יום מסחר חדש ברקע אי־ודאות עולמית

שוקי המניות בעולם פתחו את יום המסחר בתנודתיות ניכרת, כאשר מדדי המניות המרכזיים בארה”ב, אירופה ואסיה מציגים מגמות מעורבות. בעוד השווקים האמריקאים מאותתים על חוסר יציבות בפתיחת יום המסחר, באירופה נרשמת מגמה חיובית מתונה, ואילו ביפן ובסין השוק חווה לחץ כלפי מטה. כל זאת, על רקע מתיחות גוברת בזירת הסחר הבינלאומית, השפעת עונת הדוחות בארה”ב והערכת המשקיעים לגבי רמות הריבית והאינפלציה. בישראל, השוק המקומי מציג ירידות קלות במדדים המובילים, עם תנועה דומה גם במדדי האג”ח הממשלתיים והקונצרניים, כאשר מדדי הבנקים ממשיכים להיחלש. על רקע זה, נסקור את המגמות המרכזיות, נבחן את נתוני השוק המשמעותיים ונתייחס לסיכונים וההזדמנויות במבט קדימה.

סיכום נתוני מסחר עולמיים: מגמה מעורבת בין יבשות

בארה”ב, החוזים העתידיים על מדד S&P 500 נסחרים בירידה קלה של 0.07%, החוזים על הדאו ג’ונס יורדים ב-0.37%, בעוד החוזים על הנאסד”ק שומרים על יציבות עם שינוי מזערי כלפי מעלה. מדד ראסל 2000 הקטן יותר דווקא עולה ב-0.66%. במקביל, שווקי אירופה נפתחים בעליות של כ-0.5% עד 0.56% במדדים המובילים: FTSE 100 הבריטי, DAX הגרמני, CAC 40 הצרפתי ואינדקס יורונקסט 100. לעומת זאת, השווקים באסיה מציגים תמונה מורכבת יותר: מדד SSE הסיני עולה ב-0.39%, מדד ניקיי 225 היפני מוסיף 0.25%, אך מדד הנג סנג בהונג קונג רושם ירידה של 0.9% ומדד ASX 200 האוסטרלי מאבד 0.63%.

המגמה המעורבת בולטת במיוחד לנוכח העליות המרשימות שנרשמו בוול סטריט בשבועות האחרונים, לצד ירידות פתאומיות בימים מסוימים על רקע חוסר ודאות גיאופוליטית ומסחרית. תנודתיות זו ניכרת גם בסקטורים שונים, כאשר מניות טכנולוגיה בארה”ב ממשיכות למשוך הון, אך בסין וביפן בולטת מגמה של מימושים על רקע האטה בצמיחה.

השווקים בישראל: ירידות קלות במדדים המובילים

בבורסת תל אביב, יום המסחר הנוכחי נפתח במגמת ירידה מתונה במדדים המרכזיים: מדד ת”א 35 ירד ב-0.43%, ת”א 90 השיל 0.72% מערכו, ות”א 125 איבד 0.51%. מדד הבנקים, אחד ממוקדי תשומת הלב בתקופה האחרונה, נסוג בשיעור חד יחסית של 0.9%. מגמת ירידה זו משקפת, בין היתר, את חוסר הוודאות הגיאופוליטית, חששות מהמשך העלאות ריבית בארה”ב, והתנהגות דומה בשווקים הבינלאומיים.

בשוק האג”ח, נרשמת תמונה דומה: אגרות החוב הממשלתיות הציגו ירידה, עם שינוי של 1.02%- במחיר, במחזור יומי של כ-126 מיליון שקל. אגרות חוב ממשלתיות נוספות נסחרו בירידות של 0.19%- עד 0.2%-, והמחזורים עמדו על עשרות מיליוני שקלים. מדדי הנדל”ן והקונצרניות רושמים אף הם ירידות, כאשר מדד תל בונד־כללי עולה באופן חריג ב-0.16% בלבד.

תנועות בולטות במניות ובאג”ח: מבט כמותי

בקרב המניות הבולטות במדדים, נרשמו ירידות בלאומי (0.55%-), דיסקונט (0.38%-) ומזרחי טפחות (0.58%-), בעוד שאלביט מערכות בולטת בעלייה חריגה של 0.78%. המגמה השלילית במדדי הבנקים נובעת, בין היתר, מחולשה במגזר הפיננסי העולמי, חשש מהעלאות ריבית, ודאגות מהאטה בפעילות העסקית. בשוק האג”ח, היקפי המסחר נשארים גבוהים יחסית, דבר המצביע על המשך חוסר הוודאות של המשקיעים ועל מעבר של חלק מההון לנכסים סולידיים.

