בתחילת השנה נפתחה רשמית האפשרות להזמין רכבים חשמליים מבית היוצר של טסלה בישראל. אז, שיווקה טסלה שלושה דגמים בלבד: מודל X, רכב פנאי גדול שנמכר בישראל תמורת כמעט 600,000 ₪; מודל S, רכב סלון מפנק שגם הוא נמכר במחירים פחות מתאימים לחדירה אגרסיבית לשוק החל מ – 535,000 ₪, ומודל 3, הוא המודל האטרקטיבי ביותר בישראל, שעלותו מתחילה בקצת פחות מ – 200,000 ₪ ומאז השקתו בארץ, נמכרו לא פחות מאשר 3,500 ממנו, מה שהפך אותו לאחד הרכבים הנמכרים ביותר בישראל.

ממש לאחרונה, דווח ברשימת הרכבים החדשים לייבוא לישראל מטעם משרד התחבורה על דגם חדש שמגיע לארץ בקרוב, הוא דגם הקרוסאובר של טסלה: טסלה Y. מדובר ברכב פנאי שטח, מרווח ונמכר גם בגרסת שבעה מקומות למשפחות גדולות. מחירו ההתחלתי של הדגם בישראל עוד לא נקבע סופית אולם המחיר שפורסם באותו הדו”ח של משרד התחבורה עומד על פחות מ – 300,000 ₪ לגרסה הבסיסית של דגם הלונג ריינג’ בעל שני המנועים. ככל הנראה, מחיר המכירה הסופי יהיה גבוה מזה והוא כמובן תלוי ביבואן הרכבים, אולם אם לשפוט לפי ממוצע התמחור במדינות שכבר משווקות את הרכב החשמלי החדש, מדובר בתמחור שנע סביב ה – 10% מעל מחירו של דגם 3 הפופולארי.

דגם שיש לו הרבה מה להציע

דגם Y של טסלה מגיע בעל מרכב זהה לזה של טסלה מדגם 3, וזה מסביר את פער המחירים הלא גדול. הוא מציע שפע של מאפיינים מפנקים במיוחד, עם מרחב ישיבה שאנחנו מכירים רק מטסלה, מספר מצומצם מאוד של כפתורים ומכוונים המאפשרים שליטה מלאה על מגוון נרחב של מאפיינים כולל אפילו מיקום ההגה והזווית שלו וטמפרטורת החימום של כל אחד מהמושבים; מסך תצוגה טאץ’ מרכזי עם עדכוני FOTA מהאוויר, וכמובן, גג זכוכית מחוסמת וכהה עם חוסמי קרינת UV, שלא רק מספק את המראה היוקרתי ומעורר הקנאה לרכבי הטסלה, אלא גם משפר את חלוקת המקום והופך את הרכב הרבה יותר נוח, במיוחד לנהגים גבוהים. מערכות אוטומטית הופכות את הנהיגה ברכב מסקרנת, וגם בטוחה יותר. טסלה Y מצוידת במערכת של ארבע מצלמות, אחת מכל צד של הרכב, המאפשרות התרעה במקרים של אי שמירה על מרחק. מצב Sentry יאפשר צילום סביבת הרכב גם כשהוא לא נוסע והתראה כשמישהו מתקרב, כולל שמירת הצילום בענן.
אפשר להזמין את טסלה Y, בתוספת תשלום, עם מערכת של נהיגה אוטונומית, שגם הוא מגיע עם פיצ’רים מסקרנים לכל הפחות. אחד מהם, שחשוב לנו להזכיר, הוא פיצ’ר המכונה Summon: אתם יכולים לקרוא לטסלה שלכם, והיא תגיע אליכם. מערכת הזיהוי וההתנהגות האוטונומית בכביש כוללת אבחנה בצבעים, זיהוי עצמים והצגתם על מסך הרכב ואפילו חניה אוטומטית. כמו כן, המערכת מתזכרת ועושה בדיקת ערנות לנהג מדי פעם כמו למשל נגיעה בהגה או באחד מכפתורי השליטה על הרכב.

