
בדיקה והשוואה – ניהול השקעות במסחר עצמאי או תיק השקעות מנוהל בבית השקעות?
#המשווה – צרכנות חכמה ניהול השקעות עצמאי ותיקי השקעות מנוהלים– רקע לפני הכול, חשוב לשים את האצבע על למה בכלל ישראלים בוחרים לפנות אל עולם…
סקופ בלעדי: גם בני הגיל השלישי חולמים. זה שהם פרשו מעבודה לאחרונה (או אפילו לפני עשור) לא אומר שהחלומות שלהם נעצרים. נהפוך הוא; מרגע שיוצאים לפנסיה, התאבון עשוי לגדול, פתאום יש מלא זמן להגשים מטרות ויעדים: לכתוב ספר, ללמוד שפה, לטייל בעולם, לקנות ג'יפ, לפתח מוצר, לפתוח מסעדה או כל דבר אחר שעולה לכם למחשבה. ואתם יודעים מה? מותר לחלום. אפילו בגדול! ואין זמן טוב יותר להגשמת חלומות גדולים מאשר תקופה בה יש לכם את "כל הזמן שבעולם".
עם זאת, ישנו גם צד שני למטבע. חלומות גדולים דורשים משאבים גדולים; כלכליים הכוונה…
אך בלי כל קשר לחלומות (ומי ייתן שכל חלומותיכם יתגשמו השנה), אם אתם פנסיונרים בני 73 (ומעלה) או ילדים להורים בטווח הגילאים הזה, מוטב שתכירו את סעיף 125 ד' לפקודת מס הכנסה. מכירים? מצוין! שמעתם ב"מעורפל"? המשיכו לקרוא!
מהו סעיף 125 ד' לפקודת מס הכנסה?
זהו סעיף המקנה הטבת מס ייעודית ליחידים וזוגות אשר נולדו ב- 1.1.1949 (או לפני כן). הלכה למעשה, מדובר בהטבה של החזר מס שנתי בגין רווחים אשר נצברים בפיקדונות, חסכונות ופוליסות חיסכון של חברות הביטוח.
זוג עם פוליסת חיסכון של אחת מחברות הביטוח המובילות בישראל, סגר את 2020 עם רווח נאה של 20,000 ₪. עקב זאת, כנדרש בחוק, עליהם לשלם מס של 25% על הרווח הזה. המה מה? בגלל שהם זכאים לסעיף 125 ד', הם ייהנו מהחזר מס של 4,140 ₪ על פי התקרה לזוג פנסיונרים של 16,540 ₪.
בחישוב מהיר – המס שהם היו אמורים לשלם הוא 25% מ- 20,000, כלומר, 5,000 ₪. בפועל, הם ידרשו לשלם 860 ₪ בלבד בגלל החזר המס של 4,140 ₪ שהגיע להם.
שורה תחתונה, במקום שהרווח הנקי שלהם יהיה 15,000 ₪ הוא הסתכם בסופו של דבר ב- 19,140 ₪ (הם שילמו פחות מחמישית מהמס שהם היו אמורים לשלם!)
לא, הטבת המס של סעיף 125 ד' אינה מוענקת באופן אוטומטי. היא מצריכה לבצע תהליך של "פדיון רעיוני", כלומר, משיכה והפקדה חוזרת של כספי החיסכון מה שיוצר למעשה אירוע מס אשר ניתן לבצע עליו התחשבנות. בסך הכול, תהליך זה מורכב מ- 5 צעדים פשוטים:
כן. הטבת המס רלוונטית לכל שנה בנפרד. על כן, חשוב לבצע בדיקת זכאות לפני שהשנה מסתיימת. בנוסף, ניתן לשלב את ההטבה הזו עם תיקון 190 המאפשר ליהנות מהטבת מס נוספת: תשלום מס נומינלי של 15% במקום תשלום מס ריאלי של 25% בגין רווחים הנצברים באפיקי השקעה כמו תיק ני"ע המנוהל בבנק. לצורך זאת, יש לבצע העברת כספים אל קופת גמל על פי תיקון 190.
לשאלות בנושא סעיף 125 ד' (או בכל נושא פנסיוני ופיננסי אחר), אתם יותר ממוזמנים להשאיר פרטים ומתכנן/ת פיננסים ישמחו לחזור אליכם בהקדם!
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר