hero

#המשווה – צרכנות חכמה

בכל סוף שנה מפקידים עצמאיים, לעיתים גם שכירים, כספים לקרנות השתלמות, ערוץ חיסכון לטווח הבינוני או ארוך המאפשר הקלות מס בחיסכון עד לגיל הפרישה, הפחתה בתשלומי מס לקראת סוף השנה להפקדות, והשקעה יעילה באפיקים מנייתיים או סולידיים על פי בחירת החוסך. שוק קרנות ההשתלמות מנהל נכון לסוף מרץ 2022 מעל 300 מיליארדי שקלים, כאשר לקראת החודשים האחרונים של כל שנה מופקדים בקרנות ההשתלמות מיליארדי שקלים לקבלת הטבות מס.

כשבוחנים את שיעורי התשואות של קרנות ההשתלמות, כמו ערוצים דומים לחיסכון והשקעה (קופות גמל, קופות גמל להשקעה, פוליסות חיסכון, קרנות פנסיה ועוד) אפשר לראות כי לטווח הארוך התשואות של אפיקי ההשקעה המנייתיים הן עדיפות על פני התשואות של מוצרי השקעה באפיקים כלליים. יצאנו לבדוק – מה עשו קרנות ההשתלמות שלנו בשלושת החודשים מאז תחילת השנה, מיהן הקטגוריות הבולטות בתשואות גבוהות ומי מוביל לקראת קבלת החלטות להשקעה בקרן השתלמות במהלך שנת 2022?

החמישייה הפותחת: קרנות ההשתלמות שהשיגו את התשואה הגבוהה ביותר ל – 2022

שנת 2021 הייתה שנה מצוינת למוצרי החיסכון וההשקעה. בשנה האחרונה, שיאנית התשואות היא קרן ההשתלמות המנייתית של הראל עם מעל 17% תשואה, במקום השני קרן ההשתלמות של ילין לפידות שגם היא מנייתית וגם היא עם מעל 17% תשואה, ובמקום השלישי קרן ההשתלמות המנייתית של הפניקס עם 16.8% תשואה על פני 12 חודשים. הרחק מאחור אנחנו מוצאים את שיאנית התשואות במסלול הכללי, היא אנליסט עם 11.6% תשואה, בשאר המסלולים של קרנות ההשתלמות (אג”ח, מסלול פסיבי, הלכתי, ואחרים) התשואות חד ספרתיות.

גם בתשואות שנצברו בקרנות ההשתלמות במהלך השנה בלבד, אנחנו רואים הובלה של המסלולים המנייתיים – אבל הפעם, אנחנו מוצאים שחקנים חדשה במקום הראשון, היא בית ההשקעות שהביא את הפינטק לעולם מוצרי ההשקעה. זוהי פלטפורמת ההשקעות החדשה סלייס שהחלה לפעול במחצית שנת 2020 וברבעון הראשון של 2022 – הגיעה למקום הראשון בתשואות בין כל קרנות ההשתלמות ובין קרנות ההשתלמות המנייתיות בפרט. עם תשואה לשלושה חודשים בקרן ההשתלמות סלייס מניות פסיבית של 3.45%, סלייס מובילה במעל 1% בתשואות של קרנות ההשתלמות השנה. ב – 12 החודשים האחרונים, אגב, תשואת קרן השתלמות זו עומדת על 30.6%.

במקום השני אנחנו מוצאים עוד בית השקעות פחות מוכר, שמציג תשואה של 2.14% – דווקא במסלול האג”ח. זוהי קרן ההשתלמות אג”ח ללא מניות של בית ההשקעות רעות. כמו במסלולי האג”ח ביחס למסלולים המנייתיים, גם כאן בהסתכלות ארוכת טווח יותר אנחנו יכולים לשים לב שגם הפעם – אג”ח לא מנצח את המסלולים המנייתיים מבחינת תשואות. ב – 12 החודשים האחרונים קרן השתלמות זו השיגה תשואה של כ – 4.7%

אל המקום השלישי הגיעה עוד קרן השתלמות מבוססת אג”ח, הפעם מבית סלייס, עם תשואה לשלושה חודשים של 0.94% ותשואה ל – 12 חודשים של כ – 6.6%. במקום הרביעי אנחנו מוצאים את קרן השתלמות האג”ח של מנהל עם 0.49% תשואה מתחילת 2022 ו – 2.3% תשואה ב – 12 החודשים האחרונים, ובמקום החמישי, סוגרת את טבלת התשואות שלנו ל – 2022, קרן ההשתלמות המנייתית של אינפיניטי עם 0.07% תשואה מתחילת 2022, אבל כמעט 30% תשואה ב – 12 החודשים האחרונים.