יש לציין כי עוצמת הירידות הנוכחיות מתונה יחסית לירידות שנרשמו במקרים של משברים קודמים, אולם המשקיעים עדיין מתמקדים בבחינה קפדנית של הנתונים וההתפתחויות בשווקים המובילים.

מבט סקטוריאלי: מגמת ביצועים סלקטיבית

מגמת המסחר הנוכחית משקפת פערים ניכרים בביצועי הסקטורים בישראל ובעולם. סקטור הטכנולוגיה האמריקאי מוביל את העליות בשוקי ההון, הן במדדי S&P 500 והן בנאסד”ק, כתוצאה מהמשך הביקוש הגבוה לשירותי ענן, בינה מלאכותית ותשתיות תוכנה. מנגד, סקטור הבנקים, האנרגיה והנדל”ן מתמודדים עם לחצים גוברים. השפעות הריבית, עונת הדוחות והסביבה הרגולטורית מעצבות את התנהלות המשקיעים, כאשר ההעדפה לתחומי טכנולוגיה ממשיכה לבלוט, בעיקר ברקע להאטה בצמיחה הכללית של המשק.

בישראל, מגמת הסקטור הפיננסי מאופיינת בשילוב של חולשה מצד הבנקים, לצד איתותי התאוששות במגזרי התעשייה והטכנולוגיה המקומיים. מניות מובילות בענפי התעשייה והמזון רושמות ביצועים טובים מהממוצע, אך הסנטימנט הכללי נותר זהיר.

מדדי אג”ח: תמונה חלקית של שוק האג”ח

נתוני המסחר באג”ח מצביעים על מגמה דומה למניות: אגרות חוב ממשלתיות נסחרות בירידות, כאשר מחזורי המסחר באג”ח קונצרניות גבוהים מהרגיל. המשקיעים מחפשים אפיקי השקעה סולידיים יחסית, בין אם מתוך חוסר אמון בשוקי המניות או כתוצאה מהעדפה אסטרטגית לנוכח הסיכונים הגלומים בתשואות המנייתיות. מדד תל בונד־כללי, שעלה ב-0.16%, משקף פיזור רחב יחסית של החוב הקונצרני, והוא מושך אליו חלק מהמשקיעים המוסדיים. במקביל, נרשמת עלייה קלה בתשואות הממשלתיות לטווח הבינוני, תוך ציפייה להמשך תנודתיות בשבועות הקרובים.

שקל, אינפלציה וריבית: סיכונים והזדמנויות

התחזקות השקל בשבועות האחרונים תרמה להאטת הלחצים האינפלציוניים, אולם חוסר הוודאות סביב החלטות הריבית של הפדרל ריזרב ממשיך להשפיע גם על שוקי ההון בישראל. המשקיעים בוחנים את האותות מהשוק האמריקאי, כולל רמזים לאפשרות של הפסקת העלאות ריבית לקראת סוף השנה. ברקע לכך, בנק ישראל ממשיך במדיניות זהירה, ומציין את הרגישות של המשק המקומי לזעזועים עולמיים, בעיקר בתחום הפיננסי.

השוואה היסטורית: כיצד נראית התנודתיות הנוכחית לעומת תקופות עבר

בהסתכלות היסטורית, תקופות של אי־ודאות גלובלית נוטות להביא עמן תנודתיות בשווקים, אולם הנתונים הנוכחיים אינם מצביעים בהכרח על שינוי מגמה עמוק או ירידה חדה בטווח הארוך. להיפך, משקיעים רבים רואים בתנודתיות הנוכחית הזדמנות לאיתור נכסים איכותיים במחירים נוחים. עם זאת, יש חשיבות להמשך מעקב אחרי נתוני מאקרו, דוחות החברות וההתפתחויות בזירה הגיאופוליטית, במטרה להעריך נכון את הסיכונים וההזדמנויות.

