hero

בוקר כלכלי
4 ספטמבר 2024
לאחר יום סוער בירידות ממשיכים את שבוע המסחר בתנודתיות גבוהה וחוסר בהירות עקב תקופה מאתגרת לשווקים

השווקים הגלובליים פותחים את יום המסחר עם תנודתיות גוברת, כאשר מדדים עולמיים מציגים תמונה מעורבת. מניות הטכנולוגיה בארה”ב ממשיכות לרדת, בזמן שהמשקיעים ממתינים לפרסומים כלכליים חשובים. גם באירופה נרשמו ירידות קלות, ובאסיה השווקים מושפעים מלחצים כלכליים וסימני האטה בסין.

ארה”ב
מניות הטכנולוגיה ממשיכות לספוג לחצים בארה”ב. אינבידיה ירדה ב-9.53% ל-108 דולר בעקבות חששות לעתיד החברה בתחום הבינה המלאכותית. אפל ירדה ב-2.72% והגיעה למחיר של 222.77 דולר, בעיקר בשל דיווחים על ירידה בביקוש לאייפון בסין. גוגל ירדה ב-3.68% למחיר של 157.36 דולר, על רקע ירידה בהכנסות מפרסום דיגיטלי.

במדדי המניות המרכזיים, מדד ה-S&P 500 רשם ירידה של 1.83% וסגר על 5,528.93 נקודות. מדד הנאסד”ק הציג ירידה של 3.26% וסגר על 17,136.30 נקודות, בעוד מדד הדאו ג’ונס ירד ב-1.51% ל-40,936.93 נקודות. בנוסף, מדד הראסל 2000, שמייצג חברות קטנות יותר בארה”ב, ירד ב-3.30% ל-2,144.50 נקודות.

שוק האג”ח בארה”ב ממשיך להראות ירידות קלות בתשואות. תשואת האג”ח לשנתיים ירדה ל-3.861%, תשואת האג”ח ל-10 שנים ירדה ל-3.827%, ותשואת האג”ח ל-30 שנה ירדה ל-4.125%. הנתונים הללו מצביעים על כך שהמשקיעים ממשיכים להעדיף נכסים בטוחים כמו אג”ח ממשלתיות, אך גם שם התנודתיות נמשכת.

המשקיעים יעקבו בדריכות אחרי נתוני סקירת משרות פתוחות והתעסוקה (JOLTS) הצפויים להתפרסם היום בשעה 17:00, עם צפי ל-8.090 מיליון משרות פתוחות. נתון גבוה מהצפוי עשוי להפעיל לחץ על הפדרל ריזרב להמשיך בהעלאות הריבית, בעוד שנתון נמוך מהצפוי עשוי להקל על הלחץ בשוק ולהצביע על ריכוך אפשרי במדיניות המוניטרית.

אירופה
השווקים באירופה ממשיכים להראות מגמה של ירידות מתונות. מדד היורוסטוקס 50 ירד ב-1.21%, הדאקס הגרמני ירד ב-0.97%, ומדד ה-FTSE 100 הבריטי נסוג ב-0.78%. המשקיעים עוקבים אחרי ההתפתחויות בכלכלה האירופית, כאשר האינפלציה נותרת גבוהה והבנקים המרכזיים נדרשים לקבל החלטות על העלאות ריבית נוספות.

אירועים חשובים שצפויים להשפיע על השוק האירופאי כוללים את דיוני הבנק המרכזי האירופי על המדיניות המוניטרית, כמו גם תוצאות מדדים כלכליים חדשים שיתפרסמו בקרוב. השוק האירופי נמצא בעמדה רכה יותר, עם חששות מתמשכים בנוגע לצמיחה כלכלית ובנוגע לאינפלציה שעדיין לא מתמתנת במידה מספקת.

ישראל
בישראל נרשמו ירידות חדות ביום המסחר הקודם, עם ירידה של 1.45% במדד ת”א 35, שנסגר על 2,061.52 נקודות. מנגד, קנבוטק רשמה עלייה מרשימה של 136.70%, בזכות עניין חדש בתחום הביוטכנולוגיה. גם אקוואריוס עלתה ב-14.86% ל-157.70 ₪, בעקבות עניין גובר בתחום האנרגיה המתחדשת.

המשקיעים בישראל יעקבו אחרי ההתפתחויות הגלובליות, במיוחד בתחום הכלכלה והמדיניות המוניטרית בארה”ב ואירופה, שיכולות להשפיע על כיוון השוק המקומי. בנוסף, ייתכן שהתחזקות המטבעות הזרים תמשיך להכביד על השוק המקומי.

אסיה
המסחר באסיה נסגר בירידות חדות, עם ירידה של 3.68% במדד הניקיי היפני וירידות של 0.48% בשוק הסיני. המשקיעים ממשיכים לדאוג מהאטה כלכלית בסין ומהשפעות מתמשכות על האזור. השוק האסייתי מושפע מסימני האטה בכלכלה הסינית, במיוחד במגזר הנדל”ן ובתעשייה הכבדה.

בנוסף לכך, המשקיעים באסיה יעקבו אחרי פרסומים כלכליים ומדיניות מוניטרית בסין, במיוחד במקרים בהם ממשלת סין תנקוט צעדים להמרצת הכלכלה, שיכולים לעורר את השווקים מחדש.

