hero

שווקי אסיה: ביצועי המדדים לשבוע שהסתיים ב־11 באפריל | נכון ל־14/4/2025

ניקיי בולט בזינוק של 4.5%, בעוד סין, הודו והונג קונג סופגות לחצים

שבוע המסחר שהסתיים ב־11 באפריל 2025 הניב תמונה מעורבת בזירות האסייתיות. מדד ניקיי היפני רשם את אחד השבועות החזקים שלו השנה, בעוד יתר השווקים – במיוחד סין, הונג קונג והודו – חוו ירידות שערים על רקע גורמים כלכליים פנימיים ולחצים חיצוניים.


יפן מובילה את העליות: זינוק במדד Nikkei 225

ה־Nikkei 225 סיים את השבוע בעלייה חדה של 4.5%, מונע מהתחזקות מניות הטכנולוגיה ותחושת יציבות גוברת בקרב משקיעים כלפי הבנק המרכזי היפני. היחלשות הין הוסיפה רוח גבית ליצואנים, כאשר תחזיות חיוביות לקראת עונת הדו”חות הקרבה תרמו לאופטימיות בשוק.


שנחאי, הונג קונג, הודו ודרום קוריאה – בכיוון הפוך

בשונה מהביצועים המרשימים בטוקיו, שאר השווקים המרכזיים באסיה סגרו את השבוע באדום – מגמה שמעידה על הקשיים המבניים והאתגרים הגלובליים שממשיכים להעיב על הכלכלה האזורית:

  • SSE Composite (שנחאי) רשם ירידה של 2.45%, בין היתר כתוצאה מנתוני יצוא חלשים וחששות מתמשכים מהאטה בפעילות התעשייתית. בנוסף, הירידה בביטחון הצרכנים ומחירים מדשדשים בשוק הנדל”ן מביאים לכך שגם מאמצי ההמרצה של ממשלת סין נתקלים באפקטיביות מוגבלת.
  • Hang Seng (הונג קונג) איבד 1.8%, כאשר הלחץ מגיע בעיקר מהמניות הסיניות הדואליות, ובעיקר סקטור הטכנולוגיה. החלטות רגולטוריות ביבשת, מגבלות על IPOs וחשש מתגובה חריפה למכסים האמריקאיים – כל אלה הובילו לגל מימושים מצד משקיעים זרים.
  • Nifty 50 (הודו) ירד ב־0.33%, במגמה של תיקון טכני לאחר עליות חדות ברבעון הראשון של השנה. לצד זאת, שוק האג”ח מאותת על לחצים אינפלציוניים מתמשכים, ומשקיעים חוששים שהבנק המרכזי ההודי ייאלץ להעלות ריבית מוקדם מהצפוי – תרחיש שמכביד על שוקי המניות.
  • KOSPI (קוריאה הדרומית) רשם ירידה של 0.73%, בהשפעת האטה ביצוא סחורות אלקטרוניקה – בעיקר לשוק הסיני – ותנודתיות במטבע הוון. שוק העבודה המקומי נשאר מתוח, והצפי להאטה בצריכה הביתית ממשיך להפעיל לחץ על החברות הקמעונאיות והטכנולוגיות כאחד.

הצל של טראמפ: השפעות מדיניות המכסים על שוקי אסיה

מתחת לפני השטח, שוקי אסיה ממשיכים להתמודד עם ההשלכות של מדיניות הסחר האגרסיבית שמובילה ממשל טראמפ ב־2025. סין ניצבת בעין הסערה, לאחר הטלת מכסים של 145% על סחורות סיניות, אשר הובילו לירידה חדה ביצוא ולהעמקת החששות מהאטה ממושכת – כפי שניכר בירידות במדדי שנחאי והונג קונג. גם דרום קוריאה נפגעת כתוצאה מהרחבת המכסים על רכיבים טכנולוגיים, ובמיוחד בתחום השבבים והמסכים – ענפים שמזינים חלק ניכר מהכלכלה המקומית. הודו, לעומת זאת, נהנית בינתיים מיחסים כלכליים מתונים יותר עם וושינגטון, אך נמצאת תחת מעקב של הממשל האמריקאי בכל הנוגע למיסוי הדיגיטלי ולהגבלות על יבוא מארה”ב. יפן, בינתיים, מצליחה לנווט בחוכמה במרחב הגיאו־כלכלי החדש, בין היתר בשל החרגת מוצרים קריטיים מתעריפי המכס – מהלך שאיפשר לניקיי להנות מהביקושים המחודשים לסחורות תעשייתיות וטכנולוגיות.