אסטרטגיה למול תנודתיות: זהירות תוך איתור ערך

עבור המשקיע הפרטי, הסביבה הנוכחית מחייבת גישה זהירה ומבוססת נתונים. השוק רווי באי־ודאות ורגיש מאוד לאירועים נקודתיים, ולכן ההמלצה היא להתמקד בניהול סיכונים, פיזור השקעות והעדפה למניות בעלות מאזן פיננסי חזק. משקיעים מוסדיים ממשיכים לפעול במגמת דיפרנציאציה, תוך בחירת סקטורים מבטיחים ופיזור בין נכסים. גם בחירת אג”ח קונצרני מחייבת בחינה מדוקדקת של איתנות החברות והיקף החוב.

סיכום ומבט קדימה: המשקיעים בוחנים את השוק בזהירות

לסיכום, המסחר בבוקר זה משקף המשך מגמת התנודתיות בשווקים הבינלאומיים והישראליים, על רקע חששות גוברים מהתפתחויות כלכליות עולמיות, מדיניות הסחר והריבית. הירידות המתונות במדדים המרכזיים ובאג”ח משקפות סנטימנט זהיר, אך אינן מעידות בהכרח על מגמת ירידה עמוקה. המשקיעים נדרשים להמשיך ולבחון את הנתונים מקרוב, להתאים את האסטרטגיה האישית למצב ולגלות גמישות בתגובה להתפתחויות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שווקי אירופה מסכמים את יום המסחר: תמונת מצב של ביצועי היום
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 3 mins

    שווקי אירופה מסכמים את יום המסחר: תמונת מצב של ביצועי היום שווקי אירופה מסכמים את יום המסחר: תמונת מצב של ביצועי היום

    חוזה דלמן (פאונוט), חצי האי זמבואנגה, הפיליפינים – 9 ביולי 2025 – עם סיומו של יום המסחר באירופה, מדדים מרכזיים

    • לפני 3 mins
    • 5 דק’ קריאה

    חוזה דלמן (פאונוט), חצי האי זמבואנגה, הפיליפינים – 9 ביולי 2025 – עם סיומו של יום המסחר באירופה, מדדים מרכזיים

    מניית פרייסמיאן מזנקת בעקבות מכסים על נחושת בארה”ב – ניתוח עומק
    • אור שושן
    • 12 דק’ קריאה
    • לפני 13 mins

    מניית פרייסמיאן מזנקת בעקבות מכסים על נחושת בארה”ב – ניתוח עומק מניית פרייסמיאן מזנקת בעקבות מכסים על נחושת בארה”ב – ניתוח עומק

    שוק ההון מגיב למכסים: פרייסמיאן מזנקת על רקע מדיניות חדשה ביום רביעי האחרון נרשמה עלייה חדה של כ־4% במחיר מניית

    • לפני 13 mins
    • 12 דק’ קריאה

    שוק ההון מגיב למכסים: פרייסמיאן מזנקת על רקע מדיניות חדשה ביום רביעי האחרון נרשמה עלייה חדה של כ־4% במחיר מניית

    ההימור של בלאקרוק על השווקים הפרטיים: האם רכישת ElmTree היא רק ההתחלה?
    • אור שושן
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 43 mins

    ההימור של בלאקרוק על השווקים הפרטיים: האם רכישת ElmTree היא רק ההתחלה? ההימור של בלאקרוק על השווקים הפרטיים: האם רכישת ElmTree היא רק ההתחלה?

    ענקית ניהול הנכסים בלאקרוק (BlackRock), המנהלת נכסים בהיקף כמעט בלתי נתפס של כ-11.58 טריליון (נכון לרבעון הראשון של 2025), ממשיכה

    • לפני 43 mins
    • 9 דק’ קריאה

    ענקית ניהול הנכסים בלאקרוק (BlackRock), המנהלת נכסים בהיקף כמעט בלתי נתפס של כ-11.58 טריליון (נכון לרבעון הראשון של 2025), ממשיכה

    שוקי אמריקה בתנועה: צלילה עמוקה לביצועים הנוכחיים (8 ביולי 2025)
    • אור שושן
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    שוקי אמריקה בתנועה: צלילה עמוקה לביצועים הנוכחיים (8 ביולי 2025) שוקי אמריקה בתנועה: צלילה עמוקה לביצועים הנוכחיים (8 ביולי 2025)

    ככל שיום המסחר נפתח ברחבי יבשת אמריקה, תמונה דינמית עולה מתוך המדדים העיקריים. מחוסנן מניות השבב הכחול ועד לירידות קלות

    • לפני 2 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    ככל שיום המסחר נפתח ברחבי יבשת אמריקה, תמונה דינמית עולה מתוך המדדים העיקריים. מחוסנן מניות השבב הכחול ועד לירידות קלות