Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), חברת טכנולוגיות ההגנה הגלובלית, פרסמה את תוצאותיה לרבעון השני של 2025, המציגות תמונה מורכבת של עלייה במכירות לצד הפסדים משמעותיים מתוכניות מרכזיות וקיצוץ חד בתשואות המזומנים. החברה, הידועה במערכות ובפלטפורמות המתקדמות שלה בתחומי תעופה, טילים, מערכות סיבוביות וחלל, הדגישה את האפקטיביות המוכחת של מוצריה בפעולות קרב, אך גם את הצורך ב”צעדים הכרחיים” לטיפול בסיכונים חדשים שהתגלו בתוכניות ותיקות.

דגשים פיננסיים: מכירות יציבות, רווחים נמוכים וצניחה בתזרימי מזומנים

ברבעון השני של 2025, דיווחה לוקהיד מרטין על מכירות של 18.2 מיליארד דולר, עלייה קלה בהשוואה ל-18.1 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. הרווח הנקי הסתכם ב-342 מיליון דולר, או 1.46 דולר למניה. נתונים אלו מהווים ירידה משמעותית לעומת 1.6 מיליארד דולר, או 6.85 דולר למניה, ברבעון השני של 2024. ירידה דרמטית זו נובעת בעיקר מרישום הפסדים של 1.6 מיליארד דולר לפני מס מתוכניות וחיובים נוספים בסך 169 מיליון דולר, שהשפיעו על רווח למניה בסך 5.83 דולר.

תזרימי המזומנים של החברה הציגו אף הם ירידה חדה. מזומן מפעילות שוטפת עמד על 201 מיליון דולר ברבעון השני של 2025, לעומת 1.9 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. כתוצאה מכך, תזרים המזומנים החופשי עמד על (150) מיליון דולר, לעומת 1.5 מיליארד דולר ברבעון השני של 2024. הירידה החדה במזומן מפעילות נבעה בעיקר מעלייה בהון החוזר, אשר מוגדר כחשבונות לקבלה, נכסים חוזיים ומלאי פחות חשבונות לתשלום והתחייבויות חוזיות. עלייה זו בהון החוזר נגרמה מארבעה גורמים עיקריים: תזמון ייצור וחשבוניות שהשפיעו על חשבונות לקבלה (בעיקר בתוכנית F-35), עלייה בנכסים חוזיים (גם היא קשורה בעיקר לתוכנית F-35), עלייה במלאי של סיקורסקי, ומחזורי חיוב שהשפיעו על התחייבויות חוזיות (בעיקר בתוכניות חלל ביטחוניות).

למרות התוצאות המאתגרות, החברה המשיכה להחזיר הון לבעלי המניות, עם החזר של 1.3 מיליארד דולר במזומן באמצעות דיבידנדים ורכישות חוזרות של מניות. החברה שילמה דיבידנדים במזומן בסך 771 מיליון דולר ורכשה בחזרה 1.0 מיליון מניות תמורת 500 מיליון דולר. לוקהיד מרטין אישרה מחדש את תחזיותיה לשנת 2025 עבור מכירות ותזרים מזומנים חופשי. תחזיות אלו צופות מכירות בטווח של 73.75-74.75 מיליארד דולר ותזרים מזומנים חופשי בטווח של 6.6-6.8 מיליארד דולר. עם זאת, תחזית רווח תפעולי למגזר עסקי ירדה ל-6.6-6.7 מיליארד דולר מ-8.1-8.2 מיליארד דולר.

הפסדים מתוכניות וחיובים נוספים: האתגרים הסמויים

ההשפעה המשמעותית על הרווח הנקי של הרבעון נבעה משורה של הפסדים וחיובים. החברה נקטה בצעדים לטיפול באתגרים בתוכנית מסווגת במגזר האווירונאוטיקה ובתוכניות מסוקים בינלאומיות ביחידת העסקים סיקורסקי (RMS). מגזר האווירונאוטיקה רשם הפסדים נוספים לפני מס בסך 950 מיליון דולר בתוכנית מסווגת. הפסדים אלו נבעו מאתגרי תכנון, אינטגרציה ובדיקות, וכן בעיות ביצועים נוספות שנמשכו לתוך 2025 והשפיעו יותר מהצפוי על לוח הזמנים והעלויות. כתוצאה מכך, הרווח התפעולי של מגזר האווירונאוטיקה עמד על הפסד של (98) מיליון דולר.

