רבעון של שיאים וגיוון עסקי

הרבעון השני של 2025 סימן נקודת מפנה מהותית עבור Bank of New York Mellon (BNY), אחד המוסדות הפיננסיים הוותיקים והמשפיעים בעולם. החברה, שנמצאת בלב השווקים הפיננסיים הגלובליים ומנהלת נכסים בהיקף חסר תקדים, רשמה רבעון שיא בכל הפרמטרים המרכזיים. ההכנסות עברו לראשונה את רף חמישה מיליארד הדולר, שיעור הרווחיות טיפס, ומדדי התשואה למשקיעים הגיעו לשיאים חדשים. בתוך כל זאת, המנכ”ל רובין וינס ציין כי התהליך האסטרטגי של הפיכת BNY לחברת פלטפורמות גלובלית נושא פירות – כבר בשנה הראשונה להשקת המודל המסחרי החדש.

רווחיות, גידול והאצה במנועים העסקיים

ההכנסות הכוללות של BNY ברבעון השני הגיעו ל-5.028 מיליארד דולר – עלייה של 9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, ושל 5% לעומת הרבעון הראשון השנה. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה של החברה שההכנסות הרבעוניות חוצות את קו ה-5 מיליארד דולר. עיקר ההכנסות נבע מהכנסות עמלות (3.64 מיליארד דולר), לצד הכנסות מריבית נטו (1.2 מיליארד דולר), שצמחו ב-17% לעומת השנה הקודמת, על רקע השקעות מחודשות באגרות חוב בתשואות גבוהות והתרחבות המאזן.

הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות עמד על 1.391 מיליארד דולר – זינוק של 22% לעומת השנה שעברה. רווח למניה (EPS) עמד על 1.93 דולר – עלייה של 27% לעומת 2024. שיעור הרווח התפעולי טרום מס הגיע ל-37%, ושיעור התשואה על ההון (ROE) טיפס ל-14.7%. התשואה על ההון העצמי המוחשי (ROTCE) קפצה ל-27.8% – תוצאה חריגה וגבוהה במיוחד עבור בנק גלובלי.

מנועי צמיחה: שירותי השקעות, שוקי הון וניהול נכסים

BNY Mellon בולטת בפיזור עסקי רחב: שירותי השקעות, שירותי שוקי הון, ניהול השקעות ועושר, פעילות שוקי הון וחטיבת שירותי ניירות ערך. הכנסות השירותים הפיננסיים ברבעון השני הסתכמו ב-2.58 מיליארד דולר, והכנסות הניהול והביצועים (Performance Fees) נותרו יציבות סביב 758 מיליון דולר. בניהול הנכסים, החברה רשמה גידול של 5% ברבעון והגיעה ל-2.11 טריליון דולר נכסים מנוהלים. נכסים בנאמנות (AUC/A) קפצו ל-55.8 טריליון דולר, צמיחה של 13% בשנה, המשקפת הן גידול בשוויי השוק והן זרימות חיוביות מלקוחות.

תחום שירותי ניירות ערך בלט בזינוק ההכנסות, בעיקר עקב גידול בפעילות זירה הגלובלית, שיפור עמלות הפצה ומסחר, עלייה בהכנסות מטיפול בשירותי מנפיקים ועלייה חדה בפעילות מט”ח – זינוק של 22% ברבעון ל-175 מיליון דולר. גם תחום ניהול ההון והעושר רשם הכנסה של 801 מיליון דולר, עם תשואות גבוהות ויעילות תפעולית.

רווחיות תפעולית, חיסכון בהוצאות וחלוקת הון לבעלי המניות

BNY הצליחה להגדיל את שיעור הרווחיות התפעולית ל-37% – השוואה ל-33% אשתקד. זאת, למרות גידול של 4% בהוצאות התפעוליות, שנבע בעיקר מהשקעות בטכנולוגיה, עליות שכר, והוצאות רגולציה וביטוח, כאשר החיסכון משיפור יעילות וצמצום תביעות משפטיות קיזז את העלויות. היחס בין הגידול בהכנסות לגידול בהוצאות (Operating leverage) עמד על 637 נקודות בסיס – תוצאה המעידה על ניהול הוצאות קפדני.

