בנק ברקליס הוא מהגופים הפיננסיים הבולטים בעולם. מדובר בחברת השירותים הפיננסיים העשירית בגודלה בעולם, עם הכנסות של מעל 2 מיליארדי ליש”ט בשנה. ב – 28 במרץ דווח כי אחת מחברות הדירוג הגדולות הורידה את דירוג הבנק הבריטי הגדול מדירוג טוב לניטראלי, ומניית הבנק התרסקה. חקירה רגולטורית של רשות שוק ההון האמריקאית העלתה חריגה משמעותית של המגבלה על מכירות מוצרים פיננסיים של בנק ברקליס בכ – 15 מיליארדי דולרים. מניית בנק ברקליס הגיבה בחריפות ואיבדה מעל 126.7% מערכה מאז תחילת השנה. כעת, נמכרת מניית ברקליס במחיר של 144 ליש”ט, זאת לעומת מחיר של כמעט 197 ליש”ט בתחילת 2022, ומעל 215 ליש”ט ב  – 14 לינואר. האם זה הזמן להשקיע במניות בנק ברקליס?

הסיפור מאחורי נפילות השערים של מניית ברקליס

שלוש טעויות גדולות פגעו במחירי המניות של בנק ברקליס מאז שיא המחיר שלו, כאמור, במחצית ינואר השנה. הראשונה היתה אותה חריגה מגבול המכירה של מוצרים פיננסיים, אותה מאשימים גורמי ההנהלה של הבנק בשגיאה תפעולית. החריגה היתה משמעותית – המגבלה שהוטלה על מכירת המוצרים עומדת על כ – 20 מיליארדי ליש”ט, בעוד סך המוצרים שנמכרו בשווי של מעל 35 מיליארדי ליש”ט. השנייה היא הידיעה שפורסמה על ידי סוכנות הידיעות רויטרס כי בנק ברקליס עומד בפני הפסדים של כ – 600 מיליארדי דולרים על פי הערכות, והשלישית היא דחייה של רכישה עצמית של מניות שתוכננה על ידי הבנק בהיקף של כמיליארד ליש”ט (שהם כ – 1.3 מיליארדי דולרים), רכישה שכרגע ניראה כי היא נדחית עד למחצית השנה.

לקראת סוף מרץ דווח כי מחזיק מניות אלמוני שמחזיק בכ – 3.5% משווי החברה, כ – 575 מיליוני מניות של הבנק, העמיד את מניותיו למכירה. התוצאה כצפוי הייתה עודף היצע על פני הביקוש למניות הבנק – וירידת מחירים דרמטית.

מה קרה עם מניות ברקליס מאז הידיעות המרעישות?

מניות בנק ברקליס נסחרות בבורסה של לונדון מאז סוף שנות השמונים. מאז תחילת שנות התשעים ועד תחילת שנת 2000, עלתה מניית ברקליס ביותר מ – 360%. בפברואר 2007 הגיע מחיר מניית ברקליס לשיא של מעל 680 ליש”ט, ובתחילת פברואר 2009 הגיע מחיר המניה לשפל של כ – 47 ליש”ט – הפסד של כ – 93% מאז השיא ב – 2007. גם ברבעון הראשון של 2020 ירד מחיר המניה של ברקליס ביחד עם הירידה הכוללת של השוק לאור תחילת נגיף הקורונה, באותו הרבעון חלה ירידה של כ – 56% במחירי המניה, אבל מאז ועד ינואר 2022 עלה מחיר המניה בכ – 168%. מאז ה – 14 בינואר ועד היום, איבדה המניה מעל 33% ממחירה, כאשר מה – 14 בפברואר ועד ה – 4 במרץ איבדה המניה כמעט 24% ממחירה.

היום נמכרת מניית ברקליס, כאמור, סביב מחיר של כ – 144 ליש”ט, המחיר הנמוך ביותר עבור המניה מאז ינואר 2021. חשוב לציין שעל פני אותה תקופת זמן, גם המדדים הגדולים של השוק האמריקאי הראו ירידות שערים, כך שמחיר המניה נע בהתאם לתנודתיות הכללית של השוק: מדד ה – S&P 500 הפסיד מאז תחילת השנה כ – 6.5%, מדד הנסדא”ק איבד מעל 13% ממחירו, ואפילו מדד תל אביב 125 שהיום מציג עליות שערים ומסכם את 2022 עד כה בעליה של כ – 2.3%, הציג ירידות שערים ממחצית ינואר ועד ה – 14 במרץ של מעל 7%.