בנוסף, החברה רשמה הפסדים נוספים לפני מס בסך 570 מיליון דולר בתוכנית המסוקים הימיים הקנדית (CMHP), עקב דיונים עם הלקוח לגבי שינוי תנאים והרחבת היקף העבודה. כמו כן, נרשמו הפסדים נוספים לפני מס בסך 95 מיליון דולר בתוכנית המסוקים התורכית (TUHP), על רקע דיונים לגבי מסגרת הדדית לשינוי התוכנית.

מעבר להפסדי התוכניות, החברה הכירה בחיוב של 66 מיליון דולר בעיקר עבור מחיקה של נכסים קבועים בעקבות החלטת חיל האוויר האמריקאי בנוגע לתוכנית Next Generation Air Dominance (NGAD). בנוסף, נרשם חיוב של 103 מיליון דולר הקשור לעמדות מס לא וודאיות כחלק מהוצאות מס ההכנסה, כתוצאה מהתאמות שהוצעו על ידי שירות הכנסות הפנים (IRS) לשיטת הנהלת החשבונות של החברה עבור חוזי ייצור מסוימים. הפסדים אלו, המהווים “צעד הכרחי” בתהליך ניטור וסקירה קפדני, באים לטפל בסיכונים מזוהים בתוכניות ותיקות.

ביצועי מגזרים: שונות תפעולית

מגזרי הפעילות של לוקהיד מרטין הציגו ביצועים שונים. מגזר האווירונאוטיקה רשם מכירות של 7,420 מיליון דולר, עלייה של 2%. הרווח התפעולי במגזר זה היה הפסד של (98) מיליון דולר, ירידה של 113% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. מכירות מגזר הטילים ובקרת אש (MFC) עלו ב-11% ל-3,433 מיליון דולר, והרווח התפעולי עלה ב-6% ל-479 מיליון דולר. מגזר מערכות סיבוביות ומערכות משימה (RMS) רשם ירידה של 12% במכירות ל-3,995 מיליון דולר, והרווח התפעולי צנח ב-135% להפסד של (172) מיליון דולר. לבסוף, מגזר החלל (Space) הציג עלייה של 4% במכירות ל-3,307 מיליארד דולר, ורווח תפעולי שצמח ב-5% ל-362 מיליון דולר.

הצהרות מנכ”ל ואסטרטגיה עתידית

יו”ר, נשיא ומנכ”ל לוקהיד מרטין, ג’ים טייקלט, ציין כי מערכות ופלטפורמות החברה “הוכיחו שוב יעילות רבה בפעולות קרביות ובהרתעת תוקפנות נוספת”. הוא הזכיר רכישות F-35 נוספות על ידי מדינות בעלות ברית וחוזים חדשים עם צבא ארה”ב וכוח החלל האמריקאי. טייקלט הבהיר כי ההפסדים שנרשמו ברבעון, שהם תוצאה של “תהליך סקירת תוכניות קפדני”, הם “צעד הכרחי” לשיפור ביצועי התוכניות.

“בסך הכל, בסיס החברה נותר איתן ועמיד,” אמר טייקלט. הוא הדגיש שהחברה ממשיכה להשקיע “800 מיליון דולר בתשתיות וחדשנות לצמיחה” ומחזירה הון לבעלי המניות. הוא סיכם באומרו: “ההתמקדות הבלתי מתפשרת שלנו בביצועים תפעוליים בשילוב עם אסטרטגיית הקצאת הון ממושמעת תאפשר לנו לספק ערך לבעלי המניות שלנו, תוך מתן הפתרונות המתקדמים שאמריקה ובעלות בריתה צריכות כדי לשמור על השלום באמצעות כוח למשך עשורים קדימה”.

