נושא תשלומי המס הוא בדרך כלל דבר מאד רגיש, מדובר בעניין בעל מחלוקת גדולה. תמיד יהיו מאוכזבים ומאוכזבים יותר, זה עניין של מדיניות ממשלתית. אין כאן ויכוח, אזרחי המדינה חייבים לממן את הפעילות הציבורית השוטפת של המדינה כמו למשל מערכת החינוך, מערכת הבריאות, מערכת הביטחון, תשתיות, שכר ציבורי ועוד, אבל מצד שני, תמיד עולה השאלה הגדולה, מה גובה המס שיצליח להשאיר את הרוב עם חיוך על הפנים, ומה גובה המס של יפגע בניהול התקין של המדינה. כנראה שאת השאלה הזאת נשיא ארצות הברית, ג’ו ביידן לא שאל בדרך לבית הנבחרים, התוכנית של ביידן היא להכפיל את המס לעשרים, מכ-20% היום, לכ-39.6% , בנוסף לכך, מס של כ-3.8% למימון אובמה קר. כלומר, עשירי ארה”ב עשויים לשלם 43.4% מס בתוכנית החדשה של ביידן למימון אמריקה.
מי אמור לדאוג מתשלומי מס מוגדלים?
באופן די אירוני, הציבור שכל כך דואג מהעלאת תשלומי המס הוא ציבור שמשתכר במיליון דולר בשנה, ולא הציבור שמחפש את לחמו בכל יום מחדש. על פי השקפתו, ועל פי תכניתו, המיסוי יגדיל את הקופה בציבורית באופן משמעותי בסכום של בין 4-6 טריליון דולר. כספים אלה יאפשרו להרחיב את הטיפולים הרפואיים באזרחי ארה”ב, וכספים אלה יאפשרו השקעות גדולות במערכת החינוך האמריקאית. בנוסף לכך, מתכנן ביידן לצמצם את העוני ולהעניק הטבות מס, וסובסידיות עד שנת 2025 עבור ילדים ממשפחות קשות יום. לאור העומס הרב שצפוי לשירותי המיסוי בארה”ב, ולאור מקרים רבים של התחמקות מתשלומי מס. החליט הנשיא ביידן, להגדיל את תקציב רשות האכיפה במיליארד דולר, ולהוסיף כ-17,000 אנשי חוק שיסייעו בגביית תשלומי המיסים בדרך למהפכה הגדולה. כיום, אובדן המס הפדרלי בארצות הברית מאי תשלום מוערך בכ-175 מיליארד דולר בשנה, ובדיון בוועדת הכספים של הסנאט דובר על אובדן מיסים שנתי של כטריליון דולר בשנה. ואם לא די בכך, ג’ו ביידן מבקש להעלות את מס החברות מ-21% לכ-28%, מהלך נוסף שעשוי למלא את הקופה הציבורית של ארצות הברית בכ-730 מיליארד דולר נוספים.
האם התוכנית של ביידן טובה למשקיעים?
בדרך כלל עולם ההשקעות מעדיף לשלם פחות מס, מהפכת המיסוי של ביידן היא גדולה וקיצונית באופן משמעותי. מדובר במהפכה הגדולה ביותר מאז מלחמת העולם השנייה. מצד אחד, אפשר להבין את הממשל האמריקאי שנשאר עם קופה ציבורית ריקה, מצד שני, לאורך זמן תשלומי מס גבוהים גורמים ליותר נזק מאשר תועלת. בסופו של דבר, ארצות הברית היא מדינה קפיטליסטית, ואין לממשל שום כוונה לשנות זאת. לכן, צריך הממשל האמריקאי לעודד ולתמוך במערכת החינוך, שיעורי מס כל כך גבוהים אולי מציירים את ביידן כרובין הוד לטווח הקצר, אך הם בסופו של דבר “רוצחים” את הכלכלה ויוצרים נזק גדול לטווח הארוך.
קיימת נקודת מס מאזנת, ולשם צריך לכוון הממשל. באופן כללי, תשלומי מס גבוהים כל כך, עשויים להפחית בהכנסה הפנויה ולהאט את צמיחת המשק האמריקאי. ומה לגבי המשקיעים הישראלים? טוב כולנו נמצאים באופן ישיר או עקיף בהשקעות בארה”ב דרך קופות הגמל, קרנות הפנסיה, תיק ההשקעות, פוליסות חיסכון וקרנות השתלמות. על פניו, עלייה בשיעור מס החברות תקטין את הרווחיות של החברות באופן מידי בשיעור המס החדש. ברור שעבור חברות עדיף לשלם פחות מס, ולהשקיע את הכספים בפעילות עסקית אחרת. לכן, תוכנית המיסוי של ביידן לטווח הארוך עשויה להיות כישלון כלכלי גדול.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- ליאור מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 21 שעה
SKN | האם שווי של 134 מיליארד דולר לדאטהבריקס הוא המבחן הגדול הבא לאופוריית שוק ה-AI?
דאטהבריקס נמצאת במגעים מתקדמים לגיוס של 5 מיליארד דולר לפי שווי של כ־134 מיליארד דולר, לפי דיווח חדש של The
- לפני 21 שעה
- •
- 6 דק’ קריאה
דאטהבריקס נמצאת במגעים מתקדמים לגיוס של 5 מיליארד דולר לפי שווי של כ־134 מיליארד דולר, לפי דיווח חדש של The
- אור שושן
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | ביטקוין עדיין נמוך ב־28% מהשיא שלו — ושלוש רוחות נגד מרכזיות מעכבות אותו
הביטקוין ממשיך להיסחר הרחק מהשיא שלו, כאשר המטבע הקריפטוגרפי הגדול בעולם ניצב מול שילוב של אתגרי מאקרו, נזילות ורגולציה שמיתנו
- לפני 2 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
הביטקוין ממשיך להיסחר הרחק מהשיא שלו, כאשר המטבע הקריפטוגרפי הגדול בעולם ניצב מול שילוב של אתגרי מאקרו, נזילות ורגולציה שמיתנו
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 ימים
SKN | האם מחירי הנפט יתמוטטו ב־2026 כשוול סטריט מזהירה מפני ‘עודף היצע מעניש’?
שוק המתכונן לירידה עמוקה שווקי הנפט נראים בדרך לתקופה המאתגרת ביותר מאז ימי המגפה, כאשר בנקי וול סטריט הגדולים מזהירים
- לפני 3 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
שוק המתכונן לירידה עמוקה שווקי הנפט נראים בדרך לתקופה המאתגרת ביותר מאז ימי המגפה, כאשר בנקי וול סטריט הגדולים מזהירים
- ליאור מור
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 3 ימים
SKN | לאחר שעות של טלטלה בשווקים, CME משיבה את רוב הפעילות לאחר תקלה מערכתית משמעותית
תקלה טכנית משמעותית בקבוצת CME גרמה לשעות של עצירת מסחר בשווקי החוזים העתידיים המרכזיים, והדגישה את פגיעותו של מערך הנגזרים
- לפני 3 ימים
- •
- 6 דק’ קריאה
תקלה טכנית משמעותית בקבוצת CME גרמה לשעות של עצירת מסחר בשווקי החוזים העתידיים המרכזיים, והדגישה את פגיעותו של מערך הנגזרים