המפסידות הגדולות מתחילת 2022

בטבלת התשואות המלאה של קרנות ההשתלמות מאז תחילת 2022, רק חמש קרנות השתלמות – הן אלו שפורטו לעיל – מציגות תשואות חיוביות. 27 קרנות השתלמות מציגות תשואות שליליות כששיאנית ההפסדים היא קרן ההשתלמות במסלול אג”ח מבית ילין לפידות עם הפסד של 1.55% מאז תחילת השנה ורווח של כ – 2.1% ב – 12 החודשים האחרונים.

רוני מור

*אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | האם דיווחי שכר דירה פוגעים דווקא בשוכרים שאמורים להרוויח מהם?
    • שגיא חבסוב
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 1 ימים

    SKN | האם דיווחי שכר דירה פוגעים דווקא בשוכרים שאמורים להרוויח מהם? SKN | האם דיווחי שכר דירה פוגעים דווקא בשוכרים שאמורים להרוויח מהם?

    עליית תוכניות דיווח שכר הדירה בארצות הברית מוצגת כפריצת דרך עבור מיליוני שוכרים המבקשים לבנות היסטוריית אשראי. עם זאת, ארגוני

    • לפני 1 ימים
    • 7 דק’ קריאה

    עליית תוכניות דיווח שכר הדירה בארצות הברית מוצגת כפריצת דרך עבור מיליוני שוכרים המבקשים לבנות היסטוריית אשראי. עם זאת, ארגוני

    SKN – אופ״ק+ צפויה לאשר העלאה מתונה נוספת בתפוקת הנפט
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 3 ימים

    SKN – אופ״ק+ צפויה לאשר העלאה מתונה נוספת בתפוקת הנפט SKN – אופ״ק+ צפויה לאשר העלאה מתונה נוספת בתפוקת הנפט

    חזרה הדרגתית לתפוקה גבוהה יותר אופ״ק+ ממשיכה בתוכנית מדודה להעלאת תפוקת הנפט, על רקע התאוששות עקבית בביקוש האנרגיה העולמי. ההעלאה

    • לפני 3 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    חזרה הדרגתית לתפוקה גבוהה יותר אופ״ק+ ממשיכה בתוכנית מדודה להעלאת תפוקת הנפט, על רקע התאוששות עקבית בביקוש האנרגיה העולמי. ההעלאה

    SKN – טראמפ מזהיר מפני פעולה צבאית אמריקנית אפשרית בניגריה בשל דיווחים על רדיפת נוצרים
    • אור שושן
    • 6 דק’ קריאה
    • לפני 4 ימים

    SKN – טראמפ מזהיר מפני פעולה צבאית אמריקנית אפשרית בניגריה בשל דיווחים על רדיפת נוצרים SKN – טראמפ מזהיר מפני פעולה צבאית אמריקנית אפשרית בניגריה בשל דיווחים על רדיפת נוצרים

    הסלמה חדה ביחסי ארצות הברית–ניגריה הנשיא דונלד טראמפ הזהיר כי ארצות הברית עלולה לנקוט בפעולה צבאית ישירה בניגריה אם הממשלה

    • לפני 4 ימים
    • 6 דק’ קריאה

    הסלמה חדה ביחסי ארצות הברית–ניגריה הנשיא דונלד טראמפ הזהיר כי ארצות הברית עלולה לנקוט בפעולה צבאית ישירה בניגריה אם הממשלה

    SKN | מדד Bovespa פורץ את רף 149,000 לשיא כל הזמנים: האם ברזיל היא מקלט המבטחים החדש של השווקים המתעוררים?
    • Articles
    • 5 דק’ קריאה
    • לפני 4 ימים

    SKN | מדד Bovespa פורץ את רף 149,000 לשיא כל הזמנים: האם ברזיל היא מקלט המבטחים החדש של השווקים המתעוררים? SKN | מדד Bovespa פורץ את רף 149,000 לשיא כל הזמנים: האם ברזיל היא מקלט המבטחים החדש של השווקים המתעוררים?

    התנתקות עוצמתית מדד ה-Bovespa הברזילאי ביים ראלי עוצמתי של חמישה ימים, כשהוא מתנגד לתנודתיות העולמית וסוגר את השבוע בשיא חדש

    • לפני 4 ימים
    • 5 דק’ קריאה

    התנתקות עוצמתית מדד ה-Bovespa הברזילאי ביים ראלי עוצמתי של חמישה ימים, כשהוא מתנגד לתנודתיות העולמית וסוגר את השבוע בשיא חדש