hero

יום א’ 03.04.22:

ישראל: המדדים סיימו את השבוע בעליות שערים בהובלת סקטור האנרגיה

שבוע המסחר האחרון בבורסה בת”א הסתיים במגמה חיובית של המדדים המובילים, כאשר בסיכום השבוע מדד ת”א 35 ומדד ת”א 125 עלו ב- 0.67% ו- 0.62% בהתאמה כאשר מדד ת”א 90 עלה ב- 0.56%. את העליות במדד הוביל סקטור ת”א נפט וגז עם עליה שבועית של 5.78% בניגוד למגמת הירידות בסקטור ברחבי העולם. את העליות במדד הובילו ניו-מד אנרג’י יהש, פתאל החזקות, מגדלי תיכון ובזן שסיימו את השבוע בעליה של 14.32%, 11.24%, 10.2% ו- 9.24% בהתאמה. את הירידות במדד הובילו דנאל, נאייקס, מיטרוניקס ומלם תים שירדו בחדות וסיימו את השבוע בירידה של 20.43%, 11.94%, 11.3% ו- 11.02% בהתאמה. סקטור הטכנולוגיה הוביל את הירידות במדד עקב תנודתיות גבוהה במסחר בסקטור בארה”ב שהשפיעה על החברות הדואליות, הסקטור סיים את השבוע בירידה של 1.8%.

בגזרת הקורונה, נכון להיום, מספר החולים עלה ועומד כעת על  10,231 חולים ביום במדינה לאחר מספר שבועות של שיפור במצב, מרבית החולים הקשים עדיין מגיעים מפלח האוכלוסייה הלא מחוסן, אחוז הנדבקים עלה גם הוא לאחר תקופה של ירידות ועומד כעת על 18.79% ומספר המונשמים המשיך לרדת לרמה של 101 מונשמים. שבוע המסחר בישראל צפוי להיות רגוע כל עוד המצב באוקראינה ממשיך להשתפר וככל ונתקרב לעונת החגים וירידה בפעילות המסחר. לסיכום, על רקע עליות השערים ביום שישי בארה”ב ולאור מצב הכלכלה המשתפר המסחר בישראל צפוי להיפתח במגמה חיובית בהובלת מניות טכנולוגיה וחברות דואליות שעלו לאורך סוף השבוע.

ארה”ב: המדדים המובילים סיכמו שבוע תנודתי בעליות שערים

המדדים בוול סטריט רשמו שבוע מסחר חיובי למרות תנודתיות חדה ומעבר יומי מעליות לירידות וחזרה. את העליות במדד הובילו סקטור הנדלן וסקטור התשתיות שנהנו מירידת הצפי להעלאות ריבית ומהמעבר המשקיעים לתמהיל השקעות דפנסיבי. הסקטורים סיימו את השבוע בעליה של 4.43% ו- 3.71% בהתאמה. את הירידות במדד הובילו סקטור הפיננסים וסקטור האנרגיה עקב הירידה בצפי להעלאות ריבית והירידה בחוזים על הנפט עקב התקדמות שיחות השלום, הסקטורים סיימו את השבוע בירידה של 3.28% ו- 2.4%. לאחר שבוע של עליות וסנטימנט חיובי בשווקים המדדים המובילים בארה”ב סיימו את השבוע בעליות שערים ובסיכום השבוע מדד ה- DOW JONES עלה ב- 1.4% מדד ה- S&P 500 עלה ב- 0.06% ומדד ה- NASDAQ עלה ב- 3.62%. המדדים המשיכו להציג חוזקה לאורך השבוע כאשר יותר מ- 89% מהחברות סיימו את השבוע בעליות שערים ו- 43% מהחברות במדד הניבו תשואה חיובית מתחילת השנה.

נתון התעסוקה שהתפרסם ביום שישי יצא מעט מתחת לצפי האנליסטים אך עדיין הציג צמיחה מרשימה בתעסוקה האמריקאית עם גידול של 431,000 משרות בחודש מרץ, נתון האבטלה ממשיך לרדת עם התחזקות הכלכלה ועומד כעט על 3.6% נמוך אפילו מהצפי שעמד על 3.7% וכמעט ברמת האבטלה שהייתה במשק לפני פרוץ משבר הקורונה אז הנתון הגיע לרמה של 3.5%. טסלה (TSLA) פרסמה את נתוני מסירות הרכבים לרבעון ועמדה בתחזיות האנליסטים עם מסירה של 310,048 רכבים, הנתון מציג עלייה של 68% במסירות הרכבים ביחס לשנה שעברה. החברה דיווחה על בעיות בייצור עקב בעיות בשרשראות האספקה וסגירת מפעלים בסין עקב התפרצויות חדשות של נגיף הקורונה באזור, דבר שעלול לפגוע במסירות הרכבים ברבעונים הקרובים.

אוקראינה מדווחת על נסיגה רוסית מקייב עם דיווחים על התקדמות בשיחות השלום, ככל ושיחות אלה ימשיכו ונתקרב לסיום המלחמה כך תרד השפעת המצב הגיאופוליטי על השווקים הפיננסים שכבר מתמחרים את סיום הלחימה באופק.