מבט קדימה: שווקים שממשיכים להתנהל בתוך סביבה משתנה

הפער בין ביצועי המדדים מצביע על הבדלים מהותיים בין המדיניות הכלכלית, רמות הביקוש הפנימי והחשיפה לגורמים גלובליים. השוק היפני מראה resiliency אל מול הרוח הגלובלית המנשבת, אך במדינות כמו סין והודו ניכר כי האתגרים המבניים טרם נפתרו. המשקיעים צפויים לעקוב מקרוב אחר פרסומי אינפלציה חדשים בסין, תחזיות צמיחה עודכנות ונתונים נוספים שיגיעו בהמשך החודש.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | שווקי ארה״ב נפתחו במגמה מעורבת כאשר התנודתיות מזנקת והמשקיעים מעריכים מחדש את תיאבון הסיכון
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 43 mins

    SKN | שווקי ארה״ב נפתחו במגמה מעורבת כאשר התנודתיות מזנקת והמשקיעים מעריכים מחדש את תיאבון הסיכון SKN | שווקי ארה״ב נפתחו במגמה מעורבת כאשר התנודתיות מזנקת והמשקיעים מעריכים מחדש את תיאבון הסיכון

    שווקי ההון בארה״ב נפתחו ב-4 בפברואר בטון מעורב, כאשר המשקיעים ניווטו בין עלייה בתנודתיות, רוטציה סקטוריאלית ושינויים בציפיות הסיכון. בעוד

    • לפני 43 mins
    • 5 דק’ קריאה

    שווקי ההון בארה״ב נפתחו ב-4 בפברואר בטון מעורב, כאשר המשקיעים ניווטו בין עלייה בתנודתיות, רוטציה סקטוריאלית ושינויים בציפיות הסיכון. בעוד

    SKN | האם פורד וג׳ילי יכולות לכתוב מחדש את כללי ייצור הרכב העולמיים באמצעות ברית חדשה?
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 9 שעה

    SKN | האם פורד וג׳ילי יכולות לכתוב מחדש את כללי ייצור הרכב העולמיים באמצעות ברית חדשה? SKN | האם פורד וג׳ילי יכולות לכתוב מחדש את כללי ייצור הרכב העולמיים באמצעות ברית חדשה?

    הדחיפה של תעשיית הרכב העולמית לשרוד עידן של חשמול, אוטומציה ופיצול גיאופוליטי מאלצת שיחות בלתי צפויות מאחורי דלתות סגורות. על

    • לפני 9 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    הדחיפה של תעשיית הרכב העולמית לשרוד עידן של חשמול, אוטומציה ופיצול גיאופוליטי מאלצת שיחות בלתי צפויות מאחורי דלתות סגורות. על

    SKN | Walmart מצטרפת למועדון הטריליון דולר כאשר טכנולוגיה וצרכנים מחפשי ערך מניעים את המומנטום
    • Arik Arkadi Sluzki אריק ארקדי סלוצקי
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 17 שעה

    SKN | Walmart מצטרפת למועדון הטריליון דולר כאשר טכנולוגיה וצרכנים מחפשי ערך מניעים את המומנטום SKN | Walmart מצטרפת למועדון הטריליון דולר כאשר טכנולוגיה וצרכנים מחפשי ערך מניעים את המומנטום

    כניסתה של Walmart למועדון שווי השוק של טריליון דולר מהווה אבן דרך בולטת לא רק עבור החברה, אלא גם עבור

    • לפני 17 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    כניסתה של Walmart למועדון שווי השוק של טריליון דולר מהווה אבן דרך בולטת לא רק עבור החברה, אלא גם עבור

    SKN | הזהב מזנק בכמעט 6% בעוד הכסף מציג ביצועי יתר, ומאותת על תפנית שורית מחודשת במתכות היקרות
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 17 שעה

    SKN | הזהב מזנק בכמעט 6% בעוד הכסף מציג ביצועי יתר, ומאותת על תפנית שורית מחודשת במתכות היקרות SKN | הזהב מזנק בכמעט 6% בעוד הכסף מציג ביצועי יתר, ומאותת על תפנית שורית מחודשת במתכות היקרות

    המתכות היקרות רשמו חזרה עוצמתית השבוע, כאשר הזהב טיפס בכמעט 6% והכסף הציג עליות חדות אף יותר, על רקע הערכה

    • לפני 17 שעה
    • 5 דק’ קריאה

    המתכות היקרות רשמו חזרה עוצמתית השבוע, כאשר הזהב טיפס בכמעט 6% והכסף הציג עליות חדות אף יותר, על רקע הערכה