hero

שוק המכוניות החשמליות מרכז אליו עניין רב. בתיקי ההשקעות ובהשקעות אלטרנטיביות, אנחנו רואים שיעורי השקעה הולכים ועולים בחברות רכב המשיקות דגמים נחשקים של רכבים חשמליים. ביחד עם זאת, בעולם כולו נתח הרכבים החשמליים שנמכר במחצית השנייה של 2021 עומד על כ – 6%, ובישראל, נתח השוק של הרכבים החשמליים נכון לאמצע שנת 2021 הוא פחות מ – 4%. בזמן שרכב חשמלי הוא ידידותי יותר לסביבה, נוח יותר לתחזוקה, מס הרכישה עבור הרכב עצמו ומחירי האנרגיה שלו הם זולים יותר, הרוכשים הישראלים עדיין, במובנים מסוימים, נצמדים למוכר והצפי ששוק הרכבים החשמליים עוד יעלה באופן משמעותי.

לצד נתונים אלה, אפשר לומר כי שנת 2020 הייתה שנת שיא בביקושים לרכבים חשמליים בארץ, וכי שנת 2021 מסתמנת כשנה טובה אף יותר לשוק הרכבים החשמליים בישראל. מגבלות משמעותיות כמו היעדר חניה פרטית עם עמדת טעינה בחשמל, מעט מידי עמדות טעינה פזורות בארץ ומאפשרות נסיעה חלקה גם למרחקים ארוכים, ועלייה צפויה במחירי הרכישה של הרכבים החשמליים, מעיבים על העניין ברכבים חדשים אלה ואם כל אלה לא מספיקות, חשוב לזכור כי ברשימת הרכבים החשמליים הפופולאריים בעולם, יצרניות הרכבים החשמליים הסיניות נמצאות קרוב מאוד לפסגה, אולם דווקא אלה עדיין אינן מיובאות לישראל. מיהם הדגמים הכי נרכשים בשנת 2021 של מכוניות חשמליות בישראל, וכמה הם עולים?

במקום הראשון בפער משמעותי: טסלה מודל 3

לא פחות מאשר 2,880 מכוניות חשמליות מסוג טסלה מודל 3 נמכרו השנה (2021) בישראל. זה כמעט 70% מכלל הרכבים החשמליים שנמכרו במהלך 2021 בארץ, סה”כ 4,200, וכל המכוניות הללו הוזמנו מראש.

טסלה מציעה בארץ רכבים משלושה דגמים מרכזיים: מודל 3, מודל S, ומודל X. המחירים לרכישת רכב חדש מסוכנות טסלה בישראל:

טסלה מודל 3 Standart Range: 192,000 ₪

טסלה מודל 3 Long Range: כמעט 237,000 ₪

טסלה 3 Performance: 272,000 ₪.

טסלה מודל S: Long Range כ – 480,000 ₪, Plaid כ – 812,000 ₪.

טסלה מודל X: Long Range כ – 535,000 ₪, Plaid כ – 758,000 ₪.

הרכבים החשמליים של MG – חצי סיני, חצי אנגלי

חברת MG חדרה לשוק הרכבים הישראליים בשנה שעברה, ובמהלך המחצית הראשונה של 2021 מכרה מעל 660 רכבים לצרכנים הישראלים. הדגם החשמלי המככב בארץ הוא ZS EV, מעין ג’יפ מנהלים, SUV חשמלית, שנמכרת בישראל סביב 129,000 ₪ לדגם ה – NET, 145,000 ₪ לדגם ה – UP.

MG היא אמנם חברה סינית לייצור רכבים, אולם אחד ממפעלי הייצור שלה נמצא בממלכה המאוחדת, ומשם מגיעים הרכבים שעושים עלייה לישראל.

עוד רכבים חשמליים שנמכרים בישראל

רכבים חשמליים נוספים שנמכרו בישראל, בשיעורים פחותים, במהלך 2021, הם אאודי E-tron (מדגם זה נמכרו כ – 170 רכבים, ומחירו בישראל מעל חצי מליון ₪); הרכב החשמלי של GAC מדגם (מדגם זה נמכרו כ – 130 רכבים, ומחירו בישראל כ – 130,000 ₪, החברה מציעה עמדת הטענה בחינם לרוכשים רכב חשמלי זה), ופיג’ו מהדגם החשמלי e2008 (דגם חשמלי זה מכר פחות ממאה רכבים השנה, ומחירו בישראל כ – 165,000 ₪)

כדאי למהר – המיסים צפויים לעלות

בעוד מדיניות ממשלתית משחקת תפקיד חשוב במעבר של מדינות משימוש בבנזין לשימוש בחשמל ברחבי המדינה, בישראל, המיסים עבור רכישת רכב חשמלי צפויים לעלות בקרוב, זאת בשל ההפרש המשמעותי בין גובה מס הרכישה על רכב רגיל (מס קניה: 83%) לעומת כ – 10% בלבד מס רכישה עבור רכבים חשמליים. ביחד עם זאת, ייתכן שמחירי הרכבים עצמם עוד ירדו והקמת רשת תשתיות נאותה לשימוש והטענה של רכבים חשמליים ברחבי הארץ, תקל על הבחירה ברכב חשמלי חדש ומפנק.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור מהווה יעוץ מקצועי להשקיע בתחום כזה או אחר


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | מניית American Airlines (AAL) עולה במתינות — פוטנציאל התאוששות או לחץ מבני על מניות התעופה?
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN | מניית American Airlines (AAL) עולה במתינות — פוטנציאל התאוששות או לחץ מבני על מניות התעופה? SKN | מניית American Airlines (AAL) עולה במתינות — פוטנציאל התאוששות או לחץ מבני על מניות התעופה?

    American Airlines Group Inc. (NASDAQ: AAL) נסחרה בעלייה מתונה ב-4 במרץ, כאשר עלתה בכ-0.42% לרמה של $12.51, בזמן שמשקיעים בחנו

    • לפני 3 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    American Airlines Group Inc. (NASDAQ: AAL) נסחרה בעלייה מתונה ב-4 במרץ, כאשר עלתה בכ-0.42% לרמה של $12.51, בזמן שמשקיעים בחנו

    SKN | אין שחרור מיידי מה- SPR: האם ארה”ב יכולה לבלום את מחירי הנפט ללא שימוש במאגר החירום?
    • עומר בר
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 4 ימים

    SKN | אין שחרור מיידי מה- SPR: האם ארה”ב יכולה לבלום את מחירי הנפט ללא שימוש במאגר החירום? SKN | אין שחרור מיידי מה- SPR: האם ארה”ב יכולה לבלום את מחירי הנפט ללא שימוש במאגר החירום?

    איזון בין איתות לשוק לבין סיכון אספקה שימוש ב- SPR אינו החלטה טכנית בלבד; הוא מהווה איתות לשווקים. היסטורית, שחרורים

    • לפני 4 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    איזון בין איתות לשוק לבין סיכון אספקה שימוש ב- SPR אינו החלטה טכנית בלבד; הוא מהווה איתות לשווקים. היסטורית, שחרורים

    SKN | ארמקו מפעילה את Jafurah ו-Tanajib במסגרת אסטרטגיית גז סעודית להגדלת קיבולת ב-80%
    • עומר בר
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 1 שבועות

    SKN | ארמקו מפעילה את Jafurah ו-Tanajib במסגרת אסטרטגיית גז סעודית להגדלת קיבולת ב-80% SKN | ארמקו מפעילה את Jafurah ו-Tanajib במסגרת אסטרטגיית גז סעודית להגדלת קיבולת ב-80%

    Saudi Aramco החלה רשמית בהפקה משדה הגז הבלתי קונבנציונלי Jafurah והשיקה פעילות במפעל הגז Tanajib — צעד מרכזי בתוכנית ארוכת

    • לפני 1 שבועות
    • 5 דק’ קריאה

    Saudi Aramco החלה רשמית בהפקה משדה הגז הבלתי קונבנציונלי Jafurah והשיקה פעילות במפעל הגז Tanajib — צעד מרכזי בתוכנית ארוכת

    SKN | Nvidia מכוונת לטריטוריית ה־CPU: האם קרב חדש מול אינטל ו־AMD עומד להתחיל?
    • שגיא חבסוב
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 שבועות

    SKN | Nvidia מכוונת לטריטוריית ה־CPU: האם קרב חדש מול אינטל ו־AMD עומד להתחיל? SKN | Nvidia מכוונת לטריטוריית ה־CPU: האם קרב חדש מול אינטל ו־AMD עומד להתחיל?

    Nvidia ביססה את הדומיננטיות שלה על מעבדי GPU מונעי בינה מלאכותית, אך המנכ"ל ג'נסן הואנג מכין כעת את המשקיעים לדחיפה

    • לפני 1 שבועות
    • 7 דק’ קריאה

    Nvidia ביססה את הדומיננטיות שלה על מעבדי GPU מונעי בינה מלאכותית, אך המנכ"ל ג'נסן הואנג מכין כעת את המשקיעים לדחיפה