hero

בספטמבר השנה פורסם “מדד המינוס” של הישראלים, והביא עימו בשורות טובות. בניגוד לשיעורים של 30% ומעלה מבית משקי הבית שהיו במינוס במהלך החודשיים שקדמו למדד זה – הפעם רק 28% ממשקי הבית דיווחו שהם נמצאים במשיכת יתר. הגובה הממוצע למשיכת יתר באוגוסט השנה עמד על קצת יותר מ – 11,000 ₪, וגם כאן אנחנו רואים ירידה של כ – 2.3% ביחס לחודש הקודם. ייתכן שההסבר לשיפור במצב הכלכלי של הישראלים נובע מהנחיות התו הירוק, שהגבילו את האפשרויות לצאת, לבלות – ולבזבז כספים.

אבל לצד הנתונים האופטימיים הללו, מדד החוב הציבורי שפורסם באוקטובר דווקא מצייר תמונה אחרת – הישראלים מוציאים בכל חודש סך הכל כ – 35.2 מיליארדי שקלים, במשיכות כספים מחשבון הבנק ובהוצאות בכרטיסי אשראי. אם מחלקים את המספר האסטרונומי הזה לימי החודש, מגלים כי בממוצע אנחנו מוציאים כ – 1.14 מיליארדי שקלים ביום. ההוצאות בכרטיסי אשראי מגלמות עלייה של מעל 10% ביחס להוצאות בחודש ספטמבר, ועלייה של מעל 35% ביחס להוצאות באוקטובר 2020, אז התקיים סגר במדינת ישראל.

על מה אנחנו מוציאים כספים?

סקטור אחד שאנחנו רואים עלייה ניכרת בהוצאות שלו הוא סקטור הדיור, עם גידול בקצב של כ – 3.7% לרבעון והיקף כולל של החוב בסך של כ – 16 מיליארדי שקלים. אבל את החוב לדיור קשה לצמצם ולעומת זאת כאמור, היקף ההוצאות באשראי תפח באוקטובר בשיעורים ניכרים: ההוצאות בכרטיס אשראי הן בעיקר הוצאות עבור אוכל, ביגוד, הסעדה, חוגים וילדים, וכדומה.

אנחנו מוציאים יותר – והחוב הציבורי תופח

ניראה שבמהלך אוקטובר משקי הבית בישראל בזבזו יותר כספים מהממוצע: 17.37% יותר עסקאות ללא כרטיס, 1.7% יותר עסקאות בבתי עסק ישראלים, כמעט 11% יותר משיכות כספים בכספומטים. לצד הנתונים הללו – החוב הציבורי שלנו תופח גם הוא, לכדי מעל 620 מיליארדי שקלים. בספטמבר השנה דווח כי היקפי החוב של משקי הבית הפרטים נמצאים בעליה חדה, וגם היקפי החובות של המגזר העסקי נוסקים ומגיעים כמעט לטריליון שקלים.

ניהול תקציב חכם – והשקעות שיעזרו לייצר עוד הכנסה

על פי החלוקה לעשירונים בישראל, אנחנו יודעים כי העשירונים 1 – 4 מוציאים בכל חודש יותר ממה שהם מכניסים. ההפרשים, ממומנים בדרך כלל מהלוואות מתגלגלות, עם חוב שהולך ותופח. חשוב לדעת, שמשיכת יתר היא הלוואה וככזו, היא ההלוואה הכי פחות אטרקטיבית שמשק הבית יכול לבחור לקחת (אם כי, כמובן, היא הכי קלה ומהירה לנטילה). שיעורי הריבית על משיכת יתר גבוהים פי כמה וכמה ביחס לשיעורי הריבית בהלוואות מהירות, ואפשר להשיג הצעות טובות אפילו יותר מאלה, בהגדלת החוב להלוואת המשכנתא או בנטילת הלוואה כנגד נכסים כמו למשל קופת גמל או החיסכון הפנסיוני.

כשליש ממשקי האב בישראל נמצאים במצב של משיכת יתר, ואנחנו כאן על מנת לספר, שניהול תקציב יעיל יותר והקצאת כספים לחיסכון והשקעה הן בחירות שעשויות להפוך את המציאות הכלכלית שלכם על פיה ולסייע לכם לצבור הכנסות גבוהות יותר וביטחון כלכלי.