אירופה: המדדים המובילים באירופה סיימו את השבוע בעליות שערים למרות האינפלציה הגבוהה ביבשת

המגמה השלילית ביבשת משבוע שעבר הוחלפה בעליות שערים שנתמכו על ידי הודעות חיוביות לגבי התקדמות משא ומתן בין רוסיה לאוקראינה ונסיגת כוחות רוסים מאזורי לחימה שונים. נתון האינפלציה לגוש האירו פורסם ביום שישי והמשיך להראות עלייה חדה ברמות המחירים, האינפלציה השנתית הגיעה לרמה של 7.5% משמעותית מעל הצפי לעלייה שנתית של 6.6% . בסיכום השבוע מדד ה- DAX הגרמני עלה ב- 2.4%, מדד ה- FTSE  הבריטי עלה ב- 0.81%. מדד ה- CAC הצרפתי עלה ב- 1.99% ומדד הסטוקס 600 עלה ב- 0.75%.

אסיה: המדדים המובילים סיימו את השבוע במגמה מעורבת, המדדים ביפן הובילו את העליות

המדדים הבולטים סיימו אתה השבוע במגמה מעורבת לאחר מסחר תנודתי לאורך כל השבוע כאשר בסיכום השבוע מדד הניקיי היפני עלה ב- 3.78%, מדד המניות בשנחאי סיים את השבוע בירידה של 1.72%, מדד ההאנג סנג עלה ב- 0.17% ומדד המניות בהודו סיים את השבוע בירידה של 0.08%.

מניות הטכנולוגיה הסיניות נסחרו במגמה שלילית ולא הצליחו להמשיך עם המומנטום מהשבועות האחרונים. עליבאבא סיימה את השבוע בירידה של 2.46% ובאידו ירדה ב- 3.8% בשבוע המסחר.

מדדי ישראל:

ISRAEL 3.4

 

מדדי ארה”ב:

US 3.4

 

מדדי אירופה:

EUROPE 3.4

 

מדדי אסיה:

ASIA 3.4

 

מט”ח:

FX 3.4

אביב פרוינד

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    סקירת שוק אסיה: הבורסות האזוריות נסגרו בעליות, הנג סנג ירד קלות
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    סקירת שוק אסיה: הבורסות האזוריות נסגרו בעליות, הנג סנג ירד קלות סקירת שוק אסיה: הבורסות האזוריות נסגרו בעליות, הנג סנג ירד קלות

    המסחר באסיה נסגר היום ברובו בעליות, כאשר סנטימנט המשקיעים קיבל דחיפה מנתוני מאקרו יציבים, איתותים גלובליים חיוביים וציפיות זהירות למדיניות

    • לפני 2 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    המסחר באסיה נסגר היום ברובו בעליות, כאשר סנטימנט המשקיעים קיבל דחיפה מנתוני מאקרו יציבים, איתותים גלובליים חיוביים וציפיות זהירות למדיניות

    סין מאשימה את Nvidia בהפרת חוקי הגבלים עסקיים על רקע שיחות הסחר עם ארה״ב
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    סין מאשימה את Nvidia בהפרת חוקי הגבלים עסקיים על רקע שיחות הסחר עם ארה״ב סין מאשימה את Nvidia בהפרת חוקי הגבלים עסקיים על רקע שיחות הסחר עם ארה״ב

    רקע לחקירהבשנת 2020 רכשה Nvidia את חברת Mellanox Technologies, המתמחה ברשתות מתקדמות והעברת נתונים, תמורת כ־6.9 מיליארד דולר. באותה תקופה

    • לפני 4 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    רקע לחקירהבשנת 2020 רכשה Nvidia את חברת Mellanox Technologies, המתמחה ברשתות מתקדמות והעברת נתונים, תמורת כ־6.9 מיליארד דולר. באותה תקופה

    מגמת העלייה בזהב נמשכת, אך צפויה תיקון לפני חציית רף 4,000 דולר ב־2026
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    מגמת העלייה בזהב נמשכת, אך צפויה תיקון לפני חציית רף 4,000 דולר ב־2026 מגמת העלייה בזהב נמשכת, אך צפויה תיקון לפני חציית רף 4,000 דולר ב־2026

    ביצועי הזהב והתחזית קדימההזהב רשם rally מרשים: עלייה של כמעט 40% מתחילת 2025, אחרי עלייה של 27% ב־2024. מחיר הספוט

    • לפני 6 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    ביצועי הזהב והתחזית קדימההזהב רשם rally מרשים: עלייה של כמעט 40% מתחילת 2025, אחרי עלייה של 27% ב־2024. מחיר הספוט

    סיכום שווקי העולם: יום שני, 15 בספטמבר 2025 ותחזית ליום שלישי, 16 בספטמבר 2025
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 7 שעה

    סיכום שווקי העולם: יום שני, 15 בספטמבר 2025 ותחזית ליום שלישי, 16 בספטמבר 2025 סיכום שווקי העולם: יום שני, 15 בספטמבר 2025 ותחזית ליום שלישי, 16 בספטמבר 2025

    מניות גלובליות רשמו ביצועים מעורבים ביום שני כאשר וול סטריט עלתה, אירופה הצטרפה עם עליות מתונות, ואסיה שמרה על תנופה

    • לפני 7 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    מניות גלובליות רשמו ביצועים מעורבים ביום שני כאשר וול סטריט עלתה, אירופה הצטרפה עם עליות מתונות, ואסיה שמרה על תנופה