השווקים הגלובליים ננעלו במגמה מעורבת ביום שלישי, 26 באוגוסט 2025, כאשר המשקיעים איזנו בין אופטימיות במניות האמריקאיות לבין חולשה מתמשכת במדדים האירופיים ומסחר זהיר באסיה. בעוד וול סטריט המשיכה לבנות על המומנטום האחרון, השווקים האירופיים נסוגו על רקע חששות כלכליים מחודשים, ואסיה רשמה עליות מתונות, כאשר הסוחרים מתמקדים בנתונים כלכליים מרכזיים הצפויים להתפרסם מאוחר יותר השבוע.

שווקי ארה”ב: מומנטום נמשך לקראת פרסום נתונים כלכליים מרכזיים

המניות בארה”ב שמרו על מגמת עלייה יציבה ביום שלישי, בתמיכת חוזקה של מניות קטנות ושל מניות טכנולוגיה. מדד Russell 2000 הוביל את העליות עם עלייה של 0.83% לרמה של 2,358.60, מה שמצביע על חידוש עניין במגזרי צמיחה. מדד Nasdaq התקדם ב-0.44% לרמה של 21,544.27, בהובלת עמידות מניות הטכנולוגיה הגדולות, בעוד מדד S&P 500 הוסיף 0.41% וסיים ברמה של 6,465.94. מדד Dow Jones Industrial Average עלה ב-0.30% וננעל ברמה של 45,418.07.

רמת התנודתיות נותרה נמוכה, כאשר מדד VIX ירד ב-1.15% לרמה של 14.62, מה שמדגיש את ביטחון המשקיעים לקראת פרסום נתוני התמ”ג והאינפלציה בארה”ב בהמשך השבוע. מדד הדולר האמריקאי התחזק ב-0.18% לרמה של 98.40, מה שמצביע על ביקוש יציב לנכסי מקלט בטוח.

אירופה: המדדים נסוגים על רקע חששות כלכליים

באירופה, המדדים המובילים המשיכו לרדת על רקע נתוני ייצור חלשים ומתיחות גיאופוליטית מתמשכת שהכבידו על סנטימנט המשקיעים. מדד DAX הגרמני ירד ב-0.50% לרמה של 24,152.87, מדד FTSE 100 הלונדוני נחלש ב-0.60% לרמה של 9,265.80. מדד EURO STOXX 50 נפל ב-1.11% לרמה של 5,383.68, ומדד CAC 40 הצרפתי הוביל את ההפסדים עם ירידה של 1.70% לרמה של 7,709.81.

החולשה האזורית באה לידי ביטוי נוסף במדד MSCI Europe שירד ב-1.07%, בעוד מדד Euronext 100 (^N100) ירד ב-1.28%. מדד האירו עלה במתינות ב-0.23%, ומדד הליש”ט הבריטית הוסיף 0.17%, מה שמעיד על התחזקות מסוימת במטבעות על אף הירידות בשווקי המניות.

אסיה-פסיפיק: עליות מתונות, אך סין נותרת במוקד

שווקי אסיה ננעלו ביום שלישי במגמה מעורבת, כאשר מדד Nikkei 225 היפני עלה ב-0.39% לרמה של 42,561.03 ומדד Shanghai Composite (000001.SS) הסיני הוסיף 0.33% לרמה של 3,881.07. מדד S&P/ASX 200 האוסטרלי עלה ב-0.15%, בעוד מדד Hang Seng בהונג קונג עלה ב-0.04% לרמה של 25,535.22.

עם זאת, מדד KOSPI הקוריאני ירד ב-0.02%, ומדד S\&P BSE Sensex ההודי ירד בחדות ב-1.04% לרמה של 80,786.54, על רקע מימוש רווחים במניות הבנקים והטכנולוגיה. מדד היין היפני עלה ב-0.27%, ומדד הדולר האוסטרלי הוסיף 0.14%, מה שמעיד על אופטימיות זהירה בשוקי המט”ח.

תל אביב: עליות ב-TA-35 ובבנקים מובילות את השוק המקומי לעליות

הבורסה בתל אביב ננעלה ביום שלישי במגמה מעורבת אך הפגינה עוצמה במניות הגדולות ובמגזר הבנקאי. מדד TA-35 עלה ב-0.60% לרמה של 3,066.34, בתמיכת מניות הפיננסים, בעוד מדד TA-90 ירד במעט ב-0.01% לרמה של 3,354.41. מדד Banks & TA-90 התקדם ב-0.78% לרמה של 3,520.96, מה שמדגיש את ביטחון המשקיעים במגזר.

