כתב: דן דוברי
כחלק מניהול מדיניות של פיזור סיכונים, נרשמת מגמה הולכת וגוברת לכיוון של השקעות בנכסים אלטרנטיביים. מה זה אומר ומדוע ישנה חשיבות עצומה של נאמנות ללקוחות? על כך ועוד – בסקירה המרתקת הבאה.
השקעות בנכסים אלטרנטיביים: מגמה אותה חשוב להכיר
ייעוץ ופתרונות בנכסים אלטרנטיביים התפתח משמעותית במהלך השנים האחרונות כאשר הדגש הוא על עיצוב המוצר, אימפלמנטציה יעילה ומעקב אפקטיבי. הקצאה אלטרנטיבית יכולה בהחלט לספק תשואה גבוהה יותר עם פחות תנודתיות, כחלק מאסטרטגיה כוללת של הקצאת נכסים ללקוחות. ע”מ להרוויח מפיזור, אנשי מקצוע צריכים לשקול הקצאה גדולה יותר לנכסים אלטרנטיביים מאשר 5% – 10% כמקובל כיום השקעות בנכסים אלטרנטיביים יכולות לתת לנו יתרונות של פיזור סיכונים, כחלק מרצון של משקיעים רבים להפחית את רמת הסיכון בעידן של תנודתיות רבה. אבל, צריך לקחת בחשבון שזה יקרה רק רק בתנאי שיש לנכס מאפיינים שונים מהנכסים הקיימים בתיק של הלקוח.
הנושאים שכדאי לקחת בחשבון כאשר מקצים הקצאה לאלטרנטיביים הם:
- תנודתיות של המחיר הנכס והסיבות לכך.
- קישור של הנכס לנכסים אחרים הנמצאים בקורולציה עמו.
- אי נזילות של הנכס החדש והתשואה העודפת שאמורים לקבל בתמורה ביחס לצרכי הנזילות של הלקוח.
- מאפייני תזרים המזומנים של הנכס (במיוחד במקרה של private equity) וצרכי תזרים המזומנים של הצרכן.
- עלויות ישירות ועקיפות.
- יועצים מומחים מעניקים שירות ללקוחות בנושא קביעת הקצאה לנכסים אלטרנטיביים, ועוזרים למשפחות להבין את המשמעויות של שילוב נכסים מסורתיים ונכסים אלטרנטיביים.
החשיבות של נאמנות
לאחרונה, מחוקקים ברחבי העולם החלו לחקוק חוקי נאמנות בחסכון ארוך טווח המחייבים את אנשי המקצוע שפועלים לטובת לקוחות לנאמנות מוחלטת, כלומר – לפעול אך ורק לטובת הלקוחות שלהם. מציאות זו יוצרת חבות שמשנה את כל הדרך בה מנהלים מדיניות השקעות והטיפול בלקוחות. אי לכך ובהתאם לזאת, אחת השאלות המשמעותיות שנשאלות היא שאלת נאמנות ללקוחות, התפקיד של איש מקצוע והחשיפה שלו לאחריות לתוצאות ומדיניות ההשקעות שלה. שאלת הנאמנות (אם אכן תחוקק במדינת ישראל) היא בהחלט לא פשוטה. הצורך בבנייה של פרופיל סיכון, עיצוב המוצר (הקצאת הנכסים ללקוח הבודד) ובחירת המוצר המתאים ביותר אינו תהליך פשוט אך הוא קריטי לתנאים שנוצרו בשוק שבהם הלקוח תלוי באופן מוחלט ביצרנים לעתידו הפיננסי. רגולטורים ברחבי העולם מבינים את החשיבות של הקצאת הנכסים הנכונה ורכישת מוצרים מגוונים ופזורים לצורך הגשמה של יעד זה.
ככל שהתפקיד של אנשי המקצוע נהיה יותר ויותר משמעותי, כך גוברת האחריות שלהם כלפי העמיתים והצורך בייעוץ מקצועי לצורך הקצאה של נכסים מקצועי ונכון ככל שניתן.
שאלת השימוש בגופים מקצועיים חיצוניים לצורך בנייה של מערך מסוג זה תלויה בזמן הפנוי והתחכום של אנשי המקצוע (גם ביכולת הפיננסית מכוון שגוף גדול מחלק את ההוצאה על פני הרבה חברים לעומת גוף קטן שאין לו יכולת מימון של ייעוץ). חברה שלוקחת על עצמה בנייה של תהליך זה, מעבר לאחריות על אנשי המקצוע גם תדרוש תהליך שבו הם יהיו חייבים להיות מעורבים בקבלת החלטות.
שילוב של ישן וחדש
לסיכום, כל חברה מצליחה בעשור הקרוב חייבת לשים את הפוקוס שלה על ניהול סיכונים. ככל שהרגולציה תדרוש (ובצדק) לעמוד על ניהול נכון יעיל ואחראי של כספי עמיתים, ידרשו החלטות של יצרנים ודירקטורים בנושא ניהול הסיכונים של כספי העמיתים בקרן. זה ידרוש מיומנויות חדשות בתוך הארגון בשילוב עם עבודות חיצוניות.
*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות
השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם
* אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.
- רוני מור
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 2 ימים
SKN | USD/ILS מתאושש: האם הראלי לאחר הפסקת האש פוגש חומה גיאופוליטית?
שער החליפין בין השקל לדולר חווה שבוע מסחר תנודתי, המאפיין מאבק כוחות בין יסודות כלכליים מקומיים חזקים לבין חששות אזוריים
- לפני 2 ימים
- •
- 5 דק’ קריאה
שער החליפין בין השקל לדולר חווה שבוע מסחר תנודתי, המאפיין מאבק כוחות בין יסודות כלכליים מקומיים חזקים לבין חששות אזוריים
- אור שושן
- •
- 7 דק’ קריאה
- •
- לפני 5 ימים
SKN | סיכום שווקי ישראל היום, 12 בפברואר 2026: המניות מזנקות בחדות כאשר מניות ערך ובנקים מובילים חידוש במומנטום החיובי
שווקי ההון בישראל ננעלו היום, 12 בפברואר 2026, בעליות רוחביות כאשר המשקיעים שבו לשוק המניות לאחר ההתכנסות המתונה שנרשמה ביום
- לפני 5 ימים
- •
- 7 דק’ קריאה
שווקי ההון בישראל ננעלו היום, 12 בפברואר 2026, בעליות רוחביות כאשר המשקיעים שבו לשוק המניות לאחר ההתכנסות המתונה שנרשמה ביום
- שגיא חבסוב
- •
- 6 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שבועות
SKN | האם בינה מלאכותית יכולה באמת להחליף מנהלי תיקים אנושיים? FINQ הישראלית מהמרת בגדול עם קרנות סל אמריקאיות אוטונומיות לחלוטין
FINQ, מנהלת נכסים שבסיסה בישראל, נוקטת באחד הצעדים הנועזים ביותר עד כה בהתפתחות ההשקעות הכמותיות, עם השקת שתי קרנות סל
- לפני 1 שבועות
- •
- 6 דק’ קריאה
FINQ, מנהלת נכסים שבסיסה בישראל, נוקטת באחד הצעדים הנועזים ביותר עד כה בהתפתחות ההשקעות הכמותיות, עם השקת שתי קרנות סל
- אור שושן
- •
- 5 דק’ קריאה
- •
- לפני 1 שבועות
SKN | סקירת ביצועי השווקים הגלובליים לשבוע (2–6 בפברואר): תיאבון הסיכון מתרחב בין אזורים
שווקי המניות הגלובליים סיימו את השבוע בטון בונה יותר אך לא אחיד, כאשר משקיעים הגדילו באופן סלקטיבי את החשיפה לסיכון
- לפני 1 שבועות
- •
- 5 דק’ קריאה
שווקי המניות הגלובליים סיימו את השבוע בטון בונה יותר אך לא אחיד, כאשר משקיעים הגדילו באופן סלקטיבי את החשיפה לסיכון