חמישה כוכבים במבחני הריסוק

מבחינה טכנית, מדובר ברכב שאנחנו צופים לו הצלחה גדולה, אולי אפילו גדולה יותר מזו שזכה לה מודל 3 בתחילת השנה. נזכיר שמדובר בדגם שזכה לציון האולטימטיבי במבחני הריסוק המוכרים של מכון הבטיחות האמריקאי – בכל המבחנים ומכל הצדדים. הרכב זכה בדירוג של חמישה כוכבי בטיחות, תודות למרכב עמיד וחזק במיוחד ומרכז כובד נמוך. שתי הגרסאות הצפויות להגיע לארץ הן גרסת ה – Long-range עם שני מנועים חשמליים, וגרסת ה – Performance המשופרת. גרסת הלונג ריינג’ של הדגם מגיעה עם מנוע של 258 קילוואט ו – 351 כוחות סוס, ומאיצה מ – 0 ל – 100 קמ”ש בתוך קצת יותר מ – 5 שניות. טווח הנסיעה שלה הוא כ – 500 קילומטרים ומהירות הנסיעה המרבית 217 קמ”ש. גרסת הפרפורמנס מגיעה עם מנוע של 340 קילוואט ו – 462 כוחות סוס, ומאיצה מ – 0 ל – 100 קמ”ש בתוך כ – 3.7 שניות. טווח הנסיעה שלה הוא כ – 480 קילומטרים ומהירות הנסיעה המרבית מעל 240 קמ”ש.

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    סגירת שוקי אמריקה: יום של אותות מעורבים ואינדיקטורים מרכזיים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    סגירת שוקי אמריקה: יום של אותות מעורבים ואינדיקטורים מרכזיים סגירת שוקי אמריקה: יום של אותות מעורבים ואינדיקטורים מרכזיים

    עם סיום יום המסחר ברחבי אמריקה, המשקיעים בוחנים נוף של אותות מעורבים, כאשר מדדים עיקריים מראים ירידות קלות בעוד שאינדיקטורים

    • לפני 2 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    עם סיום יום המסחר ברחבי אמריקה, המשקיעים בוחנים נוף של אותות מעורבים, כאשר מדדים עיקריים מראים ירידות קלות בעוד שאינדיקטורים

    חברת WK Kellogg מזנקת בבורסה: דיווחים על רכישה קרובה על ידי ענקית הממתקים פררו
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 2 שעה

    חברת WK Kellogg מזנקת בבורסה: דיווחים על רכישה קרובה על ידי ענקית הממתקים פררו חברת WK Kellogg מזנקת בבורסה: דיווחים על רכישה קרובה על ידי ענקית הממתקים פררו

    חברת WK Kellogg, יצרנית דגני הבוקר המוכרים כמו Froot Loops ו-Frosted Flakes, חוותה אתמול (חמישי, 10 ביולי 2025) זינוק דרמטי במחיר

    • לפני 2 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    חברת WK Kellogg, יצרנית דגני הבוקר המוכרים כמו Froot Loops ו-Frosted Flakes, חוותה אתמול (חמישי, 10 ביולי 2025) זינוק דרמטי במחיר

    שיא חדש בשוק: נכסים ממונפים שוברים שיאים – האם הסיכון מצדיק את התשואה?
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 4 שעה

    שיא חדש בשוק: נכסים ממונפים שוברים שיאים – האם הסיכון מצדיק את התשואה? שיא חדש בשוק: נכסים ממונפים שוברים שיאים – האם הסיכון מצדיק את התשואה?

    משקיעים מסתערים על קרנות סל ממונפות: שיא של 135 מיליארד דולר בנכסים מנוהלים נכסים מנוהלים (AUM) בקרנות סל ממונפות בארה"ב

    • לפני 4 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    משקיעים מסתערים על קרנות סל ממונפות: שיא של 135 מיליארד דולר בנכסים מנוהלים נכסים מנוהלים (AUM) בקרנות סל ממונפות בארה"ב

    ננסי פלוסי ושוק ההון – העסקאות שמטשטשות גבולות
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 5 שעה

    ננסי פלוסי ושוק ההון – העסקאות שמטשטשות גבולות ננסי פלוסי ושוק ההון – העסקאות שמטשטשות גבולות

    פתיח: בין מימוש אופציות לתשומת לב ציבורית ב־20 ביוני 2025, מימשה ננסי פלוסי 20,000 אופציות קול על מניית Broadcom (סימול:

    • לפני 5 שעה
    • 6 דק’ קריאה

    פתיח: בין מימוש אופציות לתשומת לב ציבורית ב־20 ביוני 2025, מימשה ננסי פלוסי 20,000 אופציות קול על מניית Broadcom (סימול: