לי לו, שנחשב בעשור האחרון ל”אורקל של אסיה”, הפך לדמות מרכזית בעולם ההשקעות לאחר שהשיג תשואה ממוצעת של כ-30% לשנה מאז סוף שנות ה-90. מייסד קרן Himalaya Capital ומי שמזוהה עם גישת “השקעות ערך”, הפך לסמל למשקיעים המחפשים אלטרנטיבה לזרם ההשקעות הספקולטיביות בוול סטריט. השפעתו ניכרת הן בקרב משקיעים מוסדיים במזרח אסיה והן בקרב אנליסטים מערביים, כאשר תיק ההשקעות שלו מהווה מגדלור לניתוח סיכונים, פיזור גיאוגרפי והעדפות סקטוריאליות. השאלה המרכזית שמעסיקה את שוק ההון: האם מודל ההשקעה הייחודי של לי לו יוכל להמשיך ולספק תשואות עודפות בעידן של חדשנות מואצת וריבית גבוהה?

מבט כמותי – כיצד בנוי תיק ההשקעות של לי לו?
ההרכב הנוכחי של תיק ההשקעות מבליט את הבנקאות האמריקאית, בדגש על Bank of America, המחזיק כ-27.9% מהתיק כולו. אחריו ניצבת Alphabet, חברת האם של Google, בשיעור מצטבר של כמעט 40% (חלוקה שווה פחות או יותר בין Class A ו-Class C). Berkshire Hathaway, חברת ההשקעות של וורן באפט, מקבלת משקל של 17% ומספקת לו פיזור לענפים כמו ביטוח, רכבות, תעשייה וקמעונאות. שאר התיק מורכב ממניות כמו East West Bancorp (2.8%), Occidental Petroleum (2.8%) ואפל (1%). פיזור זה מאפשר ללי לו לשלב בין סקטורים שמרניים – פיננסים ותעשייה – לבין טכנולוגיה ואנרגיה. כל אלה מהווים נדבך חשוב באסטרטגיה שלו לגידור סיכונים, פיזור סקטוריאלי וחיפוש מנועי צמיחה חדשים.

אסטרטגיה: השקעות ערך עם התאמה לעידן הטכנולוגי
לי לו דוגל בגישה שמרנית יחסית, אך עם נגיעות חדשניות. בדומה לוורן באפט, הוא בוחן לעומק את מאזני החברות, הרכב ההנהלה, ומעריך את תזרים המזומנים הצפוי לשנים קדימה. עם זאת, בניגוד להשקעות ערך קלאסיות הממוקדות לרוב בחברות תעשייה ונדל”ן, הוא משלב תיק טכנולוגי מתקדם הכולל את Google (אלפבית) ואפל. הסיבה: הערכתו כי חברות הטכנולוגיה האמריקאיות, במיוחד ענקיות הקלאוד והפרסום, ימשיכו להוביל את החדשנות הגלובלית ולהגדיל רווחיות לאורך זמן – במיוחד עם התפתחות תחום הבינה המלאכותית. השילוב בין ערך קלאסי וטכנולוגיה הופך את התיק לדינמי ומותאם לעידן החדש בשוק ההון.

התמודדות עם סיכונים – בין שוק ההון האמריקאי לסביבה הגלובלית
הצלחתו של לי לו נשענת על מספר עקרונות של ניהול סיכונים: הוא מקפיד לא להיחשף יתר על המידה למניה אחת, לא מהסס לשנות פוזיציות בהתאם לשינויים רגולטוריים וכלכליים, ומקפיד על פיזור גיאוגרפי מתון. בעוד מרבית נכסיו מושקעים בארה”ב, הוא בוחן תמיד אפשרות לגוון לאסיה ולאירופה, במיוחד כאשר נרשמות הזדמנויות חריגות במגזרים כמו אנרגיה מתחדשת או בנקאות דיגיטלית. הגישה הזהירה מונעת מהתיק להיפגע קשות גם במפולות בשוק, ומצד שני מאפשרת ליהנות מעליות חדות בתקופות של אופטימיות בשווקים.

האם המודל עוד רלוונטי? – התחרות מול ההון הספקולטיבי
אחד האתגרים המשמעותיים של לי לו בשנים האחרונות הוא התמודדות עם התפשטות שוק קרנות ה-ETF הספקולטיביות והשקעות “מומנטום” קצרות-טווח. בניגוד לקרנות אינדקס או מניות AI שנעות אחר הטרנדים, לי לו מתמיד בחברות גדולות, ותיקות ורווחיות – לעיתים במחיר של החמצת ראלי מהיר במניות צמיחה חדשות. אולם, לפי נתוני קרן Himalaya Capital, התשואות ארוכות הטווח של גישתו גברו על מרבית מדדי המניות המרכזיים. בשוק שבו ריבית נשארת גבוהה, אינפלציה לא יורדת ואי-ודאות גיאופוליטית עולה, גישה מאוזנת המשלבת ערך עם חדשנות הופכת לרלוונטית מתמיד עבור משקיעים מוסדיים.

היבט ESG ואחריות תאגידית – השקעות אחראיות בשוק ההון
לי לו שם דגש גם על אחריות תאגידית וסביבתית. חלק מהחברות בתיק מדורגות בדירוגי ESG גבוהים, והקרן בוחנת את השפעותיהן החברתיות והסביבתיות לצד ביצועים פיננסיים. השקעות אלו מקנות לו יתרון מול משקיעים מוסדיים ומאפשרות גיוס כספים מקרנות פנסיה וביטוח, במיוחד באסיה ובאמריקה הצפונית. מגמה זו צפויה להתגבר בשנים הקרובות, כאשר רגולציה סביבתית בעולם המערבי הופכת למחמירה יותר.

השוואה למנהלי השקעות מובילים – מה מבדל את לי לו?
בניגוד למשקיעים דוגמת Cathie Wood (ARK Invest) המעדיפה השקעות בסקטורים מהפכניים כמו רובוטיקה ו-BioTech, לי לו מדגיש איתנות פיננסית, רווחיות מוכחת וצמיחה מבוססת – ולא “סיפורים” עתידיים בלבד. בכך, הוא מצליח לשמר נזילות גבוהה, לצמצם תנודתיות, ולספק תשואות גם בתקופות של חוסר וודאות.

הזדמנויות ואתגרים קדימה – בינה מלאכותית, בנקאות דיגיטלית ושווקים מתעוררים
העתיד של תיק ההשקעות של לי לו יושפע רבות מהתפתחות טכנולוגיות AI, מהפיכת הבנקאות הדיגיטלית ומגמות דמוגרפיות באסיה. אם יצליח לשלב בתיקו חברות AI מובילות תוך שמירה על בסיס פיננסי איתן – הוא עשוי להמשיך להוביל את שוק ההון העולמי גם בעשור הקרוב. מצד שני, כל שינוי במבנה הריבית, חקיקה רגולטורית בארה”ב או האטה בכלכלה הסינית, עשויים לאתגר את גישתו.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שווקי המניות באסיה נפתחים במגמה מעורבת: הניקיי צונח בעוד הקוספי והבורסה בשנגחאי מתחזקות
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 8 mins

    שווקי המניות באסיה נפתחים במגמה מעורבת: הניקיי צונח בעוד הקוספי והבורסה בשנגחאי מתחזקות שווקי המניות באסיה נפתחים במגמה מעורבת: הניקיי צונח בעוד הקוספי והבורסה בשנגחאי מתחזקות

    שווקי אסיה פותחים את חודש יולי במגמה מעורבת שווקי המניות באסיה פתחו את יום שלישי בבוקר עם ביצועים מעורבים, מה

    • לפני 8 mins
    • 5 דק’ קריאה

    שווקי אסיה פותחים את חודש יולי במגמה מעורבת שווקי המניות באסיה פתחו את יום שלישי בבוקר עם ביצועים מעורבים, מה

    היסטוריה של חוזק: מה עומד מאחורי הביצועים המרשימים של חודש יולי במדד S&P 500?
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    היסטוריה של חוזק: מה עומד מאחורי הביצועים המרשימים של חודש יולי במדד S&P 500? היסטוריה של חוזק: מה עומד מאחורי הביצועים המרשימים של חודש יולי במדד S&P 500?

    בעשור האחרון, חודש יולי הפך למעין "מקלט עונתי" עבור משקיעי שוק ההון האמריקאי, עם רצף של עשרה חודשים חיוביים במדד

    • לפני 1 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    בעשור האחרון, חודש יולי הפך למעין "מקלט עונתי" עבור משקיעי שוק ההון האמריקאי, עם רצף של עשרה חודשים חיוביים במדד

    סגירת שוקי אמריקה: תמונה מעורבת למשקיעים עם התפצלות במדדים המרכזיים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    סגירת שוקי אמריקה: תמונה מעורבת למשקיעים עם התפצלות במדדים המרכזיים סגירת שוקי אמריקה: תמונה מעורבת למשקיעים עם התפצלות במדדים המרכזיים

    עם סיום יום המסחר ברחבי אמריקה, עולה תמונה מורכבת מנתוני השוק. בעוד שמדדים מרכזיים אחדים חגגו עליות, אחרים התמודדו עם

    • לפני 3 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר ברחבי אמריקה, עולה תמונה מורכבת מנתוני השוק. בעוד שמדדים מרכזיים אחדים חגגו עליות, אחרים התמודדו עם

    הטבת מס של 6,055 דולר לעשירים, על חשבון מי? ניתוח הצעת החוק החדשה
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    הטבת מס של 6,055 דולר לעשירים, על חשבון מי? ניתוח הצעת החוק החדשה הטבת מס של 6,055 דולר לעשירים, על חשבון מי? ניתוח הצעת החוק החדשה

    במסדרונות השלטון בוושינגטון מתנהל מאבק חקיקתי קדחתני, כאשר הסנאט האמריקאי נמצא בשלבי ההצבעה הסופיים על גרסתו להצעת חוק קיצוצי המסים

    • לפני 4 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    במסדרונות השלטון בוושינגטון מתנהל מאבק חקיקתי קדחתני, כאשר הסנאט האמריקאי נמצא בשלבי ההצבעה הסופיים על גרסתו להצעת חוק קיצוצי המסים