כלל אצבע לעתיד כלכלי בטוח יותר

כאמור, שיעור ההוצאות העולה מביא לשיעורי חוב גבוהים יותר שעבורם משקי הבית משלמים שיעורי ריבים גבוהים, בשל ההלוואה הפחות אטרקטיבית בתנאי משיכת היתר. ריסון ההוצאות ושימוש ב – 10% מכלל ההכנסה העומדת לרשות משק הבית לטובת חיסכון או השקעה – יאפשרו למשפחה לחסוך בדרך כלל מעל 10,000 ₪ בשנה הראשונה, ולהתחיל לייצר תשואות מהריבית על השקעות נבונות, במקום להגדיל את המינוס ולשלם ביוקר.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם מדד הדולר האמריקאי מאבד מומנטום כאשר השווקי מתכוננים ל־2025?
    • אור שושן
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | האם מדד הדולר האמריקאי מאבד מומנטום כאשר השווקי מתכוננים ל־2025? SKN | האם מדד הדולר האמריקאי מאבד מומנטום כאשר השווקי מתכוננים ל־2025?

    מדד הדולר האמריקאי נחלש בעדינות השבוע, לאחר שהציג ירידה של 0.43% וסיים את יום שישי ברמה של 98.99. זו כבר

    • לפני 1 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    מדד הדולר האמריקאי נחלש בעדינות השבוע, לאחר שהציג ירידה של 0.43% וסיים את יום שישי ברמה של 98.99. זו כבר

    SKN | האם גיוס ה־60 מיליון דולר של Flex יוכל להגדיר מחדש את הפיננסים עבור העסקים הבינוניים של אמריקה — ה״שרימפס הענקיים״?
    • רוני מור
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 4 ימים

    SKN | האם גיוס ה־60 מיליון דולר של Flex יוכל להגדיר מחדש את הפיננסים עבור העסקים הבינוניים של אמריקה — ה״שרימפס הענקיים״? SKN | האם גיוס ה־60 מיליון דולר של Flex יוכל להגדיר מחדש את הפיננסים עבור העסקים הבינוניים של אמריקה — ה״שרימפס הענקיים״?

    Flex, שחקנית צומחת בתחום הפינטק, צוברת תאוצה חדשה לאחר שגייסה 60 מיליון דולר כדי להרחיב את הפלטפורמה מבוססת ה־AI שלה

    • לפני 4 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    Flex, שחקנית צומחת בתחום הפינטק, צוברת תאוצה חדשה לאחר שגייסה 60 מיליון דולר כדי להרחיב את הפלטפורמה מבוססת ה־AI שלה

    SKN | שוקי ארה”ב נסוגים ככל שהתנודתיות עולה ומשקיעים מעריכים מחדש את הסיכון בתחילת דצמבר
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 7 ימים

    SKN | שוקי ארה”ב נסוגים ככל שהתנודתיות עולה ומשקיעים מעריכים מחדש את הסיכון בתחילת דצמבר SKN | שוקי ארה”ב נסוגים ככל שהתנודתיות עולה ומשקיעים מעריכים מחדש את הסיכון בתחילת דצמבר

      יום המסחר הראשון של דצמבר נפתח עם חוסר ודאות מחודש בשווקי ארה״ב, כאשר המדדים המרכזיים נסוגו והתנודתיות עלתה. עם

    • לפני 7 ימים
    • 6 דק’ קריאה

      יום המסחר הראשון של דצמבר נפתח עם חוסר ודאות מחודש בשווקי ארה״ב, כאשר המדדים המרכזיים נסוגו והתנודתיות עלתה. עם

    SKN | האם שווי של 134 מיליארד דולר לדאטהבריקס הוא המבחן הגדול הבא לאופוריית שוק ה-AI?
    • ליאור מור
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 1 שבועות

    SKN | האם שווי של 134 מיליארד דולר לדאטהבריקס הוא המבחן הגדול הבא לאופוריית שוק ה-AI? SKN | האם שווי של 134 מיליארד דולר לדאטהבריקס הוא המבחן הגדול הבא לאופוריית שוק ה-AI?

    דאטהבריקס נמצאת במגעים מתקדמים לגיוס של 5 מיליארד דולר לפי שווי של כ־134 מיליארד דולר, לפי דיווח חדש של The

    • לפני 1 שבועות
    • 6 דק’ קריאה

    דאטהבריקס נמצאת במגעים מתקדמים לגיוס של 5 מיליארד דולר לפי שווי של כ־134 מיליארד דולר, לפי דיווח חדש של The