החברה חילקה במהלך הרבעון 1.2 מיליארד דולר לבעלי מניות – מתוכם 346 מיליון דולר כדיבידנדים ו-895 מיליון דולר ברכישות עצמיות. שיעור החלוקה מתוך הרווח (Payout ratio) עומד על 92% מתחילת השנה – נתון נדיר לבנק בגודל כזה, הממחיש איתנות פיננסית וביטחון תזרימי.

איתנות מאזנית ויחסי הון

יחסי ההון של BNY Mellon ממשיכים להציג עוצמה: יחס Tier 1 ל-6.1%, יחס הלימות ההון CET1 על 11.5% והון מוחשי למאזן (Tangible Book Value) של 29.57 דולר למניה. החברה מדווחת על יתרת פקדונות ממוצעת של 300 מיליארד דולר, עלייה של 5% בשנה, לצד נזילות גבוהה עם יחס LCR של 112% ויחס NSFR של 131%.

החברה מציינת גם עלייה ברמות ההון העצמי – 20.1 מיליארד דולר הון בסיסי ו-25.5 מיליארד דולר הון רובד 1. נתונים אלה, יחד עם שיעור החזקת נכסים מנוהלים, מאפשרים ל-BNY לעמוד בדרישות רגולטוריות ולהציע ללקוחות יציבות גבוהה במיוחד, תוך גמישות לצמיחה עסקית עתידית.

ביצועים בולטים בתחומי שירותי ניירות ערך ושוקי הון

בתחום שירותי ניירות ערך (Securities Services) זינקו ההכנסות ב-10% ל-2.47 מיליארד דולר, בעיקר בשל גידול בפעילות Asset Servicing (1.87 מיליארד דולר, עלייה של 11%) ו-Issuer Services (604 מיליון דולר, עלייה של 9%). הכנסות משירותי הלוואות ניירות ערך (Securities Lending) קפצו ב-22% ל-56 מיליון דולר, ושווי הנכסים המנוהלים בתחום זה חצה את רף 516 מיליארד דולר.

בתחום שירותי השוק והעושר (Market and Wealth Services) ההכנסות טיפסו ב-13% ל-1.74 מיליארד דולר, עם דגש על זינוק בפעילות Treasury Services ו-Clearing & Collateral Management. חטיבת Pershing רשמה הכנסות של 739 מיליון דולר, תוך עלייה חדה בפעילות הלקוחות. שיעור הרווחיות התפעולית במגזר זה הגיע ל-49%, הגבוה ביותר מבין כל החטיבות.

שימור מובילות בשוק ניהול הנכסים

תחום ניהול הנכסים והעושר (Investment & Wealth Management) ממשיך להוות עוגן רווחי מהותי, עם הכנסות של 801 מיליון דולר ברבעון השני. ההכנסות מדמי ניהול קבועים נותרו יציבות, תוך פיצוי על ירידה קלה בעמלות הביצוע. שיעור הרווחיות התפעולית במגזר זה עמד על 19%, כאשר הנכסים המנוהלים חצו את רף 2.1 טריליון דולר.

ניתוח אסטרטגי: פלטפורמה דיגיטלית, חדשנות ויעילות

התוצאות המרשימות של BNY Mellon נגזרות בין היתר מהשקת פלטפורמת השירותים הדיגיטלית החדשה והמעבר למודל עסקי מודרני וגמיש. אימוץ טכנולוגיות ענן, אוטומציה, שיפור מערכות המסחר והמעבר לשירות עצמי דיגיטלי תרמו לזירוז תהליכים, שיפור איכות השירות וחיסכון בעלויות. החטיבות הראשונות שהחלו לפעול במודל החדש כבר מציגות שיפור במדדי היעילות, חדשנות, ושביעות רצון הלקוחות.

האסטרטגיה של BNY מתבססת על פיזור עסקי רחב, חיזוק מנועי הצמיחה, שמירה על איכות מאזנית גבוהה ומתן עדיפות לחדשנות – מה שמאפשר לה לפעול היטב תחת מגוון תרחישים כלכליים גלובליים.

השוואות בין נתוני הרבעון למציאות השוק

למרות התחרות הגוברת מצד בנקים גלובליים, בתי השקעות ופלטפורמות פינטק, BNY Mellon שומרת על יתרון בזכות המותג, הפיזור והחדשנות. בשוק תנודתי ומאתגר, התוצאות מצביעות על הצלחה להאיץ צמיחה בהכנסות וברווחיות מבלי לוותר על יציבות מאזנית. העלייה המהירה בפעילות בשירותי שוקי ההון, הגידול בתיק הנכסים המנוהלים והשיפור בניהול ההוצאות – כל אלה ממקמים את BNY כחברה המובילה בשירותים פיננסיים גלובליים.

