאבק ענקיות הרכב החשמלי – סקירה השוואתית לרבעון הראשון של 2025
    • עומר בר
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    טסלה מול BYD: מאבק ענקיות הרכב החשמלי – סקירה השוואתית לרבעון הראשון של 2025 טסלה מול BYD: מאבק ענקיות הרכב החשמלי – סקירה השוואתית לרבעון הראשון של 2025

    טסלה מול BYD: מאבק ענקיות הרכב החשמלי – סקירה השוואתית לרבעון הראשון של 2025 רקע כללי שוק הרכב החשמלי ממשיך

    • לפני 4 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    טסלה מול BYD: מאבק ענקיות הרכב החשמלי – סקירה השוואתית לרבעון הראשון של 2025 רקע כללי שוק הרכב החשמלי ממשיך