האם זה הזמן להשקיע במניות ברקליס?

אנליסטים שבודקים את המניות האטרקטיביות ביותר לשנת 2022, דווקא לא מציינים את מניית בנק ברקליס בתור הזדמנות רכישה במחירים נמוכים. ייתכן שבשוק של ירידות שערים יש מניות אטרקטיביות יותר, אפילו השקעה במוצרים מחקי מדד, לאור ירידות השערים של הרבעון הראשון השנה, עשויה להוכיח את עצמה כבחירה רווחית יותר ביחס להשקעה במניית בנק ברקליס התנודתית בשלב זה, כאשר ההתאוששות מירידות הערך עקב בחירות שגויות עשויה לארוך זמן.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שווקי אמריקה מזנקים: טכנולוגיה וברזיל מובילות את המהלך בתוך זינוק בתנודתיות – 4 ביולי 2025
    • JIA KITCH
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 10 שעה

    שווקי אמריקה מזנקים: טכנולוגיה וברזיל מובילות את המהלך בתוך זינוק בתנודתיות – 4 ביולי 2025 שווקי אמריקה מזנקים: טכנולוגיה וברזיל מובילות את המהלך בתוך זינוק בתנודתיות – 4 ביולי 2025

    סקירה כללית: שוקי אמריקה סיימו יום מסחר חזק, כאשר מדדים מרכזיים בארה"ב ובברזיל רשמו עליות משמעותיות. ביצועים חזקים אלו מגיעים

    • לפני 10 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    סקירה כללית: שוקי אמריקה סיימו יום מסחר חזק, כאשר מדדים מרכזיים בארה"ב ובברזיל רשמו עליות משמעותיות. ביצועים חזקים אלו מגיעים

    פיטר לינץ’: האסטרטג, המנטור והאגדה של וול סטריט
    • Arik Arkadi Sluzki אריק ארקדי סלוצקי
    • 8 דק’ קריאה
    • לפני 10 שעה

    פיטר לינץ’: האסטרטג, המנטור והאגדה של וול סטריט פיטר לינץ’: האסטרטג, המנטור והאגדה של וול סטריט

    המשקיע שלימד את העולם "להשקיע במה שאתה מבין" פיטר לינץ' הוא אחד מהשמות הבולטים ביותר בזירת ההשקעות האמריקאית של המאה

    • לפני 10 שעה
    • 8 דק’ קריאה

    המשקיע שלימד את העולם "להשקיע במה שאתה מבין" פיטר לינץ' הוא אחד מהשמות הבולטים ביותר בזירת ההשקעות האמריקאית של המאה

    זינוק של 1,000%: ההימור של Bitmine על את’ריום משנה את כללי המשחק
    • Arik Arkadi Sluzki אריק ארקדי סלוצקי
    • 10 דק’ קריאה
    • לפני 12 שעה

    זינוק של 1,000%: ההימור של Bitmine על את’ריום משנה את כללי המשחק זינוק של 1,000%: ההימור של Bitmine על את’ריום משנה את כללי המשחק

    ביום שישי, ה־4 ביולי 2025, מניית Bitmine Immersion Technologies (BMNR) זינקה ביותר מ־1,000% במסחר – תוצאה של מהלך יוצא דופן

    • לפני 12 שעה
    • 10 דק’ קריאה

    ביום שישי, ה־4 ביולי 2025, מניית Bitmine Immersion Technologies (BMNR) זינקה ביותר מ־1,000% במסחר – תוצאה של מהלך יוצא דופן

    הכלכלה ההולנדית מבפנים: מפת החברות המובילות בהולנד
    • Arik Arkadi Sluzki אריק ארקדי סלוצקי
    • 10 דק’ קריאה
    • לפני 12 שעה

    הכלכלה ההולנדית מבפנים: מפת החברות המובילות בהולנד הכלכלה ההולנדית מבפנים: מפת החברות המובילות בהולנד

    הולנד, מדינה קטנה בגודלה אך עצומה בהשפעתה הכלכלית, ממשיכה להיות אחת מהכלכלות היציבות, החדשניות והמשפיעות באירופה ובעולם כולו. למרות שטחה

    • לפני 12 שעה
    • 10 דק’ קריאה

    הולנד, מדינה קטנה בגודלה אך עצומה בהשפעתה הכלכלית, ממשיכה להיות אחת מהכלכלות היציבות, החדשניות והמשפיעות באירופה ובעולם כולו. למרות שטחה