
פנסיונרים? זכיתם! הכירו את סעיף 125 ד' ואת תיקון 190 לפקודת מס הכנסה
סעיף 125 ד' ותיקון 190 לפקודת מס הכנסה – הקדמה תמיד ידעתם כי יום יבוא וזה יקרה; שנים הכנתם את עצמכם לרגע הגדול שבו סוף…
ניהול תיק השקעות, ככלל, הוא פתיחת חשבון ייעודי להשקעות בניירות ערך (כמו מניות, תעודות סל, איגרות חוב, אופציות ועוד) וניהולו דרך בנקים או דרך בתי השקעות. ולרוב כשאנו שומעים על ניהול תיקי השקעות, האסוציאציה המיידית שלנו היא השקעות של אנשים פרטיים אשר משקיעים את הונם במטרה למנף אותו. ובכן, זה נכון, כי יש עשרות אם לא מאות אלפים של אנשים פרטיים בישראל אשר בוחרים להשקיע את הונם במגוון ניירות ערך. עם זאת, בנוסף, יש מה שנקרא ניהול תיק השקעות מוסדי והוא מיועד לסוג אחר של לקוחות. אז מהו ניהול תיק השקעות מוסדי ולמי הוא מיועד? המשיכו לקרוא וגלו!
ניהול תיק השקעות מוסדי הוא ניהול השקעות בעבור גופים גדולים כגון חברות ציבוריות, תאגידים גדולים, עמותות, מלכ"רים, רשויות מקומיות, קופות חולים, חברות ממשלתיות ועוד. ולהבדיל מניהול השקעות עבור לקוחות פרטיים, הניהול המוסדי מחייב הבנה נרחבת בעולם העסקים על מנת לדעת להתאים תמהיל השקעות אופטימאלי העונה על צרכיהם הפיננסיים של כל חברה, תאגיד, רשות מקומית, עמותה וכו'.
כמשקיעים פרטיים, כל מה שיעניין אותנו זו השורה התחתונה: כמה אחוזי תשואה נעשה אחרי רבעון, חצי שנה, שנה, שנתיים וכן הלאה. אך כגופים גדולים כמו חברות ציבוריות או תאגידים, ניהול תיק ההשקעות שלנו חייב להתחשב בפרמטרים נוספים כגון רגולציה שעל פיה אנו נדרשים לפעול, התחייבויותינו העסקיות (הן כלפי ספקים והן כלפי לקוחות), מבנה ההוצאות וההכנסות שלנו, תכנון תזרים המזומנים ועוד.
ברמת המענה המקצועי, כאשר מדברים על ניהול תיק השקעות מוסדי, המעורבות בניהול התיק מוכרחה להיות הדוקה ומעמיקה יותר:
✔ליווי מקצועי בוועדות השקעה וגיבוש מדיניות השקעה לאורך זמן.
✔ ביצוע סקירות ומחקרים כלכליים נרחבים (תוך התחשבות בתחזיות תזרימי המזומנים של החברה, התאגיד, העמותה וכו').
✔הפקת דוחות ביצועים שוטפת על פי צורכי הארגון.
✔מעורבות אישית ואקטיבית של מנהל תיק ההשקעות בקבלת החלטות הקשורות בנכסים הפיננסיים שבו (כגון מניות, איגרות חוב, תעודת סל, חוזים, אופציות, מט"ח ועוד).
קודם כל, ניהול השקעות מוסדי הוא אופרציה גדולה ומורכבת. לכן, הדברים העיקריים שחשוב לבחון תחילה, הם רמת הידע והניסיון של המוסד הפיננסי המציע את שירותיו, את הפידבקים שהוא קיבל מלקוחות קודמים (רמת מוניטין) וכמובן את ביצועי התשואה שלו לאורך זמן. יתרה מכך, את ה- צ'קליסט הזה רצוי לבצע על מספר מוסדות פיננסיים ורק אחר כך להחליט היכן לפתוח את תיק ההשקעות.
מכיוון שמדובר בגופים גדולים (חברות ציבוריות, תאגידים, חברות ממשלתיות וכו') היקפי ניהול התיקים עשויים לנוע בין כמה מיליוני שקלים ועד לעשרות ואף מאות מיליוני שקלים.
במסגרת ניהולם של תיקי השקעות מוסדיים, מתקיימות ועדות השקעה ייעודיות בהן מתכנסים אנשי מקצוע מוסמכים המטפלים בניהול השקעותיהם של גופים גדולים. המטרה כאן היא לגבש מדיניות ואסטרטגיות השקעה כאשר ברוב המקרים, , הוועדות הללו מתקיימות בשיתוף נציגיהם של אותם הגופים.
רוצים לדעת יותר על ניהול תיקי השקעות מוסדיים? זקוקים לאנשי מקצוע מנוסים שיסייעו לכם לבצע ניהול השקעות בארגון שלכם? אין בעיה! השאירו לנו פרטים ואנו נדאג לקשר אתכם אל מתכנן פיננסי מוסמך – ללא עלות!
אין לראות באמור באתר משום ייעוץ או שיווק השקעות ו/או ייעוץ ו/או שיווק פנסיוני אישי ו/או תחליף לשיווק כאמור ו/או ייעוץ מס או תחליף לקבלת ייעוץ כאמור המתחשב בנתונים ובצרכים הייחודיים של כל אדם.