סיכום: לוקהיד מרטין – ניווט מורכב בין הצלחות מבצעיות לאתגרים פיננסיים

Lockheed Martin Corporation מציגה ברבעון השני של 2025 תמונה של ענקית ביטחונית הנמצאת בתהליך של התאמה וייעול. מחד, היא נהנית מביקוש חזק למוצריה המתקדמים, שמוכיחים את יעילותם בשדה הקרב, והיא מחזירה הון משמעותי לבעלי המניות. מאידך, היא מתמודדת עם הפסדים כבדים מתוכניות מרכזיות שפגעו ברווח הנקי ובתזרימי המזומנים באופן דרמטי. היכולת של החברה לנהל את הסיכונים בתוכניות אלו, לשלוט בעלויות, ולממש את הפוטנציאל הגלום בביקוש הגובר לפתרונות הגנה, תהיה קריטית להשגת יעדיה לשנת 2025 ולטווח הארוך. המידע בכתבה זו מובא לצרכי סקירה מקצועית בלבד ואינו מהווה ייעוץ פיננסי או השקעות.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    שווקי אמריקה נסגרים בחוזקה: מבט על מדדי הביצועים המרכזיים של היום
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 שעה

    שווקי אמריקה נסגרים בחוזקה: מבט על מדדי הביצועים המרכזיים של היום שווקי אמריקה נסגרים בחוזקה: מבט על מדדי הביצועים המרכזיים של היום

    עם סיום יום המסחר ברחבי אמריקה, המדדים העיקריים הציגו תמונה חיובית ברובה, המאותתת על אמון משקיעים איתן ועל תחזית אופטימית.

    • לפני 1 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר ברחבי אמריקה, המדדים העיקריים הציגו תמונה חיובית ברובה, המאותתת על אמון משקיעים איתן ועל תחזית אופטימית.

    חברת Medpace Holdings: ניתוח אסטרטגיית רכישות חוזרות והשפעתה על הערכת השווי (Q1’20 – Q2’25)
    • אור שושן
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 3 שעה

    חברת Medpace Holdings: ניתוח אסטרטגיית רכישות חוזרות והשפעתה על הערכת השווי (Q1’20 – Q2’25) חברת Medpace Holdings: ניתוח אסטרטגיית רכישות חוזרות והשפעתה על הערכת השווי (Q1’20 – Q2’25)

    חברת Medpace Holdings (MEDP), ספקית מובילה של שירותי מחקר קליני (CRO) לתעשיית הביו-פרמצבטיקה, מציגה דפוס מעניין של רכישות חוזרות של מניות

    • לפני 3 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    חברת Medpace Holdings (MEDP), ספקית מובילה של שירותי מחקר קליני (CRO) לתעשיית הביו-פרמצבטיקה, מציגה דפוס מעניין של רכישות חוזרות של מניות

    האם ההפסד הנקי של קפיטל וואן ברבעון השני מסמן שינוי אסטרטגי או קשיים תפעוליים?
    • אור שושן
    • 9 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    האם ההפסד הנקי של קפיטל וואן ברבעון השני מסמן שינוי אסטרטגי או קשיים תפעוליים? האם ההפסד הנקי של קפיטל וואן ברבעון השני מסמן שינוי אסטרטגי או קשיים תפעוליים?

    קבוצת קפיטל וואן (Capital One), אחת מחברות השירותים הפיננסיים הגדולות בארצות הברית, דיווחה על הפסד נקי משמעותי ברבעון השני של

    • לפני 4 שעה
    • 9 דק’ קריאה

    קבוצת קפיטל וואן (Capital One), אחת מחברות השירותים הפיננסיים הגדולות בארצות הברית, דיווחה על הפסד נקי משמעותי ברבעון השני של

    שוקי אירופה נסגרו בעליות שערים: מבט על ביצועי היום
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 6 שעה

    שוקי אירופה נסגרו בעליות שערים: מבט על ביצועי היום שוקי אירופה נסגרו בעליות שערים: מבט על ביצועי היום

    סיום מסחר חיובי נרשם היום בבורסות אירופה, כאשר המדדים המובילים ננעלו ברובם בשטח חיובי, מה שאותת על סנטימנט שוק יציב

    • לפני 6 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    סיום מסחר חיובי נרשם היום בבורסות אירופה, כאשר המדדים המובילים ננעלו ברובם בשטח חיובי, מה שאותת על סנטימנט שוק יציב