מבט קדימה: אתגרים והזדמנויות

האתגר המרכזי של BNY Mellon לשנים הקרובות הוא לשמר את רמת החדשנות, להמשיך ולשפר את חוויית הלקוח ולשמור על איזון בין גידול עסקי לניהול סיכונים. המשך גיוס הון, פיתוח פלטפורמות דיגיטליות וחיזוק הפיקוח הפנימי יהוו בסיס לשימור הצמיחה בסביבה פיננסית משתנה. עם זאת, סביבה של עליית ריביות, רגולציה מחמירה ותחרות טכנולוגית גוברת ידרשו התאמות מתמידות בניהול ובאסטרטגיה.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שווקי אסיה מטפסים ביום רביעי בבוקר — סין נשארת מאחור
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 41 שניות

    שווקי אסיה מטפסים ביום רביעי בבוקר — סין נשארת מאחור שווקי אסיה מטפסים ביום רביעי בבוקר — סין נשארת מאחור

    המניות האזוריות מזנקות כשהמשקיעים מתמקדים בטכנולוגיה ובסחורות שווקי אסיה פתחו את יום רביעי, 16 ביולי 2025, במגמה חיובית, כאשר רוב

    • לפני 41 שניות
    • 6 דק’ קריאה

    המניות האזוריות מזנקות כשהמשקיעים מתמקדים בטכנולוגיה ובסחורות שווקי אסיה פתחו את יום רביעי, 16 ביולי 2025, במגמה חיובית, כאשר רוב

    וולס פארגו: רווחים עולים על הציפיות, אך תחזית הכנסות מריבית מעיבה על המניה
    • רוני מור
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 47 mins

    וולס פארגו: רווחים עולים על הציפיות, אך תחזית הכנסות מריבית מעיבה על המניה וולס פארגו: רווחים עולים על הציפיות, אך תחזית הכנסות מריבית מעיבה על המניה

    וולס פארגו (Wells Fargo), אחד מהבנקים הגדולים בארצות הברית, הציג ברבעון השני של 2025 תמונה פיננסית מעורבת. מצד אחד, הבנק

    • לפני 47 mins
    • 8 דק’ קריאה

    וולס פארגו (Wells Fargo), אחד מהבנקים הגדולים בארצות הברית, הציג ברבעון השני של 2025 תמונה פיננסית מעורבת. מצד אחד, הבנק

    מדד המחירים לצרכן בארה”ב: מבט על נתוני יולי 2025 והשלכותיהם הכלכליות
    • שגיא חבסוב
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    מדד המחירים לצרכן בארה”ב: מבט על נתוני יולי 2025 והשלכותיהם הכלכליות מדד המחירים לצרכן בארה”ב: מבט על נתוני יולי 2025 והשלכותיהם הכלכליות

    מדד המחירים לצרכן (CPI) בארצות הברית, המהווה מדד מפתח לאינפלציה ולכוח הקנייה של הצרכנים, ממשיך לרתק את תשומת ליבם של

    • לפני 1 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    מדד המחירים לצרכן (CPI) בארצות הברית, המהווה מדד מפתח לאינפלציה ולכוח הקנייה של הצרכנים, ממשיך לרתק את תשומת ליבם של

    סיכום שווקי אמריקה: התנודתיות עולה ומדדים מרכזיים מציגים מגמות מעורבות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    סיכום שווקי אמריקה: התנודתיות עולה ומדדים מרכזיים מציגים מגמות מעורבות סיכום שווקי אמריקה: התנודתיות עולה ומדדים מרכזיים מציגים מגמות מעורבות

    מבט לאחור על יום מסחר דינמי ברחבי יבשת אמריקה הסגירה האחרונה של השווקים המרכזיים ברחבי יבשת אמריקה גילתה תמונה מעורבת

    • לפני 2 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    מבט לאחור על יום מסחר דינמי ברחבי יבשת אמריקה הסגירה האחרונה של השווקים המרכזיים ברחבי יבשת אמריקה גילתה תמונה מעורבת