מט”ח
הדולר עלה ב-0.07% מול השקל ונסחר ב-3.6920 ₪. האירו התחזק ב-0.20% ל-4.0821 ₪, בעוד הליש”ט רשם ירידה קלה של 0.01% ל-4.8397 ₪. התנודתיות בשוק המט”ח נמשכת, כאשר המשקיעים בוחנים את השפעת המדיניות המוניטרית של בנקים מרכזיים על שערי המטבעות.

קריפטו
שוק הקריפטו ממשיך להציג ירידות חדות, כאשר הביטקוין ירד ב-4.13% ונסחר כעת ב-56,668.7 דולר. גם אתריום הציג ירידה משמעותית של 5.56% ונסחר ב-2,375.15 דולר. התנודתיות הגבוהה בשוק הקריפטו נמשכת, כאשר משקיעים מחפשים יציבות בתוך השוק הפיננסי הדיגיטלי.

סחורות
בשוק הסחורות, מחירי הנפט ממשיכים להיחלש. נפט ברנט ירד ב-0.52% ונסחר כעת ב-73.37 דולר לחבית, ונפט WTI ירד ב-0.61% ל-69.91 דולר לחבית. לצד הנפט, גם מתכות כמו הזהב והכסף מציגות עליות קלות. מחיר הזהב עלה ב-0.19% ונסחר כעת ב-2,527.70 דולר לאונקיה. הכסף עלה ב-0.24% ונסחר ב-28.413 דולר לאונקיה, והנחושת עלתה ב-0.04% ל-4.0913 דולר.


להשוואה, בדיקה וניתוח בין בתי ההשקעות

השאירו פרטים ומומחה מטעמינו יחזור אליכם בהקדם

    * אין במאמר זה, בחלקו או במלואו, כל הבטחה להשגת תשואות מהשקעות ואין האמור בו מהווה ייעוץ מקצועי לבצע השקעות בתחום כזה או אחר.

    SKN | בכיר באמזון: מחשבים קוונטיים בעלי ערך מסחרי עשויים להגיע בתוך 5–7 שנים
    • עומר בר
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 15 שעה

    SKN | בכיר באמזון: מחשבים קוונטיים בעלי ערך מסחרי עשויים להגיע בתוך 5–7 שנים SKN | בכיר באמזון: מחשבים קוונטיים בעלי ערך מסחרי עשויים להגיע בתוך 5–7 שנים

    אמזון מעריכה שהמחשוב הקוונטי מתקרב לשלב המסחרי אמזון מביעה ביטחון גובר בעתיד המחשוב הקוונטי, כאשר אחד ממנהליה הבכירים מציג תחזית

    • לפני 15 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    אמזון מעריכה שהמחשוב הקוונטי מתקרב לשלב המסחרי אמזון מביעה ביטחון גובר בעתיד המחשוב הקוונטי, כאשר אחד ממנהליה הבכירים מציג תחזית

    SKN | מניות אירופה ננעלו בעליות כאשר EURO STOXX 50 הוביל את העליות בשווקים האזוריים
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 19 שעה

    SKN | מניות אירופה ננעלו בעליות כאשר EURO STOXX 50 הוביל את העליות בשווקים האזוריים SKN | מניות אירופה ננעלו בעליות כאשר EURO STOXX 50 הוביל את העליות בשווקים האזוריים

    שווקי המניות באירופה ננעלו ברובם בעליות ב-17 ביוני, כאשר המשקיעים המשיכו להעדיף מניות אירופיות על רקע שיפור בסנטימנט השוק וציפיות

    • לפני 19 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    שווקי המניות באירופה ננעלו ברובם בעליות ב-17 ביוני, כאשר המשקיעים המשיכו להעדיף מניות אירופיות על רקע שיפור בסנטימנט השוק וציפיות

    SKN | הדולר האמריקאי מתחזק כאשר המשקיעים עוקבים אחר נתונים כלכליים וציפיות הריבית
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 21 שעה

    SKN | הדולר האמריקאי מתחזק כאשר המשקיעים עוקבים אחר נתונים כלכליים וציפיות הריבית SKN | הדולר האמריקאי מתחזק כאשר המשקיעים עוקבים אחר נתונים כלכליים וציפיות הריבית

    מדד הדולר האמריקאי (DXY) רשם עלייה במהלך המסחר ב-17 ביוני, כאשר המשקיעים המשיכו להעריך את מצב הכלכלה, ציפיות המדיניות המוניטרית

    • לפני 21 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    מדד הדולר האמריקאי (DXY) רשם עלייה במהלך המסחר ב-17 ביוני, כאשר המשקיעים המשיכו להעריך את מצב הכלכלה, ציפיות המדיניות המוניטרית

    SKN | שווקי ארה”ב עולים כאשר עוצמת מניות הטכנולוגיה מקזזת את חולשת המניות הקטנות
    • אור שושן
    • 7 דק’ קריאה
    • לפני 22 שעה

    SKN | שווקי ארה”ב עולים כאשר עוצמת מניות הטכנולוגיה מקזזת את חולשת המניות הקטנות SKN | שווקי ארה”ב עולים כאשר עוצמת מניות הטכנולוגיה מקזזת את חולשת המניות הקטנות

    שווקי ההון בארצות הברית נסחרו בטון אופטימי זהיר ב-17 ביוני, כאשר המשקיעים איזנו בין המשך העוצמה במניות הטכנולוגיה הגדולות לבין

    • לפני 22 שעה
    • 7 דק’ קריאה

    שווקי ההון בארצות הברית נסחרו בטון אופטימי זהיר ב-17 ביוני, כאשר המשקיעים איזנו בין המשך העוצמה במניות הטכנולוגיה הגדולות לבין