המדדים הרחבים רשמו גם הם עליות מתונות, כאשר מדד TA-125 עלה ב-0.42% לרמה של 3,128.57, על אף חולשה באג”ח הקונצרניות כאשר מדד All-Bond ירד ב-0.04%.

תחזית ליום רביעי, 27 באוגוסט 2025

לקראת יום המסחר הקרוב, המשקיעים הגלובליים צפויים לעקוב מקרוב אחר נתוני התמ”ג המתוקנים בארה”ב ונתוני האינפלציה הראשוניים, שעשויים לספק רמזים חדשים לגבי צעדי הפדרל ריזרב הבאים. באירופה יתמקדו בסקרי אמון בעסקים, בעוד אסיה תעקוב אחר אותות כלכליים מסין על רקע חששות הצמיחה המתמשכים.

בתל אביב, הסוחרים המקומיים יעקבו אחר הכיוונים הגלובליים ודוחות כספיים מקומיים, במיוחד במגזרי הבנקאות והטכנולוגיה. עם תנודתיות נמוכה ואופטימיות זהירה, המסחר ביום רביעי עשוי להמשיך במגמה של קניות סלקטיביות, אם כי סיכונים חיצוניים עדיין נוכחים.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    דו”חות החברה: בין ציפיות השוק למציאות העסקית
    • רוני מור
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 6 mins

    דו”חות החברה: בין ציפיות השוק למציאות העסקית דו”חות החברה: בין ציפיות השוק למציאות העסקית

    הנתונים מהדו"חות האחרונים מציגים תמונה מורכבת של חברה שנעה בין הפתעות חיוביות לבין אכזבות חדות. לאורך ששת הרבעונים האחרונים נרשמו

    • לפני 6 mins
    • 8 דק’ קריאה

    הנתונים מהדו"חות האחרונים מציגים תמונה מורכבת של חברה שנעה בין הפתעות חיוביות לבין אכזבות חדות. לאורך ששת הרבעונים האחרונים נרשמו

    אנבידיה לפני פרסום הדוחות: מה מצפה השוק לענקית השבבים ששווה יותר מטריליונים?
    • ליאור מור
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    אנבידיה לפני פרסום הדוחות: מה מצפה השוק לענקית השבבים ששווה יותר מטריליונים? אנבידיה לפני פרסום הדוחות: מה מצפה השוק לענקית השבבים ששווה יותר מטריליונים?

    היום מגיע רגע האמת של חברת אנבידיה (Nvidia), שנחשבת לחברה המשפיעה ביותר בשוק ההון בשנים האחרונות. עם עלייה מסחררת בשוויה

    • לפני 1 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    היום מגיע רגע האמת של חברת אנבידיה (Nvidia), שנחשבת לחברה המשפיעה ביותר בשוק ההון בשנים האחרונות. עם עלייה מסחררת בשוויה

    שווקי אירופה סוגרים מעורב כאשר מניות צרפת מובילות את העליות
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    שווקי אירופה סוגרים מעורב כאשר מניות צרפת מובילות את העליות שווקי אירופה סוגרים מעורב כאשר מניות צרפת מובילות את העליות

    שווקי אירופה סגרו את המסחר עם ביצועים מעורבים, כאשר המשקיעים ניסו לאזן בין אופטימיות במגזרים מסוימים לבין דאגות מתמשכות לגבי

    • לפני 2 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    שווקי אירופה סגרו את המסחר עם ביצועים מעורבים, כאשר המשקיעים ניסו לאזן בין אופטימיות במגזרים מסוימים לבין דאגות מתמשכות לגבי

    ריבית המשכנתאות בארה”ב מטפסת שוב לשבוע השני ברציפות
    • רוני מור
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    ריבית המשכנתאות בארה”ב מטפסת שוב לשבוע השני ברציפות ריבית המשכנתאות בארה”ב מטפסת שוב לשבוע השני ברציפות

    הדגשים ריבית המשכנתא הממוצעת ל-30 שנה טיפסה ל-6.69% בשבוע שהסתיים ב-22 באוגוסט. סך הבקשות למשכנתא ירד ב-0.5%, והאריך מגמת ירידה

    • לפני 3 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    הדגשים ריבית המשכנתא הממוצעת ל-30 שנה טיפסה ל-6.69% בשבוע שהסתיים ב-22 באוגוסט. סך הבקשות למשכנתא ירד ב-0.5%, והאריך מגמת ירידה